Poradna duly
Jana Čurdová
Čauves, co se týče jídla, tak já se víceméně držím kojeni.net, protože opravdu všude říkaj něco jinýho. Bílý jogurt už začal Šimon jíst taky, strašně mu chutná, když v tom rozpatlám ty dětský sušenky Sunarka. S lepkem jsem začala po 8. měsíci, takže rohlík a chleba dostane taky. Ale na máslo se mi zdá brzo, na mlíko určitě. I tu lučinu psali na kojeni.net až po snad 9. nebo 10. měsíci. Ani syrový ovoce nedostává, jenom banán a ten mu jede hodně. Asi bych si pak vyčítala, kdyby nějakou alergii měl. Ale taky mám pocit, že jí pořád stejný věci, ale třeba jim to nevadí, půl roku pily jenom mlíko, tak co.
Evi, ostraváčka tady nemáme
, ale předpokládám, že je to nějaký pribináček, tak ten určitě ne. Je to moc tučný a sladký. Před tím mi varovaly motolský doktorky. Šimon už zase chrní, prospí tady venku v kočárku poslední dobou skoro celé dopoledne. Ne že by se mi to nelíbilo, mám spoustu času na úklid
, ale chodím se už dívat, jestli je v pořádku, jak na to nejsem zvyklá.
Dekujeme za prani…
Tak mame po kontrole, aktualni miry v 8 mesicich jsou 68 cm a 7750g. No, asi budeme spis mezi temi mensimi.
Ja mliko zatim davat nebudu, mam krabici susenyho kojeneckyho, tak ji vypotrebuju. Navic se mi nelibi trvanliva mlika, takze az zacnem, tak cerstvym. Z mlecnych vyrobku tey pouze bily jogurt, lucina (je malo tucna a dobre stravitelna) a trosicku masla - jsou tam zas jine vitaminy rozpustne v tucich. Urcite ne tvaroh a z nej vyrobene veci - temixy, pibinaky apod. Jsou sladky a zbytecne tucny, coz je zatez na ledviny. Samotny tvaroh je pry taky tezko stravitelny.
Ovoce syrove davam - jabka a hrusky, svestky. Exoticke (nektarinky a spol.) mimo bananu nekupuju.
Davam i syrovou zeleninu - rajce, okurku, mrkev…
Zatim jsem nedavala vajicka, uzeniny (ani sunku). Davam maso - kureci, kralici. Ostatni zatim nemam navarene. Davame ozizlavat kosti z kurete - to je moc velka radost a zabava.
Emanko, taky si pochvaluju zahradku, Klara tam taky dobre spi…Obcas mi tam zmokne nez i vsimnu, ze venku krape ![]()
Ahoj holky,
dala jsem do galerky fotky, jak Vojta maloval včera na Světýlkách, dělali se lampiony, tak mám první jeho výtvor doma vystavený ![]()
Márty gratuluji k zasnoubení a jsem ráda, že se ti v Paříži líbilo.
Endy to jsem zvědavá, kdy se tedy sejdeme, příští týden letíme s Vojtou za Radkem, tak asi až se vrátím… Díky za popis jídelníčku, docela se mi ulevilo, že nejsem sama kdo přes den kojí. Nějak mám pořád dojem, že to je takové napůl, Klárka mi Vojtu docela s tímhle připomíná
Jo a večer sní celou misku kaše, ale zá:,–(ně až PO nakojení.
Chtěla jsem dneska koupit ve Zdravé výživě nějaké biomáslo, ale asi se to nedělá, měli jenom bio margarín nebo kozí máslo, ale to je solené, tak se podívám v obchodě, hadi totiž normální máslo nejedí a já minule četla nějaký rozbor co vlastně je a co není máslo, jen si to nepamatuju…
Jinak Vojta jí ovoce vařené jablko, hrušku, broskev, ale teď radši kupuju Frutapuru, nějak nestíhám a on sblajzne celý kelímek. Syrové nastrouhané nechce i když vcelku ho ocucává, ale jak mu to nastrouhám, tak nic… K obědu vařím zeleninu, maso, někdy nudličky, někdy rýži, zkoušela jsem vařený žloutek a minulý týden baby šunku. Syrový banán mu moc nejede, jogurt bílý jo, kupuju Hollandii nebo Bio. Normální mléko do roka dávat nebudu, mám tu krabici sušeného Hami a taky jsem proti tvarohům a všem těm odrůdám pacholíka, zdá se mi to brzy. Nevím od jakého věku je takové to pokračovací hotové mléko myslím Sunar v lahvích, viděla jsem to v DM?
Jinak u nás nic nového, rodičák v nedohlednu, jak jste se tu někdo ptal, tak je to kvůli tomu, že si musí ověřit, jestli ho třeba neberu v Anglii, jak by to bylo možné mi teda jasné není
. Už nám zbylo doma jen poslední kotě, kocourek, ten nejhezčí z celého vrhu. Jo a definitivně jsme se zbavili cvičení Vojtovky, už tam nemusíme jezdit, hurá!!
Tak jsem se vykecala, zdravím všechny a taky gratuluju oslavencům.
Ahojky,
tak my tradičně nestíháme,ale máme vybraný dárek pro bráchu k promoci
http://www.zlate-mince.cz/Numismatika.htm?…
a dostane do obálky peníze,vyšla mu Amerika,tak si koupí hodinky tam.
Klárce vše nej
Jídlo ,kojím na přání,dopo sní ovoce,na oběd velkou skleničku maso-zelenina(domácí nebo kupované),občas se dorazí menší ovocnou přesnídávkou.Ke svačině velká ovocná přesnídávka,na večeři kaši,docvakne se kojením. Mezi tím si dá kukuřičné křupky. ALE satan mi nechce ni cjiného pít než mlíko,hrníček s pítkem používá k masáži dásní ![]()
Mose ,pěkné fotečky. Na ten rodičák v Anglii jsem se ptala já.
Emanko ,buď ráda,že nemusíš jezdit a Emánek spí. ![]()
Evi ,super,že je Adámkovi líp.
Ajjoo ,jak dopadly fotky na Vánoce? Vzali i Viktorku?
Ahoj,
FYZ focení dopadlo dobře fotili se oba. Viktorka seděla před Adámkem a on ji držel no zas mi málem ukápla
angličtinu jsem taky stihla
jo a co myslíš že pije Viktorka no jasně nic kromě mojeho mlíka ![]()
MOSE přeju at se vám příští týden cesta vydaří
kam to vlastně letíte jsem trochu mimo ![]()
EMANKO užívej si Šimonkova pohodového spaní venku ![]()
Viktorka se mi zas začla vztekat v kočáku běda jak vjedeme někam do lesa potřebuje auta, autobusy, tramvajky…
a už se staví všude takže musíme být ve střehu ![]()
Adámek je zas nemocný ach jo furt dokola jeho imunita stojí za prd
i proto si u Viktorky dáván pozor na jídlo. Adámek je atopik a to dělá s imunitou svoje. Viktorka asi bude to samé, ale třeba se to tak nerozjede.
Jo kamarádce se včera narodil chlapeček s porodní váhou 4600g pěkný kousek co ![]()
Ajji,doufám že se nám pak pochlubíš fotečkama dětiček,taky jsem přemejšlela že ty naše zlobidla nechám nafotit.
S tou Viktorkou,Alenka musela taky jezdit jenom kolem hlavních silnic kde byl velkej hluk od aut,jak jsme šly někam kde bylo ticho tak byla hned vzhůru ![]()
U nás pořád přetrvává bojkot mlíka a už ani kaši nechce,jediný mléčný co sní jsou jogurty,my kupujeme activii,ovocnou a moc mu chutná,střídáme to s jogurtama dobrá máma,sní tak 3-4 jogurty za den,hodně pije čaje,vodu tak snad bude v pohodě,že my musíme mít pořád něco extra ![]()
Ahoj tety,
máme zimní boty
,byly ve slevě ze 600Kč na 90Kč,poslední pár v té velikosti.Navíc jsem měla ještě 50Kč slevový kupon,takže ve finále 40Kč,no nekupte to.
Teda Fyzi, to byl kup jak blázen
, to máte ty botky skoro zadarmo
super ![]()
Mose , kojím min. 5× denně a min. 5× v noci, takže neboj, nejsi jediná.
Zítra máme kolaudaci, tak tento týden šůruju ostošest, ale stejně to moc nepomáhá. Pár krabic ubylo, ale jsou tu pořád.
Včera jsme měli malý úraz a zavinila jsem ho já. Seděla jsem na zemi a zvedala Šimona jako na rameno a za mnou byl roh kuchyňské linky. Napálila jsem mu to půl cenťáku od oka. Má tam malou krvavou ranku a pod okem malinko sedřenou kůži. Řval jenom chvíli. Dopadlo to dobře a hlavně vím, že takovýhle úrazků bude mnohem víc, blbý jenom bylo, než jsem zjistila, co mu je. Avšak Petr mi na to řekl, že už včera mi zrovna na ten pitomý roh chtěl upozornit, že by se to mohlo stát. To mě teda vytočil, proč on ví všechno nejlíp
A to jsem mu za to ještě udělala k večeři palačinky s malinama.
Teď mi tady na monitoru bliklo: nalezen nový hardware, to ale jenom Šimon ocucával konec od USB
![]()
HOJ tetuchy, dočtu později, tak se omlouvám, ale mám dotázek…jak ochucujete dětičkám jídla? Co nějaký koření? Bylinky?
Uvařila jsem Emulí kuře a kus-kus a přemýšlím, čím to ochutit…
FYZ super kup ![]()
MOSE já taky kojím ve dne v noci i ted zrovna. V noci minimálně 3× ve dne jak chce Viki + uspáváme u prsa
MÁRTY no já nevím asi ničím ![]()
Jo Márty máte super fotky a já pořád, že mi někoho připomínáš a v noci jsem si uvědomila koho
naši porodní asistentku při porodu s Viktorkou a byla super ![]()
To bude dlouhé odpoledne. Venku hnusně no stejně bychom nemohli s Adámkem ven když je zas nemocný. Adam jede přímo z práce na ryby. Tak nevím co tu budem celý den sami dělat ![]()
Tety,mám novej melírek,foto v galerce.Hlídal Pavel,Lukáš spal 2,5hodiny v kuse v kočárku,jsme pokecaly s kadeřnicí-je to kámoška,čeká v lednu holčičku.
Márty ,neochucovala bych ničím.
Ajjoo ,tady pršelo až do oběda a pak svítilo sluníčko.
Emanko ,úraz,to se stane,mě Lukáš spadl z postele,modřinu přes celej nos a dobrý. Tatínci ví vžycky všechno nejlíp,že?
Anleo ,botky jsou od Bati,dělá tam kámoška,tak mi pohlídala výprodej. Sice je to loňský model,ale do kočáru stačí.Navíc kožené a krásně zateplené.
Emanko, oni se prcci za chvili obouchaj sami…hlavne, ze se nestalo nic vaznejsiho…a kdyz to ten tvuj chlap vedel, tak tam mel neco dat, aspon pruhovanou lepicku!
Marty, ja pouzivam zatim jen zelenou petrzelku a kopr. V lednu jeste psaly ze snad by mohla byt i bazalka a tymian… Jestli mas jen kure a kuskus, tak bych k tomu neco strouhla - mrkev, fenykl, rajce…to ochuti podle me dost…
MOse, tak si to v Anglii moc uzijte, pekne ponakupuj, a samo uzijte si tatky…