Poradna duly
Jana Čurdová
FYZ v lázních budem 4 týdny, ale já jsem pro srazík klidně i před lázněma i když to asi ještě nebudeš mít ty jízdy co
hlavně teda musíme počkat až nebudem infekční s neštovicema to je jasné. Jo víš co je jediná výhoda toho Viktorčina problému se spaním a uřvaného miminkovství? Moje váha. Tolik jsem nevážila ani na základce
ale energie už mi chybí to je fakt. Lukášek je zlatíčko s tím spaním. Doufám, že to Viki vysvětlí ![]()
HOJ ![]()
AJJO , tak to je mazec! Chudinka malej. Fakt obdivuju, jak to zvládáš! Ony ti to dětičky jedno vrátí, uvidíš
![]()
Tak a my jsme odedneška do pátku samičky. Tatínek odfrčel. Savečkovi rostou zoubkx, takže večer dostala už Panadol, aby se vyspinkala. Ts, myslela jsem, jak kvůli posunu času bude Saveček řádit do devíti a ona to zalomila už ve čtvrt na osm letního času
Je ale fakt, že celej den nezamhouřila očičko a byla hodně unavená. Viděla jsem na ni, že už v šest jí padaj oči, tak jsme udělali koupací kolečko o hodinu dřív a vyplatilo se
Teď se sice chvilkama budí, ale to budou asi ty zoubky.
No a já mám večer pro sebe. Vyžehleno, uklizeno, kočičák vyčesanej, tak se snad vrhnu na nějakej film, co jsem si na ten týden nastahovala, abych ty večery o samotě zkrátila ![]()
Jo a EMANKO , tak coooo, jaký bylo mejdlo??? ![]()
Ajjo, teda Adamek ma pech… tak je to aspon ryhcle za nim…
Fyz, me ten frk s tetovanim pobavil, ale chapu, ze uz toho v tu chvili bylo moc a nebylo to zrovna citlive proneseno ![]()
Klara dnes u usinani jancila, porad vstavala a ja si rikam, ze nejaky posun casu by na ni nemel mit vliv, kdyz nezna hodiny…jeli jsme vsechno postaru… Tak nevim…
Klara ma ted srandovni zvyk…vzdycky kdyz ji neco nejde a chce se vztekat, tak se prohla v zadech do luku a jecela…jenze se parkrat prastila do hlavy, jak úadla naznak..tak ted kdyz se chce vzteknout, tak si opatrne lehne a pak zacne vztekle knucet…je to prca ji sledovat…pred spanim se takhle nemohla dostat kolem kresla, tak se chtela vzteknout, lehala si naznak, ale byl tam kyblik s hrackama, tak si proste lehla na bricho a pak brecela…
Jsme se tady s muzem rehtali…
Emanko, cetla jsem o prubehu kolaudace na lednovkach a vidis, jak to dobre dopadlo, ty tremistko…Btw, jen by me zajimalo, kdy Petr jel pro to pivo a kdy myl koupelny ![]()
Marty, zavidim, ze mas hotovo…ja mam sice z dopoledne vyzehleno, ale pradlo je tu na zehlicim prknu a na stole a potrebuje uklidit…me se taaaak nechce. Necham to na zitra…
Dobrou…
Ajjoo ,kondičky mám domluvené po Velikonocích.
Endy ,tak malý se vzteká a stojí u toho. Lehnout si ho ještě nenapadlo.
Márty ,večery o samotě jsem si užívala v posteli a dívala jsem se an víčka zevnitř ![]()
Dneska jsme vstávali v 7
doufám,že to mláděti vydrží.
Čaute
Fyzi , Adam dnes vstával v 7:15. Že by ten posun byl přeci jen k něčemu dobrý? No jsem zvědavá, jak dlouho mu to vydrží.
Márty , hoď tip na nějaký dobrý film
a odkud stahuješ?
Ajjii , teda, vám se toho nahromadilo
Chudinka Adámek ![]()
Endy , pěkné vztekací číslo
Náš Adam se třeba nervne, ale když ho okřiknu, tak toho nechá. Ztichne, našpulí pusu a po očku se na mě dívá.
Evi ,mi bohatě stačí,když nebudeme vstávat ve 4 nebo v 5. Kolem 6 a později beru cokoliv
. A okřiknutí u nás neplatí,Lukáš pak začne plakat a zároveň se vzteká.
Teď jak píšu jsem si všimla,že už se nevleze pod pc stolek,mlátí se do hlavy. Ještě minulý týden se tam vešel. Nějak se natahuje.
Dobré ráno,
tak kakaový sunar taky nechce
ale zítra to zkusím zasa jen s menší dávkou ať toho tolik nevylívám
Kurňa to je samorost. Postaví si hlavu a hotovo ![]()
Adámek dnes „snídal“ panadol. Vstával s brekem a v noci se taky několikrát vzbudil s pláčem, že ho bolí hlavička
Půjdem se radši ukázat naší dr.
ENDY Klárka je na sebe opatrná
Viki se taky parádně vzteká jsem to tu nedávno psala. Adam mi popisoval jak zakázal Viki vyhazovat špinavé prádlo z pračky když jsem byla s Adi v nemocnici a ona se prý normálně urazila odlezla do ložnice a „zavřela“ za sebou dveře ![]()
FYZ kolik si bereš těch jízd? Nebo se rozhodneš až podle situace?
EVI já zkouším po dobrém, okřiknu a stejně na ni nic neplatí
![]()
EMANKO tak ty jdeš s novinkama prvně do ledna jo a co my jako ![]()
Ajjoo ,no podle situace ,ale tak 5 si myslím,že by mohlo stačit.
Mě dává cenu kolega,prý mu stačí lahev Bohemia sektu. Ale stejně se s ním chci domluvit na ceně,nechci slevu zadarmo ![]()
Ahoj holky,
nějak vůbec nestíháme,jsem dneska zjistila že mám poslední den na daně tak pojedeme s Vendou na finančák,já si pořád myslela že je čas a ono neni ![]()
pak Vás dočtu,jen jsem si všimla že má Adámek ty neštovice,ach jo,ten musí mít opravdu všechno,prdelka malej
Jo a Fyzi,já taky měla řidičák a pak nejezdila a bála jsem se sednout si do auta,no a když jsem potkala tohodle manžela tak mě prostě po:,–(il do auta a jet jsem musela,musela jsem dojíždět do práce a on mě nechtěl vozit,vyvezl mi auto ven ze dvora,zavřel vrata a šel spát,jsem ho nenáviděla,brečela jsem,nechtěla jsem ale musela,no a od tý doby,už je to 5 let,bych bez auta bejt nemohla,už jsem řídila i dodávku když manžel jezdil pekárnu a chtěl pít tak šel a já mu tu linku odjela,tak jsem se naučila pořádně používat zrcátka na couvání ![]()
Tak já už musim,dítě v pyžamu a já tu vysedávám,ach jo,ta závislost ![]()
Čau,
no jo jste mě nachytali, psala jsem do ledna
Já chtěla poslat Peze fanouškovi tu slávistickou fotku Šimona, jak Slavie vyhrála a rozepsala jsem se tam. Pak jsem sámo chtěla napsat sem, ale již mi to nebylo umožněno ![]()
Tak mejdlo dopadlo dobře, jídla bylo akorát, basa piva zbyla, takže to budem pít do vánoc. Ale on pomůže tchán. Náš obývák pojmul 18 lidí a všichni seděli. Šimon byl taky v pohodě. Jenom jsme to asi měli svolat normálně na večer, kvůli Šimonovi to bylo od 3 a v 9 už všichni byli přežraný a odjeli, takže já se chystala na ponocování a šla jsem nakonec spát normálně.
Endy , pivo přivezl v pátek, ale koupelny myl samozřejmě v sobotu
. A vytočená jsem byla, ale udržela jsem se a nic neřekla.
Akorát jsem zjistila, že jsem si skoro s nikým nepopovídala, ale už jsme se domluvili, že pojedem v květnu do Špindlu na 4 dny.
Ajjo , no comment ty vaše nemoci. Vždycky napíšu, že už musí být líp a zase není, je mi tě líto. Neštovice mají inkubaci 18 dní, to si pamatuju, páč jsem je měla v 22 letech. Navštívila jsem kolegyni z práce s nemocnou holčičkou a přesně 18. den jsem si našla první puchejř. A v dospělosti je to síla, je to lepší, když si to děti odbydou malý. Docela uvažuju o tom Priorixu. Ani jsem vám možná nenapsala, že v roce jsme Šimona dali naočkovat Prevenarem, takže ještě bude jedna dávka v roce. A minulý týden jsem četla, že zas půlroční holčička umřela na pneumokoka, prý to chytla od bráchy, co měl zánět středního ucha.
Márty, s tím hlídáním tatínka je to u nás v bledě modrým. taky bych si představovala, že když přijde z práce, budu mít já volněji. A taky nevstává, udělal to párkrát, vždycky, když jsem začala pyskovat. Šimon teď fakt vstává pořád mezi 4 a 5, přenesu ho k nám a kojíme, cumlá to třeba půl hodiny, pak půl hodiny spí a pak chce druhý prso a znovu. Takže takhle se prožužlá do půl 7. No a posun času, dneska se probudil až 6,30 novýho času, tak jsem nadhodila, že bych toho mohla využít k ukončení kojení a normálně vstát a dát mu mlíko z flašky. Petr mi zpražil, že se představoval, že budu kojit min. do roka půl až do 2 let. Fakt mi tím naštval, aby mi pomohl se vstáváním, to ne. Jsem vychrtlá jak lunt, bolí mi dásně v celý puse od parodontózy, denně ve 4 hodiny lezu z postele a on mi takhle podpoří. A nemyslím si, že kojit dítě 13 měsíců je tak málo. Ale prostě mi nahlodal. Koupila jsem dneska sunar a na tom balíku je napsáno, že mateřský mlíko je nejlepší pro výživu. Takže si teď připadám jak krkavčí matka. Sakra. Ale myslím si, že čím dýl, tím hůř se to pak bude odnaučovat. Přitom fakt mám pocit, že tam moc mlíka už nemám, že je to jen o tom pitomým zvyku žužlání, no prostě basta fidli.
Emanko , já Tě jdu rychle podpořit!!! Já si myslím, že fakt do toho roku je kojení fajn. Teď už mi samotné to přijde takové divné. U nás jde jen o to mé rozhodnutí to skončit. Kdybych měla takové příznaky, jaké máš ty, tak bych neváhala. Kojila jsi dost dlouho, tak je čas dát do pořádku sama sebe, abys byla spokojená, vyspaná, zdravá mamina! Honza má taky blbé kecy, ať kojím co nejdýl, ale já sama vidím, že Adama už to prso prostě netankuje, fakt cucne tak 30 sekund, víc ne a končí, takže tu jde jen o můj pocit, který musím vyřešit.
Holky, tak se s Vámi musím podělit, jak jsem se dnes hned po ránu naprdnula
.
Včera jsme Nikču nechali při režimu v zimním čase, takže šla spát až ve 21 hod. Ještě si tam něco mumlala a vyhazovala věci z postýlky, takže usnula až někdy v 21:30. Doufala jsem, že aspoň ráno vydrží spát dýl. A ona vydržela až do 7:30
- ale proč jsem se rozčílila: probudily jsme se (tatínek nee, ten spal jak dřevo) v těch 7:30 jen proto, že zvonil pošťák. Normálně jezdí až kolem půl desátý. Já myslela, že ho snad zabiju
. Konečně jsme se mohli všichni pořádně vyspat, a on takhle. ![]()
Ajjoo ,teda tak to je pech,chudák Adámek,hned takhle po sobě mandle a neštovice. Jak dlouho budete v těch lázních? Na 6týdnů? Že bychom spáchaly ten srazík jak se vrátíte.
Viktorka ještě nespí? Lukáš to zalomil v 19. Fakt před Tebou smekám,mě by hráblo.
Dneska jsme si to ujasnili,asi jsem i přecitlivělá,ale po kauze Kuřim se není čemu divit.