Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Holky musím říct, že si připadám jak dojná kráva
Já toho mlíka mám dost, tak jsem strašně ráda! Bála jsem se že nebudu mít..a budu muset kupovat umělé. Neříkám, že je umělé špatné, ale mateřské je mateřské..a navíc ta cena..no jééj!
Tak doufám, že mi to vydrží..a budu dlouho kojit
S bradavkama sice pořád bojuju, ale už si začínám na bolest zvykat
Tak naštěstí to je vždycky jen první minutu a pak je klid ![]()
Wendyyy píše:
Holky musím říct, že si připadám jak dojná krávaJá toho mlíka mám dost, tak jsem strašně ráda! Bála jsem se že nebudu mít..a budu muset kupovat umělé. Neříkám, že je umělé špatné, ale mateřské je mateřské..a navíc ta cena..no jééj!
Tak doufám, že mi to vydrží..a budu dlouho kojitS bradavkama sice pořád bojuju, ale už si začínám na bolest zvykat
Tak naštěstí to je vždycky jen první minutu a pak je klid
holka, závidím ti. já jako mladá mamina doufala že budu kojit aspoň rok. Ale všeho všudy jsem kojila jen dva dny než mi malou vzali. Snad se u druhého špunta časem zadaří, dost bych si to přála.
Wendyyy píše:
Holky musím říct, že si připadám jak dojná krávaJá toho mlíka mám dost, tak jsem strašně ráda! Bála jsem se že nebudu mít..a budu muset kupovat umělé. Neříkám, že je umělé špatné, ale mateřské je mateřské..a navíc ta cena..no jééj!
Tak doufám, že mi to vydrží..a budu dlouho kojitS bradavkama sice pořád bojuju, ale už si začínám na bolest zvykat
To je dobře, že máš dost mlíka, já ze začátku i musela odstříkávat, jak jsem měla tvrdý prsa a zamrazovala na horší časy
ty ovšem přišly až po 3 měsících, tak to všechno muselo letět do koše
taková škoda
![]()
Wendyyy píše:
To je dobře, že máš dost
Taky jsem si připadala jako dojná kráva, musela jsem ještě odstříkávat,¨aspon jednou v noci(mala spala asi od 3tydnu 8-9hodin v kuse). takze kazdy den jedna sklenicka, mela jsem plny suplik v mrazaku. Ale co na tom, hlavně že bylo. Bradavky budou zachvili OK, neboj:-)
jé,co já bych za to taky dala! No Wendy tak si když tak odstříkávej a ukládej ve skleničkách do mražáku,kdyby přišla krize,tak atˇmáš kam šáhnout ![]()
Kolik už Patriček váží? Máš přehled?
Hmarilla píše:Wendyyy píše:holka, závidím ti. já jako mladá mamina doufala že budu kojit aspoň rok. Ale všeho všudy jsem kojila jen dva dny než mi malou vzali. Snad se u druhého špunta časem zadaří, dost bych si to přála.
To já taky závidím že
kojíš jen tak dál.
Já kojila jen
3.tejdny a pak jsem musela přejít na umělé mléko.Ale i tak je zdraví a to je hlavní. ![]()
wendy,krásná profilovka a gratuluju k miminku.
Nějak jsem nestíhala a až teď koukám,že už máš miminko.
Ahojky, no teď se chystám koupit si odsávačku, tak budu uchovávat do mražáku ![]()
A nemám přehled kolik váží, ale myslím že prospívá dobře…vypadá tlustější ![]()
28 jdu na kontrolu k doktorce, bude ho vážit tak uvidíme ![]()
Ale teď se strašně rozjedl…budil se co 3 hodiny..ale od včerejška co 1,5 hodiny. V noci jsem byla úplně vyčerpaná… ![]()
Wendy malej má cca 14 dní,že? To je růstový spurt,vydrž,to se zase ustálí,roste,zvyšuje se spotřeba mléka,tak si tě tak přirozeně na to připravuje,víš? Další bude kolem 6 týdne,pak cca 3 měsíc … Jde vždy o 2-3 dny a pak to zase bude dobré. ![]()
jste krásná rodinka moc gratuluji
![]()
uplně mě zarazilo jak máš mladýho chlapa
já jen zvyklá na mého,,starouška"(kdyby mě slyšel
)
ps.já mléko nejdřív odsála, než se přisál, tím mi odpadla bolestivá fáze kojení ![]()
držím palce
![]()
Asi to byl vážně ten růstový spurt. Včera už to bylo zase co 3 hodinky ![]()
Wendyyy píše:
Asi to byl vážně ten růstový spurt. Včera už to bylo zase co 3 hodinky
No vidíš, zvládli jste to dobře ![]()
Ahoj holky,sem zde nováčkem.Příběh Wendyy sem četla od začátku do konce.Teda holka smekám,si statečná a udělala si tu nejlepší věc co jsi mohla.Patriček je krásný-gratuluji
![]()
já věřím že mateřské mléko je to nej! je to přírodou vymyšlené tak aby bylo to nejlepší! ovšem dnešní doba a nátlaky taky ničemu moc nepřidají tak holt někdy nej nemusí být
nekojila jsem-ne proto že bych nechtěla ale stresy v porodnici a potom doma,že mi nikdo ani jednou neukázal jak na to,nepomohl dobrým slovem… prostě tolik jsem se vystresovala až jsem se zhroutila a žádné mlíko se mi nevytvořilo… ani 3 ani 5 ani 20 den po produ.snažila jsem se rozjet laktaci asi 3 měsíce a pak to nechala být aby jsme obě byly ok! a jaké spokojené mimi jsem měla po nástpu na UM. a stejnak nemocná je téměř pořád-nějaké chřipky,virózy,rýmy a kašle… svádět to na um nebo kojení nebudu,prostě malá je holt marodný dítě