Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Mart81 Myslím, že psychoterapeut je dobrý nápad. Mohlo by jim to pomoci oběma, podívat se na to i očima toho druhého, nemá smysl hned zavrhovat vztah, který je momentálně na mrtvém bodě.
@Monchichik Teď se hodně využívá i tzv. mediátor. Nestranný člověk (psycholog, právník - dle druhu problému), který napomůže najít smírnou cestu. Určitě by něco našli.
Příspěvek upraven 28.07.18 v 11:12
Utrpeni bych chapala, kdybys byla bezdetna. Ale ty uz dite mas. A zni to, jako by to vubec nic neznamenalo, jako bys byla bezdetna a chtela to prvni dite. Vzdyt uz matka jses. A ty prehnane emoce mozna opravdu jsou na odbornou pomoc. Treba to prameni z neceho, o cem ani nemas tuseni.
@Tunrida píše:Tak její chování ,jak si to vynucuje tomu celkem odpovídá
Hmm, přijde mi docela smutné, že si ta žena něco v životě vysnila, naplánovala a když by chtěla ten svůj sen uskutečnit, tak je to vlastně zysterka, co potřebuje psychiatra.
Docela by mě zajímalo, kolik z vás v její situaci bylo, abyste to mohli takhle říct.
@jednoslunicko píše:
@Venetia Svatá pravda - od A do Z. Ale kdo nezažil - nepochopí
Tak mám chlapa s dítětem,tak na,to koukám z te druhé strany
@Tunrida píše:
A jak má jednat bez náporu emocí? Copak je jde vypnout? Na jakém základě ty ses rozhodla, že druhé dítě nechceš? To snad nebyly emoce? To, že brečí, přece neznamená, že je labilní. Já se teď taky celkem slušně nabrečela v poslední době, protože se toho na mě prostě sesypalo hodně a já nevěděla, jak z toho ven. A zdaleka to nemělo nic společného s touhou po dítěti nebo rozpadajícím se vztahem - což, netřeba si lhát, jejich vztah tohle může stejně horko těžko ustát, jejich životní postoje a cíle se prostě změnily. Jo, teď už brečet nemusím, situace už má řešení a já si můžu jít v životě zase dál. Zakladatelky muž šel taky dál, ona stojí před rozhodnutím, zda půjde s ním jeho cestou a opustí tu svoji nebo bude pokračovat po své cestě a opustí muže. To není k pláči? Ty bys neplakal, kdyby ses musela rozhodnout v takové zásadní věci a nejspíš svůj život naprosto změnit? Ona se nerozhoduje, jestli si koupí rohlík nebo housku. Právě proto, že se rozhoduje o životě svém, svého dítěte a svého potencionálního dalšího dítěte, tak asi po nocích brečí.
Tundrido, v tomhle se neshodneme, paní psala, že trpí, pláče, je nervózní, upíná se k vidině dalšího potomka, tohle všechno značí, že není psychicky vyrovnaná. Chápu, že je to debilní a náročná situace, hormony dělají své a člověk se někdy dostane do kolotoče emocí, ale u zakladatelky mi připadá, že do toho naprosto zabředla. Ta touha se mi u ní zdá silnější, než cokoliv. Mart i Ou ji to tu už krásně napsali, opravdu by to chtělo navštívit odborníka, terapii, psychologa, někoho, kdo dokáže poskytnou nezaujatý názor, vyslechnout, poradit a třeba i uklidnit. A pokud to i potom bude vnímat stejně, tak klidně ať se rozvede, jen to chce opět trochu zapojit hlavu a jak říkáš ty trochu „vypnout ty emoce“. ![]()
@Amelie30 píše:To by nemelo,ale přijdou jiné problémy ..střídání rodičů ,další partneři a jejich případne děti ,sourozenec ,který bude mít oba rodiče doma spolu
Přesně. Tady spoustě lidem vůbec nedochází, že se zakladatelka trápí a že ten vztah půjde stejně do háje, i když další dítě nebude. A kromě toho, rozvodem snad dítě o milující rodiče nepřijde, ne?
@Mango_Lassi píše:Za to tam cpe pořád psychology a literaturu ,nic proti ní ,ale přijde mi to jako nějaká obce se
Jo a naprosto konstruktivní. A necpe do toho „a já to mám takhle“.
@Amelie30 píše:
@jednoslunicko ale manžel bude mít všechno, co chtěl, když bude jen jedno dítko, ne? Každá mince má dvě strany.
Až na rozbitý vztah
@zudina píše:
Vysad potaji antikoncepci
Tak to.jsem přesně čekala,že se tu objeví ![]()
@Venetia píše:
To že doporučuje odborníky je naprosto správně. Tam je reálná šance, že se najde řešení problému. Ne na anonymním internetovém fóru.
Vždyť je to jen drbárna
@Emimin7 asi neví, že nejlíp se otěhotní právě přes ní, tady jsou takových mraky ![]()
@Mango_Lassi píše:
To že doporučuje odborníky je naprosto správně. Tam je reálná šance, že se najde řešení problému. Ne na anonymním internetovém fóru.
Vždyť je to jen drbárna
To je prave o tom ,jaký kdo má k temhle řešením vztah…Mně osobně to.přijde k nicemu …Ale v tomhle případě bych udělala výjimku a vidím to jako správnou volbu
@zudina píše:
Vysad potaji antikoncepci
Ale nooo táááák … ![]()
I když - docela by mně zajímalo, jak toto vidí muž. Za mně je to úskok a potupa sama sebe jako hrom …
@jednoslunicko píše:
Ale nooo táááák …I když - docela by mně zajímalo, jak toto vidí muž. Za mně je to úskok a potupa sama sebe jako hrom …
To už tu bylo ..Za,chvíli sem vlitne pidlak ![]()