Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@trpaslinka píše:
@gabana11 manzel je turek.Vesnickej turek. To mluvi snad za vse
To by mě zajímal názor na tvého muze, Turka. Sestra před pár lety žila s Turkem. Že začátku euforie, ale postupně hrůza. A jeho rodina
, to byla síla.
Podle seriálů nemůžu říct, přeci jen je to televize a realita je bůh ví kde. Pokud jsou takoví jak ti z těch vesnic ze seriálů, tak potěš teda. Ale možná, že ti z velkých měst jsou přeci jen tak trochu jak mi. ![]()
@Lístečka u nas je hruza hlavne bydleni. Vse ostatni prekousnu, ale to, ze neresi bydleni proste prekousnout nemohu. Jinak je tvrdohlavy, za kazdou cenu musi mit pravdu, ma nazory typu „dite patri k matce a ne do skolky“ a podobne. S nama jako rodinou netravi temer zadny cas (drzi se spis tureckych kamaradu ci bratru). Ale to mi tolik nevadi. Jen s klukem by tedy mohl travit trosicku vice casu.
Ale na druhou stranu mne nehlida a co delam se synem je moje vec. Zivi nas, dava mi dost. Co koupim pro deti neresi a bez kecu zaplati navic (vybavicka pro mimino, nove boty a vetsi cast obleceni a podobne).
Takze neni to tragedie, az na to bydleni. Zijeme vicemene v jednom pokoji a jemu to vubec nevadi. Ze ja nemam vhodne podminky pro vychovu ditete a zadny prostor, to mi vadi a to je nejvetsi problem v nasem vztahu, ktery nam hodne nici vztah.
Ty ostatni negativni veci mi tolik nevadi, protoze mi davaji vetsi svobodu.
Jo a jeho rodina je super. Vzdy se ke mne chovali s uctou, respektujeme se vzajemne a i v turecku se ke mne chovali moc pekne. Nerikam, ze jsou vsichni uplne uzasni, ale nikdy se ke mne nechovali, jako k nekomu menecennemu. Naopak, s nekterymi cleny jeho rodiny si rozumim vic, jak on sam.
Příspěvek upraven 22.01.15 v 19:44
@Lístečka píše:
To by mě zajímal názor na tvého muze, Turka. Sestra před pár lety žila s Turkem. Že začátku euforie, ale postupně hrůza. A jeho rodina![]()
, to byla síla.
Je to jiná mentalita. Když je člověk mladej, zamilovanej a hloupej, může to špatně dopadnout. Taky záleží na jeho vzdělání, kde žil, z jaké je rodiny. Myslím, že Turci nejsou ti nejhorší z arabského světa - myslím jako partneři pro soužití.
@gabana11 tak uplne vesnickeho nemam, ale zrovna z velkomesta take ne. Takovy stred bych rekla.
@Kobliha51 Bůh ví jak to je doopravdy. Podle Ferihy ti chlapi z velkých měst jsou téměř jako my, ale podle Sily tak to je šílené.
@gabana11 no proste z neznameho duvodu se proste odmita stehovat. Takze zijeme v takove vetsi garsonce, ci malickem bytecku. 1 hlavni mistnost slouzici jako vstupni mistnost, obyvak i kuchyn, kde bydli jeho bratr, 1 loznice (cca 3×3,5m), kde jsme my se synem a cekame dalsi dite (sliboval stehovani, ale nedavno mi oznamil, ze se stehovat nebudeme) a 1 koupelna. To je cely nas byt. Takze chapes, ze z tohoto jsem opravdu na nervy. K tomu pricti, ze bydlime ve 2. patre bez vytahu, schodiste uzke a neni moznost uchovavat kocarek pod schody. V soucasne dobe kocarek nepotrebuji, ale od dubna potrebovat opet budu. Tak asi proto jsem z bydleni vystresovana ![]()
@trpaslinka Jaj tak to je šílené. To opravdu nezávidím. By mě zajímalo proč se nechce stěhovat.
@gabana11 no, to me take. vymlouva se na brachu, ze ho nemuze nechat samotneho. Ale kdyz jsem mluvila s jeho brachou, tak ten mi take tvrdil, ze nevi, proc se neodstehuje, ze mu to samotnemu take neni prijemne a ze tedy asi pujde sam. ![]()
@trpaslinka děkuji za odpověď. Takže bydlíte v Turecku? Pravda je, že jejich rodina pro ne znamená moc. Sestra s ním naštěstí nežila v Turecku, ale v Rakousku. Jeho rodina taky. To bydlení v jednom pokoji musí být těžké
. Ať se to zlepší a miminko je zdravé ![]()
@Kobliha51 máš pravdu, je to jiná mentalita a většinou to soužití je minim. o kompromisem.
@gabana11 píše:
Ahoj, je tady někdo, kdo rád sleduje tur. seriály na tv Doma? Já se na ně dívám docela dlouho. Nejdříve jsem se začala dívat na Láska a trest a pak už na každý, který nasledoval. A tet se dívám na poslední díly Ferihy a už se těším na další. Myslím, že se jmenuje Zakázaná láska. A co vy taky se vám ty seriály líbí jako mi? Pokud jo, tak se přidej.
Nesleduji, ale milovala jsem argentinskou telenovelu - Juanin zázrak, dávali to při mém rvním těhotenství a bylo to úžasné! ![]()