Poradna duly
Jana Čurdová
Čauves,
Anleo , nikam se nehrň, pak budeš hákovat až do důchodu. Mně se teda zatím po práci vůbec nestýská, já bych si představovala tak poloviční úvazek od 3 let
Ale finanční situace mě možná donutí k něčemu jinýmu. Já bych se určitě taky takhle rozeřvala.
Luci , moje máma dělala matriční zkoušky taky a byla to prý jak maturita. Jenže v 50, kdy jí to už tak nemyslí
Byla z toho dost hotová, ale udělala. No a za měsíc jde do důchodu, takže už budeme mít babičku k dispozici úplně, blbý jen, že přestala jezdit autem.
Dneska jsme byli na náhradě za plavání, kdy byl Š. nastydlý, takže s jinou lektorkou a víc jsme se potápěli, teda děti
, třeba jsem stála s roztaženýma nohama a instruktorka se se Šímou potopila a on mi sám vyplaval mezi nohama, nebo s ním plavala pod vodou tak 10 m a Šimon byl teda dneska úžasnej. Moc se mi to líbilo. Ale na druhou stranu ta naše instruktorka mi asi vyhovuje víc, umí to líp s dětma a je taková výrazná. Petr byl dneska poprvé s náma a natáčel a docela zíral, co umí.
Márty , ty hračky jsou moc hezký, možná tam na vánoce něco vyberu. Nebo k narozkám nějaký tahadlo pro děti, co začínají chodit.
Já dneska šimáčkovi šoupla dno postýlky až dolů, začíná se pokoušet stavět a rád visí hlavou dolů, nerada bych, aby vyskočil
Ale bude horší ho v noci vyndavat z postele. Mně docela uklidňuje, že spousta dětí se budí častokrát v noci, ale řekněte: kdy to skončí?
Jak je odnaučit na to pití v noci? Bára se to odnaučila snad ve 2 letech, to mě děsí.
Jinak v domečku jsem čím dál spokojenější a Šímovi to vyhovuje úžasně. Jenom máme doma mírné dusno, můj manžel je totiž tááák tvrdohlavej, já taky a občas takhle narážíme. A upřímně mi teď leze na nervy, on prostě ví všechno nejlíp, i když je to věc, o které slyší prvně. Hned si udělá názor. Je to fakt ješitnej sebevědomej chlap. A blbý u něj je, že když je problém, tak přestane mluvit a čeká, až to přejde. A já to potřebuju „zanalyzovat“, najít řešení, prostě o tom mluvit. V tomhle se nějak neshodnem. Ach jo.
Dobré brzké ranko ![]()
Vyrazili jsme s partou na chatu - jakože rozloučení s létem. Dokonce se v tom „mrazu“ opekli i buřty a pak se banda přesunula do hospy. Samo, matka musela zůstat doma a hlídat „oheň“. Řeknu vám, že v tomhle to maj ti chlapi jednoduššé. Prostě vědí, že se o toho mrně máma postará a jsou bez starosti. Chvilku mi to bylo lito - to zase jo - ale stačí se podívat na to naše mrně a hned mě lítost přejde. Teď se vrátili, takže mě probudili a samozřejmě nemůžu usnout a jít za nima dolů taky nemůžu, protože nemáme v ložnici sníženou postýlku a další pád Emušáka z postetle bych už nechtěla zažít, tak jsem tátovi ukradla aspoň noťase.
JESTLIPAK JSTE SI PŘEHODILI ČAS HOLKY??? Jsem si uvědomila, že Emušák bude teď čučet už od půl sedmý!!!!!
Chata bude určo celý dopolko jak po vymření nejmíň do poledního (soudě dle ozvěny kalby ze zdola), tak asi vyrazíme s Emulí na prochajdu do lesa - jestli ovšem nebude mlha. Ale teď se můžu na pár dnů připojit k holkám se zahradou a „vykopnout“ dítě v kočárku na zahradu
![]()
LUCI , tak to je paráda, že máš práci tak blízko! Já bych ale taky ještě do práce nešla. Tak nějak si říkám, že si chci Emušáka užít celý ty tři roky a jak někdo tady psal, nahákuju se ještě dost let. Každoopádně je zase výhoda, že nevypadneš zas tolik z toho „normálního“ života. To já se bojim, že až jednou zase nastoupim do práce, tak budu úplně vymatlaná ![]()
ANLEO buď v klidu…dopadla bych stejně!!!!
ENDY , taky jsem přemýšlela nad tahací hračkou
Hrozně se mi líbí ten pavouk
Jinak Šimon je teda šikula! Si nedokážu představit, jak by se Emušák už takhle potápěl
My jsme u polejvání hlavičky s potopením po pusu a i to stačí, aby byla vykulená, co to děláme ![]()
Tak joooo, hezkej zbytek noci teeeeda ![]()
Nepřihlášená Márty a Emušák ![]()
Jo a EMANKO buď v klidu. Jak kdyby ty chlapy někdo klonoval. Nemá cenu se rozčilovat … já si vždycky věci nakonec stejně udělám podle svýho, ať si řiká kdo chce co chce ![]()
Márty
ANLEI: úplně tě chápu do práce nespěchej pokud to cítíš tak jak jsi to popsala tak bud radši doma u dětí. Rozumím ti já se taky do práce neženu jsem asi v dnešní době jedna z mála, ale já říkám chtěla jsem je mám je tak ted budu s nima však nám nic neuteče
malí jsou jen chvíli. Takže si z toho nic nedělej a bud u svého miláčka Vendelínka ![]()
LUCI: zdravím po delší době
uvažovaly jsme s Evou, že bychom se sešli někdy co ty na to? jo a já mám -2kg než před tehotněním, ale to je výhoda malých nošenců uřvánků a nespavců
jinak naše Viktorka je taky drobnější ![]()
Zítra máme poradnu a já netuším jak to udělám s Adámkem zas má škaredý kašel a nemá ho kdo hlídat a mezi mimča ho tahat nechci ![]()
Tak dneska jsem strávila skoro celý den u plotny. Petr s tátou makali venku, připravují chodníčky, takže jsem vařila pro 4, ještě jsem vařila pro Šimona do mrazáku, dopo jsem udělala 2 štrůdly, který se okamžitě sežraly, takže jsem odpo dělala další 2 (je tam půlka
Jsem docela unavená. Petr ještě teď (8 večer) v tý tmě přezouvá venku obě auta.
Dneska mi bylo líto Báry. Mám výčitky už delší dobu, že se jí nevěnujem, prostě pro ni žádný program, výlet dlouho nebyl. Mimino a stavba. Prostě to nejde. Takže ona se tak ponudívá. Dneska u ní měla spát kamarádka, která ale byla na nějakých závodech a prý je unavená a zrušila to. Bára tady brečela jak želva, měla pod sebou normálně loužičku. Aspoň se tedy domluvily a šly holky do bazénu. Já ale nevím - co takhle dělají 11ti letý děti o víkend? Každý přece nedělá sport, kdy má o víkend závody nebo soutěže. Bára má od aerobicu jen na jaře. Už aby byl ten šimon větší, abych ho někam mohla prdnout aspoň na půl dne a jet někam jenom s ní.
Holky s tím spaním venku - je pro mimina zdravý spát v mlze? Vím, že nemají ven chodit ve smogu, ale mlha snad nevadí, ne? Nebo jo? Ráno jsem se dívala na počasí a byl index 2, což je normál, tak jsem ho normoš prdla ven. Ale teĎ je teda mlha strašná, když jsem vezla holky do bazénu, jela jsem snad 20.
Márty ,jak jste dopadli s posunem času? A procházka ráno proběhla?
Emanko ,s Bárou je to blbý,ale ona se rychle zadaptuje a najde si kámošky místní. Progam jen Ty a Bára určitě vymyslíš, kolem baráku máte teď makačku,ale to není na furt. Nešlo by s ní jít třeba do kina nebo po nákupech,že by Petr hlídal Emánka?
My se zítra stěhujeme k našim,Pavel strhnul dneska lino a ráno nastoupí podlaháři. Se těším jak malá.
Mějte se pěkně,zatím pa a dobrou noc.
Aaaaaahooooj holky,
tsk jsem se sem konečně dostala. Jsem hrozná, ale pořád jsem na Vás myslela, jak se asi máte a co mimča, jak rostou, ale trošku su na mmb a mma a když už sem to tam výdycky všechno udělala, tak sem byla ráda, e sem ráda a šla jsem spát nebo za Vikinkou.
Ani nevím na které stránce jsem tady naposledy byla, ale je to hrozně dlouho a koukám, že Vás asi jen tak nedočtu a dost mě to mrzí ![]()
Hlavně čučím, jak máte aktivní mrňousky … Viki je teda takové míň aktivní miminko
Teď je zase nemocná jako blázen … bále jsem se, že budeme muset do špitálu, protože se pořád dusila, ale nakonec se z toho vyklubalo nachlazení, takže se jí všechno vracelo, jak je zahleněná -… do soboty v sobě neudržela od čtvrtku ani tekutiny … pak zvládala kojení … dneska dala celkem tak 6 lžiček normálního papání a já sem z toho měla radost, protože už jsem asi 4 noci nespala, jak pořád pláče a dusí se.
No a ona mi před hodinkou zase všechno vyzvracela…ve spánku.
No zítra jdeme k doktorce, tak uvidíme ![]()
Tak já jdu kouknout do alba na ty vaše miláčky ![]()
Ahoj při pondělku,
EMANKO ani nevíš jak ti rozumím i když řešíš s Bárou úplně jiné starosti než já s Adámkem tak přece jen jsou oba starší sourozenci a nemají to jednoduché. Jsem tady nedávno psala jak jsem šla s Adámekm pro nánožník a prostě jen tak někam do obchodu. Není to sice žádný program, ale byli jsme spolu chvíli SAMI a je to pro nás oba důležité. Tak dej Šimonka na chvíli taťkovi a prostě si udělejte dvě hoďky jen samy pro sebe určitě se budete cítit líp obě
Teď plánuju, že si vyrazíme sami na bazén jenže to by musel být někdy zdravý
a až si tam u vás najde nové kamarádky bude líp uvidíš.
TYNINKO no ahoj
myslela jsem na tebe že určitě nemáš čas protože studuješ a vůbec toho máš hodně co. Takže Viktorka zdraví Viktroku
a přejeme brzké uzdravení. Nám takhle hrozila nemocnice asi před 3 týdny.
S dnešní poradnou jsem to vymyslela tak, že půjdeme před koncem a vezmu je oba aby dr. mrkla i na Adámka protože ten jeho kašel se mi nelíbí hlavně v noci to je šílené
a když půjdem před koncem tak už tam nikdo nebude a nikoho nenakazíme
jinak už je to pěkně na palici jak furt marodí a musíme sedět doma
![]()
Jinak změna času mi je celkem jedno akorát je blbé že je tak brzy tma.
HOJ, zdravím stále z chaloupky!
Jasnačka, že prochajda proběhla. V chalupě bylo mrtvo do 12ti, banda ulehla kolem pátý ráno. Za to my s Emušákem jsme byli jak rybky už v půl osmý ![]()
Včera jsme ještě udělali vejlet na Svatou Horu a pak na Památník Vojna (brrr, až z toho místa mrazilo)!
Dneska je teda pekelně ošklivo, ale Emulí je zakutaná v kočárku a „vykopnutá“ venku ![]()
![]()
PARÁDA!!!! Aspoň ten balkon by se doma hodil. No, příští týden se jdem podívat zase na další byt a ten balkonek samo má ![]()
EMANKO, já myslim, že mlha neva. Jenom jak říkáš ten smog…
No jo, chudinky starší sourozenci. Já jsem vlastně taky starší sourozenec, ale už si nepamatuju, co se mnou mamča prováděla…ale to kino nebo nákupy jen tak jsou OKaj ne? V tomhle počasí těžko něco vymejšlet…
Tak jo, usimodevzdat noťas tátovi - jde makat…příště už se snad přihlásim z domova. Zítra dorazí za náma naši - přivezou válendy a Emušákovi lepčí postýlku, tak se sem asi nedostanu, ale ve ST už určo jo ![]()
Tak zatiiiim! ![]()
Hlášení z dnešní poradny. Viktorka nepřibrala vůbec nic naopak má ještě o 100g méně než před měsícem
je sice drobounká, ale dr. chce udělat pro jistotu odběry a ráno budu chytat moč do zkumavky. Tak na nás ve středu myslete. Nedovedu si představit jak jí budou brát krev ![]()
Ahoj holky,
drzime Viktorce palecky na odbery…
Emanko, mlha myslim nevadi, taky ji nechavam venku … a s Barcou nevim… co pomahat pri peceni a pokecat si spolu? Ale ona by radsi asi kamosky vrstevnice co? Ja na zakladce jezdila skoro kazdy vikend s pionyrem na vylety…od treti tridy…
Tyninko ahooooj…a co na mmb a mma delas? Prodavas svoje prebytky? Nebo neco tvoris?
Ja hlasim, ze u nas vse v pohode, jen Klara ma rymu. Utirat nos plinou nechce, ale casto se tuli a otira mi nudli o rameno. Pry to je tak lepsi ![]()
Jinak jsem omezila cas straveny na PC ve prospech rodinneho zivota a venovani se manzelovi, tak tu budu o trochu min…
Ahoj holky,
tak Viki taky zdraví Vikinku.
To je mi líto, ale určitě bude všechno v pořádku.
Viktorce brali v pátek krev z prstíku … nepovedlo se to,tak jí píchali dvakrát.
A jak sme byly ve špitále v těch 7mi týdnech, tak jí taky brali krev.
My sme byly dnes na kontrole a Viki dostala antibiotika. Prej má pneumokoka v nose.
Mějte se a já budu zkoušet dočítat, ale vzhledem k tomu, že jsem na straně 385, tak to asi hned tak nebude.
Jo ještě jsem se chtěla Ajjo zeptat proč ste měly jít do nemocnice?
Ahoj Endy…
Na mmb prodávám přebytky a zkoušela jsem trošku obchodovat s hadříkama, ale chce to víc místa než je v mém pokojíčku a aspoň manžela na občasné pohlídání mimča a to u mě nešlo, takže jsem tam byla po tom co usnula Viki vždycky do rána a bylo toho trošku moc.
Koukala jsem na fotky … děti sou krásný a hlavně moc šikovný !!!! ![]()