Úvaha nad přerušením těhotenství…

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
158
26.3.25 07:25

Úvaha nad přerušením…

Ahoj holky, jsem aktuálně psychicky na pokraji sil :,( …o to hůře, že se mi neděje vlastně v životě nic tragického.
Je mi 33, mam 2 lete dite, partner ma 46 a z předešlého vztahu ma 18.letou dceru a 13.leteho kluka (oba k nám pravidelně chodí, ale bydli kousek jinde). Vztahy jsou fajn díky bohu.
Bydlíme v menším domku, oba máme práci (ja pracuju na plný úvazek od prosince a maly je v jesličkách, spokojeny). Nemohu jist antikoncepci a podle toho taky fungujeme intimně…dáváme si pozor a v obdobi ovu používáme ochranu. Další dítě jsme neplánovali, bylo to spise otevřené téma, ne striktně uzavřené…ale ja mela poporodni deprese a cele těhu bylo pro me extrémně náročné, takze jsem spokojena tak, jak to je. Poslední půl rok mam pocit, ze je vše za mnou a tzv jsem se nadechla konecne spokojene funguju. Malého miluju, jsem hodne pečující matka. Vlastně jsem ho za ty 2 roky nedala ani nikdy na hlídání mimo muže na pár hodin kvůli kadeřnici…pres noc treba u babičky vubec. Nejak to tak zatim mam, az ted pomalu uvazuju, ze to zkusíme, kdyz vidím, jak krásně dává jesle a jaké dělá pokroky.
Ted k veci…zpozdila se mi menses, o 4 dny a dnes jdu na gyndu. Jsem urcite v tom, nejak to citim, pne me břicho apod…řeknete si, ze nejspíš krátká doba, ale ja to mívám presne na den, cely život…jsem fakt v šoku od doby co to tusim a citim…nespim,,moc nejim, jsem uplne v mimo…partner už neví jak mi pomoct. At se prý rozhodnu jakkoliv, podpoří mě a sám se malinko víc přiklání k tomu, aby další dítě nebylo…extrémně se stydím to říct, ale cítím to taky tak :,( …plně si uvědomuju, jaký dar to je a kolik žen s tím má potíže…nechci se rouhat. Jsem zodpovědná, nebo aspoň jsem si to myslela a ted si připadám strašně…bojím se, necítím se na to, byť nemám žádné racionální ani materiální překážky. Ale ja to cítím jinak. Uvedomuju si, ze muzu litovat, vlastně to tady v diskuzích většina píše…ale jsou i zeny, kterým to, co cítily, udělaly to, tak ulevilo??? Ani nevim proč sem pisu, jsem zoufala, vyrizena…samozrejme je rozhodnuti pouze na mne..vim :(.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Anonymní
26.3.25 07:47

Mam dvě děti, antikoncepci nemohu brát. Chránime se, ale jasně nic neni 100%, kdybych otěhotněla, jdu na potrat. Uzila jsem si v tehotestvi dost. Kdybych se nebála operace, tak se nechám sterilizovat, ale uvazuji nad tou sterilizaci cim dal casteji.

• Citovat
  • Upravit
34473
26.3.25 07:50

Jestli to dítě nechceš, tak ho neměj, nebudeš první ani poslední. Tady se z toho dělá vždycky pomalu vražda, ale já znám min. 15 žen, které na přerušení byly a trauma nemá ani jedna. Musíš si to srovnat v hlavě a rozhodnout se tak, tak to cítíš. Že někomu nejde otěhotnět, kvůli tomu přece vy nemusíte mít 10 dětí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
158
26.3.25 07:55

@terien mockrát děkuju za odpověď, vážím si toho a moc mi to pomohlo. Ze ma nekdo i jiny pohled, většina se to totiz asi boji napsat skrz soudy ostatních…ja mela tu potřebu to napsat, pomáhá mi to…byt jsem konecne rozhodnuti jeste neudelala. Dekuju i anonymnímu příspěvku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Velryba černá
26.3.25 07:58

@verus500 jestli dítě nechceš, neměj ho. Beztak se musíš rozhodnout na základě aktuálních pocitů, co bude potom, nemůže nikdo vědět.

• Citovat
  • Upravit
9273
26.3.25 08:01

Jdeš k lékaři brzo a to je dobře, když uvažuješ o přerušení. Partner už teď živí 3 děti a to není málo, zároveň už je starej :nevim: Šla bych k lékaři pro pilulky a pořešila antikoncepci do budoucna.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34473
26.3.25 08:02
@verus500 píše: Více

Hlavně pokud se rozhodneš pro přerušení, už se k tomu nevracej. Po letech budeš v jiné situaci a možná to uvidíš jinak, ale rozhoduješ se teď, z důvodů, které jsou v tuto chvíli a nemá smysl to hodnotit pozdější optikou. Držím palce, ať se rozhodneš správně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
158
26.3.25 08:02

@Velryba černá je to tak, bojuju ted hodně s předsudky, strachem co bude, ale jak píšeš, dopředu to nikdo neví…složité. Nejaky cas na rozmyšlenou jeste mam, ale převaha myšlenek je k přerušení

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8379
26.3.25 08:03

Takhle, určitě nebudeš první ani poslední, kdo se rozhodne stejně. Hlavní je, abys byla ty v pohodě - jak bys pak chtěla vychovávat děti, kdybys to nedala psychicky ;) do budoucna popremyslejte nad lepší ochranou, ať nemusíš podobné stresy zase prožívat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
158
26.3.25 08:04

@terien moc dekuju. Ani nevis, jak ta slova pomáhají. Je to tak…vzdyt ja kdyz se na sebe dívám zpětně, treba do 20.ti, tak si říkám treba: “ze jsem se nesnažila ve škole ještě víc apod”. Nicméně to tak tehdy bylo, ted je ted a vetsina mění postoje a názory. Ted to mam takto, je to pravda.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34473
26.3.25 08:05

Ať už se rozhodneš jakkoliv, trvala bych na vasektomii u partnera.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Velryba černá
26.3.25 08:07

@verus500 kdyby to potom tvá psychika nezvládala, neváhej vyhledat pomoc, ono se to vůlí ovládnout nedá.

• Citovat
  • Upravit
158
26.3.25 08:07

@izabe to tedy….asi stačil opravdu nějaký malý únik :nevim: …ale vážně nejsme žádní, co by jim tohle bylo jedno. Jsme spolu 5 let, intimně žijeme pravidelně a dite jsme meli, kdyz jsme si to řekli a díky bohu se povedlo. Ted jsme v šoku oba, hold asi bez ochrany uz to asi nepůjde vubec 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
158
26.3.25 08:09

@Velryba černá to me prave hodne děsí upřímně…mela jsem totiz poporodni deprese, ktere jsem tedy zvládla sama a bez medikace…ale po rozhovoru potom s gyndou to pry byly jasne deprese…jsem asi i citlivější žena. Nicméně si myslim, ze vse je o te hlavě. Chce to mít srovnané

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
158
26.3.25 08:10

@terien mozna ano…pobavíme se o tom, zda by byl ochotny. Jr to hodny a férový chlap, uvidim co mi na to rekne

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Hra JAUVAJS!

• (3.8) + 10 recenzí

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová