Úmyslné způsobení autonehody a následné ujetí

Napsat příspěvek
Velikost písma:
5533
15.12.14 11:23

Zakladatelko, co máš psáno ve zprávě z nemocnice? Máš tam nějaký záznam o tom, že jsi tam v takovém stavu přijela po nehodě? Nebo, že máš problém následkem nehody?
Všechno co se děje musíš neprodleně hlásit pojišťovně. Pokud ten pán skutečně úmyslně naboural, tak bych se poptala na policii, myslím, že tam by se to řešilo trestním oznámením - veřejné ohrožení, nebo tak něco.
Ale ve finále si myslím, že z toho nakonec stejně nic moc nebude. Ty budeš akorát vystresovaná ze soudních tahanic.

To, že auto má problémy nemusí mít souvislost s nehodou. Náhoda je blbec, třeba by se sypalo i bez nehody :think:. Přeci jen, kupovat auto za 120 tisíc sice nemusí být špatná koupě, ale na druhou stranu to také může být vozítko těsně před smrtí. Pojišťovna jede podle tabulek, amortizace. Obávám se, že náhradu za to, že vám to zlobí asi nedostanete.

Náklady za nemocnici, převoz. To, že policajti řekli, že máš jet do nemocnice sama je jedna věc - očividně jsi nebyla zraněná, takže předpokládám žádný záznam. Měla jsi volat záchranku, pak bys možná nějaká práva měla :think:

A hlavně - řešíte to po PŮL ROCE 8o 8o 8o. A to se na vás každá pojišťovna tuplem vykašle. Jak chceš teďka prokázat, že auto je poškozené následkem nehody?
Tohle jsou věci, které se řeší hned.

Popravdě mi to připadá (a teď se prosím neuraž :kytka: ), že maminka na mateřské, málo peněz. Prostě to vypadá, že hledáte něco, z čeho vytřískat nějakou korunku, tak proč nevyužít nehody, která se stala už před nějakou dobou :think: :think: :think:.
Jen tedy pozor, abyste nakonec nedopadli finančně ještě hůř, protože právník a soudní výlohy něco stojí a fakt bych si nebyla úplně jistá, že soud vyhraju :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
41539
15.12.14 11:23
@Anonymní píše:
Rekli mi, ze pokud pojistovna proplatila penize, tak chodit nemame a se zbytkem k tomu soudu, ze skody na zdravi a ostatni skody oni neresi

Takže policii a přestupkové komisi se to nezdálo tak závažné, aby se to řešilo nad rámec přestupku. Nějaké další potrestání pachatele, mimo finanční kompenzaci, už je nyní pasé. Pokud po něm budeš něco vymáhat soudně, připrav se, že si musíš nechat zpracovat nějaký znalecký posudek, nebo odborné vyjádření, zažalovat ho, uhradit soudní poplatek a pak čekat jak to dopadne…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101960
15.12.14 11:24
@Anonymní píše:
Rekli mi, ze pokud pojistovna proplatila penize, tak chodit nemame a se zbytkem k tomu soudu, ze skody na zdravi a ostatni skody oni neresi

No, to nejspíš protože nebyli v průběhu toho řízení z vaší strany uplatněny.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2528
15.12.14 11:28

Poslala, bych ten videozáznam do televize :pankac: zpětně z něj asi už nic nedostanete :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
15.12.14 11:32
@tterka píše:
Zakladatelko, co máš psáno ve zprávě z nemocnice? Máš tam nějaký záznam o tom, že jsi tam v takovém stavu přijela po nehodě? Nebo, že máš problém následkem nehody?
Všechno co se děje musíš neprodleně hlásit pojišťovně. Pokud ten pán skutečně úmyslně naboural, tak bych se poptala na policii, myslím, že tam by se to řešilo trestním oznámením - veřejné ohrožení, nebo tak něco.
Ale ve finále si myslím, že z toho nakonec stejně nic moc nebude. Ty budeš akorát vystresovaná ze soudních tahanic.

To, že auto má problémy nemusí mít souvislost s nehodou. Náhoda je blbec, třeba by se sypalo i bez nehody :think:. Přeci jen, kupovat auto za 120 tisíc sice nemusí být špatná koupě, ale na druhou stranu to také může být vozítko těsně před smrtí. Pojišťovna jede podle tabulek, amortizace. Obávám se, že náhradu za to, že vám to zlobí asi nedostanete.

Náklady za nemocnici, převoz. To, že policajti řekli, že máš jet do nemocnice sama je jedna věc - očividně jsi nebyla zraněná, takže předpokládám žádný záznam. Měla jsi volat záchranku, pak bys možná nějaká práva měla :think:

A hlavně - řešíte to po PŮL ROCE 8o 8o 8o. A to se na vás každá pojišťovna tuplem vykašle. Jak chceš teďka prokázat, že auto je poškozené následkem nehody?
Tohle jsou věci, které se řeší hned.

Popravdě mi to připadá (a teď se prosím neuraž :kytka: ), že maminka na mateřské, málo peněz. Prostě to vypadá, že hledáte něco, z čeho vytřískat nějakou korunku, tak proč nevyužít nehody, která se stala už před nějakou dobou :think: :think: :think:.
Jen tedy pozor, abyste nakonec nedopadli finančně ještě hůř, protože právník a soudní výlohy něco stojí a fakt bych si nebyla úplně jistá, že soud vyhraju :think:

mam zaznam, ze falesna porodni cinnost po bouracbe. A resime to ted, komise to zacla resit po 5ti mesicich. Ne ze my to resime az ted. Museli jsme cekat na vyjadreni komise a ze to resili az po 5ti mesicich, za to ja nemuzu. A o penize mi fakt nejde! Chci mit jen svy auto, ktery nam jezdilo 4 roky bez problemu a az ted je spatny. A urazi me to! Ja delam vse tak, jak mi bylo receó. To ze oni to resili az skoro po pul roce, za to ja fakt nemuzu! A na materske jsem uz vic jak 3 roky, wtakze to kvuli tomu fakt neni. Je snad spatny, ze nechci, aby takovej magor ohrozoval dalsi zivoty? 8o

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
15.12.14 11:36
@j.a.n.i1 píše:
No, to nejspíš protože nebyli v průběhu toho řízení z vaší strany uplatněny.

Oni to resili na zaklade policie, tak pokud se oni na to vykaslali, tak asi smula, no. Oni ale vubec nevyslichali me, musela jsem do nemocnice, takze to tam asi ani nezapsali. Nahlednout do zaznamu a doplnit lekarskou zpravu nas nenechali. Mame jit pry k soudu s timto.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
15.12.14 11:39
@madeto píše:
Poslala, bych ten videozáznam do televize :pankac: zpětně z něj asi už nic nedostanete :nevim:

Jo, to me taky napadlo :-D
fakt jsem se divila, ze mu nevzali ridicak! 8o aspon na nejakou dobu, aby si to priste rozmyslel

• Citovat
  • Upravit
7266
15.12.14 11:44

To s tím soudem vám řekli jen proto, že už od toho chtěli mít pokoj, takhle se jim tam čílí každej druhej ;) A i pro to mimosoudko je dobrý mít právníka. Takže jestli máš teď peníze na právníka, aby vypracoval mimosoudní dohodu, potom když to půjde k soudu, tak na soudní poplatek, potom na opět peníze na soudního znalce a pokud to prohraješ, tak i na soudní výlohy, tak to riskni a zkus to, nic jiného ti tu asi nikdo neporadí :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5533
15.12.14 11:52
@Anonymní píše:
mam zaznam, ze falesna porodni cinnost po bouracbe. A resime to ted, komise to zacla resit po 5ti mesicich. Ne ze my to resime az ted. Museli jsme cekat na vyjadreni komise a ze to resili az po 5ti mesicich, za to ja nemuzu. A o penize mi fakt nejde! Chci mit jen svy auto, ktery nam jezdilo 4 roky bez problemu a az ted je spatny. A urazi me to! Ja delam vse tak, jak mi bylo receó. To ze oni to resili az skoro po pul roce, za to ja fakt nemuzu! A na materske jsem uz vic jak 3 roky, wtakze to kvuli tomu fakt neni. Je snad spatny, ze nechci, aby takovej magor ohrozoval dalsi zivoty? 8o

Nemyslela jsem to zle :kytka:, ale prostě mi to tak z toho tvého líčení vyznívalo. Já jsem zvyklá, že když mi o něco jde, tak po tom prostě jdu a vydupu si to. Takže bych k přestupkovému šla osobně, nahlásila ujetí od nehody, nahlásila zdravotní potíže - prostě neřešit to po telefonu. Auto - veškeré závady se řeší v přítomnosti pojišťováka, takže jste měli auto celé projít, nastartovat, zkusit co funguje a nefunguje…
Teď něco honit už bude dost risk, protože to bude chtít právníka (i na to mimosoudní vyrovnání), znalecké posudky, dost peněz s velmi nejistým výsledkem.

A přestupkové řízení už proběhlo, pán o řidičák nepřišel, tak už o něj ani nepřijde.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
15.12.14 11:56
@tterka píše:
Nemyslela jsem to zle :kytka:, ale prostě mi to tak z toho tvého líčení vyznívalo. Já jsem zvyklá, že když mi o něco jde, tak po tom prostě jdu a vydupu si to. Takže bych k přestupkovému šla osobně, nahlásila ujetí od nehody, nahlásila zdravotní potíže - prostě neřešit to po telefonu. Auto - veškeré závady se řeší v přítomnosti pojišťováka, takže jste měli auto celé projít, nastartovat, zkusit co funguje a nefunguje…
Teď něco honit už bude dost risk, protože to bude chtít právníka (i na to mimosoudní vyrovnání), znalecké posudky, dost peněz s velmi nejistým výsledkem.A přestupkové řízení už proběhlo, pán o řidičák nepřišel, tak už o něj ani nepřijde.

Jenze ja si nemohla nic vydupavat bez te komise, bez papiru a vseho. Tak to resim ted. Hned, jak to komise doresila. Nic tam dopsat neslo a nejaky nase vyjadreni je nezajimalo. :nevim:

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
15.12.14 12:15

Dekuji vsem za rady, poslu mu ten dopis na radu pravnika, abych mela aspon to auto jakz takz v cajku. Prece nebudu ja platit zd neco, co on udelal naschval.

• Citovat
  • Upravit
101960
15.12.14 12:25
@Anonymní píše:
Dekuji vsem za rady, poslu mu ten dopis na radu pravnika, abych mela aspon to auto jakz takz v cajku. Prece nebudu ja platit zd neco, co on udelal naschval.

Klidně mu ho pošli, ale nedělala bych si iluze, že ti něco na základě toho dopisu zaplatí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
41539
15.12.14 12:58
@Anonymní píše:

Ale on Ti na základě dopisu nic platit nemusí…a pokud jak Ty říkáš, nehodu způsobil úmyslně, ujel od nehody a ještě na vás pokřikoval, tak bych s tím, že něco dobrovolně zaplatí nepočítala. A budeš ještě platit advokáta za napsání dopisu s návrhem mimosoudního vyrovnání…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
41539
15.12.14 13:00
@Anonymní píše:
Jenze ja si nemohla nic vydupavat bez te komise, bez papiru a vseho. Tak to resim ted. Hned, jak to komise doresila. Nic tam dopsat neslo a nejaky nase vyjadreni je nezajimalo. :nevim:

Pro příště - já osobně bych pak hned došla na policii a podala oznámení na podezření ze spáchání trestného činu a hned jim tam k tomu přidala zprávu z nemocnice a vyčíslení škody.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5533
15.12.14 13:01
@Keyllah píše:
Pro příště - já osobně bych pak hned došla na policii a podala oznámení na podezření ze spáchání trestného činu a hned jim tam k tomu přidala zprávu z nemocnice a vyčíslení škody.

Přesně tak. Také bych to řešila podáním trestního oznámení.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Aktuálně na Instagramu

Umožňuje to nová legislativa. Zjistěte podrobnosti.

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová