Poradna duly
Jana Čurdová
Sandul,ta je super, jak se v ní Rozárce líbí? Nám už se Venda taky pomalu do vajíčka nevejde ale ještě jsem po žádný nekoukala,ale tahle je moc hezká,fakt ![]()
Tak teť jsem jukla na cenu a nejlacinějš jsem jí našla za 5 500,– tak tuhle určitě mít nebudeme
![]()
Dobré sobotní dopoledne
Endy , ať nezmrznete na lodičce.
Sandul ,taky budeme kupovat Maxi-Cosi Tobi,dostali jsme v obchodě, kde jsme kupovali kočárek, cenu do 5tisíc.
Anleo ,krbík vypadá dobře, to budete mít teplíčko.
Ajjoo ,máš můj bezmezný obdi, já se za volant bojím sednout. ALe musím, musím, jinak zakrním úplně. Kolega má autoškolu, tak na jaře jdu na kondiční jízdy.
Evi , díky, fotku jsem zmenšila bez spešl programu.
Postup:Otevřela jsem si v PC vybranou fotku v plné kvalitě, nahoře na liště jsem dala Obrázek,v něm Změnit velikost/ převzorkovat, zmenšila jsem ho na velikost asi 80×60, uložila jako( abych nezničila původní fotku) a pak jsem si ho na emimču vložila v nastavení úplně dole, Přihrát obrázek z vašeho počítače. Já jsem teda tu fotku musela ořezávat, ale i to se dá zvládnout.
Tak moji kluci spí, tož jsem uvařila, vyprala, vysála a odpoledne přijede mamčin brácha a můj milovaný bratříček a večer jdeme k sousedům na párty.
Měli jsme tu včera podlaháře,na konci října chceme dávat novou podlahu do kuchyně a chodby a máme objednanou skřín na míru do chodby.Jsme blbci při rekonstrukci dali měkké lino do kuchyně a teď ho máme samá dírka
.
Holky, Rozi se v ni libi moc,sedacka je totiz vysoka,takze prdolka uz vidi z okna a kouka,navic pro me vyhoda ze ji vidim v zrcatku,ma nastavitelnou operku hlavy,5ti bodovej system, je az do 3,5 let, da se mirne polozit,a navic ma zelenou kontrolku jestli je dite dobre upevneno..jsem z ni nadsena a Rozinka taky..
Anlei ta cena je sice vysoka,ale je to kvalita a navic mas na delsi dobu vystarano..
Fyzi tak to si doplatite uz jen malinko,do toho jdete..a navic maji krasny barvy..uz od prvniho pohledu vypada velice mekce a pritom bezpecne..
A ja jdu dodelat Parizsky kostky..a pojedem na posledni grilovacku..
Jinak ten vasim usmrkankum nemocnejm vrele doporucuju Koalku bejby je sice od 1 roku,ale me ji doktorka doporucila,malej se po ni krasne uvolnil nosik a prestala kaslat..od jednoho roku je jen kvuli alerg.rekaci na pri:,–(y..takzenejdriv zkuste namazat jen slabou vrstvu..
Ahoj holky, tak jsem se uz v patek nestihla vratit…dobalila jsem a zkejsla u Sexu ve meste. Teda to byl ale blbej dil (vic nez obvykle), desne tam shazovaly muze, co nemaji obrizku, ze je to hnusny a divny. Asi budu priste koukat bez zvuku, protoze me bavi na to koukat, ale obsah je teda megastupidni.....
Na lodi i na vinobrani bylo fajn. Mame novou vetsi lod a vesli jsme se tam ve ctyrech se dvema miminama uplne pohodlne. Takze par brigadnickejch hodin na kosmetickych upravach a bude to eno nuno. Vinobrani je v Melniku uz desne proflakly, takze pristi rok asi pojedeme nekam jinam. Muzika pekelne nahlas, ze se to ani neda poslouchat, narvano a vsude stanky s nevkusem… Jen jedna ulicka s jarmarkem se mi tradicne libila, Klara dostala bezva chrastitko, pak vam ho vyfotim…
Krbiky jsou oba krasny, tak at vam spolehlive topi…
Fyz, fakt ti to slusi, me se tenhle blond melir libi…
Jdu pridat fotky do galerky…
Jo a ta autosedacka je fakt moc hezka, urcite na ni budeme koukat, az budem vybirat. Klara je asi prcek, ale ve vajicku ma jeste dost mista…
Ahoj holky,
koukám, že jste si užívali všichni víkend, tak to je fajn
. My jsme byli včera u našich, původně jsem si tam jela jakože odpočinout, ale skončili jsme v Motole, Vojta měl zase průjem s krví, tak jsem byla docela vyplašená. Naštěstí mě pan doktor uklidnil, že to není zas tak vážné jak to vypadá a vlastně mi i vysvětlil, proč tu máme tolik marodů
-
v tomhle období se prý postupně vytrácí imunita, kterou dostali prckové od nás a většinou se musí vypořádat s rotaviry - ty způsobují zvracení nebo průjem, nebo rýmu - chce to prý hlavně trpělivost, než se imunita vybuduje, tak to může chvíli trvat. Prý dosud úplně zdravá dítka jsou najednou nemocná, tak jak to tu tak čtu, asi na tom něco bude…
Já se tedy těším, až bude líp, i když Vojta to docela snáší dobře, jen ty noci jsou záhul, buď nespí kvůli průjmu, nebo kvůli rýmě, odsávat se vůbec nenechá. Jo ten Nasivin pro mimina mi taky v Motole doporučili a prý bude hůř, má chycený i krk, tak mám čekat teploty.
To bych snad radši brala ty zuby ![]()
Konec nářků, musím se jít učit.
Emanko přeji pevné nervy, baráček ti hrozně závidím.
Anleo ten krb bych sem hned brala, věřím, že se tam kočičákům líbí, u nás okupují topení, ale takový luxus holt nemají. Vojta si s nimi pěkně „hraje“
E.v.i. u nás je na zemi taky studeno a do kuchyně chci taky dlažbu, no jestli něco vymyslíš, tak dej vědět. Co třeba to pěnové puzzle nebo deku? Asi z toho Adámek odleze, co?
Endy , s tou lodí jste dobří, není tam v noci zima?
Mose ,ať je Vojtínkovi brzo líp. A krásně sedí.
U nás dnes byli tcháni, docela jsme se shodli na tom doučování švagrové. Uvidíme, jak se k tomu postaví ona.
A včera byla akce u sousedů, dala jsem si ovocnou bowle, hezky se spalo
. Akorát mě teda jiná sousedka pěkně hnula žlucí, když říkala,že máme obříka a není to normální,že v 7měsích nosí oblečení na roční dítě. Holt je velkej, však za to se nestřílí. Lepší než když ten jejich satan neumí v 6 letech pozdravit a pořádně mluvit.Jako věta Kde teta ty neky jaja ? má správně znít Kde teta ty šneky vzala? (Myšleno mušle)
Fyz, jasne, ze zdravy dite je to nejlepsi, at je takovy nebo makovy…a v lodi zima je, tak se poradne balime do spacaku ![]()
Mose, a ja si vycitala, ze jsem Klaru neuhlidala a chytla rymu, mozna je to teda tou imunitou
Ja u Klarky bojuju s nejakou vyrazkou v plenkove oblasti…nevypada to jako opruzenina, a porad se ji to vraci i po masticce od mudry. Pujdu tam v utery znova…
HOJ ![]()
FYZ , já jsem pro, aby sis nechala melírek, mně se taky na tý fotce líbíš ![]()
ANLEI , krbík dobrýýýý! Si představuju ty potvory kočičáky, náš Maxulí by si taky dal určitě říct ![]()
ENDY , parádní fotečky! A spáči na lodi vypadají spokojeně - zima nezima
V bazénu jste evidetně spokojený obě ![]()
MOSE a ENDY jak to, že vám ty děti už tak krásně seděj? My teda nesedíme, zato skoro stojíme
A plazíme se po čtyřech už ukázkově ![]()
Nákup autosedačky se nám už taky blíží, do vajíčka se v těch zimních hadrech asi brzy nevejdem ![]()
Jinak jsme byli o víkendu v bazénu v Příbrami s taťkou - všichni jsme si to užili parádně, ale přišlo mi, že Emulí chyběj ty dětičky okolo, takže asi budem muset investovat prašule do Juklíka ![]()
Tak já jdu do koupelny - konečně, Emušák dneska trochu pofňukával kvůli zoubkům. Je mi jí Šmudlinky líto, jak má pořád něco v pusince a okusuje a okusuje
A s tím nachlazením jste mě teda trochu vystrašili - u nás zatím nic, tak snad se k nám taky nedostane nějakej virák ![]()
Dobré ránko,
Adámkovi už horečky pominuly, ale pořád má rýmu, takže odsáváme a odsáváme a on se mnou bojuje a bojuje. Musím ho vždycky „zalehnout“ a „zneškodnit“ jak nepřítele
Já jsem to chytla taky, ale už je to se mnou taky lepší. Horší je, jak teď nemůžeme ven, zabavit to dítě celý den ![]()
Včera jsem Adámkovi dala poprvé přesnídávku po domácku dělanou (je v ní totiž i cukr a puding…no a jak se olizoval, už pomalu přestávám být tak striktní v tom, co Adam jí… Měl už i piškoty v rozmačkaném banáně s jablkem a i rohlík jsem mu dalal.
Mose , Vojtínek vypadá na fotce jak krotitel dravé zvěře
Suprovní fotečka, bych to chtěla vidět v reálu, musí to být kouzelné, jak si taková mláďátka hrají ![]()
No a s tou dlažbou jsme to vyřešili tak, že zatím jsme mu prodloužili prostor mezi obývákem a předsíní tím, že jsem ze sklepa vyštrachala takový menší koberec po bráchovi 2m x 2m(jsou tam cesty a domečky - prostě takový dětský koberec)
Márty , a máš už nějakou autosedajdu vyhlídnutou?
Fyzi , tak s tou poslení hláškou jsi mě opět dostala
Četla jsem to už včera večer a dostala jsem záchvat smíchu
jsem pak pořád chodila za Honzou a říkala mu: „KDE TETA TY NEKY JAJA?“ A smála jsem se ještě víc, když na mě hleděl jak na blba a nechápal…
![]()
a jsem taky pro melírek, to se mi vždycky tak líbilo, když někdo světlovlasý si ho mohl dovolit, takže do červené bych taky nešla.
jooo a podařila se mi zmenšit fotka! to je úspěch po roce
ale musím splašit nějakou jinčí, tahle je taková provizorní ![]()
Evi , šikulka, moc pěkná fotečka.Je dobře, že Adámek už nemá teploty.
Endy ,tak to bude Klárka správná tábornice za pár let. AKorát se ještě naučí balit spacák sama
.
Márty , my jsme taky bezzubky. Protože to ,co vypadalo jako stolička a potrvdila to i dětská mudr, že je to zub, tak podle zubařky to není zub ale cysta,prý se občas dělají.
Mě ten náš satan nechce jíst ovocný přesnídávky
. Jsem se těšila, jak vyrazím na ten melír a na kosmetiku, na spinning a můžu akorát tak sedět doma.Sní masozeleninový příkrm, sní kaši, ale ovoce ani náhodou..
Tak my mažeme plavat.
Dobre rano,
Fyz k tomu ovoci, asi to bylo v tom mem smazanem prispevku… Klarce moc chutna tohle: Na sklenenem struhadle (dela kasi) nastrouham pulku jabka, pulku bananu a pridam zbytek od obeda (nejakou zeleninu bez masa). Jak ji obcas prijdou kupovany kysely, tak tohle je bananem sladky a moc ji to chutna, muzete vyzkouset…
Marty, Klara sedi, protoze jsme ji zacali pomahat a tak piluje sezeni, zato vubec neleze, ani se nestavi na napnuty rucicky a kolinka…tkze asi prckove zacnou bud jedno nebo druhy a az se to nauci tak muzou zkouset dalsi dovednosti…
Mose, taky se mi libi ta fotka se strapeckem pro kote… Ja nechavam Klarku hladit psa a vcera se ji snazila z kozichu vybirat ceciky… ![]()
…Ja bych s prckem Evi sla ven i kdyz je nastydlej, dobre oblect a na certsvy vzduch…Akorat mezi lidi a ostatni deti radsi nee…
HOLA ![]()
S tim jídlem je to teda boj. Emušák se u něj začal děsně vzpouzet, rozmatlávala si jídlo po oblišeji a dělala „mlejnek“ a o víkendu jsem přišla na polohu, kdy sní skoro celou skleničku…musí bejt na čtyřech a lézt
Jakmile je v sedačce, tak se madam nudí, ale takhle v pohybu… ![]()
My teda ještě pořád pilujeme zeleninu s masičkem a na večer jsme začali dávat kaši, ale ovoce ještě moc neměla (když nepočítám ocucanej meloun nebo víno na dovče
)…ale už asi brzy začnem…banán a jablíčko mňam ![]()
Jo jsme se chtěla zeptat. dáváte prckům už takový ty sušenky? Jak jim rostou ty zoubky, tak by se jim to mohlo líbit ožižlávat. A když jo, tak jaký kupujete?