Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Kačus82 a asi Kačenko
je hodně fajn, když se tady člověk dočká i pozitivních, přátelských a mírných reakcí, bez urážek a rad typu, dej ho do oběhu. Vztahy jsou tak složité, že kdyby si člověk uměl poradit hned, sám a dobře ani by nepotřeboval někam vypisovat. Děkuji ![]()
@Hanyžka1 no toto. Děkuji
jinak mam stejny názor. Nastesti je tu vecnych diskuterek a diskuteru porad dost ![]()
Abych to uvedla do kontextu.. poslední „případ“.. vnímala jsem tu a tam nějaký divný věci, ne vždy o tom s ním mluvila, rozmýšlela jsem co z toho je nepřekonatelný problém pro vztah atd. Nakonec ale vznikla situace, kdy jsem říkala, že z toho a toho se necítím dobře, že se cítím jako že mě bude chtít nutit do věcí který nechci, a on mi to víceméně nevyvracel, spíš naopak. Tak jsem šla od toho. Po dvou měsících. Tak nevím, jestli toto je, že mi imponují dominantní typy a hodní mě nebudou ani přitahovat? Učím se to, k tomu „hlavnímu“ jsem se musela odhodlávat asi 2 dny, abych mu řekla k té situaci své, ale mám přece jen pocit že ty situace nejsou že mě přitahují jen a pouze dominantní typy. Snad jen by se mi líbilo, kdybych o svých pocitech nepříjemných zvládla mluvit častěji a méně probírat v sobě, jestli to je maličkost nebo ne, prostě to říct. I když i tak si myslím že je to i o typu člověka… s tím „správným“ by mohlo být častěji a víc v pohodě mluvit o svých pocitech, nebo ne?
Tak s chlapem bych moc pocity nerozebirala, od toho je EM
a jinak nevim: tezko rict, co je neprekonatelne pro vztah - nuceni do analniho sexu napr.ten vztah nepoznamena tolik jako nuceni se prestehovat, ale faktem je, ze uspesna dohoda je ta, kde ani jeden nema pocit, ze tratí
nic by nemelo jit proti zakladnim hodnotám
@Kačus82 no, pocity ne, spis rict jak na me neco pusobi, pokud se v tom necitim dobre. Nebo proste at to nedela. Byla to v necem prkotina, proto kdyz furt a furt trval na svem reseni, najednou se to ve mne bloklo, slo fakt o blbost, o kus nabytku, ale jak kdyby nebyl ochoten vubec vnimat to, s cim z me strany nesouhlasil a jel dal natlak. Bud obvinovani nebo Udelala by jsi mi radost, kdybys (Udelala co chci ja). Chtel po mne, abych si koupila novy. Ne do spolecneho, do sveho
. Poznavali jsme se dva mesice.. Spolecne bydleni jeste vubec nebylo na poradu dne napr. Proste si mam tu vec koupit novou
A u me to uplne vyvolalo odpor a nechut pokracovat v cemkoli. Nevim, asi to musim uzavrit tak ze je to celkem cerstve a musim si nechat chvili, abych se neustale neptala sama sebe co v tech vztazich delam blbe..
Komunikovat s holkama neumím a už vůbec netuším, co mi chtěla naznačit tímto ![]()
„V tuto chvíli se necítím na nějaký vztah…tak abych netahala někoho za nos 🙂. Ale za kamaráda budu ráda, těch není nikdy dost 🙂“
Potkal jsem ji na seznamce, píšeme si přes měsíc, neviděli jsme se. Sama mi dřív psala, že má spíš nějaký blok v hlavě a že se do ničeho nehrne, ale zase proč to rovnou takto od stolu odmítat… Holky vždycky říkají opak toho, co si skutečně myslí, ne?
Jak to na vás působí?
@Anonymní píše:
Komunikovat s holkama neumím a už vůbec netuším, co mi chtěla naznačit tímto![]()
„V tuto chvíli se necítím na nějaký vztah…tak abych netahala někoho za nos 🙂. Ale za kamaráda budu ráda, těch není nikdy dost 🙂“
Potkal jsem ji na seznamce, píšeme si přes měsíc, neviděli jsme se. Sama mi dřív psala, že má spíš nějaký blok v hlavě a že se do ničeho nehrne, ale zase proč to rovnou takto od stolu odmítat… Holky vždycky říkají opak toho, co si skutečně myslí, ne?Jak to na vás působí?
Dej si s ní kamarádkou schůzku a uvidíš. Možná se odblokuje.
@Anonymní píše:
Komunikovat s holkama neumím a už vůbec netuším, co mi chtěla naznačit tímto![]()
Potkal jsem ji na seznamce, píšeme si přes měsíc, neviděli jsme se. Sama mi dřív psala, že má spíš nějaký blok v hlavě a že se do ničeho nehrne, ale zase proč to rovnou takto od stolu odmítat… Holky vždycky říkají opak toho, co si skutečně myslí, ne?Jak to na vás působí?
ze te nechce, ale rada by nejakeho kamarada, ktery by s ni travil cas
@Anonymní píše:
Tak jsi ji nezaujal. Ne ze by holky rikaly pravy opak, ale hodne z nich proste nechce ublizit. Takze te poklada za prima kluka, ale vic po tobe nechce ![]()
@Kačus82 otázka je vyřešena. Své já jsem nakonec, ač to trvalo a bolelo našla a jeho ztratila. Dokopala jsem se k rozchodu, on tomu asi moc nevěří, já jsem přece ta co odpouští, má to obrovské srdce. Všechno, co jsi mi tu psala se potvrdilo, až zpětně člověk vidí manipulaci atd. No, i tak je to moc těžké, mozek si pamatuje i to krásné a zároveň jede na tisíc obratek a vnucuje mi strachy ze samoty atd. Děkuji za podporu.
@JáDante píše:
@Kačus82 no, pocity ne, spis rict jak na me neco pusobi, pokud se v tom necitim dobre. Nebo proste at to nedela. Byla to v necem prkotina, proto kdyz furt a furt trval na svem reseni, najednou se to ve mne bloklo, slo fakt o blbost, o kus nabytku, ale jak kdyby nebyl ochoten vubec vnimat to, s cim z me strany nesouhlasil a jel dal natlak. Bud obvinovani nebo Udelala by jsi mi radost, kdybys (Udelala co chci ja). Chtel po mne, abych si koupila novy. Ne do spolecneho, do sveho. Poznavali jsme se dva mesice.. Spolecne bydleni jeste vubec nebylo na poradu dne napr. Proste si mam tu vec koupit novou
A u me to uplne vyvolalo odpor a nechut pokracovat v cemkoli. Nevim, asi to musim uzavrit tak ze je to celkem cerstve a musim si nechat chvili, abych se neustale neptala sama sebe co v tech vztazich delam blbe..
S křížkem po funuse… ale..
Zcela nesouhlasím s @JáDante .. nevím, proč bysme neměly s chlapama komunikovat o svých pocitech
, naopak. Myslím, ze lidé spolu fakt neumí mluvit. Pak vznikají domněnky, dezinformace, nedorozumění.. nevím… já taková nejsem, nemám rada neříkat veci na rovinu, tanecky… často je to o asertivite, nechceme druhé ranit, každý si k závěru musí dojít sám, každý dle svého, ale to platí spíše u kamarádek, kolektivu v praci a podobně. V partnerském vztahu by to mělo byt jinak - zcela upřímně a bez obalu ![]()
@Anonymní píše:
@Kačus82 otázka je vyřešena. Své já jsem nakonec, ač to trvalo a bolelo našla a jeho ztratila. Dokopala jsem se k rozchodu, on tomu asi moc nevěří, já jsem přece ta co odpouští, má to obrovské srdce. Všechno, co jsi mi tu psala se potvrdilo, až zpětně člověk vidí manipulaci atd. No, i tak je to moc těžké, mozek si pamatuje i to krásné a zároveň jede na tisíc obratek a vnucuje mi strachy ze samoty atd. Děkuji za podporu.
Jejda. Tak zaroven gratuluju a posilam silu. To muselo byt moc a moc těžké, zvlast jestli ten vztah byl jeste jakz takz hezký, ale urcite to bylo spravne rozhodnutí. Ten klapajici vztah se pozna podle toho, ze plyne a neni to tak strasna drina (nemluvim o zakonitych krizich), ale tys psala, ze je vyčerpávající. Tak se drž
100% sama nezustanes. Jsi zenska zena a takovy nezustavaji do te doby, nez ucini vlastni svobodne rozhodnutí
@LVLucie to jsrm byla ja, kdo to tady rikal a Dante reagovala prave tim opakem. Myslela jsem to tak, ze s muznymi muzi netreba do hloubky rozebirat pocity (nepochopi, neoceni, max. tesne po orgasmu), spis prakticke veci resit, a to konstruktivne. To prave neni o taneckach. Nez ja mu vysvetlim, cim se me dotknul a co to ve me vyvolalo za uzkost, je lepsi vecne říct, ze mi treba chybi pusa a obejmuti pri vitani a louceni treba…on si tohle zapamatuje, kdezto v mnohomluvne vyjadrenych pocitech se ztratí. Muj nazor, ma zkušenost
@Kačus82 píše:
@LVLucie to jsrm byla ja, kdo to tady rikal a Dante reagovala prave tim opakem. Myslela jsem to tak, ze s muznymi muzi netreba do hloubky rozebirat pocity (nepochopi, neoceni, max. tesne po orgasmu), spis prakticke veci resit, a to konstruktivne. To prave neni o taneckach. Nez ja mu vysvetlim, cim se me dotknul a co to ve me vyvolalo za uzkost, je lepsi vecne říct, ze mi treba chybi pusa a obejmuti pri vitani a louceni treba…on si tohle zapamatuje, kdezto v mnohomluvne vyjadrenych pocitech se ztratí. Muj nazor, ma zkušenost
A čím se te teda třeba dotkne a co vyvolá tvou úzkost?
Nevím, nechápu asi… ale je fakt, ze upřímná nebo asertivni taky úplně nejsem… snažím se po dobrém… “když budu mít pocit, ze jsem kuchařka, uklízečka a služka, nebudu spokojena “… řešíme to roky.. a pořad nic.. takže už přikročim k raznejsimu řešení… uvař si, podej si, zařiď si sám
![]()
Jinak máme s manželem podobný humor, mne se jen tak něco nedotkne, to spis já jeho dokážu urazit či trefit do živého
![]()
@LVLucie píše:
A čím se te teda třeba dotkne a co vyvolá tvou úzkost?Nevím, nechápu asi… ale je fakt, ze upřímná nebo asertivni taky úplně nejsem… snažím se po dobrém… “když budu mít pocit, ze jsem kuchařka, uklízečka a služka, nebudu spokojena “… řešíme to roky.. a pořad nic.. takže už přikročim k raznejsimu řešení… uvař si, podej si, zařiď si sám
![]()
![]()
Jinak máme s manželem podobný humor, mne se jen tak něco nedotkne, to spis já jeho dokážu urazit či trefit do živého![]()
Aha, zkusim priklad. Napr. u tebe: tobe jde o co? Aby zacal uklizet, varit atd. s tebou nebo aby výslovně oceňoval, co pro nej děláš? (mimochodem oboji je dle meho relevantni pozadavek). Pokud tyto 2 veci smichas do jedne vety + pridas emoci, tak on bude mit pocit viny, ale nepochopi to, tudiz to vyhodnoti jako prudeni.
Takze bych sla do konkretna, napr. vic by me bavilo varit, kdybych slysela feedback (a zkus pomlouvat). Myslis, ze to dava smysl?