Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Bábrdl píše: Účtenky jsou potvrzení na věci, které jsem si normálně koupila za svoje peníze, které jsem si vydělala. Nevidím důvod, proč bych je nemohla dát svojí tetě, aby si užila trochu radosti. Já bych je vyhodila…
Jistě… a taky z těch peněz, co jste si vydělala, vznikla celá tahle bonz soutěž…
@anonymni_prezdivka píše:
Jistě… a taky z těch peněz, co jste si vydělala, vznikla celá tahle bonz soutěž…
Ale já furt nechápu, v čem koho bonzuju.
Já ZAPLATÍM dostanu chleba a účtenku. Chleba sním, účtenku dám tetě, která ji použije místo losu. Je to MOJE účtenka, dostala jsem ji k tomu chlebu, který jsem koupila. ![]()
@debra.morgan píše:
@Bábrdl bonzuješ sebe, že sis koupila chleba![]()
Bať. A ještě svojí tetě, která je děsnej škrťa. (taky jí nedávám všechny účtenky, páč nechci, aby ji trefil šlak, kolik utrácím) ![]()
Bonzuje pokladna, uctenkovka je jen motivace, aby pokladny bonzovat neprestaly.
@Emimin7 píše:
Bonzuje pokladna, uctenkovka je jen motivace, aby pokladny bonzovat neprestaly.
Jó, a děsně mi vadí, že se napráším, že jsem si koupila chleba. ![]()
@Bábrdl píše:
Jó, a děsně mi vadí, že se napráším, že jsem si koupila chleba.
Nejde o bonzovani tech, kdo chleba kupuji, ale kdo ho prodavaji. ![]()
@Emimin7 píše:
Nejde o bonzovani tech, kdo chleba kupuji, ale kdo ho prodavaji.
Jestli já jsem ochotná přiznat se, že jsem si ho koupila, proč by se oni nemohli přiznat, že ho prodali. To snad není žádné tajemství ![]()
V minulém slosování jsem vyhrála 100 Kč, tento bohužel nic, tak snad zase příště. ![]()
@Bábrdl píše:
Jestli já jsem ochotná přiznat se, že jsem si ho koupila, proč by se oni nemohli přiznat, že ho prodali. To snad není žádné tajemství
Protoze kdyby ho nepriznali, nemuseli by odvadet dan. Kdyz ale pokladna nabonzuje prodej, neodvadet takovou dan je o kejhak. ![]()
@Emimin7 píše:
Protoze kdyby ho nepriznali, nemuseli by odvadet dan. Kdyz ale pokladna nabonzuje prodej, neodvadet takovou dan je o kejhak.
Neříkej…
Takže vlastně by lidi účtenkovku hrát neměli, aby určitá část populace nemusela odvádět daně?
Aha.
@Hakrajta píše:
Takže vlastně by lidi účtenkovku hrát neměli, aby určitá část populace nemusela odvádět daně?Aha.
Jen jsem psal, jaky muze mit clovek motiv nepriznat zisk.
@Bábrdl píše:
Ale já furt nechápu, v čem koho bonzuju.
Já ZAPLATÍM dostanu chleba a účtenku. Chleba sním, účtenku dám tetě, která ji použije místo losu. Je to MOJE účtenka, dostala jsem ji k tomu chlebu, který jsem koupila.
Stát zpětně (namatkove) kontroluje vydané uctenky. Zda obsahují oba kódy, zda jsou kódy správné, zda je prodejce evidoval. Jednoduše t tedy podporuje udávání… Od malička učíme děti „nežaluj“ a pak to děláme sami.
@anonymni_prezdivka píše:
Stát zpětně (namatkove) kontroluje vydané uctenky. Zda obsahují oba kódy, zda jsou kódy správné, zda je prodejce evidoval. Jednoduše t tedy podporuje udávání… Od malička učíme děti „nežaluj“ a pak to děláme sami.
Nežaluj, ale hlásit se to musí. ![]()