Poradna duly
Jana Čurdová
Ahoj holky,
Emanko, taky te chci podporit
POkud si myslis, ze uz je cas a navic kojeni negativne pusobi na tvoje zdravi, tak bych si nic nevycitala a proste pomalu odstavovala.
Ja jsem skoncila asi pred 14 dny, uz mi vadilo, ze se Stepan po me pres den plazi a vymrcuje si mliko a navic se mi po porodu hodne zhorsil atopicky ekzem, takze i kozarka mi doporucila kojit tak max do roku, at telo nema moc dlouho takovy zaprah. Manzel si myslel, ze budu kojit tak min. do roka, ale nenutil me, bylo to moje rozhodnuti a navic si ted muzu uzivat to, ze k malemu rano muze vstavat i manzel.
Byla jsem rada, ze jsem mohla kojit jeste pres zimu, aby mel Stepan (snad) diky MM mleku vetsi imunitu a ted uz to neresim. Navic nejsem ten typ, co by si kojeni nejak extra uzival, delala jsem to kvuli diteti, takze se ted citim asi lip
![]()
Jinak vzteklouna mame doma taky, akorat jsem myslela, ze to prijde o neco pozdeji
Kdyz se mu neco nelibi, tak se prohne a vzteka se v leze na zemi
Casto pomuze, kdyz si ho nevsimam. Ale opatrny na sebe teda neni ![]()
Jsme zpátky od doktorky. Takže po třech dnech po odstranění mandlí má Adámek zase antibiotika. Ložisko neštovic má v krku a vznikl tam zánět. Naše dr. si jěště pozvala na konzultaci kolegyni. Na orl nás ted poslat nemůžou protože jsme infekční. Dr. říkala, že se nediví, že mi brečí bolestí. Ještě, že jsem s ním šla. Brouček malý ![]()
Emanko s kojením je to jen na tobě. 13 měsíců kojení dítěti určitě stačí. Taky chci už přestat, ale vůbec nevím jak na to. Malá je hrozně závislá i ted mi usíná u prsa jinak ani ťuk. Adam by byl rád kdybych už přestala kojit taky jí dávám ze sebe všechno. Takže rozhodě si nic nevyčítej.
Evelíno já už moc nevěřím na imunitu z mateřského mléka. Viz moje Viktorka ta je nemocná furt a je to kojené dítě. Jiné děti jsou na UM a v pohodě max. slabá rýmečka
No nic jsem z toho všeho přešlá. Z Viki spaní a vůbec z těch nemocí a asi si i vyčítám ty mandle.
HOJ ![]()
EMANKO , neblázni! 13 měsíců kojit je krásný! Když jsem byla s Emulí na roční prohlídce a dr se mě zeptala, jestli ještě kojim a já ji řekla, že částečně ještě jo, tak mi řekla, že jsem dobrá. Takže usuzuju, že většina mamin to tolik neřeší. Hele a jestli Šimáček jenom žižle a necucá, tak bych se na to vyprdla…to byl důvod u mě. Mně to pak už bylo spíš nepříjemný…jasně, měla jsem chvilku, kdy mi to bylo líto, ale pak jsem si vzpomněla na to žižlání a přešlo mě to. Kdyby sála a dělalo se mi mlíko, tak ještě vydržim, ale už to fakt bylo k ničemu a evidentně to Emulí nechybí, ani si těch 14 dnů nevzpomněla a zvesela se sápe po Sunaru ![]()
O oslavě jsme si přečetla taky v lednu
, hlavně že se povedla!!!
AJJI , chudinka brouček…
PEHOT , to je jak na potvoru co?
EVI , včera jsem si nakonec pustila Marley a já…je to hezkej oddychovej film…žádná bomba,ale líbil se mi. Pozor, je to doják pro majitele psíků
A Jaromír mi filmy stahuje z www.isohunt.com. Dneska si asi dám Sex ve městě, jestli neodpadnu u Dr. House ![]()
Blíží se k nám konečně hezký počásko! Od zítřka má bejt sluníčko a koncem týdne až 19 stupňů!!!! JUPÍ! EVI , čas vytáhnout golfky ne?
![]()
Ajjo , chudinka, v tom krku ho musí děsně bolet. Sorry za detaily, ale pamatuju se, že jsem měla ty puchejře na všech sliznicích, v puse, v pipině, do toho jsem začala menstruovat, byla to chuťovka. To si to teda vyžere, že se to takhle spojilo s těma mandlema. Ale bude to pár dní, pak mu bude dobře, ale to si to teda vyžral, chlapeček. Ještě, že jste k dr. šli, ATB mu to asi urychlí, to hojení myslím. A mandle si nevyčítej, to se fakt nedá odhadnout, co se stane. A slyšela jsem spoustu případů od kamarádek, že děti po odstranění mandlí fakt přestaly stonat.
Všem vám moc děkuju za podporu, já věděla, že to napíšete
Sunar mám koupený a jsem rozhodnutá to zkusit, otázka je, jestli se to podaří. Taky se Šimon může zas zítra vzbudit ve 4
Ale mám pocit, že bysme si nějak s Petrem měli promluvit. On by chtěl další dítě, ale neříká kdy, mně je 38, takže podle dr. jestli, tak to musí být brzy. A abych odnosila a odkojila další dítě, tak se teda musím dát do kupy sama. Jak to, že on tohle nevnímá? Nebo ho to nenapadne? Ale to je asi povaha mého manžela, chce všechno a není to reálný. Mně pak říká, že jsem pesimista. Chjo.
Ahoj holky ![]()
Taky už se těšíte na to hezký počasí? Hned bude všechno veselejší…
Emanko - pokud tě kojení vysává a štve, tak se na to vyprdni. Nemá to pak smysl ani pro tebe ani pro Šimonka. Já tedy ještě stále kojím, ale nijak mi to neva. Kdyby jo, tak to taky utnu…
Ajjaa - moc držím palce, ať je Adámek brzy fit. Sešlo se mu to teda nehezky
Snad ATB rychle zaberou, ať má alespoň po bolesti.
Márty - s taťkou je to u nás podobné
Ale zlepšuje se to s tím, jak Maty roste a už je s ním celkem domluva. Akorát jsem zavedla to, že ráno vstávají chlapi spolu. Pajk chodí pak do práce kolem půl deváté…to mi vždy přivede Matouše do ložnice a odchází. Ono to totiž jinak vypadalo tak, že odešel ráno v sedm a vrátil se večer v osm. Tak to se mi teda nelíbilo vůbec. Takhle sice chodí taky večer pozdě, ale alespoň to ráno funguje.
Když je výjimečně doma i večer (že třeba přijde v sedm), tak Matouška koupe a připravuje do pyžama. A fakt teď poslední dobou jažtakž domů chodí. On je taky Matouš na něj natěšenej a to těm chlapům dělá dobře ![]()
A já už nevím…
Tak hezký den všem ![]()
EMANKO , hmmm, mně teda Jaromír do těhle věcí nekecá, dokonce by ho to ani snad nenapadlo. Bere to tak, že je to moje záležitost a sama si o tom rozhodnu. samozřejmě myslím to kojení, ne plození dalšího potomka
A jak teda s dalším mrňousem? Jsi pro něj rozhodnutá? Vím, že se toho trochu bojíš…odstavování zdar! Držim palce! Hlavně bych to nevzdávala při prvním odmítnutí Sunaru. Napopré mi Emušák taky vypil sotva 50ml a za týden to bylo 180mů a teď jsme na 240ml a myslím, že by si dala i víc ![]()
ZUZECO , tak to máš supr zařízený. U nás nějak platí, že tatínek vydělává a potřbuje si i odpočinout (což chápu) a já se zas starám o Emulí, což je práce zase moje…aspoň ty víkendy kdyby dodržoval. Má se o ní starat v SO a v NE (to koupání a pyžamko) a prdlajz, proběhlo to párkrát a už to zas vyšumělo
![]()
A na hezký počásko se těšim! Měla bych dorazit na Barrandov, abychom se zašli podívat na malýho Kubíka
Jak jim to jde?
Ahoj holky, cekam ve skole na cvika, tak jsem se k vam koukla. ![]()
Byla jsem dneska plavat materinku a teda povim, ze jsem z toho uplne vyflusla…Mam same holcicky a je to parta individui…
Teda oomlouvam se za vyraz, ale nevim, jak to napat jinak…Si devcata mysli, ze kdyz muzu manipulovat s pani ucitelkou, tak i se mnou…Se teda myli…o jsem si postezovala ![]()
Emanko, jak si to psala s tim Sunarem, tak ja si kazdy tyden kupuji Reflex a nekdy v unoru tam byl clanek o kojeni a Sunarech a tak…No bylo tam psany, ze WHO uznava jakou jediny zpusob vyzivy prave kojeni aze uy nekdz v 50 letech se dohodli, ze Sunar a jina Um nebudou podporovat…Proto na UM nenajdes obrazek mimnka a vzdycky tam je napsany, ze kojeni je jedinz spravny…Vecer najdu ten clank a hodim vam ho sem…
Letim na cvika ![]()
paaa T.
Ahoj holky, jen prolítávám…
Teda Evi, ten krteček je teda pěkně drsnej!!!
![]()
A chtěla jsem nabídnout Tawiyelan, jestli se nechce přidat také k nám mezi Snažilky, chtělo by to tam novou krev
Já se třeba nesnažím a jsem tam taky
holky jsou moc fajn!
Jinak se holky mějte moc krásně a ať vás dráčata moc nezlobí ![]()
Ajjo, no prave, proto jsem psala „snad“, protoze mam kolem sebe taky kojene casto nemocne deti nebo naopak nekojene a zdrave deti. Stepan ale zatim opravdu nemocny nebyl, ale zase nema sourozence, ktery by nemoci tahal se skolky a nechodim s nim casto ani na zadne hromadne akce pro deti. Tak mozna je to vsechno spojene dohromady.
Pokud by MM mleko nemelo tak vyrazny vliv na imunitu, v cem je pak teda lepsi nez UM??? Ja vidim asi nejvetsi vyhodu ve „snadne priprave“ a v cene ![]()
Marty, asi evidentne nejsi spokojena s rozdelenim roli v domacnosti resp. s peci o dite, co? Pokud te to fakt stve, tak s tim zkus udelat neco asi co nejdriv, jinak ti casem k peci o dite (deti) pribude i zamestnani a budes mit nakonec dva uvazky, tak jako to ma bohuzel vetsina zen v CR
![]()
Ahoj,
Evi,Alenka má kížku a tam je dokonce decentně popsanej i sex,jak se tý zaječici vlastně ty zajíčkové dostaly do bříška ![]()
Taťka uspává,Venda má od poledne horečku a pořád pláče a pláče,já nevim jestly zuby nebo co,spustila se mu rýma tak to může mít i od nachlazení,to bude noc
prďolinda malej
Alenka je naštěstí zatim v pohodě ale jestly má Venda nějakou virózu má ji za chvilku i Ajka,já už chci teplooooooooooooo
Jdu ještě pověsit prádlo ať nezesmrádne a jdu taky zalehnout,nevim co mě čeká tak ať jsem připravená
Jóóó´´o,holky,co dát manželovi k výročí svatby? já fakt nevim,on už prý dárek má,ještě mě tím takhle provokuje a já nevim co vymyslet,asi mu řeknu že to celý byl apríl a hotovo,jakýpak s tim (sraní) jsem chtěla napsat ale to se sem asi nehodí co
![]()
Tak my jsme zvládli MC Klubíčko,hlídání sousedky a ještě akci u sousedů a teď vařím na zítřek Pavlovi.A to tu byl ještě synovec zkusit si nanečisto přijímačky.
Emanko ,já nekojím přesně 14dní, prostě chci druhé dítě a Lukáškovi to nevadí. Osobně si myslím,že nejdůležitější je první půl rok,pak už je to na každém,jak dlouho bude kojit.
Ajjoo ,teda vy máte fakt pech,moc na vás myslím a Adámkovi posíláme pohlazení,ať ho nebolí v krčku.
Anleo ,řídila jsem často a ráda,ale teď mám nějak strach.Proto ty kondičky.
Evi ,docela drsný Večerníček.
Márty ,tak náš tatínek mě sice dospat nenechá,ale když Lukáš naloží do plíny ekrazitovku,nemá problém to zlikvidovat. Najíst mu dá,hraje si s ním.
Ahoj holky,
Marty, Sex ve meste je blbost.....opravdi jediny, na co se tam da koukat jsou ty jejich ohozy…
Ja jsem ted shledla film P.S. Miluji te a bulela jsem jako zelva…desna romantika a dojak. Doporucuju…
Jo, Klara jeste u vztekani poskakuje, nebo kdyz ji oblikam, tak nema nozicky a udela hadrovou panenku ![]()
Dneska Klara vynechala odpoledni spani, byly jsme nakupovat (mj. ponozky s protiskluzem 3ks za 49,– v Kauflandu
), pak na pisku a ted vecer usnula muzovi po koupeli pri utirani na pracce, oblikal ji uz spici ![]()
Evi , ten krteček je parádní
. Hlavně jak má v tom kufříku i porodnický kleště - fakt bomba.
Dneska řikali v předpovědi počasí, že následující 3 týdny by mělo být náááádherně. Jupí, jupí. To jsem na to zvědavá ![]()
Tak jsem chtěla do galerky naházet nějaký fota, leč bohužel mi nefunguje photoshop, takže až zítra. Ale neodolám a aspoň jednu velkou z dnešního oběda
http://www.kenyukan.cz/pehot/nika.jpg
Ne, ne, ne - já už ten hrášek jíst nechcíííí!