Poradna duly
Jana Čurdová
ahoj holky,jsem opět nepřihlášena,ale krátím si dlouhou chvíli po cestě že školení…Tady kolem mě v autě všichni spí,teda kromě řidiče a docela borca obdivuju,pac to bych spala taky,spát i spolusedící v předu… Já mám z té jízdy docela obavy,řidič docela žene,tak se držím…jinak bych si nejraději natloukla,školení nic nového a kvůli kartičce v peněžence je 700 venku z okna…Kdyby nebylo aspoň tak hezky:( A zítra musím šprtát…Doufám,že aspoň vy jste čaplí prcky a může a jste venku v přírodě:)Doufám,že je toto konečně už jaro a ne jen nějaká bouda na nás:)Nepřihlášena TAWI:)
Ahoj holky,
koukam, ze resite dobry tema
Podle toho co ctu, tak mam asi nebe na zemi
Manzel sice chodi z prace docela pozde, kolem seste, ale snazi se Stepanovi venovat nez jde spat. Vecerni koupani a ukladani je uz od porodu na nem a uspavani taky. Rano me docela casto necha vyspat a neni pro nej problem se o maleho treba pulku dne starat (myslim, ze by zvladl i dyl
) Musim rict, ze mi k tomu asi trochu pomohlo to, ze jeste studuju, takze nemam „jen“ Stepana a musime se vic delit. Ja bych asi jinak delala doma docela dusno
![]()
Baby,
já jsem se zase tak vztekla.Můj muž je hodný a milý člověk,ale dneska teda neustále rýpal do mě kvůli těm kondičkám,že to auto nabořím a měla bych mít na něm radlici,atd…Vřela jsem ale mlčela. Pak nás asi pětkrát tchán upozornil,že máme Lukáše ostříhat,že má vzadu na hlavě dlouhé vlasy(haha,buďme rádi za ně,že) a drahoušek prohlásil,že malému uděláme melír jak mají synovci.Tak mu říkám,jen přes mou mrtvolu. A on na to,tak vlasy ne,tak radši každý rok vytetujeme Lukáškovi na zádech čárku a po pěti letech je přeškrtneme. Dopadlo to tak,že jsem se zeptala,kdo ho vychovával,že vypouští z pusy takové blbosti,tchýně mě rádoby přátelsky poplácala po tváři,naši hned,že se mám krotit a muž že jsem jako jediná nepochopila,že je to sranda. Mě to teda vtipný nepřijde. Asi jsem divná.
A doufám,že si to přečte.
Konec sebestředného okénka,děkuji za pochopení.
Holky, to bylo dnes krásně,co? Alespoň tady v Praze bylo . Zítra má být prej zas hnusně -
Tak jsme celý den trajdali venku. Ale s tou naší ťapalínou je to na dlouhý lokte: 200m je schopná jít i půl hodiny. Hezky ťape, pak ale jede nějaký dítě na kole, ona se otočí a běží za nim, pak zas jde někdo se psem na opačnou stranu, takže změna směru.....a tak se furt dokola motáme na jednom místě ![]()
K těm tatínkům: náš odchází do práce v 9:30 a vrací se kolem 18:30. ( je grafik a prac. dobu má celkem flexibilní, ale takhle už se to nějak zaběhlo) Ráno si ho Nikča vzbudí tak kolem osmý, tak s ní blbne a já si zatim trochu poklidím a večer se jí taky věnuje, krmí, koupe, ukládá . Máme to vpodstatě nastavená tak, že když jsem s ní sama, tak se jí věnuju já, když jsme doma oba, tak téměř výhradně on .
Fyz - tak to s tim tetovánim je dobrej úlet. Jako nápad to je to docela vtipný, ale jak by se na to tvářil Lukášek za 10 - 15 let
No, třeba by se mu to líbilo.
Mmch - nevim, kdo tu máte tetování. Já mám a zrovna slast to nebyla. Vemte si, jak děti brečí u jedný injekce - akdyby mu tam měli „vypíchat“ celou čárku......
Ahoj holky:)
Resite tatinky,my sice este prcka nemame,ale toto, teda prichody domu resime taky…:(
Pritel ma praci asi tak 7 minut od domu a stava, jak se mu chce, ale v paci musi byt minimalne 9 hodin,teda nekdy i do sedmi…Ted ho sef nacapal, jak je misto prace na netu, tak si to muj mily nadelava o vikendech… ![]()
Vetsi problem je se mnou, ja z domu odchazim o pul sedme, ne tedy kazdy den, ale trikrat jo a vracim se i v 11!!!Mezotim plavu, beham po prednaskach, cvikach, babickach, trenalech…
Pritel mi to vycita, ale ja jinak neumim:)
Jen cekam, kdy usnu za chuze, pac sil neni mnoho:)
Asi se zastavim az na materske:)
Ted me napadlo, ze kdyz jsme s vecer byli sednout na kafe, tak tam byla oslava narozenin a nejaka pani tam mekla tak 6-ti tydenni holcicku. V baru se nekourilo, hluk tam nebyl a mimco bylo v satku a spokojene:)Rozvedla jsme celkem zajimavou debatu, jestli tam mimco patri…Ja tvrdim, ze dite neni infekcni nemoc a ze se kvuli nemu maminka nezavre doma a kamarad oponoval, ze by dite nemelo mit ani pustenou telku…No kamarad tomu nerozumi, nekde jsem cetla, ze mimco je na hluk zvykle a ze by se nemelo kvuli nemu delat ticho, ale co si myslite o detech v barech?
Diky za nazor:)
Tawi:)
Tawi - já tě obdivuju, fakt. Moje ségra je stejná - ráno odchází do práce /školy, během dne toho tolik stihne, vyřídit, oběhnout,práce, přednášky,cvičení,nějaké schůzky.........posezení s kamarády a vrací se domů bůhví kdy. No já bych při tomhle tempu dávno padla. Ona sice říká, že je unavená, ale rozhodně tak nevypadá (na rozdíl ode mě,kterážto se stará JEN o dítě)
Jinak s tim mimčem v baru/kavárně/restauraci/hospodě...... Není podnik jako podnik, ale jestli se tam nekouří, neni tam zrovna „hlava na hlavě“,obr rámus -tak bych tam mímo klidně vzala. My teda s malou restaurační zařízení apod. navštěvujem docela často. Když se mi to jeví jako vhodné místo pro dítě (každý má samozřejmě představu o vhodnosti podniku pro děcko jinou a v tom to asi bude - co je dobré pro jedny rodiče a jejich děti, nemusí být pro jiné.
HOJ ![]()
Tak díky, trochu jste mě uklidnili s těma tatínkama…
Náš se dneska vrátil ve dvě ráno a byl mooooc unavený. Jenže bylo venku hezky, tak jsem nás vyhnala ven. Byli jsme na Ladronce na pivču, Saveček se trochu prospal na vzduchu (doma byla protiva-protivná) a odlovili jsme tam kešku. Pak jsme vyrazili ještě na jednu do Řeporyjí s hezkym výhkedem - tam jsme si teda trochu zalozili se Savcem v náručí, ale stálo to za to. Zkrátka bylo hezky, tak proč čučet doma ne?
TAW , na to mimčo v nezakouřenym baru mám názor PROČ NE? Bylo spokojený, u maminy, mamina taky evidentně v poho…nevidim na tom nic špatnýho. Hele, sami jsme si s Jaromírem říkali, že až se Emušák narodí, tak se kvůli ní nikam nehnem a helemese, jezdíme na akce daleko víc, než před tím! Od jara jsem chodila do hospůdek s ostatníma - podmínka srazu byla, že se hledala zahrádka - a Emulí si chrupkala spokojená v kočárku na vzduchu. Do hajan jsem ji vždycky připravila než jsme vyšli a hotovka. Takže já jsem pro! A televizi Savcovi pouštim, když potřbuju něco udělat - třeba ráno Sunar, jinak mám řvoucí zvěř zakousnutou v noze a nerva už od rána
Kamarád by měl dostat na hlídání jeden mláděcí exemplář, aby poznal zač je toho loket! ![]()
A s tim hlukem. Přes den se neomezuju, nechodim po špičkách, večer už jí zavírám dvoje dveře, aby měla v pokoji ticho.
FYZ nejsi divná - buď v klidu. Občas se prostě miláčci trefjej do doby, kdy se nějaká „děsně vtipná“ sranda těžko vydejchá. A mě osobně by nakrklo to rádoby přátelské poplácání po tváři ![]()
EVELÍNO a PEHOT , manžílci byli na nějakym extra školení???? Máte to supr zařízený, tak bych si to taky představovala. Jenže mě je proti srsti mu pořád Savečka vnucovat - to by měl chtít sám od sebe…tak většinou tiše zuřim a jednou za čas vybuchnu ![]()
Tewi, podle meho ma mit dite vecer uz klid…proste po „vecernicku“ lehnout a spat..... Uz u mimina se podle me vytvari jakys takys rytmus dne a myslim, ze mimina maji rada rutinu a „zname“ veci, ktere je uklidnuji, zatimco se uci vecem novym. Takze vecerni spani doma ve zname postylce je podle me zaklad… Pres den naopak ma mit nove podnety a mezi ne urcite navsteva treba restauraci patri… a diky spani v satku si i na tak rusnem miste muze dachnout ve známém prostredi…
Samozrejme i my jsme s mimcem cestovali - k prarodicum, vikendy na lodi apod. tak treba dotycna maminka si sla vyjimecne vyhodit z kopytka, ale jako pravidlo bych to nebrala, i kdyz se mohlo zdat, ze je miminko spokojene.....Ono to clovek pozna, az dite ma, ze se opravdu zacne tocit svet kolem neho a potreby rodicu jdou na druhou kolej…az casem se souzitim zjisti, kde jde udelat kompromis…
Jezis, ja kecam… ![]()
A zrovna jsem myslela na to, co napise Marty a koukam, ze nez jem dotukala, uz tu mame protinazor
Tak to ma byt.....
Holky, ja uz jsem to psala, ze si myslim, ze mimco neni infekcni nemoc…:)Tak podle toho:)Hlavne si myslim, ze mimco je uz z briska zvykly na mamciny aktivity, tak proc omezovat:)
Kamarad je trochu despota, doma bych ho nechtela:)
Marty, vy jste asi hodne akcni, ze?Ale tak to ma byt:)
Endy, ja vim, ze bych mohla vypnout a nechodit treba na prednasky, ale pak mam taaak spatnej pocit ze sebe, se uplne za sebe stydim…Nebo spanek, ja i v nedeli vstavam uz o pul sedme, jak spim dyl, tak je mi pak strasne zle, ze uz nic neudelam…pak se mi roubusi srdce a toci hlava a to je na nic…:(
Nejvic jsem si odpocala, kdyz jsem lezela v nemocnici ze zadama a nemohla se hybat:)Pak me pustili dom a ja behala a s nemocnyma zadfama a berlama…A pak se divim, ze mam vyhrezlou plotynku… ![]()
Tak hezky zbytek soboty a nezapomente na zmenu casu!!!:)
Jdu plnit povinnosti… ![]()
T.
Tawi, asi uz myslis na jine veci
a odpovedelas me misto Pehot, ktera te obdivovala, kolik toho stihas
![]()
ENDY , ale víš, co…teď, když už je Emušák větší, tak souhlasím s tebou, že rutina a známý věci zabíraj. Teď už by mi na zahrádce večer neusnula.Pořád by čučela, o tetičkách a strýčcích nemluvě…u miminka mi to přišlo jako bez problémů. Naštěstí má kdo pohlídat, takže si i matinka může zajít pokecat ![]()
TAW ty jsi takovejhle „blázen“ jo? Hm, já byla asi dřív podobná, ale Jaromír je dost vyklidněnej a něco málo na mě za těch 11 let (šmarjááááá!!!!!) přenes, takže občas se na něco vyprdnu a ono - světe div se - fakticky nic nestane ![]()
Díky za pochopení.
Jinak teda u nás platí,že večer na koupání jsme doma. Přes den máme různé aktivity,ale večer dodržujeme režim.
Taw ,teda akční jsi dost.A přednášky jsem nevynechávala,mě to studium bavilo. Jen Visual Basic se mi moc nepozdával.
pehot ,já si říkám,že až bude chtít melír,tetování,piercing,ať si ho nechá udělat.Ale já mu to dělat nebudu.
Ahoj,
tak si představte, že včera tzn. den po mandlích Adámek dostal ty neštovice. Takže je to pro něho dvojité oslabení a i průběh tomu odpovídá. Vyrážek má sice zatím jen cca 20, ale k tomu teploty a hodně ho bolí hlava a ještě ten krk. Hlavu nemůže ani otočit
Volala jsem na pohotovost, ale prý mám dávat jen panadol popř. střídat s nurofenem. No panadol dostává už tři dny předtím kvůli bolestem po operaci. Takže za pár dnů či týdnů dostane neštovice i Viktorka aspoň to budem mít za sebou.
FYZ chápu tě mě by takové řeči taky vytočily
i když to Pavel určitě nemyslel špatně asi zrovna neměl jiné téma
a názor na melíry a na malé kluky s náušnicema mám taky stejný ![]()
Jo a Adam mi doma taky hodně pomáhá hlavně s dětma. Kolikrát si říkám, že moc chlapů by ty naše uřvané mimina nezvládlo je to vůbec nápor i na vztah uplakané mimčo co neumí spát:? ale zatím jsme spolu
Domů chodí celkem brzy, ale odchází ráno v pět takže rána jsou jen na mě.
Viktroka zas zlobí se spaním ![]()
Evi ,díky,kde jsi ji našla tu odpověď?
Taw ,no v ČR je problém se sportem obecně.Ale třeba se můj brácha rozhodne u:,–(it v USA a budeme trénovat Lukáška tam
Anleo ,pokud prospívá,neřešila bych to,že nechce mléko. Sýry,jogurty jí,v ovoci a v zelenině je taky vápník,tak buď v klidu.
Ajjoo ,super,že to máte za sebou.

Endy ,nemaž to
,je to všude stejný.
My jdeme odpoledne ke tchánům,dodatečně popřát k narozeninám,Lukášek vytasí odzbrojující úsměv a bude dělat