Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Mám jen tchyni, vykala jsem jí…po narození dětí už jí bylo asi hloupý, abych jí oslovovala „paní xxx“ , tak mi nabídla tykání. Byla jsem moc ráda!!! Moji rodiče svým tchánům a tchýním celý život vykali - přišlo mi to vždy dost neosobní. Bohužel - moje tchyně se nevyrovnala s narozením dětí. Zřejmě měla a má pocit, že jí vnuci berou pozornost jejího syna, mého muže… tak mě v afektu výsady tykání zprostila.....bohužel následovaly další akce proti mě, tak už se neoslovujeme vůbec
…a to jsem jí měla moc ráda.
Vykám! V manželově rodině je zvykem, že děti rodičům i prarodičům vykají! Dokonce i manželovy neteře (18 a 20 let) vykají svým rodičům. Naše děti nám ale nee! ![]()
berusa.m píše:
Vykám! V manželově rodině je zvykem, že děti rodičům i prarodičům vykají! Dokonce i manželovy neteře (18 a 20 let) vykají svým rodičům. Naše děti nám ale nee!
tak ono to tak dřív bylo no, já si pamatuju, že jedné prababičce jsme mohli normálně tykat, ale druhé jsme museli vykat,prostě to vyžadovala…
Lepší vztah jsem měla k té „tykací“ ![]()
berusa.m píše:
Vykám! V manželově rodině je zvykem, že děti rodičům i prarodičům vykají! Dokonce i manželovy neteře (18 a 20 let) vykají svým rodičům. Naše děti nám ale nee!
V dnešní době?
To je mi jich líto, protože mezi kamarády se musí cítit dost trapně.
Tykám oboum a oslovuji jménem. Tchán mě nabídl tykání hned při seznámení a tchýně asi po roce chození s jejich synáčkem
. Jsou oba skvělí ![]()
Nelisa píše:berusa.m píše:V dnešní době?
Vykám! V manželově rodině je zvykem, že děti rodičům i prarodičům vykají! Dokonce i manželovy neteře (18 a 20 let) vykají svým rodičům. Naše děti nám ale nee!To je mi jich líto, protože mezi kamarády se musí cítit dost trapně.
Taky mě to překvapuje, že ještě v dnešní době.. ![]()
Můj brácha má v práci jednoho kolegu a ten vyká naprosto všem, to i všem příbuzným ve svojí rodině a dokonce i svojí ženě!!
Neumím si to představit v nějakých intimních chvílích, jak si u toho vykaj
Ježiši, teď mě napadaj různý věty..
![]()
No, ten chlap není normální, ale práci prej odvádí dobře. Myslím, že si tohle musel přinést z dětství.. zatím děti nemají, ale to taky bude oříšek.. ![]()
emocuc.polymorf píše:Nelisa píše:Taky mě to překvapuje, že ještě v dnešní době..berusa.m píše:V dnešní době?
Vykám! V manželově rodině je zvykem, že děti rodičům i prarodičům vykají! Dokonce i manželovy neteře (18 a 20 let) vykají svým rodičům. Naše děti nám ale nee!To je mi jich líto, protože mezi kamarády se musí cítit dost trapně.
Můj brácha má v práci jednoho kolegu a ten vyká naprosto všem, to i všem příbuzným ve svojí rodině a dokonce i svojí ženě!!Neumím si to představit v nějakých intimních chvílích, jak si u toho vykaj
![]()
![]()
Ježiši, teď mě napadaj různý věty..
![]()
![]()
No, ten chlap není normální, ale práci prej odvádí dobře. Myslím, že si tohle musel přinést z dětství.. zatím děti nemají, ale to taky bude oříšek..
Jedna moje spolužačka si s přítelem taky vykala. Překvapilo to, podrobnosti jsem si radši nepředstavovala. ![]()
berusa.m píše:
Jaké mají vztahy, ovlivnilo je to vykání?
vykam tchyni i tchanovi a nevadi mi to.
pritel moji mamce taky vyka a jejimu priteli tykame oba
![]()
Vykám a nechtěla bych jinak. Manželovi jsem řekla, že má rodičům nenápadně vysvětlit, že nestojím o nabídky tykání. Kdyby přišly, slušně bych odmítla.
Bydlíme v jednom baráku a myslím si, že lidi, co si vykají se k sobě obecně chovají slušněji
Je to i zkušenost mého širokého okolí.
Můj manžel mým rodičům vyká, můj otec mu většinou tyká, ale to se dá pochopit, je už v hodně pokročilém věku a má jiné způsoby.
Ahojky,
ja tykam a oslovuji babičko, dědo. Manžel se oslovení spíše vyhýbá/ což mě došlo až při této diskuzi/ , ale tyká.
Budouci tchyni tykam, nabidla mi to po peti letech na zaklade toho, ze muj skoromuz si s mou mati tyka snad uz celou vecnost a s mym tatou to popostrcila flaska tulamorky ![]()
Budoucimu tchanovi vykam a myslim, ze to tak i zustane. A propo… tchyne svym tchanovcum obema vykala, coz mi tedy prislo zvlastni, ze pani ve veku xy vyka tchanovcum a oni ji tykaji…
no, jiny kraj…
tykám,už od začátku,je moc prima,dá se s ní bavit o všem,dalo by se říct že je to i moje kamarádka ![]()