Poradna duly
Jana Čurdová
EMANKA: no mě už se doktor ptal ve středu a po tom nárazu na břicho to mimčo pořád přemlouvám ať mě kopne a ono zatím nic
to je fakt, že po deseti letech jsi skoro jako prvorodička ![]()
A.
Ahoj holky,
na me padla tak hrozna depka, ze je mi az fyzicky nanic. Mam tak nejak pocit, ze se nic nedari, no klasika… Bojim se jeste tak brzy po tom amniu jit do bazenu plavat, tak to ze sebe nedostanu ani tak ![]()
Zitra jdu s hadama na vystavu mrtvol, teda na ty Bodies do Lucerny, jsou cely nadseny, hrozne to chteji videt. Snad mi nebude z toho blbe.
Emanko, ja taky zadny pohyby jeste necitim, asi je to tou pauzou, teda bud mam v brise uplne mrtvo, nebo zas revoluci, mam pocit, ze si vlastne uz vubec nevzpomenu, jake to vlastne ma byt. Chtela jsem se zeptat doktorky, jak se to po tolika letech bere, ale zapomnela jsem na to. Jako vzdycky, dulezite veci zapomenu a melu pak kraviny
PETULINKO: ty jsi z Rohova na Kravařsku nebo z nějakého jiného Rohova? ![]()
MOSE: nestíhám číst všechny příspěvky tak jsem ani nepostřehla, že jsi byla na amniocentéze. Jak je to dlouho? Mi po tom taky nebylo moc dobře zvlášť po té druhé. Přeju ať je všechno v pořádku. A promiň, že jsem tě nejmenovala do adeptek na pohyby když budeš mamina potřetí
nebylo to úmyslně jen občas ztrácím přehled.
A.
U Márty v podpisu je uvedená stránka, kde je aktuální seznámek ![]()
Holky, nenervujte se a nedepkujte… to je tím počasím, ale hezky pohlaďte bříška a věřte těm červíkům co jsou tam ![]()
Ja taky pohyby necitim…nenervujte se…
Bodies ..... TFUUUJJ … tahle vystava me stve..... nejvic mi vadi, ze nejsou schopni smysluplne vysvetlit, kde ta tela ziskali a jestli k tomu dotycni dali souhlas…Bojim se, ze to jsou cinsti vezni a ze je prodali za dobre penize tomuhle cirkusu…podle fotek to jsou totiz vesmes zdravi mladi lide - chlapi -zenskych totiz ve vezeni tolik neni… Nikdy bych na tu vystavu nesla uz jen kvuli tehle eticke strance… Jinak se mi libi ta technologie, ale prezentovala bych to uplne jinak..treb na univerzitach nebo ve skolach a s vykladem. Segra tam byla a rikala, ze popisky skoro nejsou nebo jen hodne obecne a pozor, dost to tam pry smrdelo, protoze Lucerna ma spatnou ventilaci…
Mose a co solna jeskyne, kamaradky tam chodi s detmi aje to pry bajecna relaxace..ja to jeste nezkousela..ale nevim, jestli mas neco v dosahu…
Ajjaa: prosim te, neomlouvej se, vzdyt se nic nedeje, to spis ja nemam jeste zdaleka prehled a pamatuju si taky jenom neco ![]()
Dneska je to desaty den po amniu, rikali dva tydny nesportovat a setrit se, tak i kdyz v bazenu teda vic funim nez plavu, tak si stejne jeste netroufam. Doufam, ze pristi vikend uz pujdu a taky se prihlasim na to cviceni, mne pohyb proti depkam hrozne pomaha.
Spis je mi nejak smutno, zavidim vam vase muzsky doma, co obdivujou briska. Sice jsem vedela, ze na to budu sama, ale obcas me hormony dostanou a pak jsem ufnukana.
Ahoj spolutěhulky ![]()
Tak já ještě pohyby taky necítím ![]()
AJJO: A nechceš si pro klid duše zajít na kontrolní ultrazvuk po tom kopanečku? I když věřim že je to v pořádku,Endy má pravdu,řikaly mi to i v nemocnici když jsem tam teť byla,mimčo už je chráněný plodovou vodou a kdyby to mělo vypadat na začínající potrat tak bys o tom už věděla,takže se nestresuj a užívej si miminka,je v pořádku
Trošku mu věř mamino ![]()
MÁRTY:Já na MMB nakupuju už dlouho a hodně a zatim jen samá spokojenost,nejlepší je když se tam zaregistruješ a jak jsi říkala,napíšeš že máš o danou věc zájem,paní ti pole podklady k platbě,ty jí pošleš penízky a ona tobě obědnanou věc. Na dobírku maminky moc posílat nechtěj protože je drahý poštovný a spousta lidí toho zneužívá a pak si tu věc ani nevyzvednou. Tak tak k MMB, kdyby tě ještě něco zajímalo tak ráda zodpovím ![]()
Holky, co myslite..mam shanet nejaky infrazaric nad prebalovak pro miminko? Mame stary dum, je tu docela chladno, tak bych ho zapinala, kdyz bych prebalovala miminko… Jinak pocitam s tim, ze budu pritapet plynovyma pohodama (jsou mobilni), treba v koupelne pred koupanim a v pokoji, kdyz tam bude kosa. Nechci menit nastaveni kotle, protoze pak by se protopilo zbytecne i v jinych pokojich, kde to neni az tak treba, nestihala bych hlidat kohouty na radiatorech… Navic pes si chodi ven, jak chce a zustavaji za nim otevreny dvere ven, tak se dost vetra…
Jéé,teť jsem si vzpoměla s čim včera perlil manžel když jsem si stěžovala že se ani nezeptá co miminko a jak mi je,prej je to stejný jako při mistrovství v hokeji,že ho bude zajímat až to FINÁLE , tak takhle je to u nás doma ![]()
ÚNORŇÁTKA 2008
Těhulka/rok narození/bydliště/termín porodu/co to bude/jména/sestřičky a bratříčci + narozeninky
AJJAA /1979/Ostrava/ TP dle PM 15.2.,TP dle UTZ 18.2. /zatím překvápko/Viktorie nebo ?/Adámek, 10. 5. 2005 ANLEA /1980/Kladno/ TP 17.2.2008 /zatím překvápko/Nela(Václava) nebo Václav/Alenka, 25.12.2001 ANN /1980/Jičín/ TP 15.2.2008 /zatím překvápko/ EMANKA /1971/Slaný/ TP 4.2.2008 /překvápko/Ema nebo Šimon/Bára, 28.11.1997 ENDY /1976/Praha/ TP 11.2.2008 /překvápko/Šárka nebo ? ENKAL /1986/Praha/ TP 22.2.2008 /překvápko/Iva nebo ?/ Standík, 29.8.2006 E.V.A. /1980/Bílovec/ TP 29.1.2008 /chlapeček/Matěj FYZIKARKA /1981/Kroměříž/ TP 24.2.2008 /překvápko/Lukáš nebo Lucie LUCIÁŠ /1981/Ostravsko/ TP 22.2.2008 /zatím překvápko/Adélka-Anetka nebo Vojtíšek-Kubíček MÁRTY /1980/Praha/ TP 21.2.2008 /zatím překvápko/Adélka nebo Matěj MOSE /1968/Praha/ TP 18.2.2008 /překvápko/ještě jsme se nezačali dohadovat/Alžběta,7.11.1992 a Václav,10.4.1990 PETULINKAS /1982/Rohov/ TP 17.2.2008/ zatím překvápka - dvojčátka/Míša a ? SANDULA /1981/Strakonice/ TP 25.2.2008 /zatím překvápko/Viktorie nebo Oliver
MOSE: no jo s tou solnou jeskyní je to dobrý nápad chodili jsme tam s Adámkem loni a je to fajn. Odpočineš si budeš relaxovat a nahrazuje to tři dny u moře teda jedna hodina tam. Na podzim asi zase začneme chodit. No a za pár dnů už zase můžeš do bazénu ![]()
A.
Endy - mne ta vystava taky prave vic vadi, nez pritahuje, myslela jsem si, ze to nejak vysumi, dcera si ji prala za vysvedceni a pres prazdniny nebyl cas. Bohuzel to prodlouzili a nejak se jim to doneslo
Zvazovala jsem i moznost, ze je tam vrazim a zustanu venku a pak si pro ne prijdu, ale porad nevim…
Solna jeskyne je dobra i na depky? Jdu kouknout, jestli tu nejakou mame. Ja mam podzim, zima vzdycky krize, ale uz leta to zvladam bez antidepresiv, tak to snad letos nebude horsi.
Jo, jeste k tomu infrazarici, my jsme ho v koupelne na koupani meli, kdyz byl vasik miminko, protoze tam taky mame kosu, stary barak a vysoke stropy, jen jsem ho zapominala zapnout PRED, aby se to tam trochu vyhralo. Ale spis to bylo dulezitejsi pozdeji, kdyz uz chtel ve vane sedet a cachtat se dyl. A Aju jsem do pul roku kvuli ekzemu nesmela koupat vubec.
Mose, taky jsem měla napsaný antidepresiva, když jsem se rozváděla a doma měla 3-letý dítě. No a jak se to všechno pěkně zařídilo
Nesmutni - depky má každej. Já mám někdy tak blbou náladu, že bych byla radši, kdyby Petr nebyl doma, protože jsem na něj někdy hnusná. Ale chápu, že to máš těžký a máš toho na hrbu opravdu dost. Těch zvířat - kočky s hadama dohromady! Hoď nohy na stůl a nemysli na nesmysly ![]()