Úraz nohy

Napsat příspěvek
Velikost písma:
47759
9.2.13 19:42

@martina.se já vím, že se nesadruji, jen ta fixace k jinému se někde asi dělá a někde se fixuje prst samotný :kytka: Se strhavanim nehtu mám zkušenosti jen v detsvi, ale to už si tu bolest nepamatuju :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25065
9.2.13 19:56

@chelsea001

@vokishka píše:
Ale stejně se to do sádry nedává, jen se slepí náplastí k dalšímu prstu.
@j.a.n.i1 píše:
Tak přítel si taky naštípl malíček, u doktora byl (kvůli pojistce) ale jinak to bylo dost k ničemu, zafixovali mu to ke špachtli - ještě ten den to sundal a nechal bez ničeho a zahojilo se to ok.

Tak vzhledem k těmto komentářům bych počkala min. do zítra a nejela nikam. A už vůbec bych kvůli modřině na palci nevystavovala dítě zbytečné rakovinotvorné radiaci RTG :zed:
Pokud to bude oteklý, ledujte, kdyby to hořelo, můžeš dát na noc Paralen.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4780
9.2.13 20:03

Já jen tak k ostatním komentářům: palec na noze se při zlomenině sádruje. Je to opěrný prst na noze. Jiný prsty se nesádrují.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26093
9.2.13 20:09

Já bych s palcem možná zajela :think: jinej prst bych nehrotila, ale palec mi přijde docela důležitej… :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101567
9.2.13 20:13
@MartinaIrena píše:
Tak vzhledem k těmto komentářům bych počkala min. do zítra a nejela nikam. A už vůbec bych kvůli modřině na palci nevystavovala dítě zbytečné rakovinotvorné radiaci RTG :zed:

No, já bych zas nestrašila „rakovinotvornou radiací RTG“ protože dávka dnešních rengenů je cca tolik, jako člověk získá přibližně za týden z přírodních zdrojů…
Než z celého rentgenu bych měla strach, že budou chtít strhávat ten nehet.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4780
9.2.13 20:22

Strhnutí nehtu můžeš odmítnout

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7182
10.2.13 08:55

Já bych mu to namazala arnikou, případně ledovala, pokud by mohl chodit a nestěžoval si na to, na chirurgii bych ho netáhla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2183
10.2.13 13:03

Tak jsme nakonec dneska jeli, má to jen pohmožděný, tak mu to zafačovali a namazali nějakou mastí. Za 14 dní na kontrolu, díky za rady holky :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2183
10.2.13 13:04

Jinak chodit nechce, asi ho to hodně bolí, tak ho zatim nosíme :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
47759
10.2.13 13:32
@chelsea001 píše:
Tak jsme nakonec dneska jeli, má to jen pohmožděný, tak mu to zafačovali a namazali nějakou mastí. Za 14 dní na kontrolu, díky za rady holky :kytka:

Tak hlavně, ať se mu to brzo zahoji :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25065
10.2.13 13:40
@j.a.n.i1 píše:
No, já bych zas nestrašila „rakovinotvornou radiací RTG“ protože dávka dnešních rengenů je cca tolik, jako člověk získá přibližně za týden z přírodních zdrojů…
Než z celého rentgenu bych měla strach, že budou chtít strhávat ten nehet.

Mám kamarádku na radiologii a ta tedy vyprávěla trochu něco jiného. Dávka záleží minimálně na stáří přístroje, kterým zdravotnické zařízení disponuje. Já to tipovala, že to bude mít naražený, když hned usnul a kvůli modřině na palci bych fakt RTG u takhle malýho dítěte nedělala. Osobně se mi osvědčil vyčkávací přístup. Druhý den většinou ukáže.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2183
10.2.13 18:23

@MartinaIrena ale já se bála, že to bude mít naštíplé a on to trochu naštíplé má. Jsem klidnější, když se mu na to doktor podíval a nemyslim, že by ho jedno vyfocení rentgenem nějak významně poznamenalo :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
65066
10.2.13 18:26

@chelsea001 Taky si myslím, že ho to nepoznamená, aspoň máte jistotu. U dětí je to něco jiného než u dospělého, tam se na doktorka člověk spíš vykašle, ale je to jeho vlastní rozhodnutí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
75
11.6.17 16:24

Pád

Holky poraďte mám jet na pohotovost včera sme s manželem potřebovaly vystěhovat lednici a dát novou ale já sem ji neudržela a když jsem řekla pokládané tak bylo. pozde a milá lednice mě zuchla na nohu včera jsem myslela že mám po nože a dnes ráno jsem se na ni nemohla postavit noha sama modřina hlavně to bolí ale že by to bylo na umění to ne jen mám strach když mám nohu v klidu tak se mě zda ze celá otyka jde hůř skrčit jakoby tlak prosím o radu dík martina

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101567
11.6.17 18:14

@matiasek No, pokud to od včerejška vydrželo doteď, tak myslím, že to počká i na zítra na ráno…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody

Ikona - Petr Novák

Mgr. Petr Novák