Umíte pozdravit nebo aspoň odpovědět na pozdrav?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
872
22.1.15 09:23

Ahojky, dělám v optice a tohle, co píše zakladatelka se stává pomalu dnes a denně u mě v práci. příjde zákazník a říkám dobrý den a nic tak řeknu ještě jednou dobrý den, mám vám s něčím pomoci(pozdravím podruhé bo si myslím, že mě neslyšel),zákazník na mě ani nepodívá a odejde a to stojím pomalu metr od něho…a nebo lidi nezdravěj když odcházejí, ani když jim řeknem nashledanou, tak nic jdou jako duchové… :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
63
22.1.15 09:24

@Honey83 :palec: :lol: Tak s tou mamkou jsem to měla stejně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
63

@Honey83 :palec: :lol: Tak s tou mamkou jsem to měla stejně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20777

@Regina Hero Taky zdravím ve školce a v naší ulici každého, koho potkám, ač žijeme ve měste :lol: Ad tvá zkušenost - tipla bych si, že tam skutečně jen na někoho čekala a prostě nějak automaticky předpokládala, že nezdravíš ji, když ji neznáš. Případně koukala, proč ji zdravíš, když ji neznáš. Až začne vodit dítě do školky, tak jí to taky trkne :mrgreen: Tím jí neomlouvám, jen se snažím dobrat odpovědi :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Tunrida
22.1.15 09:25

Já už jsem tak zdegenerovaná tím, že všude zdravím (i tam, kde mě vlastně nikdo neposlouchá, tak vejdu a pozdravím :mrgreen: ), že když jsem v září nastupovala na vysokou s převážně čerstvými maturanty, tak jsem přišla a první hodinu do třídy a na moje klasické „Dobrý den“ se na mě čumělo jak na debila :mrgreen:

Je to neslušný na pozdrav neodpovědět.

• Citovat
  • Upravit
872
22.1.15 09:25

Jinak já teda taky zdravím u lékaře, na poště, autobusáka…a já vždy taky na pozdrav odpovím, cítila bych se hambatě, kdybych nekvákla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3605
22.1.15 09:26

@Regina Hero @Handalina
no ale, než jsme se to naučili :lol:,občas to pojistil a tichou větou mezi zuby „holky budeme zdravit“…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15995
22.1.15 09:27

Nevim, jestli bych pozdravila, ale rozhodne bych odpovedela na pozdrav, to delam vzdy, i kdyz me pozdravi uplne nahodny neznamy clovek na ulici - to je fakt automaticky reflex, ani nepremyslim :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29350
22.1.15 09:27

@Amys no možná to tak bylo… ale já bych odpověděla, i kdybych čekala na kamarádku a s tou školkou neměla jinak nic do činění… už jen proto, aby si o kamarádce neřekli, že kamarádí s nějakou burankou, co neumí odpovědět na pozdrav ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
662
22.1.15 09:29

Tak ono to není jenom zabučet brýde, je to navázání nějakýho kontaktu, vyjádření zájmu o toho člověka, úsměv, součást kultury, gesto, nevim no… Neodpovědět na pozdrav je pro mě především vyjádření lhostejnosti (mám tě na salámu, jsi něco míň, zdravit nemám zapotřebí). Jo, občas se zamyslí každý, zvlášť, když protistrana mluví potichu, je snadno k přeslechnutí, to jo, ale pani navázala oční kontakt a stejně nepozdravila, to mě vytáčí… I chlapa radši pozdravím první, když už už hrozí riziko, že nepozdraví vůbec :jazyk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3605
22.1.15 09:31

@Regina Hero
kdyz se mi stane, že me pozdraví někdo, koho neznám, odpovím. Pak jen v zápětí dodám s úsměvem, „ale vůbec nevím kam s vámi..“ :D A je z toho nakonec usmevavých pár minut, že si buď vzpomenu a nebo si mě dotyčný s někým spletl a zasmějeme se tomu. :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
936
22.1.15 09:35

Zdravím. Řeknu to asi tak. Pracuji v obchodě, často i za kasou. Vždy když příjde k mé pokladně zákazník, řeknu „dobrý den“, když odchází, tak " nashledanou". Za celou směnu mi na tyto pozdravy odpoví asi větší čtvrtina lidí. Víc, než polovina neodpoví. Když pozdraví dítě, je to téměř zázrak. Všimla jsem si také, že málo kdo vede dítě k tomu, aby zdravilo. Lidé nejen že neumí pozdravit, rozloučit se, ale ani poděkovat, nebo slušně se ptát, když něco potřebují. Neumí si dát ani ruce před ústa, když před vámi stojí a hlenovitě si odkašlou. Bylo by to na delší povídání. Moje odpověď je možná z trošku jiné stránky, ale myslím, že to s tím souvisí a nedalo mi to nereagovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1040
22.1.15 09:36

Já jsem slušně vychovaná a také zdravím všude, ve školce, v práci a hrozně mne vytáčí, když to druzí ignorují, koukají na mne a neodpoví na můj pozdrav. Opravdu mne to štve.
Takže se spíše učím nezdravit mně známé chronické nezdraviče, abych mne to neustále nenaštvávalo. :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6842
22.1.15 09:37

Ve tvé situaci bych asi sama nepozdravila, ale na pozdrav bych odpověděla :think:
přirovnala bych to třeba k poště (u nás je maličká), když tam vlezu, tak pozdravím, nečekám, že mi lidi odpoví, někdy je tam 1 někdy 3, ale když odcházím a potkala bych na schodech za vstupními dveřmi někoho, tak to už bych nezdravila :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3605
22.1.15 09:38
mischelin11 píše:
Zdravím. Řeknu to asi tak. Pracuji v obchodě, často i za kasou. Vždy když příjde k mé pokladně zákazník, řeknu „dobrý den“, když odchází, tak " nashledanou". Za celou směnu mi na tyto pozdravy odpoví asi větší čtvrtina lidí. Víc, než polovina neodpoví. Když pozdraví dítě, je to téměř zázrak. Všimla jsem si také, že málo kdo vede dítě k tomu, aby zdravilo. Lidé nejen že neumí pozdravit, rozloučit se, ale ani poděkovat, nebo slušně se ptát, když něco potřebují. Neumí si dát ani ruce před ústa, když před vámi stojí a hlenovitě si odkašlou. Bylo by to na delší povídání. Moje odpověď je možná z trošku jiné stránky, ale myslím, že to s tím souvisí a nedalo mi to nereagovat.

to by bylo něco na moje nervy. Posílám hodně trpělivosti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová