Učitelka v MŠ a tetovaní

Napsat příspěvek
Velikost písma:
13229
9.11.21 07:59

Kouření by mi vadilo víc. Tetování se mi nelíbí. Vnímám to ne jako zdobení se nebo vyjádření sebe sama, ale jako sebepoškozování. :nevim:… Nicméně každého věc. Dvě stejné učitelky a jedna potetovaná a ta druhá ne, dám přednost té bez obrázků.
Ale - príma učitelka versus kráva, tak samozřejmě ta potetovaná.
Ale ty buď v klidu, v dnešní době je to přijímáno už jako norma, má to kde kdo ne jenom bývalí vězni a přeživší z koncentráku, takže tvůj had splnění tvého snu neohrozí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12617
9.11.21 08:02

Není se čeho bát, to stoigma kolem tetování, co bylo dřív, už naštěstí upadá. Mně nijak nepohoršuje, protože sama mám dvě a i dost lidí kolem mě je potetovaných. Děti budou spíš zvědavé než vystrašené. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
77023
9.11.21 08:43
@Elea9 píše:
Mě osobně by to bylo jedno, pokud by to tetování nebylo vyloženě takové, že by děti děsilo. Ale zároveň bych si třeba nepřála, aby mi děti chodili domu např s rukama pomalovanyma fixou, jelikož paní učitelka má taky něco namalované na ruce. :D… Ano i takový případ jsem ve svém okolí zažila. :D

tak moje dcera neustále chodí ze školky pomalovaná fixama na zápěstí a učitelky žádné tetování nemají :mrgreen:,
ale jinak nevím- tady jsou samé kladné reakce na tetovanou učitelku - myslím si, že skutečnost zas tak růžová nebude - spoustě rodičů a možná víc tatínkům než maminkám - to vadit bude,
a kor motiv hada přes celou ruku - spousta dětí i dospělých má z hadů strach, jak někdo psal víla na noze, ta může být roztomilá, ale had na ruce je horší,
a nejsem žádná moralistka - já sama mám dvě tetování, ale velmi diskrétní a jemné

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190
9.11.21 08:45

@stinga Zase na druhou stranu, kérka na ruce se dá před prudérními rodiči vždycky schovat pod rukáv :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
77023
9.11.21 08:46
@unuděná píše:
@stinga Zase na druhou stranu, kérka na ruce se dá před prudérními rodiči vždycky schovat pod rukáv :mavam:

to ano, akorát v parném létě to bude otrava, ale tak zas - někde jsou školky přes prázdniny zavřené ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190
9.11.21 08:48

@stinga Bohatě stačí halenka při přebírání dětí a odpoledne, když chodí rodiče :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5185
9.11.21 08:50
@Anonymní píše:
Zdravím, obracím se zde na občas poněkud kontroverzní téma. Jsem studentka 2. ročníku vysoké školy. Studium mě baví i přímo práce s dětmi. Od mala už vím, že chci být učitelkou. Zároveň miluju tetování a piercingy. Piercingy mám v uších a v nosu (který schovám) ale tetovaní mám 2. Jedno není moc viditelné, ale druhé mám přes zápěstí přes ruku skoro k loktu (takového hada), dle mého nevypadá děsivě. Tetování mám opravdu ráda-beru to jako takové vyjadřování sám sebe a styl umění. Chtěla bych se zeptat na Váš názor. Ucitelka s tetovanim? ano/ne a proč? Chci dokázat, že to, jak funguji s dětma s mají mě rádi, neovlivňuje barva na mém těle. Mám připravenou alternativu, že kdyby se děti nejdříve hada bály, ukazu jim, ze neni ceho, uvazeme mu treba maslicku, vybarvime ho.. Apod. Nechci se kvuli povolani vzdat meho konicku. Samozrejme je mi jasne, ze zalezi na vedeni skoly. Le zajima me obecny nazor

Nežijeme v 70. letech kdy nosili tetování pouze trestanci. Mě jako rodiči, by bylo viditelné tetování a pár piercingů u učitelky srdečně jedno. Každopádně uznávám, že extrémy jako celé rukávy a tunely v uších se pro učitelku nehodí. I kdyby byla sebelepší učitelka, bude vždy budit nedůvěru rodičů i kolegů.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2033
9.11.21 08:50

Nejsem fanda tetování, ale je to každého věc. U učitelky by mi to vůbec nevadilo, rozhodující je přece, jak pracuje s dětmi. Dřív bylo tetování známkou namorniku a kriminálníků, dnes to mají všichni.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
128
9.11.21 09:00

Pracuji ve firemních jeslích v zahraniční a me dvě kolegyně jsou dosti potetovane a piercing mají taky a nikdo to neřeší. Jedna bývalá kolegyně je muslimka a v práci nosila šátek a taky to nikdo až snad na jedny rodiče nikdo neřešil.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3426
9.11.21 09:11

Tak s tetováním hada, zvlášť jestli je větší, bych měla problém já, mám z nich fóbii :mrgreen: Dcera měla učitelku s menším tetováním a nikdo to neřešil. Takže za mě, pokud by se děti nebály, tak ok.
@Miluna3 Přiznávám, že učitelku muslimku v šátku bych ve školce nedala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
128
9.11.21 09:17

@Dadda8 tak ona nosila šátek je přes vlasy. Jinak chodila normálně oblečená. Džíny a svetr. Byla moc fajn a děti ji měli moc rádi. Navíc v té naší skupince jsou převážně děti cizinců, takže tam musí být tolerance z obou stran.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12884
9.11.21 09:22

Mně osobně by to vůbec nevadilo, naopak bych doufala, že taková učitelka bude spíš tolerovat individuality dětí :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30975
9.11.21 09:47

Takto, tetování klidně, ale pro profesní život je lepší, když je schovatelne. Nejde o rodiče, ty u učitelky jejich děti ocení něco jiného, ale různých pohovoru se hodí, když člověk není jak malířské plátno. Nemusíš skončit jen ve školství, že.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190
9.11.21 09:48
@Cuddy píše:
Takto, tetování klidně, ale pro profesní život je lepší, když je schovatelne. Nejde o rodiče, ty u učitelky jejich děti ocení něco jiného, ale různých pohovoru se hodí, když člověk není jak malířské plátno. Nemusíš skončit jen ve školství, že.

Tak ona už to tetování ale má, žejo. Takže to jí moc nepomůže :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30975
9.11.21 09:50

@unuděná jo, ale z příspěvku chápu, že s tetováním nekonči, že je to její záliba. Zatím jde schovat pod rukáv.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová