Poradna duly
Jana Čurdová
Ahoj holky,
nejdřív opožděně všechno nej, nej, nejlepší oslavencům, hlavně Adámkovi ke krásným kulatým 10ti měsíčninám
My jsem na plavací víkend už odjeli s tím, že má Vojta rýmu, na tom se nic nezměnilo, pořád frká, ale fakt je, že mu plavání neuškodilo, spíš to vždycky bylo pár hodin lepší. Instruktorka říkala, že pokud nemají teplotu, tak klidně plavat můžou. Jen tedy fakt máme rýmu už všichni. Fotky nemám, protože - klasika - jsem zapomněl doma foťák
Na rozdíl od Endy jsme s Ájou byli s jídlem spokojení, no pro mne je to úžasné jen že mi někdo uvaří
a bazén mi připadal studený jen jedno odpoledne, jinak normálně, ale já měla dost tělocviku, protože hloubka byla tak akorát mně po nos, takže jsem krásně vypracovaná po lekcích aquaerobiku. ![]()
Já jsem měla největší obavy z organizovaných akcí, k tomu mám nějaký odpor, ale nakonec to bylo mnohem lepší než bych myslela, teda hlavně bylo všechno dobrovolné. Chci jet určitě v létě zase.
A k tomu co Vojta umí, asi všechno, jak jste tu popisovali, teď poslední hit je, že stojí i pár minut sám bez držení ale zub tedy nemá ani jeden. A Ája tvrdí, že ve srovnání s Klárkou hrozně pomalu leze ![]()
Kupovaná jídla nejí vůbec, už to pomalu vzdávám, teď v tom hotelu fakt nic, ale vrhal se na knedlíky se špenátem
. Takže vařím když jsme doma denně, maso kuřecí, telecí, hovězí + zeleninu nacpu do papiňáku a uvařím do měkka, pak rozdělím do skleniček a zmrazím, jako přílohu brambory, těstoviny, rýži. Tak dvakrát do týdně namísto tohodle základu dávám vařený žloutek nebo šunku s bramborem a máslem. Dřív jsem to proháněla takovým ručním lisem, teď už jen pomačkám vidličkou a maso nakrájím. Kupodivu Vojta plive kousky jen toho, co mu nechutná, jinak mu nevadí.
Ovoce sní tak dvě sousta, takže to dávám kupovanou frutapuru nebo sleničky, to naštěstí jí. Jinak chleba s máslem, lučinou, sušenky, křupky. Rohlíky dásněma asi neukouše, protože z toho dělá takovou docela nechutnou kuličku, kterou pak vyplivne, ale zas ho to na dlouhou dobu zabaví ![]()
Omlouvám se za román, jsem se chtěla vykecat a zas dám na pár dní pokoj ![]()
Ahoj holky ![]()
Márty, kombíza je fakt suprová. Moc se mi líbí a Adámkovi by taky slušela
Já ještě žádnou nesehnala. Mám v plánu kouknout do jednoho sekáčku v OV, až mě tam Honza vezme. Má jen zimní bundu uvnitř s beránkem.
Dneska mi došel ten fusak, vypadá dobře, doufám, že bude dobrý i v kočáru. A bodýčka jsou taky pěkná.
Endy, tak vy jste byli na tom plavacím víkendu, na to jsem úplně zapomněla, že už to bylo teď. Takže jste si to v rámci možností užily/i
To je dobře a ať rýma za týden přejde ![]()
Já dnes budu dělat ty pařížské kostky, mamka má narozky a potřebuje do práce něco ke kávě. Emanko, proto se chci zeptat, myslíš, že když tu šlehačku svařím odpoledne a dám vychladout a pak šoupnu do ledničky a vyšlehám večer, že se mi z toho udělá ten krém??? V receptu je svařit to den předem, tak nevím, jestli to na tu bude mít vliv. No ale zkusit to musím, páč to potřebuje zítra dopoledne a to by ta buchta nestihla pořádně ztuhnout v ledničce.
jo, jinak ještě perlička
Když jsem byla v poradně, tak mi sestra řekla, ať přijdeme na očkování 27. listopadu. Nijak jsem nad tím v ten moment nepřemýšlela. Pak mi to doma vrtalo v hlavě a hledala jsem, co že to je za očkování. No a je to ta 4. dávka hexavakcíny. Hledala jsem to na netu a všude píšou, že ten odstup od 3.a 4. dávky je minimálně 6 měsíců a max. do 18 měsíců věku dítěte. Adam byl očkovaný 19.6., což mi vycházelo až na 19.12. nejdříve. Tak jsem tam dnes volala a opatrně jsem se na to sestry ptala (nechtěla jsem působit jako nějaký chytrolín, který si vše nastudoval a kontroluje práci sestry). Naštěstí to vzala velmi dobře, poděkovala mi, že se spletla, že neumí počítat a navíc, že rozestupy mezi jednotlivými očkováními jsou různé (někdy 5 měsíců, někdy 6), no pochválila mě, že jsem chytrá maminka
a jdeme až 9.1. a spojíme to rovnou s roční kontrolou.
Márty, teď mě napadá, nepřehlídla jsi ty míry, co jsem tu hodila cca 2 týdny zpátky?Mám je poslat znovu, ať je můžeš zapsat do seznámku? ![]()
EVI , asi jsem je přehlídla
Prosim, prosim, napíšeš je teda ještě jednou? KUJU
A Emulí má právě taky jenom jednu zimní budndu ale ta kombinéza mi přijde do těch mrazů lepšejší, jako, že je těm prckům v ní víc teplíčko
No, není nejlevnější, ale babička řikala, že ji zaplatí ![]()
Jsme zpět z plavání. Příští týden se prej bude fotit pod vodou…mno, tak jsem to nakonec odmítla, protože Emušák fakt pod vodu strčí sotva sosák. Prej máme trénovat ve vaně - cha, cha nevim, jak napustit sprcháč…a nebo chodit 2× týdně … mno, tak na to zase nemám…no nic noooo, tak se budem potápět pozdejc no ne? ![]()
Márty:
8 měsíců - 8,37kg a 70cm
10 měsíců - 9,67kg a 72cm
díky ![]()
Evi ,jak dopadly řezy? U nás ty karamelové dopadly tak dobře,že nezůstal ani kousek.
Mose,Endy ,pěkně jste si užily víkend.
Márty ,kombinézku bez tlapiček jsem sehnala v C&A,za solidní cenu.
A z potopení bych neměla strach, fotky vypadají super. ZKuste sprchovat hlavu,říct povel a osprchovat.
Do seznámku prosím přidat 6.měsíc:8400gramů a 73cm a v 7měsících:8800gramů a 74cm.
Holky, u nás je zima, vytáhla jsem i rukavice pro sebe.
Taaaaak babuchy, ahooooj
Jsem se tu zase po nejake (tentokrat to teda byla fakt delsi) dobe objevila. Ja to ale nejak v posledni dobe nestihala. Ale jak to slo, tak sem aspon docitala, at vim, co se tu resi. Jak sem pak chtela neco odepsat, tak ti mali raubiri se bud vzbudili, nebo zacli vyzadovat pozornost. Docela me to mrzi, protoze kolikrat sem se chtela pridat a neslo to ![]()
No, ale musim pochvalit ty vase sikulky, jak sem cetla, co uz vsechno umi, to koukam. Zvlast u tebe Fyz, ze uz valite i paci paci, a jak je velikej. To ja to do tech mych lumpu furt vtloukam a nic ![]()
Ten vas srazik u Emanky vypadal perfektne, skoda, ze to mame tak daleko. Ale toho ostravskyho se radi zucastnime!! Auto mame, takze dojedem kamkoli. Nebo byste holky klidne mohly dojet k nam!! Sice to je trochu z ruky, ale to neva.
No a ted k nam. Taky sem koukala, ze mame jaksi mezeru v tech mirach a vahach, tak ti Marty poslu SZ s doplnenim.
Co se tyce jidla, tak my bastime skoro vsechno. Prckum vetsinou varim, sice se mi teda moc nechce, ale zase kupovat furt sklenicky, to leze do penez. Navarim toho vzdycky vic a supnu do mrazaku. Kousky problem nedelaji, maso papkaji kureci, teleci, kralici, no a k tomu nejakou tu zeleninku, kupuju vetsinou mrazenou Bonduelle. Uz meli i fazolovy lusky, no to pak jelo ![]()
A jinak s tim co umijou. Kazdej je uplne jinej. Misa uz se u vseho stavi, takze sme ji po vzoru Emanky taky poridili helmicku, je to takovej malej drak, vubec se neboji. Takovy ty zakladni MAMA, TATA, BABA taky umi, jeste zvladne zamavat a rict pri tom PAPA, to umi i Mates, ale to je u neho tak vsechno. On je hroznej lenoch, zatim furt jen vali sudy, takze se dopravi, kam potrebuje a to mu staci.Sice nekdy zacina zurit, kdyz vidi, ze mu Misa nekam utika, ale ze by ho to nejak motivovalo, tak to vubec. Tento tyden konecne zacal neco povidat, vcera rekl TATA, no to byl uspech. Uz sem premyslela, jestli nemam byt z toho jeho nehybani nervozni, ale Mudra rikala, ze v poho, tak uvidime.
V patek nam skoncil prvni kurz plavani, ale od tohohle tydne zase pokracujeme nove. Jak ste se tu onehda bavili o tech cenach, tak u nas je teda asi levnej kraj. 10 lekci stoji 1500Kc. Jak sem cetla ty ceny v Praze, no to je narez. Taky sme tam meli ted fotografa, tak sem zvedava na ty fotecky. Kdyztak sem pak nejakou hodim. Marty u nas to s tim potapenim taky nebylo zrovna valny, zvlast u Mateje, kazdej tyden se potopili o neco vic, ted v patek to bylo po oci. No a po hodine prisel ten fotograf a najednou sly pod vodu i s hlavou. Mela sem z toho strach, ale instruktorka rikala, ze to mame zkusit, no a slo to. Tak se toho neboj.
Evi ,koukam, ze je fakt dobry,kdyz si to clovek hlida sam. I doktori se muzou splest. Jeste ze to vzala ta sestra tak v pohode. Nektery by byly neprijemny.
Jo a golfky pouzivame uz asi 2 mesice, sice jen do mesta, ale je to v poho. jdou polozit skoro do uplnyho lehu, a hlavne sou hroooooozne lehoucky, tahat ten nas kocar do auta a z auta uz sem nekdy nemela silu.
Marty prosimte, taky uvazuju o tom kalendari z 24print, ale nikde tam neni ukazany, jak to pak v realu ty stranky vypadaji, jak sou tam znaceny dny a jak velka fotka tam je. Nemohla bys prosim prosim jednu stranku vyblejsknout a hodit ju sem, at to vidim? Jako darek by to totiz bylo supr.
No nic mamky, jdu do hajan, zatim papapapa.
Dobré ránko,u nás je tak škaredě,fuj.
S tím vařením budu muset něco udělat, ať má Lukášek víc domácí stravy.
Dnes byl v noci miláček úžasný, spal 12hodin v kuse jen se 2krát kojil.
Petulinko , teda koukám,jak krásně mluvíte, u nás pohybově je drak předběhnutý,ale místo mluvení tůruje auto nebo prská.
Jo a brouček hrál včera s dědou fotbal.
Nazdárek
kojila jsem dnes až v 6:30
(usnul v 20 hod)
Fyzi , buchta se vyvedla, tak snad bude těm ženským chutnat ![]()
Peťuli , to je fajn, že jsi zase napsala. Jsem se smála u toho slova „UMIJOU“ = UMÍ
Tak mluví moje malá sestřenice s bratrancem. Bydlí u Olomouce a taková slovíčka sem tam vykouzlí ![]()
Peti, a to jako chodíš na plavání sama se dvěma dětmi?
Jak to tam zvládáš???
Dobré ránko,
jé Petulinkas po dlouhé době, to je dobře. Tady je přesně vidět, jak se ty děti nemůžou porovnávat. Dvojčata, naprosto stejný podmínky v břiše, porod, prostředí a každý jiné dovednosti. Takže Sandul , nic neřeš, pokud teda není Rozárka pozadu tak, že by ti to řekla dr., pokud péruje na kolínkách, tak si myslím, že to stačí. Moje rhb, co jsme cvičili vojtovku říkala, že v 8-10 měsíci by si měly děti sednout, stoupnout a lézt po kolenou, je jedno v jakém pořadí. Šimonovi skočily 2 věci najednou, před 14 dny a do toho mu vyrostl první zub, všechno během jednoho týdne. a pořád ještě neleze po kolenou, jen se plazí. A říká jenom máma, to mě ale stačí ![]()
Jinak holky, my se dali do řešení spánku. Bylo to totiž v poslední době už skoro neúnosný, do naší postele se stěhoval čím dál dřív a budil se skoro pořád, měl takový lehký spánek. Do půlnoci byl klidně 2-3× vzhůru a pak ještě horší. Takže jsme miláčka přestěhovali do jeho pokojíčku a spí sám. Do půlnoci má šmytec s mlíkem a když se vzbudí, tak jde k němu Petr. První noc řval jak tur večer, já skoro brečela v posteli, ale pak ho Petr na míči uspal a další 2 noci už se do půlnoci nevzbudil. Takže se zdá, že je to trochu lepší, kojím poprvé až tak v půl 2, ale zase musím chodit do druhý místnosti a kojím na matraci na zemi, ale asi bysme to měli vydržet. Ale nechat ho úplně samotnýho v noci vyřvat, na to asi mít nebudu.
Endy , vyjela bych tak v 1, tzn. byla bych v Kika tak ve 2 asi. Šlo by to tak?
Endy , že v Kika půjčujou nějaký kočárek? Abych nemusela tahat kočár, musela bych si brát Petrový auto. Nevíš?
Endy , jinak, já musím být v 5 doma, protože nám přijdou z m-banky dělat nový účet. A to bych asi měla hoňku. Mohla bych vyjet po Šimonovým prvním spaní, byla bych v Kika tak v půl 12 - mohly bysme tam dětem ohřát oběd, ne? Šlo by to? Jinak bysme to musely odložit.
Evi ,chutnat určitě bude, já jsem spíš masařka,za klobásku bych urvala obě ruce,ale tahle buchta je úúžasná.
CHtěla jsem Lukáškovi koupit bodyčka z Tchiba a kámoška chtěla fusak,jenže u nás v KM prostě nic nemají
,tak to objednám přes net.
A ráno jsme si volali s bráchou do států, máme webkameru,tak se i vidíme a je to super, Lukášek strejdovi zamával a strejda zatlačil slzu dojetí. Až se vrátí,bude prcek chodit.