Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Taky bych volala policii, ale můj chlap nejspíš ne… Zase záleží, co přesně by viděl, ono to, že někdo v noci chodí okolo auta ještě neznamená, že je to zloděj.
Každopádně, tohle mi nepřijde jako věc, kvůli které bych musela být nutně smutná. Prostě to má chlap jinak, a co? Není to žádná život ohrožující věc, nebo zásadní životní filozofie.
Taky bych odpověděla že nevím. nicméně pak v té situaci bych spíš policii zavolala. asi bych před tím chvíli čekala, jestli se někdo nedobývá do svého auta. zvlášť v zimě, když budou zamrzlé dveře, se to může stát.
Tak tu policii zavolej a dívej se kdy přijede a co udělá.
Preventivní funkci policie plní maxímálně na přechodech před školou, jinak je jejich funkce čistě perzekuční.
Zavolala bych policii, ale první bych se pořádně koukla, jestli jde fakt o zloděje, manžel nedavno rozbíjel okénko u auta, fakt bylo jeho ![]()
@Padme93 Mně to přijde jako zásadní věc. Přehlížet zločin jen proto, že to není moje auto?
Kdyby viděl, jak se někdo dostává do našeho auta, asi by si taky nešel lehnout. A kdyby nějaký pan Novák od naproti viděl, jak někdo leze do našeho auta, nechtěl by snad můj muž aby to pan Novák onomu zloději překazil?
Ono se totiž v létě stalo, že zde na zastávce ležel bez hnutí chlap. Fakt se ani nehnul. Bylo vedro k padnutí a ona tam ležel. Jak široký, tak dlouhý. Pravda, byl snědý (hodně!). Ale opravdu vypadal, že nedýchá. My jsme šli s mojí mamkou okolo a já říkám „ten je snad mrtvý, ten člověk“. A lidi kolem něj chodili! A bylo jim to jedno!! Tak já jsem vzala telefon a zavolala jsem policii, at´ ho jedou zkontrolovat. Pravda, měl-li infarkt, já ho tam také nechala bez pomoci - nešla jsem mu dát umělé dýchání. Ale zarazilo mne to a nechtěla jsem tak projít okolo.
Měla jsme v kočáru novorozeně - nebyla situace abych šla oživovat (možná bezdomovce - ale jisté to nebylo).
A když jsem to tehdy vyprávěla muži, tak už tehdy řekl, že by taky prošel a nic by neudělal ![]()
A já se snažila mu říct, že ale kdyby tam ležela jeho máma, tak by asi chtěl aby jí někdo pomoc zavolal, ne? A on přesto tvrdil, že „asi by šel dál“ a krčil ramenama ![]()
Vykrádači aut jsou většinou rychlejší, než příjezd policie. To je prostě fakt.
A co bys udělala po zavolání policie, čekala tam na ně, nebo šla domů klidně spát?
Manžel by neudělal nic. Ja bych volala poldy, ale osobně bych teda na nikoho z okna nekricela, to je dost o usta
@WaIl píše:
Vykrádači aut jsou většinou rychlejší, než příjezd policie. To je prostě fakt.A co bys udělala po zavolání policie, čekala tam na ně, nebo šla domů klidně spát?
U nás třeba mají kamery, sledují dotyčné po městě a navádí hlídku ![]()
Můj manžel jednou volal policii, když nám někdo v noci lezl po lešení na baráku (zrovna se rekonstruoval) a evidentně se snažil dostat do nějakého bytu (nakonec to nebyli zloději, ale dělníci, co měli v jednom z bytů věci a neměli klíče od baráku, ale to je jedno). Policie přijela za 50 minut! Takže si fakt nedělám iluze, že má smysl na něco takového tu policii volat…
No rozhodně bych na něj nevolala z okna
Neudělala bych nic, nemáme okna na stranu, kde je parkoviště
Kdyby jo, možná bych zavolala poldy, že se asi někdo snaží vykrást auto a šla bych spát ![]()
No asi tak, policii už po své zkušenosti nevolám.
Jednou jsem je volala, když nám lezli přes zahrady. Nakonec si stoupli u nás před vrata na plac pod světlo, a dělili si kořist. Zavolalal jsem, policie dorazila po hodině. Preojeli to okolo, zpátky volali, že tam nikdo není.
No tak jsem jim řekla, že jsem je viděla projet a odpověď - Proč jste nešla k nim? No ať se na mě nikdo nezlobí, ale sama v baráku, manžel na noční. Zloději co si rozdělují kořist před barákem, a já mám vylézt ven
, no tak to fakt ne. A od té doby nebovlám. Máme zabezpečený pozemek tak, aby se nám tam nikdo nedostal a hlavně dost ostrého vycvičeného hlídače. V tété době se stejně nedá nic jiného dělat.
Pokud stihnu vyfotim ten ksicht při činu a zavolam policajty.
Nám se zase stalo to, že jsem v noci slyšeli šílený křik z křoví před barákem. Nejaká žena volala pomoc ,pomoc.Tak tam ten muj rychle bežel jen v triku a trenkách. Z křoví vybehl chlap a za ním ženská a křičí - chytte ho, chytte ho, vzal mi perník.:-D
Dobrý den, maminky
Trochu jsme se doma nepohodli.
U nás na sídlišti se hodně vykrádají auta. Já jsem přesvědčená o tom, že zloděje často někdo vidí, ale prostě si (po česku) řekne „Není to můj problém“ a jde spát
Pro mě je automatické, že uvidím-li někoho, jak se snaží se dostat do evidentně cizího auta, zvednu telefon a zavolám na něj policii (nebo křiknu z okna at´ vypadne nebo prostě něco!!). Nenechá mne to chladnou a budu se snažit se zachovat správně.
Můj manžel ovšem na můj dotaz, co udělá, když ve 3 ráno uvidí někoho jak se motá kolem auta na parkovišti odpověděl, že mu to bude připadat divné. A když jsem se optala, zda zavolá policii, tak naprosto vážně řekl, že neví!
Když jsem mu říkala, že to si snad dělá srandu, tak řekl, že fakt neví co udělá… 
Já myslela, že je normální, že člověk zavolá policii a pokusí se loupež překazit…
Prosím vás, napište mi, co si o tom myslíte. Ci uděláte vy? Také si řeknete, že je vám to fuk, protože to auto není vaše?
Je mi z toho strašný smutno…
Prosím velmi o zachování anonymu - práskám na manela nehezkou věc (dle mého)
Děkuji!