Unesli jí dítě

Napsat příspěvek
Velikost písma:
JaSe
16.10.11 21:48
Kim píše:
Nezlob se, ale předběžné opatření trvá opravdu delší dobu a sociální pracovnice rodinu s dítětem několikrát navštíví než dá podnět k takovému opatření…protože musí opravdu prokázat, že dítě je týrané a není o něj postaráno…proč si jinak myslíš, že některé případy týraných dětí došly tak daleko…protože sociální pracovnice musí všechny informace posbírat a dát podnět k soudu, že něco není v pořádku…moje kolegyně je přímo v oboru…takže vím jak to chodí…
a pokud má matka dítě svěřené do své výchovy, tak ji ho ani příbuzní nemohou vzít a policie může v takovém případě konat…
Jinak pokud její přítel měl nějaké vlastnictví, tak to zdědí pouze dítko, tvá kamarádka z toho nebude mít nic…nehledě na to, že by dítě mělo mít nárok na sirotčí důchod…kamarádka se může obrátit na péči o dítě a podat návrh na určení výchovy a výživy a případně požadovat výživné po rodičích přítele…to jsou věci, které si měla uplatnit, ale nikdo jen tak nemůže matce vzít dítě ze dne na den a nevydat ho…prostě se tam muselo něco stát, o čem třeba nevíš…
I kdyby to bylo na udání, že se nestará, stejně ji musí sociální pracovnice navštívit a to dítě vidět…

Ahoj,
na předběžné opatření má soud 7 dnů, to mi zas nepřipadá jako dlouhá doba (nebo tak to aspoň bylo před třemi lety).

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
16.10.11 22:30

No tak mozne je opravdu vse.. Me sebrali mame kdyz mi bylo 14 let.. mela jsem nějake problemy ale urcite ne takove aby mě zavreli do pastaku kde jsem byla do 18 let. Brachu sebrali pul roku na to taky. Jen proto že byl za skolou 3 dny.. Dokonce mi zakazovali i styk s mamkou. Většinu casu jsem travila na izolaci protože jsem prostě vyváděla že tam nebudu že chci domu. Několikrat jsem za utekla domu. bylo po me vyhlasene celostatni patrani.. Bracha utíkal taky za mamkou.. Rozdelili nas. Byly to nejhorsi chvile v mem živote.. A ta nejvetsi rana byla to, že mamku zavreli na pul roku do vězeni. Za to že nas nechala doma a nezavolala policii. To je už ohrozovaná mravni vychovy. A kdyz byla u soudu tak jim řekla že kdyby se to stalo znova tak nas zase necha doma.. ze nas miluje a že by to proste udělala znovu. Dostala pul roku.. Pak mamce jeden soudn znalec rekl že to byl neuměrny trest. Bylo to hrozny. Ja v pastaku, bracha v pastaku a mamka ve vezeni. neměla jsem nikoho jineho, A víte co rekla soc. pracovnice ?? Kdyz mama u soudu rekla že kdyz je tak spatna matka,proc teda furt utikame za ni?? Odpovědela že si mamu idealizujeme. Nezmohli jsme nic.Nastesti už to mam za sebou ale ponesu si to hoodně dlouho. A na tu televizi se chystam jeste taky.. Protože to zachazeni s nama bylo sileny. Co mi dělali… Nejhorsí je ze mi nikdo neveri.. Ja s tím neudělam prostě nic. :-(

• Citovat
  • Upravit
3870
16.10.11 22:43

Jestliže se nezletilé dítě ocitne bez jakékoli péče, nebo jestliže je jeho příznivý vývoj nebo dokonce jeho život v ohrožení, může být i bez návrhu tímto předběžným opatřením okresního soudu umístěno ve vhodném prostředí, zejména u soudem určené osoby, případně v sociálním zařízení. Po jeho nařízení je bezodkladně provede sám soud ve spolupráci s orgány sociálně-právní ochrany dětí a policie, a to i proti vůli osob, u kterých je dítě doposud v péči.

Toto předběžné opatření trvá jen po dobu 1 měsíce (svěření do pěstounské péče až 3 měsíce), přičemž je lze v případě zahájení soudního řízení opakovaně prodloužit. Nemělo by však přesáhnout dobu 6 měsíců. Rodiče nezletilého dítěte, případně i orgán sociálně-právní ochrany dětí nebo jeho opatrovník mohou navrhnout jeho zrušení, o kterém soud rozhodne bezodkladně, nejpozději do 7 dnů.

To řiká zákon a předpokládám, že je postupováno podle něj, takže kamarádka mlží a neříká pravdu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4957
16.10.11 22:47
Anonymní píše:
No tak mozne je opravdu vse.. Me sebrali mame kdyz mi bylo 14 let.. mela jsem nějake problemy ale urcite ne takove aby mě zavreli do pastaku kde jsem byla do 18 let. Brachu sebrali pul roku na to taky. Jen proto že byl za skolou 3 dny.. Dokonce mi zakazovali i styk s mamkou. Většinu casu jsem travila na izolaci protože jsem prostě vyváděla že tam nebudu že chci domu. Několikrat jsem za utekla domu. bylo po me vyhlasene celostatni patrani.. Bracha utíkal taky za mamkou.. Rozdelili nas. Byly to nejhorsi chvile v mem živote.. A ta nejvetsi rana byla to, že mamku zavreli na pul roku do vězeni. Za to že nas nechala doma a nezavolala policii. To je už ohrozovaná mravni vychovy. A kdyz byla u soudu tak jim řekla že kdyby se to stalo znova tak nas zase necha doma.. ze nas miluje a že by to proste udělala znovu. Dostala pul roku.. Pak mamce jeden soudn znalec rekl že to byl neuměrny trest. Bylo to hrozny. Ja v pastaku, bracha v pastaku a mamka ve vezeni. neměla jsem nikoho jineho, A víte co rekla soc. pracovnice ?? Kdyz mama u soudu rekla že kdyz je tak spatna matka,proc teda furt utikame za ni?? Odpovědela že si mamu idealizujeme. Nezmohli jsme nic.Nastesti už to mam za sebou ale ponesu si to hoodně dlouho. A na tu televizi se chystam jeste taky.. Protože to zachazeni s nama bylo sileny. Co mi dělali… Nejhorsí je ze mi nikdo neveri.. Ja s tím neudělam prostě nic. :-(

Vse co jsi popsala, vysvetluje to, ze stat jednal v pravu…nevidim jedinou skutecnost, kdy by tomu tak nebylo. OSPOD a soud museli mit nejake podklady k tomu, ze jsu problemova a ze vychova neprobiha, tak jak by mela. :think:

Statni organy neodebiraji deti jen tak, kord kdyz umisteni v ustavni pece stoji celkem dost penez. A ani to neni jejich pravomoc. :-?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3870
16.10.11 23:00
Anonymní píše:
No tak mozne je opravdu vse.. Me sebrali mame kdyz mi bylo 14 let.. mela jsem nějake problemy ale urcite ne takove aby mě zavreli do pastaku kde jsem byla do 18 let. Brachu sebrali pul roku na to taky. Jen proto že byl za skolou 3 dny.. Dokonce mi zakazovali i styk s mamkou. Většinu casu jsem travila na izolaci protože jsem prostě vyváděla že tam nebudu že chci domu. Několikrat jsem za utekla domu. bylo po me vyhlasene celostatni patrani.. Bracha utíkal taky za mamkou.. Rozdelili nas. Byly to nejhorsi chvile v mem živote.. A ta nejvetsi rana byla to, že mamku zavreli na pul roku do vězeni. Za to že nas nechala doma a nezavolala policii. To je už ohrozovaná mravni vychovy. A kdyz byla u soudu tak jim řekla že kdyby se to stalo znova tak nas zase necha doma.. ze nas miluje a že by to proste udělala znovu. Dostala pul roku.. Pak mamce jeden soudn znalec rekl že to byl neuměrny trest. Bylo to hrozny. Ja v pastaku, bracha v pastaku a mamka ve vezeni. neměla jsem nikoho jineho, A víte co rekla soc. pracovnice ?? Kdyz mama u soudu rekla že kdyz je tak spatna matka,proc teda furt utikame za ni?? Odpovědela že si mamu idealizujeme. Nezmohli jsme nic.Nastesti už to mam za sebou ale ponesu si to hoodně dlouho. A na tu televizi se chystam jeste taky.. Protože to zachazeni s nama bylo sileny. Co mi dělali… Nejhorsí je ze mi nikdo neveri.. Ja s tím neudělam prostě nic. :-(

Pro většinu z nás je máma to nejdůležitější na světě a tak to špatné většinou nevnímáme, o to víc, když jsme děti. Tvoje matka se dopustila protiprávního jednání a proto byla ve výkonu trestu a v té době za vás měl zodpovědnost stát, takže to nemohlo dopadnou jinak, než umístit vás do ústavní výchovy. Věřím ti, že to tam muselo být hrozné, ale nechápu, proč se chystáš na televizi, řešit to, když už je to za tebou a sama máš pravdu, nic s tím neuděláš. Jinak je mi to moc líto, ale tak to bohužel chodí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4957
16.10.11 23:03
Dana27 píše:
Anonymní píše:
Pro většinu z nás je máma to nejdůležitější na světě a tak to špatné většinou nevnímáme, o to víc, když jsme děti. Tvoje matka se dopustila protiprávního jednání a proto byla ve výkonu trestu a v té době za vás měl zodpovědnost stát, takže to nemohlo dopadnou jinak, než umístit vás do ústavní výchovy. Věřím ti, že to tam muselo být hrozné, ale nechápu, proč se chystáš na televizi, řešit to, když už je to za tebou a sama máš pravdu, nic s tím neuděláš. Jinak je mi to moc líto, ale tak to bohužel chodí.

Klid…tohle do TV nikdo nevezme. Leda, ze by sehnala opravdu duveryhodne podklady, ktere by celou skutecnost vyvracely. Coz pochybuji. :-?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3870
16.10.11 23:08
Lidka a Sami píše:
Dana27 píše:
Anonymní píše:
Pro většinu z nás je máma to nejdůležitější na světě a tak to špatné většinou nevnímáme, o to víc, když jsme děti. Tvoje matka se dopustila protiprávního jednání a proto byla ve výkonu trestu a v té době za vás měl zodpovědnost stát, takže to nemohlo dopadnou jinak, než umístit vás do ústavní výchovy. Věřím ti, že to tam muselo být hrozné, ale nechápu, proč se chystáš na televizi, řešit to, když už je to za tebou a sama máš pravdu, nic s tím neuděláš. Jinak je mi to moc líto, ale tak to bohužel chodí.
Klid…tohle do TV nikdo nevezme. Leda, ze by sehnala opravdu duveryhodne podklady, ktere by celou skutecnost vyvracely. Coz pochybuji. :-?

Souhlas. :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4957
16.10.11 23:10
Dana27 píše:
Lidka a Sami píše:
Dana27 píše:
Anonymní píše:
Klid…tohle do TV nikdo nevezme. Leda, ze by sehnala opravdu duveryhodne podklady, ktere by celou skutecnost vyvracely. Coz pochybuji. :-?
Souhlas. :palec:
:wink: :mavam:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
17.10.11 08:05

No ono toho bylo trosku vic .. Určite to nebylo jen to že me dali do VU. A promintě, ale neznate mě, a ja neznám vas. A píšete tako veci že k tomu byl duvod. ..Slo totiz o pomstu ze strany socialní pracovnice. Ty zakony co tu furt vypisuejete zná asi kazdy. Zaleží jen jestli se dodrzuji.

• Citovat
  • Upravit
12154
17.10.11 09:05
Gina108 píše:Radúno, tam asi byl ještě nějaký háček, když se proti němu spikly obě dcery. Je to tvůj známý, vidíš to z jeho pohledu, zajímalo by mě, jak to vidí ty dcery. Nevěřím, že v tom bylo jen lovení kešek. :nevim:

Jasně, že v tom nebylo jen tohle. To jsem uvedla jen pro představu, jaký vedli život po smrti té maminky - prostě ty holky přetěžoval všemožnýma aktivitama. Nedal jim čas na truchlení, na srovnání se se smrtí maminky. Dělal tak, jak si myslel, že je nejlepší. Ale jakým způsobem ty holky odešly, co mu udělaly - to už je věc druhá.

A sousedka má velice dobrou kamarádku na sociálce, takže se holky sice obrátily proti svému otci dobrovolně, ale odchod do Klokánku zařídila sousedka. Ta je jednoho dne ráno sbalila i s tou kamarádkou socprc. a odvezli je.

Já to sice neznám ty postupy odebrání dítěte rodičům, ale myslela jsem, že to jde nějakou úřední cestou, přes soudy, nebo tak nějak. Že o tom ten rodič prostě musí vědět.
On nic netušil a nevěděl. Nikdo ho o ničem neobeznámil.

Tak možná proto mi to přišlo absurdní.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
nepřihl.karinka
17.10.11 10:22

Holky, vy ale tady pořád vypisujete hezky naučené zákony a práva, ale vy se prostě neuvědomujete, že i když by se st. orgány jimy měly řídit a dodržovat je, tak tomu tak vždy není. Vy asi tady nesledujete moc co je možné v naši zemi, co? Sledujete tady některá třeba Červné ovce, Soukromá dramata apod. Jako tam je tolik nepochopitelných věcí, které se kolem dějí, že kdyby vám to tady někdo napsal, tak ho setřete podobně, jako v této diskuzi. Přitom, televize si to ověří ze všech stran, takže těm absurdním a nepochopitelným příběhům věřím. Naše soudy trvají neskutečně dlouho a dotyčná , v tomto případě, se na ně už mohla obrátit, ale je možné, že bude dlouho trvat, než se o něčem rozhodně. Můj velmi dobrý kamarád se takto ocitnul ve vazbě , kvůli údajnému přepadávání žen. Je to dlouhý příběh, tak jenom ve zkratce, vlítli k němu domů, před zraky sousedů ho spoutaného odvedli. Byl ve vazbě 3 týdny , ale naštěstí měl velmi schopného právníka. Policie v tomto případě pochybila, např. ukazovali jeho fotku přepadeným a ptali se jestli je to on. Skoro všechny se shodly, že to není on. Pak ho ukazovali mezi deseti ostatními muži a většina ukázala na něho. Policie měla ukazovat více fotografií, nikoliv jednu konkrétní. No prostě, kamaráda nakonec propustili, ani se neomluvili. Naštěstí, toho, co skutečně přepadával ženy chytili. Kamarád se musel odstěhovat, protože pro většinu lidí už bude kriminálník.Právník ho stal hodně peněz, které mu už nikdo nevrátí, páč v našich zákonech je nějaká klička pro tyto případy. (p.Sokol věděl, jaké kličky vytvořit). Takže, já se už opravdu nedivím ničemu

• Citovat
  • Upravit
budulinek2011
17.10.11 10:38

Taky vás absolutně nechápu. Vy si myslite že kdyz jsou takove zakony tak se podle nich prote mkusi jet ze jo.. To je strasna naivita.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
17.10.11 10:47

je fakt di uvědomi že se to jede.. A ja si vzdy budu stat za tím, že moje mamka se o mea meho bratra starala dobre. Slo jen a jen o pomstu. Za to vse co mi provedli jsem mohla byt už dávno tam nekne zakopana. nesnela jsem to tak jsem i řekla že na svete proste nebudu. Mela jsem kriticky 3 dny. Mužu byt rada ze vubec ziju.. ted uz rada jsem. mam dite a ziju jen pro nej. Jen na to co se stalo nikdy nezapomenu. A já se pomstím. Znam par lidi co jsou nahore a pomahaji mi s tím. aLE CO JE NA TOM SMUTNE, ŽE JA SAMA OPRAVDU NIC NEZMUZU. jen se zeptam, mylite že je normalni privazat 12 ti letou holcičku k zidli snurou na pradlo?? ja myslim ze ne. A co dělali me?? tak jeden zazitek ze sta vam napisu. Meli jsem tam takovou hernu. Lezla jsem si po kostickach a sestra rvala at si jdu na injekci ze jsem rozjivena. Slusne jsem rekla: sestri ale ja nic nedělam vzdyt jsem si sla jen sednout na kostky. (asi se ten den dpatně vyspala) Odpovedela: nejdes tak ja volam chlapy a zamkla nas. Bylo nas tam vic. Vzdy nas museli zamknout kdyz nas tam nechali. Prisli chlapy z oddeleni 1 kde jsou jen agresori. nemohli u nich byt sestri. Takze vzdy je na nas volali. Ty gorili me čapli, stahli kahloty, pichli tisercin, dali me na samotku pekne prikurtovat a spinkej. :) Kdy jsem zacala brecet tak to byl zachvat:D tak to proste fungovalo

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
17.10.11 10:51

Asi mozna nekdo znate to, ze kdyz hodne moc brecite se uz nemuzete ani nadechnou. to jsem měla ja. To byl podle nich zachvat, pri kterem se mi neprokrvuje mozek a muzu zkolabovat. Je teda fakt ze se z toho uz motala hlava. Ted si vubec nedokazu predstavit kdybych tak měla jeste nekdy plakat. Strasna bezmoc. V tu chvili bych nejradeji umrela. Já už radsi nebudu nic psat protoze mam uz slzy v ocich a ty vase prispevky k tomu mi taky na sile neprridaji. jen to snad napisu aaby jste vedeli a už si nebudu nic cist iod vas. protoze to pak hodně boli.

• Citovat
  • Upravit
14020
17.10.11 11:23

anonymní: tak to by měv životě nenapadlo, že se takhle někde zachází s dětmi. To je otřesné. Pokud se tak někde děje, ihned bych to nahlásila nadřízeným orgánům, a snad by se něco změnilo. Ale asi jsem moc naivní, že???

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová