Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Me teda ultros dali po umelem oplodneni na delozni slznici aby se vlozene embryjko mohlo pekne zavrtat.. pomohlo mi IVF, ale ultros beru taky. Beru ho i pres pozitivni tt, a patrne ho budu brat cele tehotenstvi.
Pokud nemáš prokazatelně sníženou hladinu progestetonu, tak je to jen placebo.
@Safrik nemá vliv na sliznici, ale nahrazuje funkci žlutého tělíska. Brát ho budeš v prvním trimestru.
Dr mi chce dělat hormonální profil až po případné ms. Mam za sebou jeden potrat, jak píšu, a dr si myslí, že je to možná krátkou luteální fází, proto nasadila utrogestan. Prodloužila by tím druhou fázi cyklu, a mimčo by se tak mohlo pěkně zavrtat, snad. ![]()
@Safrik No já jsem otěhotněla přirozeně, cca po dvou měsících snažení. Jenže jsem potratila, a od te doby nic. Měla jsem i slabou ms, tak jsem si myslela, že mi neroste sliznice, a proto se nedaří. Na doporučení dr jsem začala brát kotvičník, predtim drmek, a minulé úterý bylo vidět, že je po ovulaci, a že sliznice je vysoká, tak možná bylinky zabraly. ![]()
Nicméně teď mám utroš, a jsem víc unavená, precitlivělá, a prsa mě bolí už od ovulace, to jsem predtim neměla. ![]()
Taky to tak mas?
@Nell94 nevim jestli je to po ultrosi nebo uz jsou to tehu priznaky
jinak jsem 9 den po et, 16 dni po ovulaci, ms uz mi meska 3 den a digitalne testik pozitivni, i vsechny ostatni.. spis mi trosku točí jak ten ultros „tece“ beru ho 1-1-2. Bez vlozky nemuzu ted zit
ale stoji to za to po tom vsem.. s jak jsi na tom ty jinak?
@Safrik No bylo by to super, mám už 9-10 dni po ovulaci, ale radši testovat nebudu dřív, jak v tu neděli, abych nebyla případně zklamaná. ![]()
No já beru 0-0-2, což mi oproti ostatním přijde málo. Výtok jsem zaznamenala taky, a nejvíc mi vadí, že cítím to vlhko. Byli jsme včera v aquaparku, a sotva jsem do těch plavek vlezla, už jsem to cítila. No moc příjemný mi to teda nebylo.
Co mas na mysli? ![]()
Já po příteli chtěla, aby začal brát nějaké vitaminy, na podporu. I dr se ptala, co bere, že se hrabeme jen ve mě, ale problém muže byt i u něj. Jenže on si mysli, že když se to povedlo jednou, tak že v něm problém být nemůže. Až když jsem mu to nedávno skoro vyčetla, že by pro to taky mohl něco udělat, tak slíbil, že začne něco brát, a že by šel i na spermiogram, když teda půjdu s nim. To bys ho zabila. ![]()
Snažíme se rok, tak už je asi čas, něco s tím dělat.
Vy jste se snažili jak dlouho? ![]()
@Nell94 3 roky, v lednu jsme byli na 1 ivf, to nevyslo.. a ted konecne podruhe ano
jo manzel mel taky spatny spermio, spatny tvar a rychlost.. bral selzink na zlepseni a povedlo se nu.. taky mi to vadi, uz i spim v kalhotkach s vlozkou, rano sem to mela vsude, no hnus
ja uz mela 10 den po ovu maliho ducha co zacal silit
treba by vam pomohla jen inseminace
Ja jsem na tom ted takhle (foto) ve ctvrtek jdu do car na krev, uz se tesim.. ten pozitivni test byl byk vysvobozeni…
Já ho dostala teď první cyklus na případnou podporu těhotenství (mám za sebou jednu revizi a jedno biochemicke). Mám to dostat dneska a zatím nic. Mohl to zpozdit ten utrogestan?
@skorotehotna urcite za to muze ultros ale i tehotenstvi
ja to po prvnim neuspesnem ivf dostala o par dni pozdeji i pres ultros.. ted kdyz se to povedlo(doufam) tak jsem v den ms jen kratce zaspinika slabonce a nic.. tak drzim palecky ![]()