Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody
Mgr. Petr Novák
@Anonymní píše:
Chci se zeptat, jak to je, když mateřskou budu mít do konce března 2014. Smlouvu mám do konce července 2014. To si můžu pak na začátku roku odečíst z daní, nebo když budu na rodičáku tak to nejde?
A co chceš odečítat z daní? Rok 2014 budeš řešit až na začátku roku 2015. Kdo ví, co bude za tak dlouhou dobu!
@AV Fakt teď jsem koukala ana výplatní pásku ze srpna a mám tam
za zálohu na daně. A to nemakám od půlky května. Ale chodí mi ještě nějaké prémie tak to asi proto. To, ale znamená že se mi to tam počítá taky viď???
@Vejunka1 jojo to se počítá taky
prémie jsou taky zdanitelný příjem
… takle obecně těžko říct kolik ti vrátí, pokud jsou ty prémie tak do 10tis tak ti budou vracet všechno, pokud víc, tak o už je potom o výpočtu…
@Bonnie1 píše:
Ahojte,
mám na vás prosbu. Jsem nyní na mateřské. V tomto roce jsem pracovala od ledna do května. 6.5 jsem nastoupila na mateřskou. Mimčo se mi narodilo 19.6.2013. Budu moci uplatnit úlevu na daních za tento rok?
Co pro to musím udělat? A budu mít nárok za celý rok, nebo dostanu nějakou poměrnou část?
Mooooc děkuji za rady
No a můj případ? když mi končí prac. smlouva k 31.12.2013 a já v dubnu 2014 nastoupím na mateřskou, tak asi nárok nemám, když mám smlouvu na dobu určitou…Nebo jo? Jak je to?
Nárok na co? Na daň. zvýhodnění na dítě? Tu lze uplatnit počínaje měsícem, kdy se dítě narodí. Pokud budeš mít pouze mateřskou, pak ale není z čeho uplatňovat.
Potřebovala bych poradit, jsem na mateřské dovolené a manžel používá paušál 80% tím nemáme nárok na bonusy k daním, je možné, aby bonus vzal na sebe můj otec, který nežije s námi v jedné domáctnosti, nebo prosím poradte, jak bonus na naše 4děti získat ![]()
@Jagi uplatnit skutečné náklady. Váš otec nemůže, protože manžel má příjmy, ze kterých lze uplatnit. Manžel se bude muset rozhodnout, co bude výhodnější.
http://www.klub-maminek.cz/soutezime?…
holky kdo byste mel chvilku a dal nam hlasek, dekujeme moooc ![]()