Udělal by to váš manžel/partner

Napsat příspěvek
Velikost písma:
K-Black
2.2.14 16:02

@terinka4444 taky v tom obchoďáku mohli být před dvěma hodinama, takže teď jsou naštvaný oba. Ona na něj že je nezodpovědný pako, on na ni že je hysterka. Takže oba potřebují čas na vyklidnění se.

• Citovat
  • Upravit
69235
2.2.14 16:05
@kitty123 píše:
presne :palec: Ja byla nejlepsi rodic, nez jsem mela deti :mrgreen:

jo, teď je nejlepším rodičem můj bezdětný bratr, v podstatě celou svou budoucí rodičovskou výchovu, má jen přítelkyni a je to cucák na vejšce, ještě se ani sám neživí, postavil na tom, co nebudou dělat jeho děti na rozdíl od mých : nebudou uspávány, nebudou nošeny, nebude jim ustupováno, nedostanou sladkost, budou jíst hodně ovoce a zeleniny, nebudou se vztekat, protože oni je k tomu povedou a mohla bych psát a psát, co všechno jeho budoucí děti budou dělat lépe, prostože budou lépe a důsledněji, to je důležité :lol:, vychovávány.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9374
2.2.14 16:07
@K-Black píše:
no tak já myslím, že komentovat strach rodičů by bylo vhodné až budeš mít vlastní děti ;) protože ty představy co je správné a normální, a jak bych to nikdy nedělala a nebo naopak dělala se právě mění až s tím rodičovstvím ;)

Tak já samozřejmě nemůžu vědět, jak se o dítě budu bát, určitě budu, ale nemyslím si, že by někdo měl dbát až přehnaně. Např. takový Čajkovský - jeho chůva svojí přehnanou starostí u něj vypěstovala sklony k přecitlivělosti. Samozřejmě se člověk o dítě musí starat a hlídat ho, ale myslím si, že je lepší nesnažit se dítě uchránit před každým prdíkem. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
nikol.ondrášovka
2.2.14 16:09

Hele jinak stojí u nás v takovymdle vlaku cesta 40kč za osobu. Kohokoliv, jestli si dospělý nebo dítě. Pokud chtěl 40 korun ušetřit, mohl jít vedle vláčku. Nejedí rychle :nevim:

• Citovat
  • Upravit
680
2.2.14 16:12
@terinka4444 píše:
jo, teď je nejlepším rodičem můj bezdětný bratr, v podstatě celou svou budoucí rodičovskou výchovu, má jen přítelkyni a je to cucák na vejšce, ještě se ani sám neživí, postavil na tom, co nebudou dělat jeho děti na rozdíl od mých : nebudou uspávány, nebudou nošeny, nebude jim ustupováno, nedostanou sladkost, budou jíst hodně ovoce a zeleniny, nebudou se vztekat, protože oni je k tomu povedou a mohla bych psát a psát, co všechno jeho budoucí děti budou dělat lépe, prostože budou lépe a důsledněji, to je důležité :lol:, vychovávány.

Tak to presne znam od sve sestry :mrgreen: Uz teda ditko ma, ale driv jsem pro ni byla odstrasujici pripad :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
zrzana2
2.2.14 16:12

Ne partner by tohle teda neudelal, ale ja jsem mela stesti a ackoliv spolu nejsme dlouho, tak na vychovu deti nahlizime velmi podobne

• Citovat
  • Upravit
K-Black
2.2.14 16:13
@kitty123 píše:
presne :palec: Ja byla nejlepsi rodic, nez jsem mela deti :mrgreen:

já taky, a těch věcí co dětem nebudu dělat a co všechno jim dovolím :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
372
2.2.14 16:14

Tak to je teda opravdu zodpovedny otec :cert: Nikdy bych ja ani partner tohle neudelaly je jeste strasne malinka!!!Nikdy!!Mel by se nad sebou zamyslet a uvedomit si co vse se v dnesni dobe muze stat :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
680
2.2.14 16:15
@Petule030 píše:
Tak já samozřejmě nemůžu vědět, jak se o dítě budu bát, určitě budu, ale nemyslím si, že by někdo měl dbát až přehnaně. Např. takový Čajkovský - jeho chůva svojí přehnanou starostí u něj vypěstovala sklony k přecitlivělosti. Samozřejmě se člověk o dítě musí starat a hlídat ho, ale myslím si, že je lepší nesnažit se dítě uchránit před každým prdíkem. :nevim:

nemel by se nikdo bat prehnane, ale ono tomu moc neporucis :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Billi
2.2.14 16:15

@Petule030 hlavně budeš své dítě znát a budeš vědět, co si můžeš dovolit, kde má mantinely. Přiznejme si, že to ví nejlíp máma, protože s dítětem je nejvíc času.
Na druhou stranu souhlasím, že nic se nemá přehánět. Dodnes si pamatuju, jak jsme kdysi byli v kempu a šel kolem našich stanů táta a 3 děti. Nejmenší (tak 3-4 roky) upadl přes špagát od stanu a rozsedl si tvarohový koláč. Táta ho sebral, v rychlosti zkontroloval, že je v pořádku a řekl mu něco v tom smyslu, že mu několikrát opakoval, že ke každému stanu jsou špagáty, tak má dávat pozor a vrazil mu místo koláče rohlík. 90% matek by dítěti dalo svůj koláč. Ale tenhle přístup považuju za naprosto skvělý, táta nefrajeřil - zvedni se, dělej, spadlo ti to, budeš o hladu, ale zároveň nebyl druhý extrém.
Osamostatňovat ano, ale na úrovni dítěte. Takže párkrát projet s rodičem a pak třeba se starší kamarádkou.

@terinka4444 to byla přesně švagrová. Dodnes mám osypky, když si vzpomenu, jak mě poučovala, že mám jít mlaďoška probudit, když ona přijela a skoro ho nevidí. Když jsem nechtěla, tak jsem se dozvěděla, jak ho rozmazluju :lol: Už má taky dítě a vidí to už lehce jinak…

• Citovat
  • Upravit
7253
2.2.14 16:22

No.. jestli se neplatí taky za doprovod.. Někde je zdarma, ale někde ne. Třeba mu bylo líto dát 20,– nebo 50,– nebo kolik ten vlak stojí. :roll: Mnohde u malých dětí trvají na doprovodu dospělé osoby. A jestli neškudlil korunu a opravdu chtěl, aby holčička byla samostatná, tak cesta k samostatnosti a zdravému sebevědomí vede úplně jinudy, než přes podobné nárazové nápady s vlakem v obchodním centru. Zatím dosáhl pravého opaku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
K-Black
2.2.14 16:22
@Petule030 píše:
Tak já samozřejmě nemůžu vědět, jak se o dítě budu bát, určitě budu, ale nemyslím si, že by někdo měl dbát až přehnaně. Např. takový Čajkovský - jeho chůva svojí přehnanou starostí u něj vypěstovala sklony k přecitlivělosti. Samozřejmě se člověk o dítě musí starat a hlídat ho, ale myslím si, že je lepší nesnažit se dítě uchránit před každým prdíkem. :nevim:

doufám že jsem se tě nějak nedotkla, to jsem nechtěla :kytka:
Ono je to fakt těžký, každé dítě je jiné. A třeba teď u posledníčka, klidně ho nechám půl hodinky v ložnici bez dozoru, mám tam šicí stroje a spoustu jiných věcí a třeba na dětském hřišti za ním furt stojím, aby nespadl z houpačky, z klouzačky a tak. Takže jsem hysterická matka, ale jen někdy :lol:

• Citovat
  • Upravit
9374
2.2.14 16:30

@K-Black V pohodě, neberu to nijak špatně, ani já jsem to nemyslela zle :andel:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
896
2.2.14 16:30

To by neudělal ani ten můj.. a že..
Když ono těžko soudit.. dát tam naší holku 2 a čtvrt, tak se buď celou cestu chechtá a po příjezdu by řvala ješte ještě, nebo by vyskočila z vlaku a hledala tatínka.. Za to bych ho teprve zabila..
Naše by ale řvala už kvůli tomu, že maminka odešla a nechala jí tam..pak by zprcal on mě, že jsem mu jí tam nechala a děsivě řvala a má z toho trauma..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1272
2.2.14 16:38

Ne, ani já, ani manžel bychom tohle neudělali! Spustit dítě z očí, v neznámém prostředí a ještě ho posadit do jedoucího vlaku, ze kterého může vypadnout, nebo zkoušet vystoupit, je fakt na palici!!! U nás teda je víc cíťa manžel a mnohdy i já koukám jak moc je opatrný, ale tohle je opravdu moc. Můj synek zrovna takové vláčky má rád, ale musí se u něj stát, mávat a ujišťovat že tam jsme, že se nemusí bát. Jednou měl jakýsi zkrat a zkoušel za jízdy vystoupit. My tam nebýt, tak nevím jak to dopadne :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí