Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Hanka79 no ja bych bez kocaru byla studena, nemame auto, kocar je nas dopravni prostredek, i jsem investovala do dvojkocaru.
taky dite nemuze bejt furt v satku, cas od casu musi byt na rovnym, postylku zas tolik deti na milost neveme, v kocare spi vetsina…ja stejne nejvic nosila doma. a kdyz jdu ven, tak jinak, nez ze neco tlacim pred s sebou ani chodit neumim ![]()
no kdyby nechtela treba postylku, bylo by to logictejsi.
Ale ať to chce jak chce, je to její věc a matka by jí do toho neměla až tolik kafrat a poňoukat celou rodinu a široký okolí ať ji to taky rozmluvěj. Sama si přijde na to, co jí bude sedět.
No ona Lida byla vzdycky jina, nejdriv ten jeji uces, pak vysazeni HA bez vedomi manzela, nechce kocarek a jeste chce rodit doma…to je vykvet teda ![]()
Ja byla rada, ze je kolem me u porodu tolik doktoru, hlavne PA, pac jsem rodila 17h a ona porad poslouchala maleho zda je v pohode apod.,staci par minut aby nebyl mozek okyslicenej a je pruser na cely zivot…nikdy bych si to neodpustila, kdybych si vydupala porod doma a malemu se pak neco stalo..ne kazda to dite vyprdne bez problemu
![]()
@KPKristy píše:
No to není vtip! Už to nemůžu dohledat, ale tehdy se anonymka ptala, co by měla studovat. Že má pocit, že by si chtěla udělat školu, ale neví jakou. Stejně jako tu nedávno byla diskuse na téma „chci podnikat, jaký mám zvolit obor“![]()
. Nějak tohle nepobírám…
@Petorka jo to je fakt
Lída mě bavit nebude nikdy, ale tak snad to s nima nebude tak horké, v ulici se hodně dlouho vyhýbali miminkům, i Gábinu a Lenku vrátili až s většími dětmi, ostatní co měli děti zmizeli úplně
@hofka píše:
Ale ať to chce jak chce, je to její věc a matka by jí do toho neměla až tolik kafrat a poňoukat celou rodinu a široký okolí ať ji to taky rozmluvěj. Sama si přijde na to, co jí bude sedět.
jo to je fakt, ta Jitka to nafukuje do rozměrů - hroutí se svět - Lída nechce kočár, je to její věc, popř její blbost až bude mít oddělaný záda… toho porodu doma chápu, že se bojí a má strach o dceru, ale taky by měla brzdit s tím až naštvaným výrazem, když na to téma dojde, svůj názor jí řekla a je to
@zuzice píše:
Taky si myslím, že nakonec skončí v porodnici. A s tím kočárkem, jsem teda zarytá šátkařkaale v zimě když bylo náledí tak jsem pokorně tlačila kočárek
a když byl malý úplně malinký tak taky. Je pravda že od 7mi měsíců už mi z kočáru vyskakoval, takže jsem ho nepoužila ani jednou, ale do té doby si to bez něj nedokážu představit
Ja to u starsiho taky stridala, ale mladsi se brzy tak naucil na satek, ze v kocare modral vzteky
takze v nem byl jednou v zivote. a na naledi jsem nosila v poho, kdyz jsem s nim upadla, tak se tomu smal
pri uklouznuti se pada vzdy dozadu, takze v satku na brise je mimco v bezpeci i pri padu.ale jit s kocarem z kopce a upadnou, to bych na sebe bud kocar prevrhla a mimco vyklopila, nebo by kocar s miminem ujel.
zlatej satek. i kdyz mladej se narodil skoro 4kilovej, v pulroce 10 kilo, ted 12
jinak myslim, ze Lide vymysli napr. konec panevni, a bude muset rodit v porodce, nedivila bych se, kdyby cisarem ![]()
Příspěvek upraven 24.03.13 v 22:08
@Hanka79 píše:
Ja byla rada, ze je kolem me u porodu tolik doktoru, hlavne PA, pac jsem rodila 17h a ona porad poslouchala maleho zda je v pohode apod.,staci par minut aby nebyl mozek okyslicenej a je pruser na cely zivot…nikdy bych si to neodpustila, kdybych si vydupala porod doma a malemu se pak neco stalo..ne kazda to dite vyprdne bez problemu![]()
To jsme na tom stejně a to jsem nerodila tak dlouho. Není nad tu jistotu mít sál a plno doktorů pár metrů.
No jsem na ně zvědavá jak to zase vymyslí. Ale taky si nedokážu představit fungovat jen se šátkem. Já jsem ho ráda nosila do města, kde jsou malé obchůdky a nevymotala bych se tam s kočárem a nechat malého před obchodem jsem si netroufla. Ale jak jsem šla někam, kde jsem se s kočárem vešla už se vezl. Třeba si to časem Lída také rozmyslí a dokoupí kočárek.
@zuzice píše:
Taky si myslím, že nakonec skončí v porodnici. A s tím kočárkem, jsem teda zarytá šátkařkaale v zimě když bylo náledí tak jsem pokorně tlačila kočárek
a když byl malý úplně malinký tak taky. Je pravda že od 7mi měsíců už mi z kočáru vyskakoval, takže jsem ho nepoužila ani jednou, ale do té doby si to bez něj nedokážu představit
Ja to u starsiho taky stridala, ale mladsi se brzy tak naucil na satek, ze v kocare modral vzteky
a na naledi jsem nosila v poho, kdyz jsem s nim upadla, tak se tomu smal
pri uklouznuti se pada vzdy dozadu, takze v satku na brise je mimco v bezpeci i pri padu.ale jit s kocarem z kopce a upadnou, to bych na sebe bud kocar prevrhla a mimco vyklopila, nebo by kocar s miminem ujel.
zlatej satek. i kdyz mladej se narodil skoro 4kilovej, v pulroce 10 kilo, ted 12
jinak myslim, ze Lide vymysli napr. konec panevni, a bude muset rodit v porodce, nedivila bych se, kdyby cisarem ![]()
@slavuska1 fakt se padá jen dozadu? to jsem nevěděla
ale dokážu si představit ty hystrické důchodkyně kdyby mi jen podklouzla noha. Už tak jsem si toho vyslechla až hrůza
To by člověk nevěřil kolik odborníků na všechno chodí všude kolem ![]()
@zuzice píše:
@slavuska1 fakt se padá jen dozadu? to jsem nevědělaale dokážu si představit ty hystrické důchodkyně kdyby mi jen podklouzla noha. Už tak jsem si toho vyslechla až hrůza
To by člověk nevěřil kolik odborníků na všechno chodí všude kolem
Tak pri uklouznuti letis dozadu vzdycky, pri zakopnuti dopredu. takysi obcasneco vyslechni, a neresim ![]()
@zuzice @slavuska1 mě stačilo, když jsem jednou motala malého do šátku v čekárně u doktorky. Všechny ženský byly přesvědčený, že mi určitě musí malej spadnout.
A co potom, když si ho nahazuješ na záda.-))) to je keců. však třeba nám to Lída ukáže jak si navazuje miminko
)))))
Mimochodem, když jsem byla těhotná tak jsem uklouzla a jak jsem balancovala tak jsem skončila s odřenýma kolenama, takže to asi dozadu nebylo ![]()