Tykáte tchýni?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
331
11.3.12 22:08

Mám jen tchyni, vykala jsem jí…po narození dětí už jí bylo asi hloupý, abych jí oslovovala „paní xxx“ , tak mi nabídla tykání. Byla jsem moc ráda!!! Moji rodiče svým tchánům a tchýním celý život vykali - přišlo mi to vždy dost neosobní. Bohužel - moje tchyně se nevyrovnala s narozením dětí. Zřejmě měla a má pocit, že jí vnuci berou pozornost jejího syna, mého muže… tak mě v afektu výsady tykání zprostila.....bohužel následovaly další akce proti mě, tak už se neoslovujeme vůbec :( …a to jsem jí měla moc ráda.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5185
11.3.12 22:14

Vykám! V manželově rodině je zvykem, že děti rodičům i prarodičům vykají! Dokonce i manželovy neteře (18 a 20 let) vykají svým rodičům. Naše děti nám ale nee! :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26093
12.3.12 06:42
berusa.m píše:
Vykám! V manželově rodině je zvykem, že děti rodičům i prarodičům vykají! Dokonce i manželovy neteře (18 a 20 let) vykají svým rodičům. Naše děti nám ale nee! :roll:

tak ono to tak dřív bylo no, já si pamatuju, že jedné prababičce jsme mohli normálně tykat, ale druhé jsme museli vykat,prostě to vyžadovala… :nevim: Lepší vztah jsem měla k té „tykací“ :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15319
12.3.12 12:48
berusa.m píše:
Vykám! V manželově rodině je zvykem, že děti rodičům i prarodičům vykají! Dokonce i manželovy neteře (18 a 20 let) vykají svým rodičům. Naše děti nám ale nee! :roll:

V dnešní době? 8o To je mi jich líto, protože mezi kamarády se musí cítit dost trapně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3419
12.3.12 13:30

Tykám oboum a oslovuji jménem. Tchán mě nabídl tykání hned při seznámení a tchýně asi po roce chození s jejich synáčkem :) . Jsou oba skvělí :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
emocuc.polymorf
12.3.12 13:50
Nelisa píše:
berusa.m píše:
V dnešní době? 8o To je mi jich líto, protože mezi kamarády se musí cítit dost trapně.

Taky mě to překvapuje, že ještě v dnešní době.. :nevim:
Můj brácha má v práci jednoho kolegu a ten vyká naprosto všem, to i všem příbuzným ve svojí rodině a dokonce i svojí ženě!! 8o Neumím si to představit v nějakých intimních chvílích, jak si u toho vykaj :mrgreen: :mrgreen: :roll: Ježiši, teď mě napadaj různý věty.. :mrgreen: :mrgreen: :lol:
No, ten chlap není normální, ale práci prej odvádí dobře. Myslím, že si tohle musel přinést z dětství.. zatím děti nemají, ale to taky bude oříšek.. :nevim:

• Citovat
  • Upravit
15319
12.3.12 14:58
emocuc.polymorf píše:
Nelisa píše:
berusa.m píše:
Taky mě to překvapuje, že ještě v dnešní době.. :nevim:
Můj brácha má v práci jednoho kolegu a ten vyká naprosto všem, to i všem příbuzným ve svojí rodině a dokonce i svojí ženě!! 8o Neumím si to představit v nějakých intimních chvílích, jak si u toho vykaj :mrgreen: :mrgreen: :roll: Ježiši, teď mě napadaj různý věty.. :mrgreen: :mrgreen: :lol:
No, ten chlap není normální, ale práci prej odvádí dobře. Myslím, že si tohle musel přinést z dětství.. zatím děti nemají, ale to taky bude oříšek.. :nevim:

Jedna moje spolužačka si s přítelem taky vykala. Překvapilo to, podrobnosti jsem si radši nepředstavovala. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15225
12.3.12 17:43
berusa.m píše:

Jaké mají vztahy, ovlivnilo je to vykání?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
705
12.3.12 17:46

vykam tchyni i tchanovi a nevadi mi to.
pritel moji mamce taky vyka a jejimu priteli tykame oba
:)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26574
12.3.12 17:52

Vykám a nechtěla bych jinak. Manželovi jsem řekla, že má rodičům nenápadně vysvětlit, že nestojím o nabídky tykání. Kdyby přišly, slušně bych odmítla.
Bydlíme v jednom baráku a myslím si, že lidi, co si vykají se k sobě obecně chovají slušněji :nevim: Je to i zkušenost mého širokého okolí.
Můj manžel mým rodičům vyká, můj otec mu většinou tyká, ale to se dá pochopit, je už v hodně pokročilém věku a má jiné způsoby.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23505
12.3.12 17:54

Tykám, ale radši bych vykala. Tchánovi vykám.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
902
12.3.12 17:57

Ahojky,
ja tykam a oslovuji babičko, dědo. Manžel se oslovení spíše vyhýbá/ což mě došlo až při této diskuzi/ , ale tyká.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1400
12.3.12 18:09

Budouci tchyni tykam, nabidla mi to po peti letech na zaklade toho, ze muj skoromuz si s mou mati tyka snad uz celou vecnost a s mym tatou to popostrcila flaska tulamorky ;)
Budoucimu tchanovi vykam a myslim, ze to tak i zustane. A propo… tchyne svym tchanovcum obema vykala, coz mi tedy prislo zvlastni, ze pani ve veku xy vyka tchanovcum a oni ji tykaji… :think: no, jiny kraj…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lusis
12.3.12 23:13

tykám,už od začátku,je moc prima,dá se s ní bavit o všem,dalo by se říct že je to i moje kamarádka :)

• Citovat
  • Upravit
8265
12.3.12 23:16

tykam jen tchyni..nabidla mi to sama..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat