Utíkám před překážkami

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
1950
25.1.18 14:36

Utíkám před překážkami

Ahoj holky.

Rodiče mě nikdy moc nepodporovali. Otec výučák, máma základku. V rodině jsem jediná, kdo má Bc.

V čem je problém? Utíkám! Nejsem schopná překonat překážky, zlomit to a jít dál a něco dokázat.

Na ZŠ jsem chodila do tanečků, jednou jsme měli cvičit v jiných prostorách, já tam netrefila, styděla jsem se že bloudím, tak jsem se na to vyprdla…a už nikdy víc tam nešla. Naši se o tom dověděli až později a dostala jsem vynadáno, že je to stálo peníze.

Na vysněnou školu jsem nešla, měla jsem špatné známky z dějepisu, tak jsem si řekla, že když je to stěžejní předmět, prdím na to a šla jsem na něco, co jsem vlastně ani dělat nechtěla. Udělala jsem výučák.

Pak jsem se hlásila na nástavbu a jako zázrakem se tam dostala, poté jsem chtěla do Anglie jako aupair a vydělat si tam na další studium v cestovním ruchu. Jenže neměla jsem na odjezd a tak si našla práci, kde jsem zůstala a seznámila se s manželem.

Toužila jsme stále po cestovním ruchu, tak jsem zkusila VŠ, po prvním semestru jsem to kvůli jedné zkoušce z makra vzdala. Vůbec jsem tu zkoušku nezkusila. Prostě jsem skončila a přešla na jiný obor. Ten jsem vystudovala, ale sama se dodnes stydím, že šlo o soukromou školu - placená z mého platu.

S odstupem jsem se hlásila na navazující studium na veřejné škole. Podlehla jsem ovšem zas a na přijímačky nešla. Přeci se soukromou Vš nepůjdu jak blbka na veřejnou, co si pomyslí? Hloupá…atd. Takže jsem na přijímačky nešla.

Mezitím u mě došlo k psychickému kolapsu a já se dlouho léčila - chvíli medikace, ale už jsem relativně ok. Prošla jsme dlouhým a náročným vývojem a snad našla i samu sebe. Objevila sebe samu a našla to, co mě snad učiní šťastnou. Rozhodla jsem se pro absolutní změnu oboru - pracovala jsem jako ekonom, studovala management - nyní se hlásím na Vš, znovu na bakaláře, na veřejnou školu… Začala jsem se učit na začátku léta. Jenže s dvěma dětmi a velkým domem, je to dost náročné. V hlavě mi vůbec nic nezůstává. Počítám měsíce, dívám se na statistiky, projíždím učebnice a je to tady zas!!!

Když píšu, že jsem našla sama sebe, vím jistě, že to, co bych pak mohla dělat, bych dělala celou svou duší…bylo by to moje poslání. A celé měsíce jsem žila v tom, že se na tu školu dostanu…prostě dostanu, musím! Ale dnes to přišlo…obavy, strach, neschopnost…zatím to není tak silné, ale potřebuji to zabít už v zárodku, jinak už nikdy nic nedovedu do konce. Pláču, že jsem k ničemu. Nevím, jak to zlomit…Myslela jsem, že už je to za mnou!

Jinak vždycky mi učitelé říkali, že když chci, tak umím a jsem dobrá, ale já se nikdy neučila, nebo naopak učila až moc…vše přečetla, podtrhala, vypsala, vypracovala všechny maturitní i státnicové otázky…ale vlastně už vím úplné prd! Asi nemám systém, nevím, jak na to. Mám velký respekt před veřejnými školami i studenty na nich… Maturita s vyznamenáním a to jsem se šprtala jen 2 dny, protože po zbytek jsem jen vypracovávala otázky. Všechny své úspěchy ve škole prostě přičítám velikému štěstí.

Jak to…zlomit? Zničit! Prostě to nechci mít, chci tam jít, umět, udělat to…věřit si…a tak dlouho to šlo a už jsem zas zpět :,(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
12330
25.1.18 14:58

Manžel o tom ví? Podporuje tě? Prostě musíš zatnout zuby a zkusit to, buď to vyjde nebo ne. Když to nezkusíš, tak se to nedovíš. Akorát si pořád budeš říkat, co by bylo kdyby…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4957
25.1.18 15:47

Respekt pred verejnymi VS mit nemusis, na vetsinu z nich je velmi snadne se dostat, jde pak o to se tam udrzet. Pokud teda nechces jit na medicinu, farmacii nebo tak neco. Neboj se to zkusit, jestli mas bc. titul, tak jsi uz prokazala, ze to muzes zvladnout. Hodne stesti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1950
25.1.18 15:54

@iiiv Ví. A podporuje mě. Dnes řekl, že každý druhý víkend je jenom můj. Že se postará o domácnost i děti.

Přemýšlím, co je lepší. Jít na přijímačky, neudělat to a pak si říct…no jo, tak fakt jsem blbá a neschopná.

Nebo tam nejít a říkat si, že jsem neschopná.

Já vím, že to moc prožívám. Jenže to tak zkrátka mám a nemůžu si pomoct. Dle statistik se tam dostane každý 4., tak to zas není tak strašný.

Chodím i na psychoterapii, mám to z dětství…domácí násilí, ponižování. Ale hergot už to bylo dobrý.

Teď jsem se rozbrečela, hned jak muž přijel domů. Jsem celá upoceá, bolí mě břicho, třesou se mi ruce…no jako kdybych ty přijímačky měla dnes. :roll:

A není to jen se školou, ale obecně se vším…např. když jsme jeli porvé na vodu…já vyšilovala a pak jsem vzala pádlo a poprvé hrábla do vody a zjistila jsem, že to miluju!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová