Kdy dělat autoškolu?

1243
26.9.21 16:02

Kdy dělat autoškolu?

Ahoj, je mi čerstvě osmnáct a velká část rodiny mě docela „tlačí“ do toho udělat si řidičák.
Ale já nevím, necítím se na to, neumím si představit že Sednu za volant a budu jezdit skrz velký provoz. Jezdit nějakou klidnou vesnicí bych zvládla, asi, ale ve městě se na to fakt necítím. Nechci abych kvůli tomu způsobila nějakou nehodu.

Jenomže rodina argumentuje tím, že nemusím řídit, ale budu ho mít a pak když bude potřeba řídit, nebo budu chtít začít, tak se nemusím otravovat s autoškolu.

A teď mám dilema.. udělat teď? Nebo počkat až třeba na vysokou (ve čtvrťáku mít čas na autoškolu asi nebudu)

Kdy jste si udělali řidičák vy? A litujete?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1702
26.9.21 16:15

U nás ve třídě většina dělala řidičák mezi těmi 17 a 18, na VŠ už všichni měli. V zásadě, jestli ten ŘP nepotřebuješ kvůli práci/brigádě, tak je to asi fuk.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Kolicek95
26.9.21 16:26

A umíš si představit, že za pět let řídíš?
Já si zas neumím představit dělat řidičák na vejšce. Jestli nebudeš mít čas ve čtvrťáku, tak na VŠ podle mě už vůbec.

• Citovat
  • Upravit
10923
26.9.21 16:30

Začala jsem v 17, v den 18 jsem měla závěrečky. Řidičák jsem viděla jako obrovskou vyhodu a vnimam to tak do dnes. Nedokazu si predstavit ho nemit. :nevim: Času budeš mit min a min, sla bych do toho ted, at ho mas. Vyuzit ho pripadne nemusis a treba naopak zjistis, ze na tom nic neni.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19982
26.9.21 17:30

Dělala jsem ho hned v 18

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15421
26.9.21 17:42

Dělala jsem v 28, to už na mě čekalo auto v garáži a od té doby denně řídím. V 18 jsem se na to necítila, auto neměla a vlastně ho ani nepotřebovala. Takže za sebe můžu říct, že pokud nemáš řidičák v 18, tak nic není ztraceno :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10952
26.9.21 17:44

Já dělala řidičák ve 24 letech při dvou malých dětech. Důvody velmi osobní, bylo to potřeba.
Půjčil mi na něj tenkrát tchán s tím, že dnes by měl člověk umět řídit, plavat a zacházet s penězi.
Pak jsem dost let neřídila, nebylo třeba.
A teď jsem už roky vděčná, že mě přesvědčil, nedostala bych se hladce ani k doktorovi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10952
26.9.21 17:46

Zas moje kamarádka si udělala ŘP v 47 :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1243
26.9.21 18:02

Hmm.. tak teď jste mě nahlodaly.. asi by to po všech stránkách vycházelo lépe, udělat si ho teď..

Ale já nevím, neplatí to, že když se na řízení necítíš, neměl bys lozit za volant?

No, budu o tom muset asi hodně přemýšlet :mrgreen:

Ale tak či tak teď jezdit opravu nebudu. Mamka mi auto nepůjčí a neměla bych ani na benzín..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15417
26.9.21 22:58

Já do toho šla v osmnácti, řídila jsem sporadicky, auto jsem neměla. Opravdu řídit jsem začala s manželem o deset let později, ale kondiční jízdy by se mi rozhodně hodily. Takže pokud nebudeš řídit, není kam spěchat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1554
26.9.21 23:03
@Darkandeep píše:
Ale tak či tak teď jezdit opravu nebudu. Mamka mi auto nepůjčí a neměla bych ani na benzín..

Tak to bych ho být tebou ještě nedělala. Lepší udělat si třeba za 5 let s tím, že už budeš mít práci a možná i to auto a budeš se na to cítit 😊

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6484
27.9.21 15:11

Udělej si to podle sebe, pokud se na to teď necítíš, tak ho prostě nedělej. Řidičák si můžeš udělat kdykoliv, než zbytečně vyhodit peníze za průkaz, který ti stejně teď bude ležet někde v šuplíku, tak to nech na později :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová