Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@NovápaníA píše:
Já to takhle kdysi slyšela protože jedna spolužačka ze ZŠ tento titul má. Na srazy nechodí, ale někdo s ní o tom mluvil a takhle to pak říkal, je na to i samostatná škola. Pak mi zase někdo jiný říkal že ten co má MuDr. je zubař a MDDr. je dentistaAle snad oba dělají to samé, ne?
Kamarádka je MDDr. a studovala přímo obor Zubní lékařství v Olomouci ![]()
@malákráličice píše:
To bude dyl nez pet let. 5 je jen Mgr. nebo Ing.
Na titul MDDr. délka studia 5 let, na titul MUDr. 6 let.
Tak sem taky googlila.
Podle toho jak ktera skola. Z nektery vyjdes jen jako zubar a z nektery muzes ucit i na vysoky skole.
Zubní lékařství je tak zvaný dlouhý magisterský obor, trvá 5 let. Během studia vás ale vybaví veškerými potřebnými znalostmi o problematice nemocí dutiny ústní. Naučíte se i vše o jejich vztazích k celkovému zdravotnímu stavu pacienta. Po úspěšném absolvování studia tak budete schopni okamžitě nastoupit dráhu zubního lékaře a bez odborného dohledu pracovat nejčastěji v ambulantních zařízeních a privátních praxích.
Výhodou studia Zubního lékařství je téměř okamžité propojení získaných teoretických poznatků s jejich praktických uplatněním. Studium je dosti náročné a vyžaduje zvládnutí velkého množství jak teoretických, tak i praktických znalostí.
@vokishka píše:
no ta asi hlídala to dítě
Proto chlastala,neb ho měla pořád na krku. ![]()
@NovápaníA píše:
Já to takhle kdysi slyšela protože jedna spolužačka ze ZŠ tento titul má. Na srazy nechodí, ale někdo s ní o tom mluvil a takhle to pak říkal, je na to i samostatná škola. Pak mi zase někdo jiný říkal že ten co má MuDr. je zubař a MDDr. je dentistaAle snad oba dělají to samé, ne?
no za nás zubaři, 1. lékařská fakulta UK, normálně studovali s běžnýma medikama, jen měli své dvě třídy, prostě dvě skupiny zubařů. Studovalo se to tak, že bylo 20 skupin rozdělené do dvou paralelek, takže deset a deset, a byli vždycky dvě skupiny dohromady, první paralelka měla ráno cvičení a odpoledne přednášky, druhá paralelka obráceně a další rok se to střídalo. Zubaři prostě byli dvě skupiny. Jeli naprosto totéž, co zbylí medici, akorát když se třeba učila lebka, měli tam přidáno, šli ještě víc do hloubky, pak jim ubírali nějaké předměty a přidávali jejich specifické, ale studovali totéž, ve stejném režimu jako ostatní lékaři.
Jo a studovali stejně jako ostatní medici 6 let, na titul MUDr se studuje 6 let, včetně zubařů.
Bože, ta Análie
Neví, že má narozeniny, nechce je slavit /Pešek musel/, pak, že je tedy bude zítra slavit, ale preskrtnout]zítra to bude u Pešků holý kafe, protože s tím nepočítala a do hospody nemůže, protože má „Život 90“
![]()
@Iv.Sa. ale Pešek je resil pul roku, tady se vsichni tvari,jako by slo o tajemstvi jantarove komnaty, ze bude mit narozky…
@Trixia píše:
@Iv.Sa. ale Pešek je resil pul roku, tady se vsichni tvari,jako by slo o tajemstvi jantarove komnaty, ze bude mit narozky…
@Iv.Sa. píše:
Bože, ta Análie![]()
Neví, že má narozeniny, nechce je slavit /Pešek musel/, pak, že je tedy bude zítra slavit, ale
preskrtnout]zítra to bude u Pešků holý kafe, protože s tím nepočítala a do hospody nemůže, protože má „Život 90“![]()
![]()
Tak ja taky slavim spis ty kulaty, pokud je ona nema, tak chapu, ze ji zo mozna netrklo… A reklama na zivot 90 se mi libi, mati tam je taky nejak zapojena a spokojenost a myslim, ze je jen dobre, ze tahle(a podobne) organizace je a ma i nejakou propagaci…
@Konnny píše:Že jo, taky se mi zdála nějaká oplácaná.
Macík nějak ztloustl v obličeji koukám
@Gosi píše:
Tak ja taky slavim spis ty kulaty, pokud je ona nema, tak chapu, ze ji zo mozna netrklo… A reklama na zivot 90 se mi libi, mati tam je taky nejak zapojena a spokojenost a myslim, ze je jen dobre, ze tahle(a podobne) organizace je a ma i nejakou propagaci…
Tak to zase ano, souhlasím. Člověk si tu často naběhne na kudlu
Tak se raději ani nevyjadřuji k baculaté hysterické baletce ![]()
@Iv.Sa. píše:
Tak to zase ano, souhlasím. Člověk si tu často naběhne na kudluTak se raději ani nevyjadřuji k baculaté hysterické baletce
Baculata taky nevim
ale s hysterkou souhlasim ![]()