Úprava styku prarodiče s nezletilou

Peťulílie
24.2.14 20:52

úprava styku prarodiče s nezletilou

Maminky,
máte prosím některá zkušenost, jaká je praxe u úpravy styku prarodiče s nezletilou?
S bývalým partnerem máme dítě-20měs. S otcem se relativně vídá a jelikož otec bydlí u své matky, i ta se styku s ním účastní a malou vídá. Teď mi došlo předvolání k soudu, že si právě bába zažádala o styk s malou. Chce ji mít každou první neděli v měsíci 10-17h. Přitom otec ji má dvě neděle v měsíci. Tak to jako mně zbyde jen jedna? NAvíc bába projevila zájem vidět malou pouze 1×, a teď si stěžuje, že prý ji nemůže vídat. Přitom mám schované emaily, kdy jsem ji několikrát pobízela, aby se s vnučkou vídala a ona neměla zájem. A teď nesmyslně kope. Co s tím, poradíte, prosím? Moc děkuji!

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Peťulílie
24.2.14 21:02
:roll:
  • Citovat
  • Upravit
2693
24.2.14 21:05

Emaily vytisknout a ukázat u soudu.
Argumentovat tím že otec dítěte žije s babičkou v jedné domácnosti a vnučku vídá pravidelně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Padre Paolo
24.2.14 21:05

V tomto případě se soudy obvykle přiklánějí k řešení styku v době péče otce. Takže sehnat důkazy, že otec a babička spolu vycházejí, nemají konflikty, doplnit důkazy o dřívějším nezájmu.
Na druhou stranu, pokud se tím otec snaží domoci širšího kontaktu s dítětem, na tvém místě bych mu vyšel vstříc a místo dvou nedělí přes den za měsíc nabídl dva ucelené víkendy od pátku večer do pondělí ráno. 20M dítě je na toto dostatečně zralé (pokud ještě nekojíš) a bude to pro dítě i pro otce obohacení. A ty si dáchneš. Co ty na to? Uděláš to pro vlastní dítě? A budeš mít pokoj od „báby“ :mrgreen:.

• Citovat
  • Upravit
Padre Paolo
24.2.14 21:07
@Olion píše:
Emaily vytisknout a ukázat u soudu.
Argumentovat tím že otec dítěte žije s babičkou v jedné domácnosti a vnučku vídá pravidelně.

Jak by tobě bylo, kdybys dítě viděla jednou za 14 dní přes den?

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
24.2.14 21:07

Tak to vůbec netuším, ale zajímá mě, jak to je. To by si taky už mohl zažádat - kde kdo!!! Už vidim jak si žádá třeba moje mamka, protože já děti určitě půjčovat nechci, rozhodně ne, bez mého dozoru!!! A napsat si o to soudně, tak u mě skončila na dobro.

• Citovat
  • Upravit
Peťulílie
24.2.14 21:14

Jako tím soudem už je to přehnaný, hlavně, když doteď neměla zájem. Nezkusila to ani normálně, tak nevím, co je tohle za šaškárnu.
NE, Padre Paolo, tohle pro svoje dítě neudělám. Na tohle zralá ještě není v žádném případě. Neudělám to proto, že svému dítěti nechci ublížit.

Vnučku vídá pravidelně. Ale přemýšlím, že také přejdu do útoku, už toho mám dost! :pocitac: Jsem schopná vytáhnout hodně nepříjemné věci, na jejich rodinu a opravdu vážně přemýšlím, že to udělám. Bohužel :-( Ale kydat na sebe dál hnůj už fakt nehodlám. Rok a půl je dost dlouhá doba.

• Citovat
  • Upravit
2693
24.2.14 21:15

@Padre Paolo Babička může jezdit na návštěvu. Představa že bych svoje dítě vozila po příbuzných protože mi to nařizuje soud, se mi nelíbí. A až dítě povyroste, nejspíš bude mít tatínek dítě i na víkend.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Peťulílie
24.2.14 21:16

@Olion Přesně, přijet za ní může kdykoli, vzít ji na hřiště, ale normálně domluvou…toto je přece ustřelený :,(

• Citovat
  • Upravit
473
24.2.14 21:25

Tak mě trochu zamrazilo prarodiče mého dítěte jsou rozvedení, takže kdyby si zažádali každý po jednom víkendu, tak my rodiče máme smůlu. Rozebraly by si to báby ;) mezi sebou. Tak rodiče snad mají přednost a zajistit dostatečný kontakt s babičkou by měl otec.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Peťulílie
24.2.14 21:32

Co máte proti slovu BÁBA? :D Malá to tak říká :-)

• Citovat
  • Upravit
Padre Paolo
24.2.14 21:35
@Anonymní píše:
Tak to vůbec netuším, ale zajímá mě, jak to je. To by si taky už mohl zažádat - kde kdo!!! Už vidim jak si žádá třeba moje mamka, protože já děti určitě půjčovat nechci, rozhodně ne, bez mého dozoru!!! A napsat si o to soudně, tak u mě skončila na dobro.
Může… A dost možná by uspěla.
@Peťulílie píše:
NE, Padre Paolo, tohle pro svoje dítě neudělám. Na tohle zralá ještě není v žádném případě. Neudělám to proto, že svému dítěti nechci ublížit.
Ale přemýšlím, že také přejdu do útoku, už toho mám dost! :pocitac: Jsem schopná vytáhnout hodně nepříjemné věci, na jejich rodinu a opravdu vážně přemýšlím, že to udělám. Bohužel :-(

Koho mi to jen připomínáš. Odveta za to, že otec chce vídat své vlastní dítě? Udáváním? Útokem? Pomluvami a nepříjemnými věcmi? Možná máš štěstí, že se nehodláš takto chovat ke mně, to by nedopadlo dobře. Moje ex to taky zkusila u 21 měsíčního dítěte a do půl roku jsem měl děti 2× 14 dní v kuse a 1× 21 dní v kuse, do 8 měsíců měla proti jejímu tvrdímu odporu téměř střídavku (6:8). Takže brzdi a koukej respektovat otce dítěte, pokud mu vědomě neubližuje.

• Citovat
  • Upravit
3Lu
14272

Boze ty tchyne jsou fakt nemozne… :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2745

...

@veri3110 píše:
Tak mě trochu zamrazilo prarodiče mého dítěte jsou rozvedení, takže kdyby si zažádali každý po jednom víkendu, tak my rodiče máme smůlu. Rozebraly by si to báby ;) mezi sebou. Tak rodiče snad mají přednost a zajistit dostatečný kontakt s babičkou by měl otec.

platí, že na styk je právo, pokud: „je zřejmé, že by nedostatek styku s těmito osobami pro dítě znamenal újmu.“ (§927 NOZ)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
473
24.2.14 21:43

@katalyzator

@katalyzator píše:
platí, že na styk je právo, pokud: „je zřejmé, že by nedostatek styku s těmito osobami pro dítě znamenal újmu.“ (§927 NOZ)

a co to jako znamená je zřejmé??? jednoho dědu jsem nepoznala a jsem celkem bez újmy. Oni ty rozvedení prarodiče mezi sebou ještě pořád soutěží, takže už vidím, jak se dohadují „je snad dědek míň než bába???!!!“

@Peťulílie
proti bábě nic nemám, té naší jedné už to zůstalo akorát extchyně je z báby celá pipi, ona je tedy pipi i z mámy. Dítě se nejprve naučí vyslovovat stejné vokály tzn. BÁBA je OK, jen bych u soudu se držela babičky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová