Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
já nekojila
každopádně doporučují kloboučky a bepanthen-bo po kojení bradavky namazat svým mlékem… ale to se mi to radí což?
babička je pocamfrňaňá jo?
to je moc dobře,ona ho potřebovala mít asi skutečného vid? aby to dosedlo na správná místa… hele to je ted tak krásná diskuze než na začátku ![]()
Wendy, zkus ten bepanthen, ale ono to časem přejde. Vždycky jsem si myslela, že vyrostu, když se dítko přisálo
. A taky mě bolelo spouštěn mlíka. Ale přešlo, ani jsem si neuvědomila kdy, ale tak 3 týdny od porodu.
A Páťulka je krásnej, takovej šmudlínek a ty jsi taky kočka
. Na nevyspání si zvykneš, tělo se přizpůsobí
. Ženská vydrží víc než člověk
. A je dobře, že to tvoje mamka takhle vzala, moc ti to přeju.
Wendy, já si tedy bradavky při prvním mazala bepantenem, ale měla jsem pořád strach, aby to pak necucal, tak jsem si před kojením prsa pořád oplachovala a bylo to spíš horší. U malé jsem poslechla radu, že si je mám jen potřít odstříknutým mlékem a zahojili se podstatně rychleji. Ale ty první tři týdny jsem fakt lezla při každém přisátí po zdi. Jak kdyby mi z těch prsou vycucával žiletky ![]()
Wendyyy píše:
Mamka je z něj hotová, ale nemůže ho vídat častěji, páč od nás bydlí moc daleko. Ale dojela do porodnice se na něj mrknout
Jinak holky..nemáte nějaké rady na bolení bradavek? Ono se to už nedá vydržetJá si vždycky skoro vyškubu vlasy, když malej začne sát
jedině PURELAN nejlepší co existuje, je držší, ale zabírááááááááááá
Wendy jestli zvladnes, tak bych pro kloboucky sahla az v dalsim kole. Nejdriv bych zkusila bepanthen, prsa hodne nechavat vetrat a vydrzet. Myslim, ze to hlavne u prvniho mimca ma vetsina maminek. Ja take trpela a zatinala zuby, preslo to asi po trech tydnech. Bepanthen omyvat nemusis.
Gratuluju k miminku i bezva porodu ![]()
Ahoj Wendy! To je hezký, že se mamča takhle „spravila“ a je z malého hotová:-) Taky kdo by nebyl, je fakt sladkej. Ty bradavky - no asi to co ti tu holky radí- bepanthen(ten mi teda hodně pomohl) a hlavně vydržet, také jsem měla s malou takovou krizi, jen jsem se hrozila už toho, že zase bude chtít jíst. Tak jsem mazala, větrala a přešlo to pak úplně samo, musí si to zvyknout. A když to nepomůže tak asi ty kloboučky, ale s těmi zkušenost nemám. Jo a bepanthen se omývat nemusí, to nevím, jestli už tu někdo psal ![]()
Jé, Wendy, gratuluji k Patričkovi (hádala jsem správně
) je nádherný, jsem ráda, že to takhle dopadlo ![]()
a na bradavky mi pomohl bepanthen…
Wendy to odstříkané mléko je super-prostě po kojení si pomaž bradavku a dvors svým mlékem a nech zaschnout. Ty první dny jsou nejhorší,než se to srovná,možná také špatně přikládáš,Páta ti musí bradavku při přisátí vzít celou do pusy,jakoby se přisál i s kouskem dvorce.ne jen kousek,to pak bolí.
Hlavně vydrž mamčo ![]()
Wendy-Dávej si bepanten a to by e mělo i zklidnit nebo tu fialku ta by měla taky pomoci.
Jsem moc ráda že maminka tak krásně vyměkla. ![]()
Je škoda že ho nemuže vídat častěji.
Ale kojení hlavně nevzdávej. ![]()
Staninka30 píše:
Wendy-Dávej si bepanten a to by e mělo i zklidnit nebo tu fialku ta by měla taky pomoci.
Jsem moc ráda že maminka tak krásně vyměkla.
Ale kojení hlavně nevzdávej.
Tu fialku už ani neprodávají myslím, protože se zjistilo, že je karcinogenní. ![]()
Jinak Wendy gratuluji k miminku. Je moc hezkej…má super vlnku. ![]()
Navíc fialka je na moučnivku,ne na bolavý prsa ![]()
Prodávají ji,před pár měsíci jsem ji doma právě na ni použila.
Sumaya píše:Staninka30 píše:
Jsem moc ráda že maminka tak krásně vyměkla.
Ale kojení hlavně nevzdávej.To je taky možné že už jí nedělají.Ale za mě ještě byla.
Tu fialku už ani neprodávají myslím, protože se zjistilo, že je karcinogenní.
Je toho více na bolavá prsa zeptej se v lékarně ještě na co by ti mohlo pomoci od bolesti a na popraskané bradavky po kojení.
Já jsem kvůli tomu ze začátku používala kloboučky cca měsíc, pak to bylo Ok
a taky jsem mazala bradavky mastí Purelan, ale ten je drahý, můžeš zkusit bepanthen nebo lanolin