Tvarování postavy -břicha - běh?

542
15.8.16 15:44

Tvarování postavy -břicha - běh?

Ahojky,
chtěla bych zpevnit postavu, hlavně břicho, mám ho povolené a vypadám jak v pátem měsíci těhu, když ho nemám zatáhlé. Uvažuji o běhu, že večer až budou děti spát, že vyběhnu. Jaké máte zkušenosti, zpevnilo se vám i bříško při běhání?
Sestřenka chodí do fitka a tvrdila mi, že běhěm břicho nezpevním - že jedině fitko formuje - ale to si nemyslím. Prosím o zkušenosti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
7939
15.8.16 15:50

Posiluj predevsim core-stred tela (plank position) a spodni cast bricha.
A pak samozrejme klasicke posilovani bricha, klidne i doma.
Ja beham prakticky denne, myslim, ze i techniku mam zvladnutou, ale nerekla bych, ze to ma nejaky zasadni vliv primo na posileni brisniho svalstva. Aerobni aktivita, tj. spalovani tuku a nakopnuti metabolismu, to samozrejme ano.
Takze doporucuji beh v kombinaci s posilovani a upravou stravy. Krasne bricho se mmj. dela prave v kuchyni. Muzes cvicit brisaky jako diva, ale je treba je zbavit prebytecneho tuku.

Příspěvek upraven 15.08.16 v 15:51

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9935
15.8.16 15:51

No pokud mám srovnat posilování (fitko) a běh…tak jednoznačně na zpevnění je lepší fitko. Běh je super na kondičku, vyčištění hlavy, samozřejmě i na hubnutí, ale nějaké extra zpevnění nečekej :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
583
15.8.16 16:09

Ja mam s behem dobre zkusenosti. Postava se zpevni, zhubne a vyrysuje se. Doplnit posilovani je mozne doma nebo v zime, nastartovala bych se tim behem. A pripadnou upravou jidelnicku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23298
15.8.16 16:15

No behanim ti to pujde hoooodne pomalu. Nejdulezitejsi na bricho je jidlo a posilovani. Touto jedinou kombinaci docilis pekne ploche a zpevnene brisko. Behanim posilis kondicku a neco shodis.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
886
15.8.16 16:15

Podle me samotny beh nestaci na zpevneni bricha, ale je dobry na prohrati, s tim, ze doma maknes jeste posilovani bricha. Behem jsem zformovala spis nohy a zadek

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
542
15.8.16 16:17
@Fally123 píše:
Ja mam s behem dobre zkusenosti. Postava se zpevni, zhubne a vyrysuje se. Doplnit posilovani je mozne doma nebo v zime, nastartovala bych se tim behem. A pripadnou upravou jidelnicku.

Já od jara se snažím jíst zdravě+ pravidelně, cítím se moc dobře. Akorát co je jěště špatně jsou povolené svaly, hlavně břicho, protože jsem ho měla v těhotenství fakt obrovské - hodně lidí se mě ptalo, jestli čekám dvojčata…
Vím, že doma se do cvičení nedokopu, takže to běhání by bylo ideální večer vypadnout z domu a mít chvilku klidu pro sebe.
Ale hlavním cílem je mít jakž takž ploché bříško.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
583
15.8.16 16:19

Me samotne posilovani ve fitku nebavi, ale pravidelne jsem chodila na kruhovy trening a to bylo fajn

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
524
15.8.16 16:22

Břuch je především o jídle, než o cvičení. Během se zpevníš celá, břicho se ti samozřejmě zmenší, ale ne nějak viditelně moc. Doporučuju core, pak lehký cardio a workouty jen na břicho. Večer žádný sacharidy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74217
15.8.16 16:30

Pokud se upraví jídelníček a k běhání přidat i nějaké posilování tak to jde a ne zrovna pomalu.
Musíš zkusit, semnou teď byly dvě známé běhat a nedaly to, vzdaly, že pro ne běh neni ono.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29.8.16 22:05

Ahoj. Právě řeším stejnou věc. Plandavé bříško po porodu. A nejen to. Nějak se mi zdá, že posledni dny se oplácávám a pupek mám jak kdybych byla v začátku těhotenství. Co nejdříve si pro uklidnění koupim test :lol:, ale to jako myslím že neee. Jen jsem to prostě brala na lehkou váhu a říkala si, že mi ty lahve čokolády po večerech nemohou uškodit :zed: Každopádně když jsem na váze (na kterou lezu dvakrát do roka) objevila o tři kila víc, rozhodla jsem se něco se sebou dělat. Našla jsem si na internetu video Hanky Kynychove na posileni břicha a jeji cviky provádím obden teprve druhý týden. (Moc ráda bych k tomu přidala i běhání, ale vzhledem k neochotnemu partnerovi v hlidani mimča to nejde.) Chtěla jsem tim ale říci to, že to cvičení mi zabere asi 15 minut denně (déle bych to nedala, jsem strašně líná a už mě to pak neba!) a vážně to zabírá! Břicho mi pomalu, ale jistě tvrdne. Navic ty série dávám lip a lip a zvladám je i delší. Takže doporučuji na to vážně mrknout a zkusit zatim tohle ( žádné penize, pouze pár minut denně). A běh k tomu určitě neuškodí :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
583
1.9.16 12:59

Někde jsem četla, že aby bylo břicho pěkné, musí se nejprve schodit ten tuk, co ho pokrývá a to jde nejlépe nějakým kardio cvičením. Pro maminky s dětmi je skvělá rychlá chůze s kočárkem, dlouhé procházky, svižné tempo a někomu to stačí. Plus si hlídat stravu. Nejsem úplně zastáncem nějaké striktní diety totálně bez pečiva, knedlíků nebo občasného sladkého, ale jde omezit/zrušit cukr v nápojích, doma se stravovat lehce, kor když jsi na mateřské a nemusíš vařit pro chlapa.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna na téma jóga pro zdravé tělo

Ikona - Karolína Racková

Karolína Racková