Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
no tak asi tak berry-je to je holka,který kdysi potřebovala vaši radu a rozhodla se jak se rohodla.a to i díky vám.i díky vám,má většinu výbavičky.ALE není povinná se vám svěřovat.kdyby chtěla napsat až dojde z porodnice,tak to udělá.tobě by se líbilo,kdybys ležela v porodnici a paní vedle tebe si nárokovala napsat všem tvým známým a rodině o tom co máš atd,jen proto,že tě viděla jako první po porodu?chápeš co tím chci říct?třeba se chtěla pochlubit malým sama.přidat zrovna fotečku atd........
Ne, stačí mi ta reakce prezentovaná tady. Jinak nijak ostře nereaguji, jen konstatuji, že má právo na své soukromí a to i přes vaše/tvoje protesty ![]()
RyBANA píše:
nevsik: och sestřelte mě už z těch nebes
jen si tam zůstaň a dovol mi se těšit a moudřet z tvých názorů ![]()
Ahojky holky
Tak už jsem konečně doma i s Patričkem
Všem moc děkuji za gratulace! A jak tak koukám..na FB mě předběhl tatínek a tady zase vy s fotečkama
Já už se nemám kde chlubit
Ale ještě jsem určitě nějaké přidám, jen si na focení vzpomenu vždycky až k večeru a to se mi nechce malého fotit bleskem ![]()
Jinak můžu říct, že je to úplný poklad. Na pokoji jsem byla s dvěma maminama, ty jejich děti pořád plakali, ale Patriček hezky spinkal
Vždycky se jen ozval když měl hlad a pak zase spinkal. Je to naše zlatíčko
![]()
A co se týká porodu…fakt jsem si to skvěle načasovala
V 2:36 začli bolesti..ale já pořád nechtěla jet, páč jsem si mysllea, že je to brzo. Tak jsme vyrazili až v 3:45 a to už s nesnesitelnýma bolestma!! Dojeli jsme do porodnice..přítel zrovna mačkal ve 4:30 zvonek u příjmu a mě praskla voda
ZA 28 minut už byl malý na světě
Aj jsem si zařvala
…ale jinak rychlovka, připadalo mi to jako 5 minut ![]()
Jinak jsem byla objednaná na první návštěvu v porodnici 29.12 v 10 hodin…tak měli radost když mě tam viděli o 5 hodin dřív ![]()
Jako nezavisly pozorovatel, ale pravidelny ctenar teto diskuze, musim reagovat. Pridavam se na stranu Rybany. Ja v porodnici reagovala jen na zpravy od manzela a od maminky. Na ostatni jsem nemela silu ani chut, a to jsem od pratel dostala dost darku na prcka, ale nemela jsem pocit, ze mi to dava povinnosti odepisovat na vsechny zpravy. Spis me teda vytacelo, ze nikoho nenapadne, nechat me napokoji a neotravovat. Vzdyt maminky spi i pres den a odpocivaji a pipajici mobil s debilnima sms je teda dost rusivy…
Wendyyy píše:
Ahojky holkyTak už jsem konečně doma i s Patričkem
Všem moc děkuji za gratulace! A jak tak koukám..na FB mě předběhl tatínek a tady zase vy s fotečkama
Já už se nemám kde chlubit
![]()
![]()
Ale ještě jsem určitě nějaké přidám, jen si na focení vzpomenu vždycky až k večeru a to se mi nechce malého fotit bleskem
Jinak můžu říct, že je to úplný poklad. Na pokoji jsem byla s dvěma maminama, ty jejich děti pořád plakali, ale Patriček hezky spinkalVždycky se jen ozval když měl hlad a pak zase spinkal. Je to naše zlatíčko
![]()
A co se týká porodu…fakt jsem si to skvěle načasovalaV 2:36 začli bolesti..ale já pořád nechtěla jet, páč jsem si mysllea, že je to brzo. Tak jsme vyrazili až v 3:45 a to už s nesnesitelnýma bolestma!! Dojeli jsme do porodnice..přítel zrovna mačkal ve 4:30 zvonek u příjmu a mě praskla voda
ZA 28 minut už byl malý na světě
Aj jsem si zařvala
…ale jinak rychlovka, připadalo mi to jako 5 minut
Jinak jsem byla objednaná na první návštěvu v porodnici 29.12 v 10 hodin…tak měli radost když mě tam viděli o 5 hodin dřív
Ahoj Wendy, to je super, že seš šťastná a že je Páťa takový zlatíčko
![]()
Wendy, gratuluji! Těším se, až se ozveš!!! Nádherný konec dramatického příběhu. Začnu věřit na happyendy ![]()
Wendy-Pěknej porod jsi měla a nádhernej konec velikého štěstí.
![]()
A je dobře že jsi doma z malím závidím hodného klučíka. ![]()
Berry, též nechápu tvojí reakci, ona nebyla povinna cokoliv sdělovat kor po porodu, když asi řešila jiné věci - srovnávala se s tím že je matkou, starání o prcka, kojení atd., a sama vím jaká jsem já byla citlivka po porodu, takže si myslím, že tím jsi se jí asi trochu dotkla… ![]()
A Wendy, už jste doma jo?
A porod jen tiše závidím
![]()
HOLKY PROBOHA! Byt´jsem se měla sakra co držet,abych jí nepsala,nebo nevolala, jestli už něco, nebo co,jelikož sama vím,jaké to je ,když člověk přenáší a už mu nervíky pracují,vážím si toho,že mi den po porodu napsala SAMA. Ovšem jen s tím,že má odrozeno,co to je apod se dozvíme později. Jakožto taky matka a navíc ruku na srdce,kolik z nás tady poslední dny okupovalo diskusi s tím,jestli už něco a CO v čistém nefalšovaném zájmu a držení pěstí zvědavá na človíčka jsem obdržela pouze zprávu o čase porodu s tím,že zbytek až se Wedndy vrátí. Možná za tu další hrst a každopádně za sebe mně to prostě a jednoudše nakrklo,v tom čistě zoufalém smyslu,že vlastně nic nevím,jestli je mimi v pořádku,zdravé,celé,za těch let,co žiju jsem nezažila,že by maminka nebo okolí poslalo zprávu o tom odrodila jsem ,více příště…
Ano,špatně jsem to tu prezentovala,zlá jsem na Wendy nebyla,jen jsem m.j. napsala,že „to se nedělá takhle nás všechny napínat,holky na miminu čekají na zprávy“ …smsky stále mám uložené,myslím,že kdyby to bylo tak,jak to tu podáváte,tak mi už nenapíše ani n´.Měla by k tomu plné právo. Možná si sama neuvědomila,že to třeba může v někomu udělat emocionelní rozkol,jako já netušila,že můžu sama v sobě tak reagovat- kdyby mi byla lhostejná,tak to neřeším,napíšu vám sem Wendy má odrozeno a konec.
Ostatně neznáte sled událostí,tak prosím nesudte.
já už to musím říct
Rybano-já jsem tak ráda že ses objevila! Hrozně ráda čtu tvoje reakce a příspěvky
málo přispívám,jsem akorát tichý pozorovatel,ale jak tě vidím že jsi do toho vstoupila tak hned koukám
mě prostě tvoje reakce baví a přijdou mi hodnotný! Tak to jen trocha toho pochlebování na Nový rok 
Já wendy něco naposílala a je mi vlastně jedno jestli se ozve teď nebo za týden,hlavně že je vše ok-na druhou starnu zase chápu že to někomu vadí nebo se rozčílí-náturu máme každý jinou!