Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
michaela1808 píše:weruuunka píše:ve vedlejší vesnici se némlich to samé stalo. nikdo to nevěděl a holku najednou rozbolelo břicho, jelo se do nemocnice a ono ejhle - porodila. ani rodiče to nevěděli…nikam nechodila k mudr. takže … je!Laskecka píše:To bych se hádala.
Holky, nerozčilujte se, to je určitě vtip, protože někdo tak s prominutím pitomý snad není
a abych tomu dala jen takovou veselou tečku na závěr, tak rodiče se po porodu pořádně střískali, malou milují a tatínek platí, ikdyž spolu nežijou. ona mu to totiž chtěla prý říct, jak zjistila, že je těhu a on už měl jinou, takže si to nechala pro sebe a tajila to. muselo to být dost děsné, ale myslím, že to byl prostě skrat. jinak je to normální holčina.
takže přeju zakladatelce, aby vše dobře dopadlo!!!
sikinka16 píše:
Wendy ty jsi teda trdylkoVěřím že to vše zvládneš
Asi to řekni tem rodičum.. To není věc ktera se dá tajit celý život.. Ted je ti 17 let, veci vnímaš jinak než jak by jsi je vnímala treba ve 30 letech.. Mám kamaradku, a ta mi říkala o její kamaradce.. Porodila ditě v 15 letech a dala do adopce.. Po letech by ho chtěla zpět alr už s tím nejde nic udělat.. Bude se trapit cely život.. Já měla 18 když jsem otěhotněla.. Vím že to vyzní divně, ale tak trochu jsem ho planovala.. Školu nemám ale to kvuli nečemu jinemu.. Ne kvuli miminku.. penez malo ale dá se to.. Mám přitele kterej musí prostě makat.. Život máme jen jeden.. Uvažuj holka.. Ditě si mužes nechat a školu udělat delé.. Ale když uděláš skolu tak dítě si už pak vzít nemužes.. Ted přemyšlíš tahle, ale za par let by tě to mohlo opravdu mrzet.. takže nepřemyslej nad dím, že rodice by nadavali že nemáš školu.. Ty už jsi ted/budeš taky maminka.. Byt matkou neznamená že 18 let se nehneš z domu… Taky jsem se toho bala.. Nejhorši jsou ty začatky s tím miminkem
Furt se to budí a jsi nevyspala.. Ale pak jsem se na ní podivala a rozplakala jsem se u ní.. Strašně mě fascinolo že byla u mě v bříšku.. Nikdy bych to nechtěla vratil zpět.. Škola u mě musí jestě počkat
Souhlasím
tu adopci bych taky promyslela, není to jen tak ![]()
holky ,mozna me ukamenujete ale nejde me to nenapsat…
jak to je cele nefer.::!! kdyz nejake bez urazky dite si zasoulozi a otehotni a pak to taji a chova se tak nezodpovedne a dite da prec a bude mu jedno to vse a stejne priste otehotni zas a jine holky se snazi leta a to dite nemaju nikdy!!!! tak co je to za svet""!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
ted to zakladatelko neber jako utok na tvou osobu !
Příspěvek upraven 05.12.11 v 15:34
a nechapu ze ho vedome ohrozujes§!! to si radeji poslechni kazne od rodickz jak se chovat tak nezodpovedne!!
holky pardon za moje slova ale tohle tema me zvedlo zluc!!!
1simona1 píše:
![]()
jak to je cele nefer.::!! kdyz nejake bez urazky dite si zasoulozi a otehotni a pak to taji a chova se tak nezodpovedne a dite da prec a bude mu jedno to vse a stejne priste otehotni zas a jine holky se snazi leta a to dite nemaju nikdy!!!! tak co je to za svet""!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
ted to zakladatelko neber jako utok na tvou osobu !Příspěvek upraven 05.12.11 v 15:34
Je to fakt hnusný co jsi napsala.. Vždy k takovym diskuzím musí napsat nekdo: kdyz nejake bez urazky dite si zasoulozi a otehotni a pak to taji a chova se tak nezodpovedne a dite da prec a bude mu jedno to vse a stejne priste otehotni zas a jine holky se snazi leta a to dite nemaju nikdy..
A pak tohle : ted to zakladatelko neber jako utok na tvou osobu !
Nezlob se ale brala bych to jako utok na její osobu!!! Je nepěkné když ženy vyčitají druhým děti!!
1simona1 píše:
a nechapu ze ho vedome ohrozujes§!! to si radeji poslechni kazne od rodickz jak se chovat tak nezodpovedne!!
A uvědom si její věk!! Koukám že se ti uplně zatmělo.!
sikinka16 píše:1simona1 píše:
![]()
ted to zakladatelko neber jako utok na tvou osobu !Příspěvek upraven 05.12.11 v 15:34Je to fakt hnusný co jsi napsala.. Vždy k takovym diskuzím musí napsat nekdo: kdyz nejake bez urazky dite si zasoulozi a otehotni a pak to taji a chova se tak nezodpovedne a dite da prec a bude mu jedno to vse a stejne priste otehotni zas a jine holky se snazi leta a to dite nemaju nikdy..
Nezlob se ale brala bych to jako utok na její osobu!!! Je nepěkné když ženy vyčitají druhým děti!!
A pak tohle : ted to zakladatelko neber jako utok na tvou osobu !
jak uz sem psala, tak to utok neni… a dite nevycitam nikomu,miminko preju kazdemu ale zeber si kolik mas takovych pripadu kde matka dite porodi a zahodi…copak si takove zenska dite zasluzi????
utok na zakladatelku to fakt nebyl jen nechapu jak se muze chovat opravdu tak nezodpopvedne aby nesla ani k doktorivi… rodice by ji urcite neublizili a aby se tak zachovala jen ze strachu z rodicov.....treba by ji pomohli…
No to teda
No udělala chybu to bez debat, a pokud dá dítě k adopci bude vytrestaná dost
Já nevím no, nemyslím si že do toho přijde znovu a bude dávat další a další dítě k adopci. ![]()
JJ je moc mladá, i když i v těchle letech se tomu dá postavit čelem že jo, já třeba moc obdivuju mladé maminky:pankac:
sikinka16 píše:1simona1 píše:A uvědom si její věk!! Koukám že se ti uplně zatmělo.!
Nevim proc se do Simci navazis. Rekla jen svuj nazor vadi? Ostatne nediv se nekdo se fakt snazi hodne dlouho a podstupuje ruzne veci aby se vubec mohl pokusit to miminko mit a pak kdyz si tady precte tohle tak proste jen krouti hlavou. Kazdej kdo se o mimi snazi hodne dlouho by si toho potom vazil a urcite by se nechoval takhle je to nezodpovedne a kdyz si to dite umi udelat tak by se taky mela umet starat a ne si jen myslet ze je to vsechno v poradku.
Přemýšlím o adopci už od začátku, co jsem se dozvěděla, že jsem v tom. Vím, že to bude hrozný pocit vědět, že někde mám dítě. Že zrovna slaví narozeniny, že je zas o rok starší apod. Jenže taky moc dobře vím, že s přítelem bychom mu nemohli zajistit dobré zázemí a rodiče by mi určitě nepomohli. A radši ho dám do adopce hned po narození, než abych to musela udělat po pár měsících. Snažím se k tomu dítěti nemít pevný vztah a myslím, že je lepší dát někomu kdo si dítě přeje a nemůže ho mít Vánoční dárek, než abych ho někde zabila..jak to většinou dopadá u mladých matek.
Wendyyy píše:
Přemýšlím o adopci už od začátku, co jsem se dozvěděla, že jsem v tom. Vím, že to bude hrozný pocit vědět, že někde mám dítě. Že zrovna slaví narozeniny, že je zas o rok starší apod. Jenže taky moc dobře vím, že s přítelem bychom mu nemohli zajistit dobré zázemí a rodiče by mi určitě nepomohli. A radši ho dám do adopce hned po narození, než abych to musela udělat po pár měsících. Snažím se k tomu dítěti nemít pevný vztah a myslím, že je lepší dát někomu kdo si dítě přeje a nemůže ho mít Vánoční dárek, než abych ho někde zabila..jak to většinou dopadá u mladých matek.
A jak to víš?Vždyť jsi to rodičům ještě neřekla!
Jdi se podívat do skupiny,kde jsou maminky v tvém věku a zeptej se jich jak jejich rodiče reagovali.
A jak si můžeš být tak jistá, že tvoje dítě opravdu dostane do slušné rodiny?Co když skončí někde samo v dětskym domově nebo nedej bože se dostane do nějaký pochybný rodiny? O tom jsi přemýšlela????????
Diggy píše:
taky mi ti připadá jako vtip, aby si rodiče nevšimli bříška v 9. měsíci těhotenství tak to je trošku moc ne. Renča
U nás na vesnici se to stalo, 16-letá holka se stahovala až do porodu pásy a nosila volné oblečení… Nepoznal to vůbec nikdo… Miminko porod nepřežilo
Slečna si teď dál užívá bujarých večírků a dělá že je naprosto nad věcí, ale rozhodně jí to muselo změnit život a nikdy na to nezapomene ![]()
Jak to vím? Třeba tak, že své rodiče moc dobře znám. Jejich názor na to, kdybych byla těhotná znám.
Myslím, že dnes už se adoptivní rodiče vybírají pečlivě a navíc pokud se obrátím na fod.cz , tak tam zajistí slušnou rodinu. Přemýšlela jsem o tom všem.
Hewe píše:¨Diggy píše:U nás na vesnici se to stalo, 16-letá holka se stahovala až do porodu pásy a nosila volné oblečení… Nepoznal to vůbec nikdo… Miminko porod nepřežilo
taky mi ti připadá jako vtip, aby si rodiče nevšimli bříška v 9. měsíci těhotenství tak to je trošku moc ne. RenčaSlečna si teď dál užívá bujarých večírků a dělá že je naprosto nad věcí, ale rozhodně jí to muselo změnit život a nikdy na to nezapomene
Neskutečný… ![]()