Univerzita J. A. Komenského
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
@KacikL. píše:
@hanka.br.
Pisi zde a mluvim o praci! Ne o prijeti na skolu, tu muze mit kazdy jakou chce. Udavala jste zde priklad, ze kucharka sla na ucitelku. K cemu ji ta skola bude, kdyz ji pak nikde nezamestnaji? A to plati pro vsechny. Pro upresneni- stredni pedagog.+vysoka pedagog. je pro skolstvi prijatelne, ale nezlobte se na me, jit z kucharky na pedagog. fakultu a pak na pusobit nekde… Kam by to skolstvi spelo? Nemam nic proti tomu oboru ani proti te osobe( ta muze byt vzdelana a sikovnejsi nez kde jaky ucitel, to plati i pro gymnazisty a dalsi jine obory), ale jde zde o to pedagog. minimum. To je dulezite a cele jadro naseho reseni. Po zpravach se vse chape hur…
Dost se vykrucuješ. Psala jsi, že je to tak podle nového OZ. Jinak co se praxe týče, zaměstnavatele zajímá pouze dosažená kvalifikace, nikoli druh středního vzdělání. Sama jsem absolventkou gymnázia a učím úspěšně dvacet let, stejně jako velká spousta mých kolegů, kteří mířili na VŠ z gymnázií, rozhodně to kvalitu naší učitelské praxe nesnižuje. Troufám si říct, že co do úspěšnosti a pohody studia na VŠ spíše naopak. Pedagogické minimum na nějaké střední škole je zaměstnavateli šumák. Rozhodující je vysokoškolský diplom.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@hanka.br.
Takze mi chcete rict, ze dnes muze ucit kazdy kdo ma vejsku z pajdaku? To si vazne myslite??? Vzhledem k tomu, ze uvadite svou 20ti letou praxi, tak se Vas zadne zmeny netykaji, ale plno dalsich lidi si musi dodelavat vzdelani kvuli NOZ. U nas nikoho nevezmou, zda-li nema stredni i vysokou skolu z pedagog. plus praxi…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@KacikL. píše:
@hanka.br.
Takze mi chcete rict, ze dnes muze ucit kazdy kdo ma vejsku z pajdaku? To si vazne myslite??? Vzhledem k tomu, ze uvadite svou 20ti letou praxi, tak se Vas zadne zmeny netykaji, ale plno dalsich lidi si musi dodelavat vzdelani kvuli NOZ. U nas nikoho nevezmou, zda-li nema stredni i vysokou skolu z pedagog. plus praxi…
Podle NOZ musí být učitel kvalifikován - musí mít diplom z pedagogické fakulty a titul Mgr. Podmínkou přijetí na VŠ je maturitou dokončená (libovolná)SŠ. Jiné podmínky dle zákona neexistují. Podstatné je pedagogické maximum (VŠ), nikoli minimum.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ty jsi tak naivní. To si myslíš, že to co tě naučí na střední tě kvalifikuje dělat učitelku více jak někoho, kdo má vysokou pedagogickou? Že tě na střední naučí něco, co na vysoké ne?
Podle tvé logiky, vlastně nemůže být pořádný doktor, který nejde ze zdrávky, ikdyby měl 2 vysoké.
Střední slouží pouze jako příprava na vysokou, či práci a se střední pedagogickou můžete jít učit co? děti do školky…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Otazkou je, zda se bavime o MŠ, ZŠ nebo VŠ. Do MŠ je potreba stredni pedagog. skola, do MŠ specialni taktez+specka z vysokou skolou. Na ZŠ i VŠ je nutne mit vystudovanou vysokou skolu daneho oboru i stupne. Abychom si rozumeli! Doktorina je zcela jina- vetsina doktoru ma gympl nebo zdravku (ne kucharinu).
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@KacikL. Ty píšeš hlavně konkrétně tohle: „Pisi zde, ze kdokoliv nema stredni pedagogicke minimum, nemel by nikde pusobit ani ucit ve skolstvi. Dle noveho OZ to tak proste je. To je nevyhoda skolstvi. Plno 15ti letych deti nevedi, cim by chtely byt, jdou na nejake skoly(kucharina, gympl, OA) a pak chteji delat ve 20 letech ucitele. Prihasi se na Pedagog. fakultu, ale bohuzel bez stredni maji smulu…“
Což je nesmysl. Mýlit se je lidské, tak nechápu, proč to pořád nesmyslně okecáváš.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@hanka.br. Klid. Ta osoba je zjevně zcela mimo. Je fakt, že je smutný, když tu takový bludy pouští.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Takže ti co učí na ZŠ nejsou kompetetní učit na MŠ? Střední pedag. je pouze minimum, na základě kterého Vás můžou vzít, ale neznamená to, že by nevzali někoho z vysoké pedagog, který nemá střední pedag. (vzali by, ale nikdo s titulem se na MŠ nehlásí)
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Studium státní VŠ
Souhlasím s tím, že ten kdo chce studovat VŠ pedagogickou by měl mít vystudovanou SPgŠ. Sama jsem SPgŠ vystudovala dálkově a bylo to opravdu náročné studium. Navázala jsem studiem státní uznávané VŠ, Bc. oborem. Nechápala jsem, proč se na tento obor každý rok hlásí taková kvanta uchazečů. Nicméně už to chápu, studium je lehké, daleko těžší bylo studium SPgŠ. Ústní zkouška byla v prvním ročníku pouze jedna, ve druhém dvě…jinak spousta předmětů pouze za účast, seminárku. Návštěva školy 4-5× za semestr. Opravdu jednoduché. Nebudu psát o jakou školu se jedná, chci v,,klidu" odstátnicovat a mít diplom. Ale je to pro mne velké zklamání, že diplom takto může dostat každý, nehledě na to, když není přijatý si může studium i zaplatit na vyhlášené státní univerzitě.. Jediné mínus je to množství uchazečů a malý počet k přijetí. Ze SPgŠ toho umím hodně, defakto vše co potřebuji ke profesi, VŠ mi absolutně nic nedává, noc nového se neučím…
- Citovat
- Upravit
@antoinnetka A mě by zajímalo, na které škole se učitelství studuje Bc. oborem a co tak asi anonymka vyučuje, když jí k tomu stačí to, co se dálkově naučila na střední škole.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Tyhle anonymy mám nejradši. Nevědí, kde pořádně studují, a ještě tvrdí bez důkazů věci o korupci.
Nevím, co myslí anonymka „vyhlášenou“, ale na řadě škol opravdu vzdělání nic moc není - co já jsem slýchala (ale to je přes 10 let zpět), tak třeba v Ústí nad Labem nebylo o co stát…
A teda ať už to je jak chce, dělat z toho závěr „je lepší jít studovat střední pajdu“, tak to je teda hodně mimo… IMHO je mnohem lepší udělat z toho závěr „jděte na gympl, vysokou stejně potřebujete a ty věci podstatné pro učení dostanete na výšce, tak je lepší, když máte navíc obecný rozhled z gymplu“.
A tohle bude učit naše děti…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
antoinnetka -ne, nebudu Ti psát název univerzity, nic nehaním, píši vlastní zkušenosti, ale to asi nerada čteš. Ano i vyhlášené veřejné (slovíčkaření je Tvé ego
- není soukromá!!!)vysoké školy dávají diplomy zadarmo!
![]()
SZ samozřejmě psát nebudu, jsi cizí a neznám Tě. Tato diskuze slouží ke sdělování zkušeností a už Tě vidím, jak jim tam vypisuješ a kopíruješ, co tady píši
. Chci jednoduše dostudovat, tak až dostuduji, klidně sem veřejně napíši veškeré info k univerzitě, fakultě i oboru. Ale ještě se chystám na magistra…tak to potrvá
. Tak po státnicích jo
.
Loučím se a přeji ti krásnou neděli
.
- Citovat
- Upravit