Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
@Anonymní píše:
Poslete si penize kam chcete. Jde o verejnou sbirku pro Marecka a vsechny utyrane deti. Na spolecny pomnicek. A myslim si, ze by se na ne nemelo zapomenout!!!
To by nemělo, ale možná by do budoucna týraným dětem víc pomohlo, kdy se změnili zákony a postoje některých lidí. To by možná bylo lepší memento Marečka než kus kamene -) poučit se a dělat víc proto, aby se to neopakovalo.
@Keyllah souhlasím s tím že změna je nutná, jenže se o ni nikdo nesnaží. A ti co se snažili, třeba i tou peticí, byli lehce posláni k šipku, jak se teď docitam ve skupině na fb. A taky jsem se tam dočetla že hosik nemá nic, co by připomínalo vůbec jeho existenci… Takže za mne skvělý nápad ten pomníček, jen ať si celá familie musí připomínat tu tragédii
@Kleopatra 3 píše:
@Keyllah souhlasím s tím že změna je nutná, jenže se o ni nikdo nesnaží. A ti co se snažili, třeba i tou peticí, byli lehce posláni k šipku, jak se teď docitam ve skupině na fb. A taky jsem se tam dočetla že hosik nemá nic, co by připomínalo vůbec jeho existenci… Takže za mne skvělý nápad ten pomníček, jen ať si celá familie musí připomínat tu tragédii
a myslíš, že si něčím takovým budou tito lidé vůbec lámat hlavu? bude jim to šumák, stejně jako malej. Za mě spíš sehnat nějakou skupinu s lidma s právním vzděláním a zkusit prosadit změny, ať už na straně politické tak následně v zákonech, tam bych ty peníze klidně poslala. Kámen je kámen, nikoho dalšího před týráním neochrání...….
@Keyllah myslím si hlavně, že právníci nic nezmůžou, když ty návrhy neprojdou pres6ty co je mají odsouhlasit. A podle článku o tom jak byli s peticí ve sněmovně a jak s nima vyběhli bych řekla, že to naše hlavouny vůbec ale vůbec nezajímá
@Keyllah píše:
To by nemělo, ale možná by do budoucna týraným dětem víc pomohlo, kdy se změnili zákony a postoje některých lidí. To by možná bylo lepší memento Marečka než kus kamene -) poučit se a dělat víc proto, aby se to neopakovalo.
@Kleopatra 3 píše:
myslím si hlavně, že právníci nic nezmůžou, když ty návrhy neprojdou pres6ty co je mají odsouhlasit. A podle článku o tom jak byli s peticí ve sněmovně a jak s nima vyběhli bych řekla, že to naše hlavouny vůbec ale vůbec nezajímá
Ze zvědavosti - co by se mělo konkrétně změnit?
Ale opravdu konkrétně, jak by zněl ten skvělý zákon, který nám všem ti hlavouni upírají a díky kterému by se to stát nemohlo. ![]()
@DustInTheWind co já vím… Já mám výčitky i když smradkovi dám lehce přes plínu
ale co jsem se dočetla zatím v příspěvcích na fb, v tomto konkrétním případě selhalo asi vše co selhat mohlo. Na chlapce dohlížela socialka ale z jiného města, takže v Lounech o něm neměli ponětí. To mi třeba přijde divné. A když už měla ta jeho máma problémy dřív, jakože měla, když pak musela do nějakého ústavu, tak by asi byly vhodné častější a neohlasene návštěvy sociální pracovnice. To jen tak na okraj, napadlo mne to teď, nikdy jsem se takovou otázkou nezaobirala
@Kleopatra 3 píše:
@Keyllah myslím si hlavně, že právníci nic nezmůžou, když ty návrhy neprojdou pres6ty co je mají odsouhlasit. A podle článku o tom jak byli s peticí ve sněmovně a jak s nima vyběhli bych řekla, že to naše hlavouny vůbec ale vůbec nezajímá
Kleopatro, aby jste pochopila celou situaci ohledne petice a dalsich postupu musite se pridat taky do skupiny Strom zivota- stop tyrani deti. Je to skupina, ktera delala prave ty petice a zene to dal. Skupina Pro Marecka je pouze o pomnicku.
@Kleopatra 3 neohlášené návštěvě ze sociálky ti lidé neotevřou, to je úplně zbytečné
@Anonymní píše:
Raději anonymně. Nechci někde problémy. Jsem z Loun (okolí) a s takovými se osobně nestýkam, ale slýchávala jsem o nich a vídala je v Černcicich. Jak tu holku s chlapcem tak i její matku se svým synem - mohli být stejně staří. Prostě typicky socky, obě naši národnosti. Žádný prachy, hrozný hadry a smrad, hlavně cíga a chlast místo lízátka dítěti. Jedná jak druha. Chlapec měl možná tak otce roma, ale snědý nebyl. Ale od pohledu nemakavá svině, matka taky nebyla daleko od rány. Jedno dítě taky mlátila až si ho vzal otec do péče. Vím, kde bydleli a ta čtvrt v Lounech je plná socanů a romů. Normální člověk tam pěšky nejde ani na ten vlak. Bohužel. To co se vyjadřovalo do TV a na fb jsou tomu podobný socky. Kluka je mi líto, ale určitě netruchlím. Ono by z něj nic lepšího nevyrostlo. Naopak je by měli zavřít aby se už nemnožili.
Prijdete mi na stejne urovni jako ty socky. Dite si rodice nevybira a to ze jsou socky a z hosika by podle vas nic moc nevyrostlo, jeste neznamena, ze ho muze otcim jen tak umlatit a dlouhodobe tyrat.
@Kleopatra 3 a kus kamene opravdu před týráním nikoho neochrání
@Anonymní píše:
Raději anonymně. Nechci někde problémy. Jsem z Loun (okolí) a s takovými se osobně nestýkam, ale slýchávala jsem o nich a vídala je v Černcicich. Jak tu holku s chlapcem tak i její matku se svým synem - mohli být stejně staří. Prostě typicky socky, obě naši národnosti. Žádný prachy, hrozný hadry a smrad, hlavně cíga a chlast místo lízátka dítěti. Jedná jak druha. Chlapec měl možná tak otce roma, ale snědý nebyl. Ale od pohledu nemakavá svině, matka taky nebyla daleko od rány. Jedno dítě taky mlátila až si ho vzal otec do péče. Vím, kde bydleli a ta čtvrt v Lounech je plná socanů a romů. Normální člověk tam pěšky nejde ani na ten vlak. Bohužel. To co se vyjadřovalo do TV a na fb jsou tomu podobný socky. Kluka je mi líto, ale určitě netruchlím. Ono by z něj nic lepšího nevyrostlo. Naopak je by měli zavřít aby se už nemnožili.
Ono je to politicky nekorektní takhle mluvit o Romech. nicméně je pravda, že řada z nich si pořizují děti, tak nějak bez zajmu oděti.
Což je chyba systému.
@stinga píše:
@Kleopatra 3 a kus kamene opravdu před týráním nikoho neochrání
No ono taky jsme se dostali jinam než jsem chtěla, já jen napsala že je sbírka na pomníček a že je to dle mého názoru hezké gesto, když rodina se na to vy…
@iva077 aha, díky. Ve skupině Pro Marečka je zmiňovaná,, druhá skupina " a pak nějaká skupina Mareček, myslela jsem že je řeč stále o jedné, ale nepodařilo se mi ji najít ![]()
@Božislava píše:
Ono je to politicky nekorektní takhle mluvit o Romech. nicméně je pravda, že řada z nich si pořizují děti, tak nějak bez zajmu oděti.Což je chyba systému.
mám stejný názor, ale v demokracii je už sterilizovat nemůžou, jak se dělo za komunistů, a teď ty ženy dostaly velice bohaté odstupné
spousta lidí nejen této národnosti by se neměla množit, někteří ani mít volební právo a řidičák, ale demokracie je holt demokracie