Úvaha o plodnosti

Napsat příspěvek
Velikost písma:
4507
4.1.19 09:47

@Leli83 moc dekuju, vážím si toho, ze ses tak rozepsala :) to není tak, ze by mě to nějak extrémně trápilo, spis mě to překvapilo, když jsem to včera slyšela. Moje sestra pracuje v CAR jako anestreziologicka sestra, mě je 30 a říkala, ze většina žen, které uspava, jsou mladší než já, což je drsne, ze i mladé holky mají problém s otehotnenim. Takže jak to mají neplodné páry těžké, vím moc dobre. My s mužem problém neměli a naopak od te doby, kdy se nám to povedlo na první stouch jsem se začala o neplodnost zajímat, protože je mi líto, ze někteří mají takové trápení a my jednou vlezeme do postele a je hotovo… a zrovna o mem manželovi nemůžu říct, ze by prekypoval zájmem o zdravý životní styl. Pravda je, že než jsem měla syna, tak jsem taky nějak nehrotila tolik odpad a obecně plýtvání, jako teď. Najednou nějak nechci, aby žil v době plastové a nevazil si věci. Rezervy samozřejmě mám taky, rozhodne si nehraje jen s klacikama, ze by mlátil jedním o druhým a ze já ziju jako eko žena ve slumu… :) každopádně s tou podporou plne souhlasím :kytka: ještě jednou díky!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1974
4.1.19 09:53

@Russet Tak já myslím, že je zcela normální neabsolvovat žádnou prohlídku, pokud pár nemá problém s početím.

Problém okolí neplodných párů spočívá právě v tom „já bych, kdybych, tak bych“… ;) Nechci tvrdit, že nemůžeš mít ty a lidé s podobným názorem k problematice svůj postoj. Ale platí tady stejně jako jinde to otřepané - kdo nezažije, nepochopí. Nedělám z neplodných nějaké mučedníky, ale je to stejné jako třeba s postiženými lidmi. Taky nebudu kamarádce na vozíku při každé příležitosti říkat, jak BYCH se zařídila já, KDYBYCH přišla o nohy.

Adopce X cizí sperma. Víš, že já měla v první fázi stejný názor? Když nám řekli, že manžel svoje bio dítě s největší pravděpodobností mít nebude, chtěla jsem jít obratem na OSPOD pro papíry k adopci. Manžel mě přesvědčil, ať zkusíme dárce. Chtěl alespoň z půlky „naše“ dítě. Dnes jsem za to ráda. Pominu problémy s adopcí spojené, vše se dá ustát, ale zažila jsem těhotenství, porod, kojení, hormonální smršť…

Jinak k životu bez dítěte - věř nebo ne, ale taky jsem před informací, že přirozeně dítě nebude, nežila život zoufalce. Dokonce jsem cca do svých 25 let tvrdila, že nikdy žádné mimino nechci. Smysl života jsem měla tehdy úplně někde jinde, plány diametrálně odlišné od péče o dítě. Ač nevěřící, mám ráda hlášku: „Chceš-li pobavit Boha, seznam ho se svými plány.“ :-)

Zakladatelce se omlouvám, mám pocit, že to začíná být trošku off topic. :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53518
4.1.19 13:46
@Leli83 píše:
@Russet Tak já myslím, že je zcela normální neabsolvovat žádnou prohlídku, pokud pár nemá problém s početím.

Problém okolí neplodných párů spočívá právě v tom „já bych, kdybych, tak bych“… ;) Nechci tvrdit, že nemůžeš mít ty a lidé s podobným názorem k problematice svůj postoj. Ale platí tady stejně jako jinde to otřepané - kdo nezažije, nepochopí. Nedělám z neplodných nějaké mučedníky, ale je to stejné jako třeba s postiženými lidmi. Taky nebudu kamarádce na vozíku při každé příležitosti říkat, jak BYCH se zařídila já, KDYBYCH přišla o nohy.

Adopce X cizí sperma. Víš, že já měla v první fázi stejný názor? Když nám řekli, že manžel svoje bio dítě s největší pravděpodobností mít nebude, chtěla jsem jít obratem na OSPOD pro papíry k adopci. Manžel mě přesvědčil, ať zkusíme dárce. Chtěl alespoň z půlky „naše“ dítě. Dnes jsem za to ráda. Pominu problémy s adopcí spojené, vše se dá ustát, ale zažila jsem těhotenství, porod, kojení, hormonální smršť…

Jinak k životu bez dítěte - věř nebo ne, ale taky jsem před informací, že přirozeně dítě nebude, nežila život zoufalce. Dokonce jsem cca do svých 25 let tvrdila, že nikdy žádné mimino nechci. Smysl života jsem měla tehdy úplně někde jinde, plány diametrálně odlišné od péče o dítě. Ač nevěřící, mám ráda hlášku: „Chceš-li pobavit Boha, seznam ho se svými plány.“ :-)

Zakladatelce se omlouvám, mám pocit, že to začíná být trošku off topic. :oops:

Tak v mém okolí bylo hodně žen, které se nechaly prohlížet už půl roku od začátku snažení, protože to trvalo „moc dlouho“ a chtěly miminko teď hned po svatbě. Jedna nechala otestovat manželovi sperma, jestli je vůbec schopný děti mít. Rozhodně tam nechodí jen ti, co už problém mají třeba rok či dva.

Boha sem vůbec netahej, ten stejně není! :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6439
4.1.19 14:13

@Verurizeckova
Tak se zvednou částky za sperma a bude těch bílkovin dost. Za patnáct stovek se dnes nedá koupit ani litr kvalitního rumu. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4507
4.1.19 14:30

@samá práce a dovedes si představit, kdo by pak chodil darovat matros? Měla bych obavu, co by tam pak v těch kaliskach skladovali :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
355
4.1.19 15:50
@Verurizeckova píše:
@samá práce a dovedes si představit, kdo by pak chodil darovat matros? Měla bych obavu, co by tam pak v těch kaliskach skladovali :)

Myslíš, že teď jsou dárci v pořádku? :think: Cary to dělají pro peníze a ženy mají děti s úplně cizími chlapy o kterých nevědí NIC ..to je hodně velký prostor pro možnosti. Je hodně možný, že sice sperma je ok, nějaký ty základy jako matura ( :lol: ) také, ale ve skutečnosti kdyby ty příjemkyně viděly ty chlapy včetně chování v reálu…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4507
4.1.19 17:01

@Origamia iluze si o tom nedělám, ale jestli je to pro ne jediná cesta, je to jejich volba :) ono kolikrát i vdaná ženská pozná, že má dítě s blbcem až za nějakou dobu. Samozřejmě, že indicie jsou, ale někteří jsou fakt šílení :) když ptáčka lapaji, hezky mu zpívají :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1974
4.1.19 21:18

@Russet Tak to už je přes čáru, uznávám. Je to asi i o těch informacích - na jednu stranu je fajn, že lidi o problematice vědí, na internetu se dá zjistit objem znalostí absolventa medicíny, na druhou stranu když jsou tím ty ženské masírované od chvíle, kdy začnou rozum brát, tak pak asi některé panikaří. Jinak Boha sem netahám, mám na to taky svůj názor, jen se mi ta hláška líbí víc než ohrané: „Člověk míní, život mění.“ :-)

@Origamia Spousta těch, co dárcovství odsuzuje, nabízí obratem jako alternativu adopci. Pokecáme o genetické výbavě těch adopčátek? ;-) Osobně nemám nijak vyhraněný názor na (ne)rovnici genetika X výchova, manžel v tom měl ale jasno (viz můj příspěvek výše). Jinak si troufám tvrdit za většinu příjemkyň „dárečků“, ať už spermií, vajíček nebo i celých embryí, že opovržlivé hlášky o dárcích se nás pramálo dotýkají. Máme doma SVÉ děti. Nebudu ti tu psát, jak je dcera šikovná, ve spoustě věcí popředu - skeptici by mi stejně nevěřili. A pubertu máme ještě daleko před sebou. :lol: Ale nežijeme ve vakuu - spousta rodin se rozpadá, protože si partneři přestanou sedět, nemají pak jeden na druhého slušného výrazu. Spousta dětí navzdory ukázkovým genům a kvalitní výchově „selže“, sejde na scestí… Takže si nemyslím, že by naše děti měly tu startovací pozici nějak horší než ty počaté „přirozeně“.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
552
4.1.19 21:56
@Leli83 píše:
@Russet Tak to už je přes čáru, uznávám. Je to asi i o těch informacích - na jednu stranu je fajn, že lidi o problematice vědí, na internetu se dá zjistit objem znalostí absolventa medicíny, na druhou stranu když jsou tím ty ženské masírované od chvíle, kdy začnou rozum brát, tak pak asi některé panikaří. Jinak Boha sem netahám, mám na to taky svůj názor, jen se mi ta hláška líbí víc než ohrané: „Člověk míní, život mění.“ :-)@Origamia Spousta těch, co dárcovství odsuzuje, nabízí obratem jako alternativu adopci. Pokecáme o genetické výbavě těch adopčátek? ;-) Osobně nemám nijak vyhraněný názor na (ne)rovnici genetika X výchova, manžel v tom měl ale jasno (viz můj příspěvek výše). Jinak si troufám tvrdit za většinu příjemkyň „dárečků“, ať už spermií, vajíček nebo i celých embryí, že opovržlivé hlášky o dárcích se nás pramálo dotýkají. Máme doma SVÉ děti. Nebudu ti tu psát, jak je dcera šikovná, ve spoustě věcí popředu - skeptici by mi stejně nevěřili. A pubertu máme ještě daleko před sebou. :lol: Ale nežijeme ve vakuu - spousta rodin se rozpadá, protože si partneři přestanou sedět, nemají pak jeden na druhého slušného výrazu. Spousta dětí navzdory ukázkovým genům a kvalitní výchově „selže“, sejde na scestí… Takže si nemyslím, že by naše děti měly tu startovací pozici nějak horší než ty počaté „přirozeně“.

Naprosto souhlasím :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
355
4.1.19 22:03
@Leli83 píše:
@Russet Tak to už je přes čáru, uznávám. Je to asi i o těch informacích - na jednu stranu je fajn, že lidi o problematice vědí, na internetu se dá zjistit objem znalostí absolventa medicíny, na druhou stranu když jsou tím ty ženské masírované od chvíle, kdy začnou rozum brát, tak pak asi některé panikaří. Jinak Boha sem netahám, mám na to taky svůj názor, jen se mi ta hláška líbí víc než ohrané: „Člověk míní, život mění.“ :-)@Origamia Spousta těch, co dárcovství odsuzuje, nabízí obratem jako alternativu adopci. Pokecáme o genetické výbavě těch adopčátek? ;-) Osobně nemám nijak vyhraněný názor na (ne)rovnici genetika X výchova, manžel v tom měl ale jasno (viz můj příspěvek výše). Jinak si troufám tvrdit za většinu příjemkyň „dárečků“, ať už spermií, vajíček nebo i celých embryí, že opovržlivé hlášky o dárcích se nás pramálo dotýkají. Máme doma SVÉ děti. Nebudu ti tu psát, jak je dcera šikovná, ve spoustě věcí popředu - skeptici by mi stejně nevěřili. A pubertu máme ještě daleko před sebou. :lol: Ale nežijeme ve vakuu - spousta rodin se rozpadá, protože si partneři přestanou sedět, nemají pak jeden na druhého slušného výrazu. Spousta dětí navzdory ukázkovým genům a kvalitní výchově „selže“, sejde na scestí… Takže si nemyslím, že by naše děti měly tu startovací pozici nějak horší než ty počaté „přirozeně“.

Nepřu se nějak, chápu tvůj pohled. Jen prostě mi přijde šílený mít dítě s cizím člověkem, kterého jsem defakto neviděla nikdy v životě. Mluvím teď z pohledu samozřejmě ženy co vezme zavděk spermií z caru. Nechce se mi psát darovanou, protože to je velmi nepřesné označení.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1974
4.1.19 22:24

@Origamia Taky se nepřu, ale jen opíšu tvoji myšlenku - mluvím z pohledu ženy, která vzala zavděk spermiemi z CARu. ;-) Navíc z toho logicky nemůžu vynechat partnera. Ta ženská se nerozhoduje sama, v případě těch spermií má naopak chlap asi hlavní slovo. Fakt nás do toho nikdo nenutil. Dokonce - a to už jsem tu taky psala - jsme měli možnost pokusit se o IVF proces s pár kousky manželových spermií. Schůdnější nám přišel ten dárce. Je to možná i o povaze - jsem hodně racionální člověk, nemám potřebu si realitu pentlit. Pokud se tady bavíme o početí dítěte za využití pojmů „matroš, prázdný pytlík, bílkoviny“ apod., tak o.k. Nemám s tím problém, proto jsem asi neměla problém ani s tím dárcem… :think: Jinak termín „dárce“ a „darované“ - už tady padlo, že za 15 stovek není ani kvalitní rum. Tož to tak berme, no ni? Btw: já třeba ráda Božkov. :mrgreen:

Víc bych to asi nerozmazávala… Jak jsem psala - nám příjemcům už to může být asi jedno, ale s ohledem na ty, kteří se třeba ještě rozhodují… Píšu si soukromě s pár holkama tady z diskuzí a věř, že to rozhodnutí pro nikoho není jednoduché. A v tomto případě vox populi, vox Dei neplatí. Sakra - zas ten Bůh! :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová