Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@Domuska no botečky krásné! y s kklínkem jsou supr, a ty ceny!!! no tož já si také nějaké objednám, ty ceny jsou úžasné…hned to jdu prolízt co tam ještě mají ![]()
já kecky ráda, i baleriny - a to jsem prcek, ale v těhu podpatky nenosím, nedělalo mi to dobře na těžištěm jak mám ten pupík hodně vytrčený dopředu, tak jsem přepadávala ![]()
já dám pak vědět v pátek, jak a co mi dělali…
jo, na záda si lehám vždy večer (ono se prý už nemá) a malá spustí boulící šou
Pavel tuhle koukal, co tam všecko dělá ![]()
@Domuska píše:
@Kelly3jaktoo? jako ze ti predem neodesla zatka, nebo nepraskla voda.. ani nekolik dni pred tim jsi nemela nejake bolesti nebo neco?
No, ono se tohle stát klidně nemusí
Nevím, na to ti nedokážu odpovědět
Jen jak mi udělala dr. hmat, tak jsem trošku špinila a pak jenom na porod. sále mi dr. praskla vodu
a ani moc poslíčky jsem neměla, jen den před porodem a v den porodu jsem měla bolesti.
@Domuska Pékné bříško máš..mno kup si i nějakou velikost 56 protože minimálně měsíc v tom to dítě bude a ze začátku pokud mimi bude mít výšku 50 cm, tak i ta 56 bude větší
@stephora tak co? vybrala sis nejake? :-p my mame doma 12 krabic. dnes to prislo
jinak upozornuju, ze pokud mas problem s vysokym nartem jako j, doporucuju poradne si botky prohlednout jak jsou uzke. poslu ti do zprav fotky tech mych dvou. ted v tehu je nosit nemuzujelikoz bych trpela:D po porodu je roztahnu a rozchodim =) jinaaaak dnes velice krasna kontrola.. na gynde je nova sestricka, no to bl des. spatne mi zapla ty sondy a jak odesla, tak ozvy spadly… asi 10× jsem rvala na sestru, ktera nakonec prisla, na moji prosbu me prevalila na bok a misto debilni polohy v sede, mi upravila lehatko na lezatko. jinak mi tocil monitor kontrakce faaakt velike
co jsem se divala tak maximalni nejveti ti muze natocit 80 a tocil mi 40. nevim ceho.. to jsem pekne vycetla z papiru s krivkama:D nooo k doktorovi.. takze mi delal ster, rekl ze mam kratky mekky cipek a jsem otevrena na 2cm. takze prej si mysli, ze se uvidime max.2× a pak uz v porodnici
mame mit nechraneny sexik a koupila jsem si pupalku. kdyz jsem to rekla memu milemu, byl z toho chudak spatny ze se maly narodi tak brzo a bude mit max.3 kg. ted ma 2 780 gr. ale on mi rikal uz pred daaavnyma casama ze do terminu nedonosim a maly bude mit max.3kg. tak uvidime =) kazdopadne jsem v euforii, jelikoz chci mit uz mimco u sebe, ale na druhou stranu predstava, ze uz treba za tyden nebo 14 dni pujdu rodit, je pro me „WOW jak to sakra zvladnu, ja se bojim“…
a ta nejistota, kdy mi praskne voda, nebo kdy to prijde…
tak napis co ti zitra reknou ![]()
@Nadyen myslim ze bude muset mit jeste mensi
v koliktem tt jsi byla otevrena na 2cm? me to dnes rekl doktor a vim, zes to mela stejne a jeste jsem ti psala ze mas byt rada, ze budes mit pohodovejsi porod ![]()
@Domuska dnešní první kontrola v porodnici mě trochu zklamala – monitor netočili, prý až příští týden (to budu 37+2), císaře prý doktorka v poradně nemůže sama rozhodnout, to vždy dělá zkušenější lékař a prý je ještě čas, aby se malá otočila, když se prý do 38tt neotočí, objednají mě na termín, který pak bude ve 39 nebo až 40tt
asi maj spoustu volných termínů
moje operovaná močová trubice jí nedělala žádné starosti, prý je ale možné, že mám vrozený i nějaký defekt dělohy, ale to se nedá poznat – moc jsem to nepochopila – tak jestli mám defekt, tak ho snad vidí někde na utz, ne? ![]()
doktorka i sestra se mě ptaly, jestli cvičím na přetočení, tak jsem jim řekla, že ne, že mě tam malá takhle vyhovuje, protože když je jinak, bolí mě hodně to operované místo, a že jsem s císařem v pohodě smířená… obě s tím byly ok. Malá je v pořádku, vše je v normě, jen mi jí doktorka nezměřila, protože se jí vymazaly nějaké údaje z mašiny – takže vim prd
Navíc jhá jsem si ráno v moči naměřila papírkem krev a sestra mi v ordinaci řekla, že tam žádná není…záhada ![]()
no veselo, ale byla jsem tam všehovšudy půl hodiny. Tak snad příští týden se dozvím víc
. Zašla jsem si do CaA, maj tam dnes 20% slevu na vše, a udělala si radost novým tričkem. Pak si došla na bezplatnou kontrolu zraku, na oběd a teď koukám na TV, venku je hrozná tma, prší a je to tak na to zalézt si s čajem a knihou
a proč si nezalézt, že ![]()
jooo, a ty boty - úúúžasné!
(ale SZ mi nepřišla
) - no já si tam brousím zuby na dvě kabelky a kozačky - a přišlo to v pohodě, jo? a za jak dlouho? a nejsou to moc velký šlupky za ty ceny, vydrží to aspoň něco? Nemusím se bát, že objednám, zaplatím a nic nepřijde??? A ještě na jedny baleriny - jenže mi musí přijít mateřská a ta sviňa ještě nepřišla…všichni kolem mě už ji maj a jen já nic…maj na to 30 dní, takže klidně může přijít až v listopadu ![]()
@Nadyen ahojky, dlouho jsem tady nebyla. Jí měla porod vyvolávaný, ale nakonec zkončil akutním císařem, kvůli ztenčené jizvě po prvním císaři. Nevydržela bydalší kontrakce.
@stephora no, vidim ze ses dovedela velke prd…
tak.. k botkam. poslu je az denska, omluvuju se, zapomela jsem
jinak doporucuju platbu predem, protoze tak te postovne vyjde jenom na 90kc,– objednavali jsme v nedeli, prislo to ve ctvrtek. vsechno luxusni a proste nadherne. i kabelky si segra objednavala tak ja ti je najdu na netu a poslu ti k nim real porovnavaci fotku, abys vedela. jinak segra mela vcera boty na hodech jedny z 10
a super… vsechno nam prislo, je tam garance vraceni zbozi kdyz ti nesedne do 14dnu. ja uz chci rodit
![]()
@Domuska tak supr - některé ty botky jsou fakt skvělé a kabeličky taky - díky za tip na web, fakt supr ceny…
musím počkat až mi přijde mateřská, pak můžu nakupovat ![]()
já mám ošklivý bříško
mám fialový strie na spodu pod pupkem, jak už je malá velká a tahá mě dolu…a to mažu poctivě celé těhu, to není fér. Já sice jakože chci už porodit, ale zároveň se potřebujem 20.10. přestěhovat a ještě musím něco vybalit, takže vlastně ještě rodit nemůžu - ale do 1. TP mám 24 dní…to letí, co???
@stephora ty jo… u me asi neobstojis s vetou „to to leti“ protoze ja kazdy den netrpelive umiram, kdy to uz KONECNE prijde!!!
ale rikala jsem si, ze kdybych nedej boze se dostala na den terminu, tk poprosim doktora, at mi porod vyvolaji.
ja mam taky strie. na bocich, na brichu, podbrisek…
strasne me to mrzi a nehapu jak se muzu s tim brichem libit petrovi… jinak k tem botkam. kozacky nosit taky nemuzu, pac zadne nezapnu. nikdy jsem nezapla a nejak se s tim do ted vyrovnavam. zdycky kdyz prijde zima, tak slzim nad tema nadhernyma botickama az ke kolenum, ktere proste mit nemuzu… jinak jsem pres den vera spala a pak jsem se vzbudila a mela jsem ruku jak hulk
brutalne vsechno natekle a zjistila jsem, ze ani moje milovane nadherne boticenky na 12cm podpadku neobuju. ale pretrpela jsem to a dokonce jsem v nich na hodech tancovala:D
@Domuska si hustá
já bych si už moc nezatancovala, jsem děsně obří a když chvíli chodím/stojím/hopsám, hne dmě začne táhnout břicho dolu a musim si sednout
i začínám blbě chodit, jak kachna… ![]()
tak to máme stejně s kozačkami
ale koupila jsem si vloni za drahý peníze v Gaboru kožený obyč černý kozajdy - nic na nich není, ale maj protiskluzovou podrážku a rozšířený lýtko, takže je zapnu určo i teď - ale ty jsou zimní s kožichem… jsou sice nudný, ale nadčasový a vydržet aspoň 3 zimy - doufám - jednu už vydržely
a do práce byly dobrý ![]()
strie se mi poprvé udělaly v pubertě, když jsem rychle vyrostla, samo časem vybledly, ale mám je furt - na bocích a stehnech - to už nikdy nezmizí. Jenže teď se mi udělaly nové zase na bocích, ale jinde, no a hlavně na tom spodku břicha - svědí mě to, jsou fialové a zvětšují se…mělo mě napadnout, že se mi udělaj - asi se mi i zvětšují prsa, pár malejch se mi udělalo i na nich…ale chlapovi nevaděj, on je ani nevidí… ![]()
@Domuska jo a otejkat sem začala cca před 14 dny - v noci hlavně - kotníky, lýtka a prsty na rukou! to úplně v noci mě budí, cejtim, jak to otýká - hnus.
na nohy jsem si koupila lioton 100 000, večer nožky namáznu a uleví se mi, ale na ruce to nezabírá
@stephora jo ty prsty jsou fakt drsne
ja jsem nevedela co mam delat, tak jsem si ruku strcila pod studenou vodu a byo to vcelku lepsi
jinak k tomu tezisti.. me spis vadi, kdyz si konecne najdu polohu, ve ktere me neboli zada kdyz stojim a maly se zacne prevalovat.. to se pak musim zastavit a kroutit se, no vypada to uzasne
jinak az mi kamoska posle fotky, tak sem hodim foto kde uvidis jak botky, tak i pokus o tanec s mym milym
jééé postylku jsem ti dneska vyfotila vlastne..
ja jinak nakupuju botky jen a pouze u deichmanna, protoze se mi vzdycky pokazi, takze muzu z vesela reklamovat a to mam pak za zimu treba 3 boty za tu jednu cenu (vymena pri reklamaci)
ty jo vcera me tak nastvaly tady ty blbky, co umi jen kritizovat a moralizovat
u denicku „muj treti porod“ je tam pres 60 komentu, no hadka jak prase..
nechapu co se maji komu do ceho co s*at jake fotky si dava nebo nedava
jinak ja mam teda strie „dedicne“ po mamce, protoze jsem podedila neelastickou kuzi
a pardon ze je to tak chaoticky napsane. ja se dycky kuknu na co jsem jeste zapomela nebo nezapomela a pisnu
![]()
@stephora joo tak jako to zase jo, ted na zacatku desateho mesice to musi byt neprijemne to stehovani, ale zase budete aspon bydlet spolu v novem i s mimcem a nebudes se nudit, budes si vsechno zarirovat.. :-p poslu ti dva odkazy na boty, ktere mi zitra dojdou. jsou bozske! akorat mi vsichni furt nadavaji kvuli tomu ze jedny maji 11 a druhe 10cm… hlavne muj mily mi za to nadava. ja se ale v botaskach citim jak male decko.. v sobotu jdem na hodecky tancovati, tak se tesim az zase jednou budu krasna v sateckach, lodickach…
a monitor by ti tocit mela uz… urcite. 100%. me taky budou zitra. je a obraceni ve spanku je neco, co je velmi vtipne pro meho mileho
vzdycky nez se prevratim, tak to je divadlo…
a taky kdyz si lehnes na zada, se ti bricho haze do pratvaru?
jako denska jsme cumeli, co to tam ten maly dela
tady jsou botecky:
http://www.ital-designcz.cz/…-36/d-98800/
http://www.ital-designcz.cz/…-37/d-90088/