Univerzita J. A. Komenského

Napsat příspěvek
Velikost písma:
17
31.1.15 23:19

Otazky si vypracovat sama umim, jen mi jde o cas, proto jsem shanela pomoc. Na skole jsem od listopadu 2014 a v dubnu 2015 jim konci akreditace. Takze ted je to otazka casu. Univerzita poslala okruhy s otazkami, ale psat vedeckou praci, vypracovat otazky a jeste se je naucit cca za 3 mesice je masakr.( pisi 3 mesice umyslne, protoze o konci akreditace jsem se dozvedela koncem ledna). Ale co, pro me je to vyzva a co vim od dalsich studentu, pokladaji otazky oni a jsou ruzne z tech okruhu. Univerzita doufa, ze se akreditace v unoru prodlouzi. Praci budu mit napsanou a s otazkama jsem jiz za pulkou. Bud to vyjde nebo ne. Praci musim napst tak jako tak, v unoru budeme vsichni moudrejsi. Jinak univerzita vraci studentum penize, takze na tom budu furt stejne a prejdu max. na jinou univerzitu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11565
31.1.15 23:29

@KacikL. Tohle radši nebudu vůbec komentovat - nabrat studenty, když nemám akreditaci ani na celý rok? A ještě jim to neříct? A čekat, že za tři měsíce (počítám, že jde obvykle o lidi se zaměstnáním) napíšou práci na vědecké úrovni?

Radši nebudu pátrat po tom, jak a komu se tam ty doktoráty rozdávají, abych se nenakrkla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17
1.2.15 09:48

Pracuji a muj vyzkum je dlouhodoby. Studium jsem planovala dlouhodobe, ale chtela jsem mit alespon 5 let praxi a vedet, o cem mluvim, ze si za vsim stojim atd. Ja jsem zrovna pripad, ktery ma vse propracovane, promyslene a smysluplne. To, ze jsem zde napsala o pomoc neni hrich, zadalo ji zde plno lidi jiz predemnou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17
1.2.15 10:03

Nicmene, nema smysl to tu resit. Nevim o Vas nic a buh vi, zda Vy sama mate vysokoskolske vzdelani. Takove lidi jsou vzdy nejchytrejsi, kteri o tom nic nevi, ale tim se Vas ovsem nechci nejak dotknout, protoze jak uz jsem jiz napsala, nic o Vas nevim, tak jako Vy o me. Preji hezky den, ja tu zbytecne ztracim cas.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11565
1.2.15 11:22

@KacikL. Vysoké školy mám, dvě, včetně doktorátu, a znám i absolventy UJAK a to, s jakými pracemi zde své tituly získávají, proto jsem skeptická (především k té škole). Můžu se teda zeptat, pokud máte školu promyšlenou, práci napsanou atd., proč si doktorát neuděláte na veřejné škole? To není studium, jen jednorázová zkouška (notabene hrazená zkoušeným), tak pokud jste kvalitně připravená, neměl by být problém práci obhájit a zkoušku absolvovat i tam.

Příspěvek upraven 01.02.15 v 12:36

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17
1.2.15 12:14

Ono mi nic jineho asi ani nezbyde a nevylucuji to z dalsich moznosti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
285
4.2.15 23:39

Ahoj, no myslím, že rivalita mezi soukromými školami a státními bude vždycky, jen mě překvapuje jaký nos nahoru mají lidi ze státních škol:-) Znám státní školy, kde je úroveň možná ještě nižší než na Ujaku a kvalita studentů slabá. Nechápu ty věčný předsudky. Ujak jsem dělala a jsem i na státní škole. Když člověk pracuje, tak je samozřejmě jednodušší a přístupnější si za školu zaplatit, jsou tam mnohdy flexibilnější a holt se nedělají přijímačky. Ale neházela bych všechny do jednoho pytle. Nevidím na tom nic hrozného se zeptat na vypracované otázky, při pracovním vytížení je to náročný si něco vypracovávat a někdo na to prostě čas nemá. Mě je naopak moc sympatický, když lidi při práci studují a dál se vzdělávájí a je fuk jestli na soukromé nebo státní.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11565
5.2.15 06:51

@ericha To není o předsudcích. Vím moc dobře, jaká je kvalita některých veřejných škol (státní jsou myslím někde ještě jinde) - ale tak asi se shodneme, že poměr těch kvalitních je mezi veřejnými školami vyšší než u soukromých. Nicméně s UJAK mám zkušenosti, studovala to kamarádka - a teda diplomka, za kterou ji pochválili, by jí na mojí alma mater vynesla leda vyhazov. Ano, člověku to imponuje, když lidi studují při práci - ale pokud „studují“ stylem, že není problém dělat tři zkoušky za den a diplomku napsat za tři neděle, tak to je opravdu hodnotné studium. A myslím, že nejsem sama, kdo má dojem, že tam ta úroveň je tristní (viz aktuální rozhodnutí Akreditační komise), je to taková velkotovárna na tituly…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17
5.2.15 09:08

Děkuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11565
6.2.15 10:57

http://echo24.cz/…a-par-mesicu Upřesňuji. Není to jen továrna na tituly, je to továrna na peníze. Pro majitele.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30422
6.2.15 11:00
@Slečna Ferka píše:
@ericha To není o předsudcích. Vím moc dobře, jaká je kvalita některých veřejných škol (státní jsou myslím někde ještě jinde) - ale tak asi se shodneme, že poměr těch kvalitních je mezi veřejnými školami vyšší než u soukromých. Nicméně s UJAK mám zkušenosti, studovala to kamarádka - a teda diplomka, za kterou ji pochválili, by jí na mojí alma mater vynesla leda vyhazov. Ano, člověku to imponuje, když lidi studují při práci - ale pokud „studují“ stylem, že není problém dělat tři zkoušky za den a diplomku napsat za tři neděle, tak to je opravdu hodnotné studium. A myslím, že nejsem sama, kdo má dojem, že tam ta úroveň je tristní (viz aktuální rozhodnutí Akreditační komise), je to taková velkotovárna na tituly…

Nevím, jaký obor studovala tvoje kamarádka - moje blízká kolegyně studovala učitelství a byl to docela fičák, za který by se nemusela stydět zase ta moje státní fakulta.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11565
6.2.15 11:08

Studovala mediální a sociální komunikaci nebo jak se to jmenuje. Jinak nevím, ale pokud mají na učitelství ve 20 lidech a pár externistech odučit 1400 lidí (nepamatuju si ty čísla přesně, jsem na mobilu), tak to bych si na kvalitu teda fakt nevsadila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30422
6.2.15 11:12
@Slečna Ferka píše:
Studovala mediální a sociální komunikaci nebo jak se to jmenuje. Jinak nevím, ale pokud mají na učitelství ve 20 lidech a pár externistech odučit 1400 lidí (nepamatuju si ty čísla přesně, jsem na mobilu), tak to bych si na kvalitu teda fakt nevsadila.

Rozhodně co se týče připravenosti na povolání učitele, tak kvalita státních škol je srovnatelná. Že se UJAK teď přetřásá v médiích neznamená, že ty státní školy jsou co do kvality přípravy na povolání učitele nějaké hvězdy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14.3.15 22:09

Nehlásí se někdo letos na kombinované studium speciální pedagogiky na Ujak?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8.4.15 10:32

Dobrý den, hodnocení vysokých škol - podle mediálního obrazu nebo zkušenosti, že znám kamaráda nebo kamarádku, který tam studuje považuji za zcela neprofesionální. Sama jsem měla možnost nahlédnout do struktur soukrom. i veřejných VŠ. A zjistila jsem, že na všech školách je problém jak s kvalitou výuky, tak i se systémovým vedením. I považovaná UK, která má ve světě jméno nemusí připravit erudované odborníky do praxe. Kvalita výuky a příprava studentů se snížila s ohledem na přibývající se nároky ze strany MŠMT a dalších organizací. Kvalita absolventů je velice pestrá, to proto, že skoro každý středoškolák, který sotva proleze maturitou jde na VŠ, Bc. dnes udělá téměř každý. Většina VŠ také není schopna připravit studenty do praxe. Některé soukromé školy jsou více vybavené a mají prostoru víc pro praktickou výuku než státní, které jsou zadlužené a jsou rády, že se drží. Mohla bych pokračovat dále. Ale pamatujte, že úspěch se neměří podle toho kdo jaký má titul, ale podle peněz. Bohužel v ČR je titul manie! A odborníků schopných pracovat rukama je málo. Nastupující generace lenochů je kybernetiků nám ukáže! :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí

Petr, Ida a miminko

• (3.7) + 3 recenze