Úprava styku prarodiče s nezletilou

Napsat příspěvek
Velikost písma:
2745
26.2.14 22:15

...

@Peťulílie Zaregistroval jsem, že jste se ozvala. :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8151
26.2.14 22:16

@Padre Paolo stojím si za tím, že matka nezanedbává péči o děti, problém máš ty s matkou a opačně, děti jsou v tom nevinně a o ně je postaráno dobře, tudíž ti podle mě návrh na změnu styku neprojde, protože jak jsem již psala pro to musí být závažné důvody a ty tu já osobně nevidím

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2745
26.2.14 22:16

...

@Barus56 píše:
@katalyzator Mě se hlavně příčí to, že o sobě píše jak je úžasnej jak on je nejlepší jak on je svatej a nikde nic nedělá špatně, že je prostě dokonalej, ale jeho ex to je naprostá zrůda.

Jako taková ne(sebe)reflexe?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8151
26.2.14 22:18

@Padre Paolo a tedy 10 tisíc na dvě děti nepovažuji za luxusní výživné na dvě děti, a už vůbec ne jak si psal že s tebou měla matka záměrně děti aby se finančně zajistila, nezlob se na mě ale ženská s 2 dětma rozhodně z 10 měsíčně zajištěná není

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Padre Paolo
26.2.14 22:18
@Peťulílie píše:
HAló, je krásné, že se tu řeší nějakej Padre…jen se cítím nějaká zanedbaná :oops: :,(Od původního tématu se odběhlo. Opravdu k tomu nemáte co říct? :?:

Péťo, ale já ti napsal, že podle mě nemá šanci, že to může být jeho volání po širším styku a že otevřením styku vůči němu je možné touhy babičky eliminovat. Nabídl jsem ti, ať mi dáš na něj kontakt a já mu akci s babičkou rozmluvím. Pokud chceš ještě něco řešit, napiš to sem, zkusím ti odpovědět.

@anickadomnik píše:
promiň ale já nějak nevidím to závažné zanedbání péče kvůli kterému by jí měli být děti odebrány. A rodinou terapii jste zkoušeli?
Nejde o to jí odebrat děti - to, že bych dostal děti do péče já, by rozhodně neznamenalo, že by jí byly děti odebrány. Ale chápu, že vy holky to tak vnímáte, že když zůstanou děti v péči matky, že nejsou odebrány otci, ale když má děti v péči otec, že jsou odebrány matce. Já do návrhu dal, aby měla širší styk s dětmi, než mám dosud já, a navíc, nejsem ješita, takže by mi nevadilo a podporoval bych to, kdyby děti klidně byly víc u ní i při svěření dětí do mé péče, chápeš?
Já jsem taky žádnou péči nezanedbal a souhlasil se svěřením do její péče. A pokud jde o zanedbání z její strany - není to zanedbání, ale vadné chování vůči dětem v tom, že dceru přinutila ke spáchání pomluvy otce (podle tr. zákoníku útisk a ohrožování výchovy) no a pak se vůči dětem dopouští zpronevěry. To jsou dost závažné skutky pro předání dětí do výchovy druhého rodiče se širokým stykem s matkou. Ne?
@Barus56 píše:
@katalyzator Mě se hlavně příčí to, že o sobě píše jak je úžasnej jak on je nejlepší jak on je svatej a nikde nic nedělá špatně, že je prostě dokonalej, ale jeho ex to je naprostá zrůda.

Takhle to čteš ty, ale myslím, že jsem popsal i své chyby a i přednosti ex, co se týká fyzické péče o děti. Nedělám z ní zrůdu, jen popisuju její chování a skutky.

• Citovat
  • Upravit
Peťulílie
26.2.14 22:19

@anickadomnik Děkuji za zkušenost. No já právě zítra nesu žádost o advokáta zdarma, nemůžu si ho dovolit zaplatit. NAvíc máme mít takovou pitomou soudkyni, u které jsme byli už jednou skrz styk otce. Tenkrát mně dotlačila do něčeho, s čím jsem nesouhlasila, ale proto, že jsem byla bez právníka, nevěděla jsem, co dělat :-( naštěstí jsem si nechala možnost odvolání a odvolala se. Táhlo se to další skoro rok. MAlá mezitím povyrostla, takže dobrý :-) myslím si, že extchýně nemůže uspět, ale přesto je mi to nepříjemné :-( ale kdybych věděla, že bych to na stopro vyhrála, zaplatila bych si toho nejdražšího advokáta, aby ho pak musela zacálovat ona :-D bohužel u této soudkyně si jistá nejsem :-/

• Citovat
  • Upravit
8151
26.2.14 22:22

@Padre Paolo nemám nastudované paragrafy trestního zákoníku, jen ti píšu jak to znám z praxe, soudkyně mi jasně řekla že pokud otec jednou s péčí matky (nebo obráceně) souhlasí, není tak jednoduché ji potom změnit, že pro to musí být závažné důvody, tedy zanedbání, týrání popřípadě bránění ve styku s druhým rodičem, ani jednomu u vás nedochází, proto si myslím že ke změně pečujícího rodiče nedojde.

navíc pokdu chceš děti do své péče ty s tím že v praxi se nic nezmění proč to tedy děláš? Jde ti o peníze?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8151
26.2.14 22:23

@Peťulílie vždycky máš možnost odvolání, já myslím že styk s prarodiči se nařizuje jen pokud je rodič např. po smrti a druhý nedovoluje styk dítěti s rodinou zesnulého, prostě tam kde ten styk nemůže přirozeně ovlivnit rodič.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Peťulílie
26.2.14 22:24
@anickadomnik píše:
„@Padre Paolo“
navíc pokdu chceš děti do své péče ty s tím že v praxi se nic nezmění proč to tedy děláš? Jde ti o peníze?

Jde mu o to zničit a vytrestat matku. O nic víc. A to je právě ta prasárna. Přesně to, co dělá můj ex.

• Citovat
  • Upravit
Peťulílie
26.2.14 22:28
@anickadomnik píše:
@Peťulílie vždycky máš možnost odvolání, já myslím že styk s prarodiči se nařizuje jen pokud je rodič např. po smrti a druhý nedovoluje styk dítěti s rodinou zesnulého, prostě tam kde ten styk nemůže přirozeně ovlivnit rodič.

No právě, mám v ruce emaily, kdy jsem babičku vybízela, aby se s malou vídala, trávily spolu čas a budovaly vztah. Od ní emaily pouze s nesmyslnými urážkami, obviněními a pouze jedním projeveným zájmem vidět malou. Za 20měsíců. Takže si myslím, že její návrh je naprostá kravina. NAvíc vnučku vidí vždy, když si ji bere táta domů na celý den…ale soudy jsou nevyzpytatelné. Bohužel. Zítra příjde paní z OSPOD a budeme to řešit. JE to opravdu smutné :,(

Mám vážné podezření, že to ex babka nemá v hlavě v pořádku a myslím, že v jejím případě bych uspěla, přemýšlím o návrhu psycho posouzení její osoby - s tím máte někdo zkušenost?

• Citovat
  • Upravit
Kies
26.2.14 22:31
@Padre Paolo píše:
Jak by tobě bylo, kdybys dítě viděla jednou za 14 dní přes den?

to je přeci rozdíl, pokud jde o matku a o babičku(ohledně vídání)… Úplně jiný vztah přeci… Proč by měla mít nárok jí vídat každou neděli od 10-17?!?! To jestli někdo schválí, tak se budu hodně divit!

• Citovat
  • Upravit
8151
26.2.14 22:32

@Peťulílie i s tím máme zkušenost :mrgreen:, soud nařídí posudek jen v případě kdyby opravdu došlo k tomu, že by uvažovali nad tím, že by jí ty návštěvy přiklepli a pozor na to pokud nařídí posudek nařídí ho pro všechny, tedy i tebe, dítě a otce a posudky budete platit což není úplně levná záležitost, po nás před 3 lety chtěli 10,000 zálohu s tím, že pak bude doplatek, ten měl být okolo 6,000 ale nakonec se posudek nedělal takže výslednou částku nevím

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8151
26.2.14 22:33

@Peťulílie a OSPOD bych se vůbec nebála, nemá šanci aby ji tohle prošlo

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Barus56
26.2.14 22:34

@Peťulílie Myslím, že můžeš být v naprostém klidu. Určitě soud vyhraješ ;).

• Citovat
  • Upravit
Padre Paolo
26.2.14 22:35
@adam75 píše:
@Padre Paolo Zamidrákovaný frustrovaný hovado už zase řádí na webu pro matky na mateřské. Jdi už do prdele. Nebo ještě lépe k psychiatrovi. Už ti z toho hráblo. Hážeš sem jeden slovní průjem za druhým a co věta, to perla.
Taky přeji hezký den.
@anickadomnik píše:
@Padre Paolo stojím si za tím, že matka nezanedbává péči o děti, problém máš ty s matkou a opačně, děti jsou v tom nevinně a o ně je postaráno dobře, tudíž ti podle mě návrh na změnu styku neprojde, protože jak jsem již psala pro to musí být závažné důvody a ty tu já osobně nevidím
Ano, děti jsou v tom nevinně a já nevidím důvod, proč bych měl tolerovat to, že matka chce děti okrást o milióny a vytlačit otce z jejich života. Ale samozřejmě sdílím tvůj pohled, že mi návrh na změnu styku neprojde, protože okrádání vlastních dětí matkou, nucení dětí k páchání trestného činu vůči otci nejsou podle soudu skutky, které by odůvodňovaly změnu úpravy výchovy. To je v pohodě. A to navzdory tomu, že soudkyně sama prohlásila, že peníze, které si chce matka nechat, jsou dětí, a navzdory tomu, že soudkyně sama prohlásila, že přímé ovlivňování dětí matkou proti otci považuje za prokázané.
@anickadomnik píše:
@Padre Paolo a tedy 10 tisíc na dvě děti nepovažuji za luxusní výživné na dvě děti, a už vůbec ne jak si psal že s tebou měla matka záměrně děti aby se finančně zajistila, nezlob se na mě ale ženská s 2 dětma rozhodně z 10 měsíčně zajištěná není

Uniká ti, že se o ně stará pouze z půlky, že jí mám s dětmi ty samé náklady jako ona. Uniká ti, že má ode mě zajištěné bydlení a vlastní příjem. Myslím, že žena se zajištěným bydlením bez hypotéky, celkovým příjmem 30tis. Kč na poloviční péči o dvě předškolní děti se má na dnešní poměry luxusně.

@anickadomnik píše:
@Padre Paolo nemám nastudované paragrafy trestního zákoníku, jen ti píšu jak to znám z praxe, soudkyně mi jasně řekla že pokud otec jednou s péčí matky (nebo obráceně) souhlasí, není tak jednoduché ji potom změnit, že pro to musí být závažné důvody, tedy zanedbání, týrání popřípadě bránění ve styku s druhým rodičem, ani jednomu u vás nedochází, proto si myslím že ke změně pečujícího rodiče nedojde.navíc pokdu chceš děti do své péče ty s tím že v praxi se nic nezmění proč to tedy děláš? Jde ti o peníze?
Od svěření dětí do péče si slibuji, že matka konečně pochopí, že jsem taky rodič a bude přístupnější nějakému společnému vedení dětí a ne jen diktátu z její strany, což praktikovala doteď. Takže svěřením do své péče chci zajistit rovnoprávnost rodičů a zklidnění militantní ex. A hlavně si od toho slibuji, že by matce mohlo dojít, že jí cílená indoktrinace dcer neprojde, že to se prostě nedělá, že na to doplatí. A tím ochránit děti před tím, aby jim tyhle prasárny dělala.
Ano, za ty závažné důvody považuji jednání, které má charakter trestného činu vůči dětem.
@Peťulílie píše:
myslím si, že extchýně nemůže uspět, ale přesto je mi to nepříjemné :-( ale kdybych věděla, že bych to na stopro vyhrála, zaplatila bych si toho nejdražšího advokáta, aby ho pak musela zacálovat ona :-D bohužel u této soudkyně si jistá nejsem :-/
Jooo, tohle mi k tobě dokonale sedí. Pak kdo chce prý trestat :mrgreen: :mrgreen:
@Peťulílie píše:
Jde mu o to zničit a vytrestat matku. O nic víc. A to je právě ta prasárna. Přesně to, co dělá můj ex.

Nechci matku trestat, chci, aby přestala dělat prasárny dětem. Nic víc.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová