Poradna duly
Jana Čurdová
Sandul nascanovala jsem ho..
jinak jsem z toho na nervy.. už si konečně oddychnu abychom se bavili tak, aby nás nikdo neslyšel.. a furt tajnůstkařili.. konečně si to začnu užívat na plný kule.. ![]()
Ahoj holky,
tak se zase po pár dnech dnech hlásíme:-) ty vedra jsou šílené a ani se před nima nemáme kam zalést:-( bylíme v posledním patře pod půdou a máme doma 32-34 stupňů a naprosto nedýchatelno. A hlásí, že to má na Moravě vydržet až do soboty ![]()
Holky, chtěla jsem se vás zeptat jestli děláte nějaké omezení v jídle mám na mysli třeba plísňové sýry apod. Jíte takové věci? Já mám na to docela chuť tak nevím. Někdo plaší s listeriozou a někdo zase vůbec tak nevím.
LUCIAŠKU: kam jdeš na ty testy v 1. trimestru? Mám o ně taky zájem a dr. mi to nenabídnul. Tobě to nabídnul přímo dr. nebo sis o ně řekla? Přece jen vzhledem k downovému syndromu v prvním těhu bych je chtěla podstoupit už teď.
Adámek je u mojí mamky. Přece jen má doma mnohem lépe než my a odpoledne mu tam zavezeme bazének:-) Včera jsme byli na koupališti a užili jsme si to všichni tři:-)
Tak zatím ahoj
Andrea
Ahoj jmenovkyne ![]()
ja jsem cetla na www.rodice.cz na jejich poradne, kterou vedou gynekologove, ze jeden z nich si mysli, ze je listerioza medialne zmasirovane tema, ze je riziko minimalni, ze jsou treba jen oblasti vyskytu a to ti reknou na hygiene…
Jinak casem chystame pudni vestvbu a takovyhle horka me taky strasi…ze i kdyz otevres okna, tak ti jde do nich akorat rozzhaveny vzduch na strese… Tak se drz a aspon si tam dej vetrak, at se vzduch hybe…
Ja jsem z kontrol taky nervozni, protoze me dr. objednal na Utz ve 12. tydnu (predtim byl jen jeden ve 7 tt) a jeste mi nedelal vubec zadne vysetreni (krev, tlak, moc apod.)…No snad se neco dozvim, ted na tom UTZ…
Luciasi, tak dej potom vedet jake byly reakce ![]()
Ahoj holky, tak se taky hlásím po dnešní úspěšné kontrole.
Mimi roste jako z vody,už má 2,6 cm,srdíčko jsem taky viděla a dokonce se tam to mrně krásně mlelo,byly vidět jeho pohyby
No mám z toho obrovskou radost.
Dostaly jsme průkazku,zítra mě ještě čekají odběry krve,vážení a tlak ale to bude v poho,z toho už strach nemám.
Jen nám dneska pan doktor oznámil že vzhledem k tomu co se nám přihodilo v předešlém těhu tak mě čeká plánované ukončení císařským řezem tak 14 dní před termínem. Ale to určo taky zvládnem.
Jinak všem co byly na prohlídce gratuluji a holky opatrujte se v těh pařákách,jdu dočíst co je tu nového ![]()
Andrisku dělá se to ve Vítkovické nemocnici na gynekologicko-porodnickém oddělení každý čtvrtek se chodí na krev a za týden v pátek jdeš pro výsledky krve a UTZ a nabídl mi to sám doktor. Dal mi taky žádanku do těch Vítkovic, aby mi ty testy udělali. Jinak se to dělá kolem 10.týdne, tak se zkus na to připtat, žes slyšela, že se to dělá a že bys měla zájem.
Jinak našim jsme to doma úspěšně oznámili a byl to samozřejmě dojáček , taťka málem brečel, mamka mávala obrázkem jako zběsilá, že bude babičkou.. brácha radost za strejdu.. no měla jsem z nich radost, ještě musíme za tchánovcema, ale z nich mám trošku větší obavy a nervíčky. Tam si nejsem s reakcemi jistá, tak uvidíme. Chtěli jsme tam jet dnes, ale mamka se prý necítí nejlépe, tak se jí to prý nehodí. Takže jsme to museli respektovat ![]()
Ahoj holky..
i ja jdu na ty testy jako Lucias,me to gyndar normalne naplanoval a ani se me neptal..u nas se to dela v Ceskych Budejovicich na genetice..
jinak i my se peceme v 8.patre panelaku,ale nastesti mame klimosku takze pohoda..jinak se nam ty horky moc nelibi,zaludek mame az v krku a nic nam nechutna.
Luciasi doufam ze i u nas to bude probihat takhle v klidu..u me je to naopak,z tchanovcu strach nemam,ale z nasich..i kdyz nasi furt koukaji na kocarky a nase mam se dneska rozplivala v kaufu nad miminkem.
Ahoj,
tak se jdu za váma hned ráno mrknout
Řekla jsem si, že to teda nenechám jen tak a že se na ty testy zeptám přímo genetika, ke kterému jsem chodila při předchozích těhu a on mi všechno vysvětlil a taky půdu na ty testy v 1. trimestru. Nevím proč mi to můj dr. nenabídl i když ví co se nám stalo v prvním těhu
no člověk se musí ptát a starat se když to jinak nejde. Hlavně aby to bylo v pořádku u nás všech.
LUCIAŠKU: tak mě genetik taky poslal do Vítkovické nemocnice 2.8. tak se třeba potkáme
Prý nemusím mít ani žádanku. Dr. ke kterému chodím mimo jiné taky pracuje ve Vítkovické nemocnici a přesto mi testy nenabídnul no moc tomu nerozumím. Byla jsem tam dvakrát na amniocentéze a všichni byli moc hodní ![]()
ANLEA: blahopřeju k úspěšné kontrole:-) a je dobře, že si tě budou hlídat a radši ukončí těhu o dva týdny dřív.
SANDULA: přeju ať mají všichni komu těhu oznámíte velkou radost:-)
No tchánovci taky nikdy neprojevovali radost nad našim těhotenstvím, ale já už to neřeším. Buď neumí projevovat emoce nebo nevím proč reagují jak reagují vlastně tak nějak nijak.
Jdu zavolat Adámkovi jak se má s babičkou, ale asi dobře. Od mojí mamky se mu nechce ani domů. Má tam takové malé kamarádky jako je on a hrají si spolu a malý je prostě spokojený:-)
Tak zatím papa
Andrea
Ajjo tak to je možný že se tam potkáme.. i když to tam asipůjde jako na běžícím páse, vezmou jen krev a objednají na další týden na UTZ a jdeš. Je to mezi 8,00-9,00 tak pravděpodobnost, že bychom se potkaly nějaká je, tak uvidíme. Slyšela jsem, že když pak se jde na tu amniocentézu, tak to prý bolí, ono jen ta představa je hnusná, když Ti vlastně píchají do břicha a odebírají plodovou vodu.
LUCIAŠKU: tak mi dr. řekl, že je to mezi 9-12 hod. no asi si tam ještě zavolám
a amniocentéza nebolí je to jen nepříjemné, ale nepříjemnější než ten vpich je ten odběr kdyžt tu vodu tahá, ale můžeš tam mít manžela nebo koho chceš a držet ho za ruku takže na to aspoň mamina není sama
akrát po odběru v čekárně jsem poprvé i podruhé omdlívala. Je to prý normální
no a zřejmě někdy v září mě to čeká potřetí
Přeju všem těhulkám aby se jim takové starosti vyhly ![]()
Andrea
Já se Ti taky raději doma mrknu, jestlijsem Tě neúmyslně nepopletla, nebo možná to mají nějak rozdělené nevím třeba pro prvorodičky, nebo Ty co už problém byl.. fakt nevím, ale raději se doma mrknu an ten lístek a písnu, abych náhodou nemystifikovala.
a ty ses tam objednávala? Já ne prý se to nemusí. No asi si tam fakt radši zavolám. Ach jo a tohle všechno by mi snad měl říct můj dr. Nevím proč to tady nefunguje tak jak má ![]()
A.
Andrej neobjednávala jsem se, já jsem dostala od svého dr. letáček s infem o tom proč se to testování dělá, jak probíhá akdy a kde.. a pak taky to, že pokud bych nesouhlasila s přerušením těhotenství, tak testování je zbytečné a ták.. na tu krev přijdu jen s žádankou v tom stanoveném čase 8-9 a pak na ten další týden v pátek co dělají ten ultrazvuk, tak tam už si mě objednají u toho odběru krve. A fakt je podivný, že Tě tam neposlal automaticky Tvůj dr. a ještě když už jsi problémy měla. Já jsem taková, že pokud mi doktor vyvede něco takového, tak u něj nevydržím a odejdu, nemám k němu pak důvěru. Můj minulý dr.gyn. když jsem měla stále problémy s výtokama a bolestmi v podbřišku řekl, že bych měla otěhotnět abych si přestala vymýšlet, už jsem k němu nešla. A nový dr. mi hned vysvětlil z čeho to píchání v podbřišku mám, kdy jsem pomalu nemohla udělat krok když to přišlo. Dal mi magnézko a bylo to, nic víc nic míň. A v tomhle ten předchodí dr. měl problém, jen chtěl prostě další těhulku, asi z nich mají větší peníze nebo co?
Ahoj holky..
Ajjaa: Je vazne divny ze te tam tvuj doktor neposlal..me to doktor naplanoval hned prvni navstevu co jsem tam byla..rekl mi presne ktery dni se to bude delat a co a jak a proc..vsechn o spocital a rozvrhnul..fakt se u nej citim bezpecne..a bejt tebou tak bych asi jak rika Lucka od nej sla pryc.
Jinak mi je holky posledni dny pekane soufl..a to sestricka rikala ze kdyz mi nebylo zke do ted te uz to neprijde ![]()
SANDULA: Třeba je ti špatně i z toho počasí,mě teť taky neni nejlíp,nezvracim ale je mi tak nějak divně,jako když mám žaludek na vodě.Včera jsem sebou málem sekla v krámě,se mi tak zamotala hlava,asi jak tam bylo vydýcháno a já čekala ve frontě. No hnus. Už aby se ochladilo. Tak se holky držte a opatrujte se
Ahoj holky, tak se hlásím po týdnu, opět po kontrole… čekala jsem na srdíčko a řeknu vám, že ten týden byl pekelnej… ale důležité je, že máme srdíčko a jsme v pořádku
! Jsem 8+4tt a máme 1,5cm
A jsem moc moc šťastná, že je to dobrý ![]()
Kontorlu mám za 14dní, čekají mě odběry a zřejmě průkazka. A tam bych se chtěla zeptat na to šíjové projasnění… ![]()
Takže zítra odjíždíme na Šumavu
a bude super dovča ![]()