Poradna duly
Jana Čurdová
Ahojky holky, tak konečně to tu zas trošičku ožilo.. Sandul doufám, že nevolnosti rychle přejdou a že zas Ti bude dobře.
Endy gratuluji k průkajdě, já ji mám taky v tom obalu a taky jsem dostala ty vitamíny a jen 10 tabletek. No jo, protstě nemusíme mít všechno.
Jsem moc zvědavá jak to probíhalo Adrískovi, měla být včera na krev na ty triple testy - tak snad dá vědět v kolik hodin to tam je, ať příští týden nezmatkuju. I když mám co čtvrtku čas.
Já jdu na kotnrolu v pondělí - jdu na krev, moč a tlak.. a musím si říct asi o magnézko, protože mívám často křeče v podbřišku a to hodně v noci, nebo když rychleji vstanu. Tak uvidím co mi doktor řekně, protože je mám čím dál častěji, tak mne to začíná znepokojovat a taky se chci zeptat, zda jako těhotná můžu na lymfodrenáže, jelikož mne paní odmítla, že prý mohou těhotné, ale ona se bojí, aby se něco nestalo, tak mne nevezme, leda, že bych měla papír od doktora, že mohu. Tak se jen tak zeptám, zda mohu nebo ne.
Ahoj holky, tak mame po kontrole, jsme zdravy, mame prukajdu, jsme velky 2cm a odpovidame 9tt a tady mate obrazky..ale nejsou moc dobre videt,jelikoz nemam scaner..
Ahoj holky,
ENDY,SANDULO- gratuluji k těhu průkazce.
Hlavně že je všechno v pořádku a mimískové rostou tak jak mají.
Já si dneska byla kupovat už větší trička protože mi ze všeh lezl pupík ven,kalhoty už musím mít taky těhulkovský aby nikde nic netlačilo.Jak mám ještě povolený svaly na břiše tak mi to těhulkovský bříško nějak vyskočilo ven.
Místo těhotenských chutí trpím nechutí,nemám na nic chuť a musím se do jídla nutit abych vůbec něco do sebe dostala. Snad se to zase spraví.
Jinak pokukuju na různých diskuzích po kočárkách a vůbec nevim pro kterej se pak rozhodnout ,manžel si dělá legraci že budeme nosit mimčo v igelitkách z tesca že ty jsou za darmo a může mít každej den novou,no vtipálek ![]()
Ahoj vsem pri sobote..
ja jsem vam vcera uplne zapomnela rict ze jsem uz i u dr. dostala Prenatal Box pro nastavajici maminky,je uplne super a strasne me potesil..jo a holky uz se semnou dr. bavil i o klistyru pred porodem..rikal abych se nebala ze mi napise pripravek JAL (druhodoby tehulky asi znaj)..je to takova ampulka,ktera se soupne do zadku a vystrika se tam ta tekutina..prej to neni tak drastycky jako ten klistyr..prvni ampulku vemte sebou do porodnice a dejte sestricce,ona vam to udela a druhou si vemte taky protoze udajne nekdy po porodu je problem se zacpou a tohle to to krasne a nezne uvolni..protoze kdyby jsme tlacili tak nam muzou popraskat stehy,kdyz budem zasity..a ja pevne doufam ze nebudem ![]()
Jo a k tem kocarkum..hodne dlouho jsme s manzelem koukali a vybyrali a vcera jsem omylem otevrela jedny stranky a tohle je nas favorit..
http://www.babylife.cz/…kce---chicco-:,–(a-trio-s3-top-07-+-combi-fusak-3v1-zdarma
a chtela jsem se vas zeptat jestli uz nakupujute neco na miminko..ja totiz treba vzdycky vídim neco krasnyho,ale bojim se to koupit,abych treba neco nezkazila..znate povery.. ![]()
SANDULO- ten kočárek co jste si vybraly je moc hezkej,takovej praktickej. Já sháním nějakej abych mohla přehazovat rukojeť nebo aby se dala sedačka otočit na oba směry abych měla pořád přehled o prckovi.A taky jsem přemejšlela jak se bude v zimě jezdit s tříkolovým kočárkem když bude hodně sněhu.
Ten JAL je opravdu šetrnější,zažila jsem oboje tak mohu posoudit.Teť ale asi nebudu potřebovat ani jedno když budu mít plánovaného císaře,no uvidíme.
My jsme u doktora dotaly k průkazce jen takovou krabici plnou letáčků a byl tam jeden maličkej vzorek dětského krému od nivey.Ty letáky jsem si ještě ani neprohlížela.
Jinak k té výbavičce,slyšela jsem že už po třetim měsíci se může začít nakupovat a to už bude brzy za náma tak pak se do toho můžeme vrhnout na plno.
Taky jsem už pokukovala po věcičkách,hlavně když teť jsou všude takový slevy ale ještě zatim odolávám.Jistota je jistota.
Anlea..no prave jistota je jistota..ale kdyz ty vecicky jsou tak krasny..hele ja uz jsem z tech kocarku tak zblbla ze uz ani sama nevim..ale asi abych pravdu rekla tak jsem jeste nenasla kocarek kterej by mel vsechno,trojkombinaci,s fusakem,prehazovaci madlo,autosedackou,polohovani zadiceka a nozicek u sportovni verze atd atd atd..Stejne vzdycky budes potrebovat aspon 1 kocar a 1 vetsi karku..vim to podle zkusenosti moji svagrovy..takze jeste uvidime.
Ahoj holčiny,
v úterý jdu na kontrolu a testy, prenatal box mam , kočárek vybraný už delší dobu, ale objednávat ho budeme až po testech ve 20týdnu. Jinak otáčecí přední kolečka s možností aretace a autosedačka, která sedí na podvozek kočárku jsou fakt bomba. Oblečky zdědíme, něco přikoupíme a do Vánoc bude vše připravené.
jo a jak si mám udělat metřík, poradíte, prosím?
Ahoj holky,
tak se hlásíme po pár dnech a všechny zdravíme:-) Máme za sebou první část sreeningu v 1. trimestru. Na utz jdu 10.8. moc doufám, že to bude v pořádku. Jiank asi nic nového nevolnosti se občas ještě ozvou, ale snad už se to bude zlepšovat. Uvažujeme, že bychom jeli nebo spíš letěli na dovolenou někam k moři, ale zatím jsme se určitě nerozhodli. Samozřejmě záleží jak se budu cítit a jak dopadnou testy apod.
LUCI: takže na krev jsem byla tento čtvrtek. Přišla jsem tam před devátou i s Adámkem a bylo tam hodně těhulek, které už to mají fakt za pár tak mě to normálně tak nějak natěšilo:-) Čekali jsme asi půl hodiny všichni se musí zapsat u sestřičky v kartotéce pak už to jde rychle. Jen mi vzali krev a objednali mě na utz až za 14 dní. Bavili se tam něco o tom, že příští týden ty kontorlní utz nedělají. Nevím proč. Takže se možná uvidíme toho 10.8. jen mi říkala, že ten den tam bude hodně mamin když se to ten příští týden nedělá. Jo a objednala mě na 9.00. Všichni byli moc milí:-)
SANDULA: YAL jsem si taky nechala před porodem napsat, ale vůbec jsem ho nepotřebovala. U některých mamin když začíná porod a stahy tak to vyvolá pocit jít na velkou takže jsem byla doma třikrát do porodnice jsem přijela otevřená na 5 cm a dr. prohlásil, že už mě nebudou trápit:-) takže uvidíš jak to bude probíhat u tebe
jinak ten prenatal box mě taky moc potěšil a i když už mám doma malého chlapečka tak jsem si s nadšením prohlížela ten cumlík co tam je ![]()
Blahopřeju všem k těhu průkazkám:-)
Přeju hezkou neděli všem. My asi pojedeme někam na výlet.
Andrea
jooo a ještě k mimi věcem ty já zatím ještě nekupuju. Dost věcí mám po Adámkovi včetně nového fusaku apod., ale kočárek budeme kupovat nový. Ten co jsme měli budeme prodávat tak už se taky začínám dívat po kočárcích, ale favorita ještě nemám
nejsem moc příznivcem trojkolem tak ty zatím vynechávám a taky nechci nic super těžkého jako např. TAKO no ani se mi nelíbí takže ještě vůbec netuším, ale to jsou hezké straosti ![]()
A.
AHOOOJ VŠEM! ![]()
Hlásím se po 14ti denní dovče. Celý dva týdny proběhly úplně v pohodě. Sem tam mě přepadla únava, ale stačilkrátkej odpočinek a bylo všechno zase v pohodě ![]()
Gratuluju všem k průkajdám a hezkejm fotečkám. Já jdu na UTZ 15.8. a už se nemůžu dočkat a jsem trochu nervózní, jestli je všechno vpohodě.Ale když se cítím dobře a nemám žádný problémy,tak snad se má piškotka taky dobře.
Jdu dočítat, ať vím, co se tady všechno událo ![]()
Hezkej večer ![]()
Ahoj holky ![]()
Taky se hlásím po dovče, bylo to super
Ještě tenhle týden mám volno, takže do práce jdu až za týden ![]()
Márty, taky se těším na kontorlu a malinkato bojím, ale taky se cítím docela dobře, takže věřím, že to bude OK.
A taky všem gratuluju k průkajdě
Já snad v pátek
A pak bysme to chtěli oznámit našim, takže to bude tanec ![]()
Ajjo, tak to jsem ráda, žes mi dala vědět, takže se možná potkáme na tom utz, pokud mne stihnout tedy objednat taky na toho 10.8. protože pokud jich tam budou mít haldu, tak nevím kam mne vecpou.
Jinak na kočárky jsem mrkala tak jen jedním okem, vím co bych ca chtěla a jak by to mělo vypadat, ale ještě nevybírám a ani nekoukám po věcičkách na miminko. I když mamča by tak nejraději běhala se mnou po obchodech a vybírala. Už dokonce do mě hučela, jestli máme vybrané jméno
no jo bude poprvé babičkou, takže je z toho celičká vedle. Ještě jsme tajili, že bychom mimčo chtěli, a že se snažíme. Furt jsme jim říkali, že ještě ne, že je času dost.. a pak jsme jim to oznámili, takže z toho byli docela vyjevení, i když nám dávali kázání, že bychom měli, dokud nám mimčo můžou pohlídat a pomoci nám s ním ![]()
Ann já taky čekala až na obrázek, a to jsem vlastně hned dostala průkajdu, takže to bylo hned takové oficiálnější. Takže držím palečky, ať je vážně doma tanec v tom dobrým slova smyslu. ![]()