Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Nechci dělat reklamu, ale známá to zvládla s Defumoxanem. Ale chce to i svoji vůli. ![]()
@alena1995 píše:
Silná vůle. Nic víc nepomůže. Vím o čem mluvím.
Presne tak!!! Ja poslednich 6let prestavala uz spoustukrat (asi 5×). Je to pouze o rozhodnuti, motivaci a silne vuli. Musis proste prekonat ten prvni tyden a pak si uz opakovat, ze je to skoda ![]()
Jinak teda uplne nejlepsi je na to tehotenstvi
nekourim naposledy od zjisteni tehotenstvi loni v kvetnu, ted kojim, takze mi nedela problem se drzet. Ale muj muz ted naposledy se mnou neprestal (vzdy jsme do toho sli spolu, protoze jak jeden z paru porad kouri, stahuje toho snaziciho se) a ja si porad rikam, jak to bude, az kojit prestanu.
doufam, ze teda vyhrabu tu vuli.
Také by mě zajímalo, rada bych preslata. Vím ze existoval nějaký “saman” který to z vás dokázal dostat, nevím jestli se tomu dá věřit, ale rada bych vyzkoušela.
Me osobne pomohla zmena pristupu. Prestavala jsem xkrat a vzdycky jsem si rikala, ze NEchci kourit, NEbudu kourit a NEmuzu kourit a vydrzela jsem to vzdycky maximalne tyden. Pak jsem dokurovala krabicku a rekla jsem si, ze NEprestavam, ale jen zkusim, jak dlouho to vydrzim a kdyz si zapalim, tak se nic nedeje. Nooo a tedka 9.9. to bylo 8 let ![]()
Těhotenství by mě nejspíš zachránilo, ale to teď neplánuji. U mě je hodně problém alkohol. Nejspíš budu muset vynechat i ten. V práci mám samé kuřáky, takže o to víc je to horší.
Jinak co říkáte na nikotinové pomůcky v nejhorších chvilkách?
Přestala jsem kouřit po 14 letech. Jediná rada, vyhodit a už si nezapálit. První 2 týdny budou kritické, takže doporučuji třeba halls, nebo jiné mentolové bonbony. Po měsíci to pak bude ok. Ale chce to vydržet a zbavit se toho, já jsem vyhodila venku do koše, kouřila jsem 6 let electronickou. Držím palce. ![]()
Mne pomohlo tehotenstvi, nejen v přestani ale i zmene pohledu. Jak jsem ptestala kourit, tak mi koureni najednou přišlo strasne trapný. Stupidní a trapnej zlozvyk, hlavne jak sem si kazdou volnou chvilku vyplnila cigarem a nekdy delala i psi kusy abych nahodou chvilku nebyla bez cigara. Nicmene ted po dvou letech stale jeste mam chute a to prave pri alkoholu. Takze nejlepsi prevence je nepit no. Obecně se vyhybat situacím, kdy by sis normalne zapalila.
@Jarusko píše:
Také by mě zajímalo, rada bych preslata. Vím ze existoval nějaký “saman” který to z vás dokázal dostat, nevím jestli se tomu dá věřit, ale rada bych vyzkoušela.
Ja ho znam a myslim, ze se mu verit da
ale moc nechapu, jak to funguje vlastne.
@Anonymní píše:
Těhotenství by mě nejspíš zachránilo, ale to teď neplánuji. U mě je hodně problém alkohol. Nejspíš budu muset vynechat i ten. V práci mám samé kuřáky, takže o to víc je to horší.
To znam
jak kouri okoli, je to peklo. Chce to proste trosku zmenit zvyky.
A z pomucek me vyhovovaly 4mg Nicorette, uuu, jeste ted pamatuju, jak to ze zacatku propali hrudnik a ta uleva
blby ale je, ze casto ta zavislost preje na tu substitucni pomucku, to se mi stalo poprve ![]()
@Falling píše:
Mne pomohlo tehotenstvi, nejen v přestani ale i zmene pohledu. Jak jsem ptestala kourit, tak mi koureni najednou přišlo strasne trapný. Stupidní a trapnej zlozvyk, hlavne jak sem si kazdou volnou chvilku vyplnila cigarem a nekdy delala i psi kusy abych nahodou chvilku nebyla bez cigara. Nicmene ted po dvou letech stale jeste mam chute a to prave pri alkoholu. Takze nejlepsi prevence je nepit no. Obecně se vyhybat situacím, kdy by sis normalne zapalila.
Jak se rika? Odnaucenej kurak nejhorsi
ale taky tak. Psi kusy. Ja tedy nemam uplne problem u alkoholu, spis si uvedomuju, a chybi mi, jak jsem kourila u kafe, pohoda, klid, teplej letni vecer, takova svoboda. Takze zpatky na zem ![]()
@JednaPrazacka To by mě zajímalo, už jsem prave slyšela, ze to někomu pomohlo a opravdu nezačal. Já bych s TKM rak rada sekla, ale proste mi to samotné nejde. No a těch peněz, to je hrůza.
@Jarusko píše:
@JednaPrazacka To by mě zajímalo, už jsem prave slyšela, ze to někomu pomohlo a opravdu nezačal. Já bych s TKM rak rada sekla, ale proste mi to samotné nejde. No a těch peněz, to je hrůza.
Pracuje s podvedomim. Rostislav Prokopjuk
je psycholog…kazdopadne premyslim, ze ho muz dostane k Vanocum ![]()
Ahoj všichni. Omlouvám se za anonym, ale nechci, aby někdo poznal můj nick. Kouřim 16 let. Byla jsem skutečně silný kuřák. Dvě krabičky denně mi nedělaly problém. Přešla jsem na igos, u které jsem vydržela dva roky a byla ještě víc závislejší. Poprvé jsem přestala kouřit v dubnu, pomocí defumoxan. Překvapilo mě, že jak jsem byla hodně závislá, že mě to pohltilo, tak by mě ani ve snu nenapadlo, že bych zase začala a byla na sebe neskutečně hrdá a užívala si každý den bez závislosti. Od června to ale začalo „jednou cigetetou“. Samozřejmě mi nechutnala, ale já blbá díky kombinaci alkoholu se časem rozkouřila do stádia, že si pochutnám. Stal se že mě příležitostný kuřák, kdy vydržím týden nekouřit a po týdnu vykouřím krabičku. Můj manžel kouří, mám denně na očích, jak je závislí, ale přestat se mnou nechce. Někde ale vím, že by si přál přestat a asi bych pro něj i byla motivací já, kdybych se té závislosti zbavila. Přijde mi daleko těžší přestat, jako příležitostný kuřák, než když jsem hulila jak fabrika každý den od rána do noci. Jak z toho kolotoče ven? Ještě dodám, že jsem za dobu nekouření zvládla i nepřibrat, nepoužívala jsem nikotinové náhražky. Ovšem teď bych jako pomůcku i nejspíš využila v nejnutnějších případech. Budu ráda, co pomohlo vám.