Poradna duly
Jana Čurdová
Mame zatim jen obyc po nasi Johance..nevedeli jsme jestli se ji bude libyt..takze klasickej fialovej se zelenym..zadny zviratko,zadny hraci..to mi prijde ze to deti spis odradi..
Že jo, mě by trefil šlak, kdybych se vykadila do nočníku a on by na mě začal něco pořvávat
… obyč nočník stačí
jinak s tou vodou jsem tušila, že pokládám dementní otázku ![]()
Hele a Rozárka kouká na Teletubies? my si zatim vystaříme s reklamou na Vanish ![]()
Ahojky,
teda vy jste toho napovídaly,než jsem se vrátila z nákupu.Vendku ej hnusně,hlava mě bolí,dítě nechce doma spát.
Márty ,míry hezký,my jsme na tom jak u Sandul, něco přes 9kilo a kolem 77cm.
Evi ,užijte si školičku. A střecha z Bebe je výborná.
Endy ,hlavně že mast pomáhá.
Nočník ,máme u našich, po nás,zkoušíme sedět,ale… Na chlapečka má nízkou přední část nebo Lukáš velkého pindíka,protože čůrá mimo nočník. Takže na Vánoce naježíme domů s vyšším předkem.
Šéfa jsem odmítla,svedla jsem to na kojení a naši mají jet do Domažlic,že bych neměla hlídání. Ty Domažlice nejsou jisté,ale důvod to je, ne?
Objednali jsme Lukáškovi autosedačku http://www.prejetesi.cz/…y-nicki.html ale dostali jsme ještě nižší cenu.
Holky,co kupujete dětem a partnerům na Vánoce?
Ahoj holky ![]()
jste se teda rozkecaly přečetla jsem všecko letem světem, ale pamatuju si jen něco ![]()
tak předně byt není podle našich představ jediná výhoda snad je jen to, že je velký
Cena sice super, ale když si spočítáme kolik by nás stály úpravy tak to už moc výhodné není a taky je to u velké cesty pod okny do ložnice by nám jezdily tramvajky a těch aut takže se asi ještě počkáme na něco jiného.
Pneumokoka taky zatím očkovat nebudem. Spíš mě ted straší ta žloutenka když Adámek chodí do školky a očkovací látka není říkala dr.
Na nočník taky nevysazujem a ještě nebudem. Ted mi to přijde spíš pro zábavu a rozptýlení než aby to mělo účel. Viktorka ani nemá pravidelný kakací čas
a ráno je to u nás s tím vypravováním do školky trochu hektické ![]()
Jé holky dneska jsme šli s Viktorkou ze školky nakoupit a na procházku a pak jsme viděly děti z naší školky jak jdou do kina. Jsem tam nenápadně stála s tím kočárkem a dívala se na toho mojeho malého Adámka jak už je vlastně velký a jak si vykračuje do kina jsem zase byla dojatá
utíká to fakt šíleně.
Jo a Viktorka se včera taky sama postavila v postýlce pak hodím fotku do galerky ![]()
Marty na Teletubies ujizdi Rozi uz od 4.mesicu…je to jedina doba kdy je klid a ja muzu neco udelat…sedi a cuci,smeje se..je to fakt pro prcky..maji to radi..jen me to mozek nebere ![]()
Premyslim co dat do ty strechy misto toho bananu..nugat ![]()
EVI Adámkovi vše nej k 9 měsícům
posíláme pusinku a je to krásný klučínek s vláskama i bez ![]()
MÁRTY tak přeju nám oběma ať brzy najdeme byt podle svých představ a za rozumnou cenu ![]()
FYZ o vánočních dárcích zatím nemám vůbec představu ![]()
ENDY tak hlavně, že máte něco co vám na opruzeniny zabírá. Myslím, že vím co je to za smrad. Něco podobného jsem měla na ekzém když jsem byla malá a zabíralo to ![]()
ANLEI teda z Vendy se stal takový hodný kluk, že tak hezky usíná. To ti blahopřeju a chci taaaakyyyyy ![]()
Viktorka stále usíná u prsa a v noci se budí min. 3× ale spíš víc a někdy se prostě probere úplně a hoďku či dvě v noci prostě nespí a všechny budí a vykládá ![]()
Na Teletubies se už taky chystáme Adámek to miloval, ale asi až kolem roku no a mezi náma ještě dneska se na to rád mrkne ![]()
tak jsme zpátky, Adámek si to opět užil
už si sedne sám i z polohy lezení ![]()
Fyzi, sedačka je nááádhernááá. Taky jsem ji měla vyhlídlou, ale tatínek nám tak drahou nepovolí ![]()
a Adámka ještě baví ELMO
je to takový červený chlupatý pajdulák, envím, jestli je to z té Sezamovy ulice nebo jak se ten pořad pro děti jmenuje. Já mu ho hledám vždycky na youtube
Čau holky,
nejdřív ze všeho VŠECHNO NEJLEPŠÍ všem oslavencům, já si vždycky nejvíc uvědomím jak to letí, když to vidím napsané u Adámka, fakt 9 měsíců, to to uteklo… za chvíli holky budeme slavit rok ![]()
Koukám, že tu probíráte nočníkování, super kontroverzní téma
já to tedy nechávám plynout. Vojta sice kaká docela i pravidelně, jak moc je to ale už v tomhle věku vědomé si moc jistá nejsem. Já jsem si to vychovávání a drezůrování už tak nějak užila s hadama a teď mám prostě přístup nějak jiný.
Pneumokoka očkovat nenechávám, ani kdyby byl zadarmo, něco jsem si o tom zjišťovala, navíc jsem z oboru, ale firma má u mně velkou pochvalu za perfektně zvládnutý marketing ![]()
V čem jsem se ale nechala od vás inspirovat, bylo večerní uspávání, od pátku jedeme bez něho a kupodivu Vojta ani moc neřve, zato namísto uspání kolem osmé běžně stojí a pokřikuje a směje se v postýlce ještě v půl desáté večer a protože po večerech potřebuju pracovat, nejsem si úplně jistá, že jde o vylepšení
Začíná na mně být nevyspání docela znát.
Emanko , fotky z baráčku krása, já chci taky… ![]()
Endy to je dobře, že ta mast zabírá, Vašík měl kdysi dehtový šampon kvůli stroupkům, zabíralo to, ale smrděl pekelně
Doufám, že se sejdeme!
E.v.i. schovalala sis nějaké vlásky na památku?
Fyzikářko autosedačka je parádní.
a zbytek opět nevím… jo vlastně Ajji naše puberťačka si taky Teleblbís oblíbila, že na ně koukne i teď
Já to teď viděla prvně s Vojtou a byla jsem z toho nějak mimo ![]()
Mose, jasňačka, že jsem si pramínek vlásků schovala
![]()
a s tím nočníkem, jak jsem psala, asi 4× jsem ho vyzkoušela, z toho se 2× vyčůral a 1× vykadil, ale rozum z toho nemá, tak ho neposazuju. Času dost.
Taky mám schovanej pramínek vlásků, už se vidim, jak za pár let nad nim budu frkat do kapesníku ![]()
Tak jo holky, mějte se tady hezky, my zítra odlítáme do tý Francie - vracíme se v neděli večer. Snad to přežijeme ve zdraví a bude nám přát počásko! ![]()
Ahojky ![]()
Zdarec,
Mose , já s tím pneumokokem jsem na vážkách, ale ptala jsem se naší dr. a ona mi to doporučila. Já si nějak netroufnu to hodnotit odborně, ale je fakt, že si uvědomuju tu mediální masáž.
Anleo , to mě těší, že tak chovající se miminko se naučilo samo usínat. To fakt gratuluju. Nechcete se na nás někdy přijet podívat?
Endy , to mě mrzí, že jsem si na HOltovku nevzpomněla, já ji znám a je to super mastička na všechno. Emánkovi jsem s ní vyléčila pupínky na obličeji, když byl mrňavý. Ale smrdí teda pekelně, ale hlavní je, že pomůže.
S nočníkem - budu to zkoušet, ale nenásilně, spíš jako srandu. Ale až bude pořádně sedět. Já si to přesně nepamatuju, ale Barču jsme takhle na nočník posazovali, odhaduju, že jí bylo kolem roku, a naučila se krásně a brzo. Řešit to moc nebudu, kluci jsou prý větší nemehla.
Je neuvěřitelný, že jsou už mimáci skoro 9 měsíců venku, řekla bych, že mi to uteklo dvakrát rychleji. Vůbec ty poslední měsíce utíkaj děsně.
Endy , ukazovala jsem Báře fotky Klárky v listí a strašně se jí líbily, dost si jí zapamatovala, říkala mi, že šimon a Klárka jsou z nejkrásnější … sorry holky, musíte ukázat mimina Báře ![]()
Dneska jsme se Šimonem snad 20 minut honili sousedovic kočku, která nám vlezla do baráku za gauč. Šimon byl nadšený, já míň, nebylo to poprvé, je to kotě. Holt jsme na vesnici. Musím kvůli ní dávat Šimonovi moskytiéru na kočárek, když venku spí, aby mu tam nevlezla. Prý se chtějí zahřát, lehnou si miminům na prsa a můžou je udusit. To teda nevím, jestli není blábol, ale slyšela jsem to.
Taky vám sem hodím můj oblíbený recept, je to rychlý a mňamka, kdo má rád tvarohový:
Rozválí se listový těsto a dá do formy (viz foto, používám skleněnou zapékací formu), jako do vaničky se nalije směs a peče se na 150 st.
Směs:
1/2 l mléka
2 vanilkové pudingy
2 tvarohy
100 ml oleje
20 dkg cukru
3 žloutky
1 vanilkový cukr
V originálním receptu je, že před koncem pečení se nahoru ještě nalije sníh z bílků a cukru, ale já to nedělám.
Dneska jsem to pekla, tak jsem si vzpomněla. A taky jsem vám to vyfotila
.
A ještě jsem minule jedla naprostou bombu u tchýně, musím si vzpomenout a napsat si recept a pak napíšu i vám. Měla jsem boule až za ušima
A gratulujeme našemu nejstaršímu miminku Adámkovi - vlastně je to ještě miminko? Tý jo 9 měsíců Evi , pamatuju se, jak jsem dostala tu sms, že mě to tak rozhodilo, že jsem nemohla spát. Jak jsem si uvědomila, že já za chvíli taky. A ono je to už tak dávno …