Poradna duly
Jana Čurdová
Tymián mám na okně a děsně ho mám ráda, hlavně na bifteku
. A teď jsem dávala v týdnu Šimonovi oběd od Sunárka, myslím, kuřecí se zeleninou a byl v tom kopr a hrozně to vonělo, taky jsem začala přemýšlet, jaký bylinky by se daly použít. Asi petrželku, pažitku, možná libeček, ale asi dost opatrně. A kuskus je dobrý nápad. Já zas dnes v Bille viděla, že se už prodává červená řepa syrová, tak jí kupte, je moc zdravá, sladká a dětem chutná.
Ahojky ![]()
Fyzi, supr účes
![]()
Červenou řepu vařím už dávno a chutí ![]()
Krev i moč jsou v pořádku (teda v krvi byly hodnoty, ze kterých doktorka vyčetla, že se opravdu jedná jen o virozu), takže mám mít ještě klidový režim. A zase nám odpadne školička ![]()
Včera jsem byla 5 hodin bez malého
Tak dlouho jsem bez něj ještě nebyla a bylo mi tááák smutno. Naše škola slavila 100 let, tak jsem byla kuknout za kolegyněma a pak jsme ještě s Honzou jeli do Makra (tam jsem koupila Adámkovi na Vánoce takovou naučnou dětskou kostku za 500Kč - z každé strany je něco - klavírek, zvířátka, hodiny… a samozřejmě že to vydává velice hlasité zvuky a svítí to
jsem zvědavá, jak dlouho to pak doma s tím kraválem vydržíme). Hlídala babička, prababička a tetička, tak ten klidový režim byl snad dodržen ![]()
Evi, nemas obrazek te kostky? My mame jednu hracku hraci - takovy panel se zviratky a notickamu, kdyz to zmacknes, tak to vydava zvuky a je o druhou nejoblibenejsi hracku hned po nakladaku od FP. Tak ze bych poridila jeste neco…
Emanko, taky repu varim uz dyl…takovy jakoborsc - mrkev petrzel brambor repa kureci maso zelena petrzel - Klare to chutna…
Jak se vari testoviny s necim? Zatim jsem delala jen mixovane polivky, ale vcera kamaradla koupila sklenicku od Hippu - Tagliatelle s brokolici a se smetanou, a bylo to dobry..tak bych to doma zkusila, jen nevim, jak a cim dosahnout te omackovite konzistence. Misto smetany bych pouzila koj, mliko…poradte.
Endy, chtěla jsem dát odkaz na tu kostku, ale nemůžu to najít. Je tam uvedena adresa www.kiddieland.com.hk
ahoj tety a kamarádi,
ja jsem taaaaaaak krásně vyspaná přímo do růžova
no to jo ti dva dneska nespali skoro vůbec. Adámek kvůli rýmy nasivin jaksi nezabíral či co a Viktorka nám toho v noci hodně potřebovala říct a ještě k tomu se chtěla kojit asi co půl hoďky ![]()
FYZ účes se povedl jo a jsi fakt dobrá s tím potápěním já pod vodu nejdu ani omylem a ještě abych pod vodou otevřela oči to neeee
no moc příkladem Viktorce nepůjdu, ale co ![]()
MOSE Vojta je úplný výtvarník ![]()
To máte dobré s tím jídlem ta moje kočena nezvládá ani mini pidi kousky ale budem muset trénovat nic se nedá dělat. Jo a přišla jsem na to, že když jí tu ovocnou přesnídávku ohřeju tak to jí docela hezky.
VENDELÍNKU vše nej k 9 měsícům ![]()
Holky dejte mi tip kde se dají koupit pěkné mikiny pro děti za rozumnou cenu?
Ahoj tetky, předevčírem jsem vás dočetla.. napsala příspěvek, ale v ten moment mi umřel počítač a bylo vše v tahu. Takže jsem vás dnes opět dočítala.. a konečně můžu reagovat.
No byli jsme v úterý na 8. měsíční prohlídce… máme 68cm a 6450g, prostě z nás obezitka fakt nebude. Aspoň je Terezka pohyblivější, než její vrstejníci, kteří už teď mají 9 kg. Začali jsme lézt, takže šmejdíme kde můžeme a taky se stavíme kde můžeme. Prosstě je jí teď všude plno.
Maminka zvládla matriční zkoušky.. musím říct, druhá maturita.. a už by se mi do toho znovu nechtělo, takže ještě že to mám za sebou.
U nás papání vypadá následnovně - snídaně, buď kašička dobré ráno nějaká ovocná,nebo sunar, svačinka většinou přesnídávka.. na oběd kolem poledne polívečka.. pak druhé kolem 15h, a to buď domácí, nebo kupovaná sklenička.. později jogurtík.. a na večeři kašičky na dobrou noc.. u nás všechno na lžičce a nesnášíme mixované.. max. pomačkané vidličkou. Jinak spinkáme dopoledne cca 1-2 hodinky, po obědě znovu dřimka.. 1-1,5 hodiny a pak kolem 16-17 hodiny to už je jen 45 minut. No zkoušeli jsme uspávat, tak jste to tady zkoušely skoro většina.. bez úspěchu, naše hvězdička vydrží i hodinku žvát, je celá spocená, ubrečená a červená, uspaný nos.. takže prostě ji fouknu k nám do postele, lehnu vedle nic, dělám, že spím a usne, v její postýlce by to bylo náročné pro ni i pro nás… zatím mi nevadí, že ji přendávám, stejně když ji přendávám, tak ji kolem 22-23 dávám sunar, takže ji stejně zvedám, přebalím a pak putuje do spacího pytle k sobě do postýlky, protože je cestovatelka,tak v postýlce jedině v pytli, jinak by spala celou noc odkrytá. Naše noci byly v poslední době hodně náročné, jelikož už 5 týdnů prostě v noci brečí asi 100×, asi to jsou zuby, ale ty potvory ne a ne vylézt, zatím ani jeden, ale už to vypadá, že by něco mohlo být na cestě, všechno rve šíleně do pusy a musí jí to teda šíleně svědit, calgel nesnáší, u něj mi řve jako bych ji týrala, takže jsme od něj upustili, nějak to musíme přežít. Jinak chleba jsem už taky s džemem dávala, docela chutnal, rohlík taky, ale většinou se lepil na patro, v tomhle je chleba lepší. Jogurty.. aktivku dávám ovocnou a chutná, bílé nám moc nejedou i když do nich přidám přesnídávku. Ad. očkování, zatím nepřemýšlím, možná až bude malinko větší.
No a od listopadu bychom měli na plavání, ale zatím se neozvali, ale záloha už je zaplacená, tak uvidíme.
Tak a nic jiného už si nevzpomenu…
Jo a gratuluji všem oslavencům.. a
hlavně Márty.. moc moc gratuluji!! KONEČNĚ
Jo a od nového roku to vypadá, že půjdu do práce, protože stávající matrikářka jde do toho důchodu a já bych měla jít místo níc.. na účtárnu už se vrátit nechci.. takže mám příležitost co už by se nemusela opakovat, tak ji asi chytím za pačesy.. budu mít stejné peníze, větší klid.. tak uvidíme.
Endy , moje babička zahušťuje třeba zelí najemno nastrouhaným bramborem, třeba by to taky šlo.
Máme zkolaudovaný barák, hurá! Takhle uklizeno tady ještě nebylo.
ČAUES ![]()
AJJO , tak s tou porodni asistentkou jsi mi dostala
Tak hlavně, že jsem ti byla sympatiká
![]()
LUCI čauky! Tak koukam, že je to všude stejný se spankem
Jinak gratuluju k praci! A jak do ní budeš docházet? Na kolik hodin a kdo bude hlídat Terezku?
EVI , ta kostka vypadá zajímavě! Ta se musí líbit!!!!
EMANKO , gratulace ke kolaudaci!!!
A jinak se mrkni na tyhle stránky www.psicek.cz. Jsou tam skvělý dřevěný hračky pro děti (hrzozně se mi líběj a asi budou dřevěný vánoce pro Emušáka
) Včera jsem si na tebe - nebo spíš na Barču vzpomněla, když jsem Emušákovi objednávala věšáčky, poličku a hlavně hodiny se žirafou. Fakticky hezký věci do pokojíku ![]()
FYZ účes paráda! Melr já mám ráda a tobě taky sekne
![]()
A VENDELÍNKU! VŠECIČKO NEJ K NÁMĚSÍČNINÁM!!!!!! ![]()
Zdravím při pátku,
Vendelínkovi vše nej.
Díky za pochvalu účesu,mám hned lepší pocit,že vypadám jak člověk.
Ajjoo ,potápění a otevření očí není problém,od 4let jsem chodila plavat závodně,takže zvládám.
Luciáši ,Terezka je drobnější po vás,ne? Hlavně,že je zdravá. A gratuluji k matrikářským zkouškám.
Evi ,kostka vypadá dost dobře. Někdy je potřeba vypnout a být chvilku bez malošků,super,že máš dost lidí na hlídání.
Endy ,těstoviny zatím jí Lukáš jen ze skleničky.
Emanko ,kolaudace v kapse,super.
Se přiznám,jsem jak přejetá parním válem,vyklízeli jsme kuchyň a chodbu kvůli těm podlahám,netopí nám,je tu zima.
No a známé umřel chlapeček(jak měl problémy se srdíčkem).
Ahoj holky,
všem děkujeme za přání k měsíčninám ![]()
Jdu se k Vám vypovídat:
Holky,měla jsem nastoupit na víkendy do práce,tady u nás do jedný fabriky,včera ráno jsem šla podepsat smlouvu a měla jsem v 23:00 nastoupit na noční směnu,měla jsem mít jeden víkend dení od 11 do 23 a druhý víkend noční od 23 do 11,dalo by se to asi zvládnout,chtěla jsem pomoct rodinému rozpočtu,teť mám výčitky že jsem tam nešla,ale já jsem prostě nemohla,už od 8 večer jsem tu brečela že tu nemůžu Vendelínka nechat,on by to asi s taťkou zvládnul,ale já bez něj ne,prostě jsem ho nedokázala opustit,nemůžu bez něj být,nikdy jsem bez něj nebyla a teť bych ho neviděla celej víkend,prostě jsem to nezvládla,volala jsem tam že prostě nenastoupim,že jsem asi za blázna ale že nemůžu bez Vendy bejt
![]()
V pondělí to tam pojedu ofiko vyřídit na personální,fakt si připadám jak blázen ale Venda je vymodlený miminko a já jsem na něm asi totálně závislá,je malinkej,manža mi říká že je to jen víkend,že on by to bezemě zvládnul ale já bych měla tak hrozný výčitky,prostě jsem nemohla.
Tak jsem se vypovídala a jdu se pomazlinkovat s tim mim zlatíčkem
Holky,krásnej víkend
Márty, práci mám od baráku asi 5 minut autem, takže můžu odskočit téměř kdykoli.. a hlídat bude babička.. přemýšlela jsem, že by se mi líbilo btý na poloviční úvazek, ale jsme malá obec a matrikářka je jen jedna a kdybych byla ještě jen na půl úvazku, tak by museli řešit ještě jednu osobu. No a taky to, že kdybych byla třeba jen na 6 hodin, nebo by se to dalo nějak vymyslet, že bych byla na 4 hoďky sama, ale pak když bych chtěla nastoupit na plný úvazek, tak by mi mohli říct, že na poloviční jsem to zvládla, tak proč by mi to dávali celý že? Takže to je takové dvousečné.. takže půjdu na celých 8, dlouho budu v práci jen pondělky a středy, kdy jsou úřední dny, jinak budu ve 13 h doma, takže to je v pohodě, přes oběd můžu taky skáknout domů, takže uvidíme.. nebo se taky může stát, že to zvládat nebudu a vrátím se na rodičák. Uvidíme.
Anleo.. Tys jim tam pěkně pomotala hlavu Ti řeknu. Víš, kdybych měla tak vymodlené dítě jako vy, po takových problémech co jste si před Vendelínkem zažili, tak bych asi taky byla z toho vedle. Tím nechci říct, že Terezka nebyla vymodlená, to byla.. moc jsem se na to těšila.. a když jsme se o mimčo snažili, tak já to dost zřala a každej měsíc kdy se nedařilo mi to bylo líto - cha naštěstí to byli jen 2 a 3 bylo na Terezku zaděláno.Ale tak nějak to beru asi prostě jinak. Vyzkoušíme uvidíme.. když jí má babička tchýně, má ji kolikrát od rána do večera, většinou v neděle, tak když přijdu, tak bych ji snědla.. někdy mi stačí dopoledne, jak potřebuju něco vyřídit a babička hlídá, tak přijdu a musím ji pomuchlovat, jinak bych se zbláznila.
Fyz. jj je drobnější po nás, ale ona je šíleně živá, já mít tolik pohybu co ona, tak jsem kost a kůže, ona chvilku neposedí.. a ještě co začala lézt, tak to je ještě horší. Všude jí je plno.. po:,–(íš ji v obýváku a nejdnou Tě někdo tahá za nohavici u kuchyňké linky, takže je to prostě šídlo.. celý tatínek v tomhle. Takže myslím, že i kdybych ji cpala , jak bych cpala, tak by tlustší nebyla. Ona toho sní docela dost, a je to holka, tak nemůže být jako pučmeloun. A taky byla malinká jak se narodila.. takže já jsem v klidu, doktorka to naštěstí taky neřeší, vždycky se jen směje, že z ní obezitka nikdy nebude.. cha to si povíme po prvním dítěti. Maminka taky byla vždy jako patyk.. a po miminku byla jako kulička..
No naštěstí mi zbývají už jen 2,5 kg a vlezu se do úplně všeho svého oblečení.
Holky, nemáte nějakou radu co na zoubky.. Terezka si všechno strká do pusy a šíleně to rve o dásně, calgel nechce, u toho řve jak tur.. teď je druhý den protivná i ve dne.. furt kňourá a kouše si ručičky.. protože ji to strašně svědí.. a zuby ne a ne vylézt. Stejně jsou na prdlajs.. když rostou tak mimča trpí.. když vyrostou, takjsou s nimi taky jen starosti a nakonec stejně člověk zůstane bez zubů, protože jdou ven. Tak na co vůbec jsou, i dásněma bychom se najedli. ![]()
Anleo ,buď v klidu,užívej si Vendu. V Tvé situaci se nedivím. A nějakou práci na doma bys nesehnala?
Luciáši ,mě když někdo na Lukáška udělá:Ježíši,ten je velikej si říkám,nemůžou být všichni stejní.Pohyblivej je dost,zdravej taky,ramenatej po mě. Jednou, doufám, bude chránit mladší sestřičku.
S tou prací to máš super,já nemůžu jít ani suplovat,prcek bez mlíka nevydrží. Naši hlídají,když jedeme na velkej nákup ve městě,jinak ho bereme všude s sebou.
Máme vystěhovanou kuchyň,v bytě jak po výbuchu,k našim přijel brácha s přítelkyní,tak spíme doma.