Umíte pozdravit nebo aspoň odpovědět na pozdrav?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
1461
22.1.15 09:39

@Regina Hero

Pozdravila bych také, byl to prostor pro pozdravení. Kdybych nepozdravila, prošla kolem stojící těsně, cítila bych se divně.

Nic si nevyčítej, dotyčná byla možná němá na skutečné podněty. Mnozí lidé, žijí neustále virtuální svět. Dlouhé telefonáty, které nikam nevedou. Nejhorší je když hlasitě mluví do mobilu v MHD. Cítím se trapně za osobu, která se tak chová. Některé ženy mají dlouhou pubertu :)

Líbí se mě zdravení na procházkách od určité nadmořské výšky :) na horách se zdraví všichni, je to pěkné.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6623
22.1.15 09:42

@Regina Hero
Nepozdraví ani maminka co je s dítětem na oddělení a přijde na sesternu. Kolikrát ani neodpovi/nepozdravi/nepoděkují/nepoprosí a to jsi na uzavřeném odd.kde se všichni"znají" (když jsou tam děti déle). Takze neodpovězeni na pozdrav mě ani nepřekvapuje, bohužel. :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29350
22.1.15 09:42

@Mikina jo, na horách se zdraví většina lidí… taky jsem na to zvyklá… i když i tady se najdou výjimky… ale na horách nebo v lese mě to tak nějak nepřekvapuje… občas někdo hledí a v obličeji hrůzný výraz „proč mě zdravíš, co po mně chceš, vždyť se neznáme“ :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1461
22.1.15 09:43
@Kate888 píše:
Ahojky, dělám v optice a tohle, co píše zakladatelka se stává pomalu dnes a denně u mě v práci. příjde zákazník a říkám dobrý den a nic tak řeknu ještě jednou dobrý den, mám vám s něčím pomoci(pozdravím podruhé bo si myslím, že mě neslyšel),zákazník na mě ani nepodívá a odejde a to stojím pomalu metr od něho…a nebo lidi nezdravěj když odcházejí, ani když jim řeknem nashledanou, tak nic jdou jako duchové… :cert:

Tohle je hrozné. Obdivuji Vás, jak to zvládáte. Práce v obchodě, dříve radost, dnes nervy.
Pokud Vás práce baví, je to o to horší, když jste pro mnohé neviditelná.
Je to nevychovanost, neúcta.
Já Vás jistě pozdraví a zdravím i nyní :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10461
22.1.15 09:45
@ProfZav píše:
Nevím, jestli bych v téhle situaci pozdravila (je to venku), ale rozhodně za všech okolností na pozdrav odpovídám, neboť mě učili, že pozdravit je slušnost, odpovědět na pozdrav je povinnost.

Mám stejný názor. Taky mě vždycky namíchne, když někoho pozdravím (třeba cizího člověka na chodbě u nás v domě) a on na mě místo pozdravu hodí akorát blbý pohled.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25186
22.1.15 09:45

@Regina Hero Třeba byla tak překvapená, proč ji zdravíš, když se neznáte a honem přemýšlela, kam tě zařadit…
Nicméně se mi stává, že mi neodpoví ani známý člověk… je to holt tak

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7065
22.1.15 09:46

Pozdravila bych je to forma slušnosti a úcty.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
936
22.1.15 09:48

@Honey83 : Děkuju. Za pár měsíců půjdu na mateřskou a po ní se budu snažit najít si jinou práci, protože tohle je opravdu společenská katastrofa. Za pár let práce v obchodě jsem se naučila častečně být „splachovací“, ale to také nejde pořád. A teď jako těhule pod hormonálním návalem mě to tam zase rozčiluje čím dál víc :twisted:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3088
22.1.15 09:50

Lidi kolem školky zdravím automaticky - eventuelně odpovídám. Jen tak na ulici neznáme lidi ale nezdravím - jen bych maximálně odpověděla. Dcerka (3,5 roku) je od mala učená, že má zdravit. Kolikrát jdeme a zdraví úplně každého. Lepší, než kdyby neřekla nic :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1461
22.1.15 09:52
@Natálka26 píše:
@Regina Hero
Nepozdraví ani maminka co je s dítětem na oddělení a přijde na sesternu. Kolikrát ani neodpovi/nepozdravi/nepoděkují/nepoprosí a to jsi na uzavřeném odd.kde se všichni"znají" (když jsou tam děti déle). Takze neodpovězeni na pozdrav mě ani nepřekvapuje, bohužel. :(

Nevím, kam se vytratila úcta a základy slušného chování. Přijít kamkoliv a nepozdravit je neslušné.

Když taková základní pravidla nezvládají rodiče, měla by přispět k nápravě škola. Místo spousty hovadin, co se tlučou do dětí, by bylo dobré předmět-základy společenského chování.
Už jen to, že ze dveří se nejdříve vychází, pak se tam cpu..

@Regina Hero

na horách a různých procházkách zdravím vždy, je to takové milé a jakási podpora :)
jasně, nezdravím v ZOO apod..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9452
22.1.15 09:52

Pozdravila bych klidne jako prvni a nebo odpovedela na pozdrav.Taky mi prijde, ze dnes dost lidi nezdravi.Ja na pozdrav reaguji vzdy a vsude. Hodne me na ulici zdravi cizi deti. :mrgreen: Coz mi prijde oduvod vic pozdravit, aby vedeli, ze zdraveni je k necemu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1461
22.1.15 09:54

@Regina Hero

konečně diskuze, kde tazatelka je přítomna a reaguje. To považuji také za slušné chování.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9452
22.1.15 09:55

Jinak me jako decko ucili zdravit.

Příspěvek upraven 23.01.15 v 09:00

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1221
22.1.15 09:56

Taky bych odpověděla na pozdrav, ale nevím jistě, jestli bych cizí maminku před školkou sama od sebe pozdravila…no možná jo..zdravím u doktora, v menších obchodech (nebo vy zdravíte třeba v lídlu, nebo nějakym velkym supermarketu? já nee).Ale některý lidi se prostě třeba styděj pozdravit, ne? nemusí to být hned namyšlenost si myslim…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29350
22.1.15 09:59
@Mikina píše:
@Regina Herokonečně diskuze, kde tazatelka je přítomna a reaguje. To považuji také za slušné chování.

tak to bych za stěžejní nepovažovala, protože někdy se zadaří, že zakladatelka musí naléhavě něco jiného dělat nebo jí do toho něco vleze… já sama taky za pět minut pofrčím ven vyřídit pár věcí a vrátím se někdy kolem oběda… ;)

Ale jsem ráda, že fakt nejsem divná jen já, že s tím zdravením to má podobně většina diskutujících zde… (ale i to může být zavádějící, protože asi ti, co nezdraví, sem ani psát nebudou) ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová