Únor 2010

Napsat příspěvek
Velikost písma:
14598
7.9.09 15:09

Co se týká UTZ, tak můj dr má naproti maminky na zdi pověšenou velkou LCD obrazovku, takže každá mamča své mimi nádherně vidí velké...... navíc když zkončí vyšetření, tak sice vypne obraz na „fotku“ ale nechá ještě mamču pokochat s epéohledem… je to super.

Kač - víme, že budem muset na matriku před porodem i proto, aby uznal Libor oficiálně a právně své otcovství… po porodu se toto musí řešit soudně. I to je problém nesezdaných, navíc, kdyby se mu teď nedejbože něco stalo, nedostanu na mimi ani sirotčí důchod ani nic a oficiálně by byl otec neznámý :(
Navíc jsem překvapila i Liborova tátu tím, že mi přijde naprosto samozřejmé, že bude mít mimi příjmení po otci......
Copak toto vaše mimi nebylo společně plánované?? Ta reakce je nějaká divná… ale musím říct, že mi připomíná reakce mého otce… :D

Libor mě nemaže, ale zas obstarává v podstatě celou domácnost včetně úklidu… je fakt, že se to teď trošku zklidnilo, ale nechci zakřiknout… už tolik nepadám k zemi, ale pořát je na mě ještě hooodně opatrný a když vidí, že mi není 2× OK, radši udělá vše, jen abych se nezvedala z gauče nebo postele...... bojí se o nás oba, ale vím, že víc o mě..... říká, že mu jde hlavně o mě, že o mě nechce přijít..... mimi je jen třešnička na dortu :D

Co se týká porodného a dalších dávek, posílám dost dobrý link, kde je to pěkně vypsáno:
 http://www.babyweb.cz/…ce-2009.aspx?s=2

ha, ale do kdy tu uvedeno není. Ale bývalo to, že se msuelo požádat od 30 dní od narození… a do dalších 30 od podání žádosti to musí poslat…

hkac - určitě to bude OK.

leníku - krom loňského roku si tak brali naši Kity asi 7 let, takže to bylo fajn..... opravdu se od ní dá odpočinout, protože je velmi inteligentní s vysokým intelektem ( docela jsm zírala, když mi toto řekli v Pedagogicko-psychologické poradně) a bestia toho využívá........ navíc šikovná hérečka a manipulátorka....... takže toto střídání se fakt hodí… každý bývá rád, když si po těch pár dnech odpočine :D :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
751
7.9.09 15:37

ahoj :-) tak už vím amnio, je to ok a budeme mít chlapečka :-). No jediná výhoda amnio :-). zdravím těhulinky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14046
7.9.09 15:48

ahoj holky, chlapecek a holcicka opet potvrzeni :lol:
akorat nemuzu chodit , mam zakazany hejbani, mam byt jen v posteli, bo se mi oddaluje stydka kost a pekelne to boli

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6552
7.9.09 15:50

Ahoj holky,vsem gratulace k UZ,triplum a amniu a jak tak koukam,budeme unoracky mit samy chlapy :D :D

Marki,vasi jsou zlati,je pravda,ze bys mela asi ted odpocivat maximalne......Ale Kity uz je velka holka a az se mimisek narodi,urcite bude poprdena a pomuze. Ja v to teda krapet doufam i u Klarky,bude ji 7,az se maly narodi,tak uvidime.

Jinak pohyby,no,ja je teda citim dost,ja si lehnu,uz dava vedet a ma teda celkem paru. Citim pohyby uz tak 2-3 tydny a je videt,jak miminko sili. Ale co pamatuju u Klarky,tak mela silu taky hned od zacatku,pohyby jsem u ni mela od 17tt.

Jinak jsem prokramarila veci po Klarce a mam dve krabice a to jsem nebrala ruzovou. Takze nakoupim jen hezky veci naven,nadoma je oblecenej a muzu prevlikat 3× denne. :) a pak,ze nemam vubec nic
Z vetsich veci dokoupim kocar,autosedacku a prebalovaci podlozku,stul se mi sem nevejde a pak takovy serepeticky jako zavinku a latkovy pliny…Takze tak

Mejte se krasne,tehulky,zitra mam poradnu,tak jsem zvedava,kdy mne pozve na velkej UZ,zitra mimiska bohuzel neuvidim....... :cry: Lenka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6552
7.9.09 15:52

No Jizvi,parada,gratuluju,tak zachranis rady holcicek, to je naaadhera parecek :dance: :potlesk:

A Delfi,tobe gratuluji k chlapeckovi :-) L.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14046
7.9.09 15:56

holky dotaz co je to za vysetreni v tom 20 tt? jeste mi o tom mudra nic nerikala, tak at vim, co ji prippomenout

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14046
7.9.09 15:58

no ja to nezachranim to dcera :lol: za to kluk je nejak moc kluk 8O ja nestacila koukat, ten fakt je snad to restane brzo rust :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14046
7.9.09 16:06

a chystate se na 3D? ja porad nevim je to dost drahy, my jsme na mizine, i kdyz je to zase pekna vec… chjo ja nevim

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15674
7.9.09 16:07

Jizvi, kolem 18.tt jsou tripple testy, ale ty jsi asi nemyslela. Pak je UZ kolem 20-22.tt a ten je zaměřený na vývojové vady - pamatuju si, že když jsem čekala Anežku, vyšly mi tripple testy nějak nedobře (ale na druhou stranu než u DS - nízké hodnoty), a tak mě poslali do Gennetu na podrobný UZ. Tam doktorka projela miminko doslova od hlavy až k patě a zkontrolovala, co se dalo (srdíčko, mozek, ledviny, prstíčky na rukách i nohou atp). Obličej nechtěla Anežka ukázat, tak nás paní doktorka poslala na kafčo a za chvíli jsem měla přijít znovu, až se přetočila. Další UZ už by neměly zkoumat vývojové vady, jako spíš sledovat růst miminka, uložení placenty apod.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6552
7.9.09 16:08

Mne to laka taky,ale jak rikas,penize ted nejsou a je to jen takovy bonusovy navrch.....Ale mit prebytecnych 1200 tak jdu kouknout,jak vypadame :D Takhle se asi necham prekvapit...... 8) L.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6552
7.9.09 16:11

Tak nas dr,.posila krome genetickyho ve 20tt-ten se dela u nej,jen ho dela atestovany doktor,ne ten muj, na kardio ultrazvuk,zmereny cilene jen na srdicko. Taky 20tt. je to hrazeny,teda aspon bylo u Klarky,pojistovnou,ale jak jsem zjistila,tak ne kazdy lekar posila. Tak nas ted v dohledne dobe cekaji ultrazvuky dva. L.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15674
7.9.09 16:14

Na 3D se nechystám. Nejen kvůli penězům, ty bych i obětovala (třeba ten první screening by nám měla proplatit pojišťovna). Ptala jsem se doktora, jestli tenhle UZ má význam ještě jiný než že je to „hezké“, a on říkal, že spíš ne. Ne, že bych nevěřila, že UZ jsou škodlivé, ale tak nějak červíček stejně hlodá a jsem přesvědčená, že čím míň jich absolvuju, tím líp. Navíc já před každým UZ hrozně trpím - bojím se špatné zprávy. Myslela jsem si, že to budu mít jen do toho 13.tt, ale bohužel mě to nepřešlo ani teď. Já spíš uvažuju o měření průtoku pupečníkem, ale ještě se chci zeptat doktora, jestli je to k něčemu dobré. To se dělá kolem 30.tt (takže času dost) a platí se za to asi 1000Kč.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14046
7.9.09 16:14

ja totiz dneska byla u mudr kvuli tem bolestem stydke kosti a mudra aby mi zvedla naladu mi deti ukazala 3D, cumela sjem jak puk, jsou kazdy jiny a i tak jsou si podobni, holka ma jemnejsi obliccej a kluk se desive smal :lol: bulela jsem jak to bylo hezky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15674
7.9.09 16:23
jizvíková píše:
ja totiz dneska byla u mudr kvuli tem bolestem stydke kosti a mudra aby mi zvedla naladu mi deti ukazala 3D, cumela sjem jak puk, jsou kazdy jiny a i tak jsou si podobni, holka ma jemnejsi obliccej a kluk se desive smal :lol: bulela jsem jak to bylo hezky

Jizvi, mě u Anežky taky šíleně bolely stydké kosti. Sice až tak o měsíc později, ale přeci jen jsem nosila jedno miminko. A navíc to bylo kolem Vánoc a přibrala jsem za měsíc asi 4kg. Když to doktor viděl v průkazce, tak řekl, že v tom případě se tomu nediví..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14046
7.9.09 16:26

me bylo receno, ze je to hormonama z placent, ze je taam proste plno hormonu od tech dvou prcku, jenze ja nedolezu na zacchod, manzel uz me i nesl a ja bulela jak to boli :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí