Učitelky prosím radu - Bakaláři

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Anonymní
27.9.21 20:46
@SAJ píše:
Jo, tak to pozor - zkrácený úvazek máš na díl úvazku (0,5 nebo třeba 0,8) nebo na hodiny (12 nebo 18 hodin)?

je v tom nějaký rozdíl? A jaký? Dík

• Citovat
  • Upravit
SAJ
17073
27.9.21 20:51
@Anonymní píše:
mám na díl úvazku (0,45).

Jj, v tom případě do 100% supluješ jen za 100% (což je teda svinstvo), za odpadlé supluješ zadara. Pozor, pozor ti hodiny odpadnou kvůli lékaři nebo kvůli dovolené, supluješ placeně - ale stejně zaměstnavatele vyjdeš levněji než kolegyně s plným úvazkem. Ta za stejně odsuplovanou hodinu nad její úvazek dostane dvojnásobek než ty.

Nezapomenu - jednou jsem dělala dozor své třídě v divadle (Orwell, takže to bylo šílené) - zrušilo se mi tím volné ráno, takže jsem nemohla jít cvičit, plus jsem tam dělala dozor místo třetí a páté hodiny, kdy jsem měla mít svou třídu na matiku a tuším paralelku. Hned po divadle jsem mazala do školy učit šestou, sedmou a osmou hodinu. Hlava mě z toho divadla bolela jak střep, byl to den na pytel. No a další den jsem učila dvě hodiny navíc (svou třídu a tu paralelku) - jako „odměnu“ za to divadlo - místo pohodových čtyř jsem měla šest v kuse - takže zas hlava jak střep. Samozřejmě zadara.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
SAJ
17073
27.9.21 20:53
@Anonymní píše:
je v tom nějaký rozdíl? A jaký? Dík

Mohl by být - teda aspoň býval, možná jsou nějaké změny. V případě jasně stanovených hodin ve smlouvě bys nedostala odpadlé zaplacené vůbec. Ale tyhle smlouvy mívali externisté.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
27.9.21 21:02
@SAJ píše:
Jj, v tom případě do 100% supluješ jen za 100% (což je teda svinstvo), za odpadlé supluješ zadara. Pozor, pozor ti hodiny odpadnou kvůli lékaři nebo kvůli dovolené, supluješ placeně - ale stejně zaměstnavatele vyjdeš levněji než kolegyně s plným úvazkem. Ta za stejně odsuplovanou hodinu nad její úvazek dostane dvojnásobek než ty.Nezapomenu - jednou jsem dělala dozor své třídě v divadle (Orwell, takže to bylo šílené) - zrušilo se mi tím volné ráno, takže jsem nemohla jít cvičit, plus jsem tam dělala dozor místo třetí a páté hodiny, kdy jsem měla mít svou třídu na matiku a tuším paralelku. Hned po divadle jsem mazala do školy učit šestou, sedmou a osmou hodinu. Hlava mě z toho divadla bolela jak střep, byl to den na pytel. No a další den jsem učila dvě hodiny navíc (svou třídu a tu paralelku) - jako „odměnu“ za to divadlo - místo pohodových čtyř jsem měla šest v kuse - takže zas hlava jak střep. Samozřejmě zadara.

díky, těm 100% do naplnění plného úvazku rozumím, tak to je všude. Spíš mě štve to suplování zadara za odpadlé hodiny. Já si ředitelské volno nevymyslela a ráda bych ty své hodiny měla a ne suplování čehosi o čem nevím ani za mák. Není přeci ŘV překážka na straně zaměstnavatele?

Ty odpadlé hodiny kvůli lékaři nebo dovolené to myslíš mého lékaře a mojí případnou dovolenou? Když já budu u lékaře a odpadne moje hodina, tak pak následné suplování už mám jako přesčas (přespočet?) Ani jsem nevěděla, že si můžu vzít dovolenou jindy než o prázdninách. 8o lékaře si dávám na dny, kdy neučím, ale jak tak koukám, tak to asi začnu měnit. Jak se to pak vykazuje? Vím, že máme 40 dní dovolené, to jsou tedy letní prázdniny plus jarní, ostatní se počítá jak? Děkuji

• Citovat
  • Upravit
66815
27.9.21 21:09
@Anonymní píše:
díky, těm 100% do naplnění plného úvazku rozumím, tak to je všude. Spíš mě štve to suplování zadara za odpadlé hodiny. Já si ředitelské volno nevymyslela a ráda bych ty své hodiny měla a ne suplování čehosi o čem nevím ani za mák. Není přeci ŘV překážka na straně zaměstnavatele?Ty odpadlé hodiny kvůli lékaři nebo dovolené to myslíš mého lékaře a mojí případnou dovolenou? Když já budu u lékaře a odpadne moje hodina, tak pak následné suplování už mám jako přesčas (přespočet?) Ani jsem nevěděla, že si můžu vzít dovolenou jindy než o prázdninách. 8o lékaře si dávám na dny, kdy neučím, ale jak tak koukám, tak to asi začnu měnit. Jak se to pak vykazuje? Vím, že máme 40 dní dovolené, to jsou tedy letní prázdniny plus jarní, ostatní se počítá jak? Děkuji

no nazdar, ty jeste budes cucet na drat. Krome dovolene mas narok jeste na 11 dni studijniho volna. Dovolenou ti stejne jako v jinych zamestnanich musi schvalit zamestnavatel, coz v behem skolniho roku neudela. Jestli budes prudit, riskujes, ze vedeni pojede tvrde dle zakoniku prace a ty stravis nektere prazdniny na pracovisti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
SAJ
17073
27.9.21 21:13
@Anonymní píše:
díky, těm 100% do naplnění plného úvazku rozumím, tak to je všude. Spíš mě štve to suplování zadara za odpadlé hodiny. Já si ředitelské volno nevymyslela a ráda bych ty své hodiny měla a ne suplování čehosi o čem nevím ani za mák. Není přeci ŘV překážka na straně zaměstnavatele?Ty odpadlé hodiny kvůli lékaři nebo dovolené to myslíš mého lékaře a mojí případnou dovolenou? Když já budu u lékaře a odpadne moje hodina, tak pak následné suplování už mám jako přesčas (přespočet?) Ani jsem nevěděla, že si můžu vzít dovolenou jindy než o prázdninách. 8o lékaře si dávám na dny, kdy neučím, ale jak tak koukám, tak to asi začnu měnit. Jak se to pak vykazuje? Vím, že máme 40 dní dovolené, to jsou tedy letní prázdniny plus jarní, ostatní se počítá jak? Děkuji

Pozor, ty máš se zkráceným úvazkem nějaký přepočet dovolené - ale netuším jaký.

Tu dovolenou - ne, pravděpodobně ti ji neumožní čerpat ve školním roce, ale třeba během pololetních, podzimních a podzimních prázdnin ano - a tam se část týdne učí. Takže ty hodiny, které ti připadnou na prázdniny, nahrazovat nemusíš, to nejsou odpadlé hodiny, to čerpáš dovolenou. Dovolenou můžeš čerpat i během ředitelského volna - to pak taky zadara nesupluješ - ale zaměstnavatel ti ji nemusí poskytnout.

Jinak s lékaři - je takový zvyk, že se chodí ve volných hodinách, ale třeba zubaře jsem ráda, že vůbec mám, takže toho beru, kdy je volno - bez ohledu na školu, protože se objednávám půl roku dopředu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
SAJ
17073
27.9.21 21:13
@matkabagristy píše:
no nazdar, ty jeste budes cucet na drat. Krome dovolene mas narok jeste na 11 dni studijniho volna. Dovolenou ti stejne jako v jinych zamestnanich musi schvalit zamestnavatel, coz v behem skolniho roku neudela. Jestli budes prudit, riskujes, ze vedeni pojede tvrde dle zakoniku prace a ty stravis nektere prazdniny na pracovisti.

12, ne? A zase bude mít asi nějaký přepočet.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
SAJ
17073
27.9.21 21:15

@matkabagristy Jinak já už teď vím, že budu sedět o jarňákách ve škole - máme nějak fakt superpřínosné školení. :zed: :zed: :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
66815
27.9.21 21:16
@SAJ píše:
12, ne? A zase bude mít asi nějaký přepočet.

jo, uklik. Ma to stejne, jen mene penez. Ja delala asi na 70%, pocet dni stejny, jen nizsi castka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
SAJ
17073
27.9.21 21:18
@matkabagristy píše:
jo, uklik. Ma to stejne, jen mene penez. Ja delala asi na 70%, pocet dni stejny, jen nizsi castka.

Jj, tak nějak to bylo. Já se nenechala na snížený nachytat, ale početla jsem si tenkrát, ať vím, proč do toho nejít..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
66815
@SAJ píše:
@matkabagristy Jinak já už teď vím, že budu sedět o jarňákách ve škole - máme nějak fakt superpřínosné školení. :zed: :zed: :zed:

ja mela dneska od 17 hodin, vyjimecne musim ocenit (cizojazycni zaci)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
66815
@SAJ píše:
Jj, tak nějak to bylo. Já se nenechala na snížený nachytat, ale početla jsem si tenkrát, ať vím, proč do toho nejít..

ja sla od malych deti, zaplacu u duchodu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
SAJ
17073
27.9.21 21:20
@matkabagristy píše:
ja mela dneska od 17 hodin, vyjimecne musim ocenit (cizojazycni zaci)

Ccc, moji cizojazyční žáci umí češtinu většinou líp jak já. :D Teda pravidla, naštěstí hodně čtu, tak asi většinou píšu správně, ale taky většinou netuším, podle jakého pravidla…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
66815
27.9.21 21:22
@SAJ píše:
Ccc, moji cizojazyční žáci umí češtinu většinou líp jak já. :D Teda pravidla, naštěstí hodně čtu, tak asi většinou píšu správně, ale taky většinou netuším, podle jakého pravidla…

odedreli to takovi jako ja ;) Ten muj je taky desne sikovny

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
27.9.21 21:22
@SAJ píše:

proč do zkráceného nejít?

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová