Uvidíte zloděje - co uděláte?

Anonymní
15.11.16 09:26

Uvidíte zloděje - co uděláte?

Dobrý den, maminky :-)

Trochu jsme se doma nepohodli.
U nás na sídlišti se hodně vykrádají auta. Já jsem přesvědčená o tom, že zloděje často někdo vidí, ale prostě si (po česku) řekne „Není to můj problém“ a jde spát :,(
Pro mě je automatické, že uvidím-li někoho, jak se snaží se dostat do evidentně cizího auta, zvednu telefon a zavolám na něj policii (nebo křiknu z okna at´ vypadne nebo prostě něco!!). Nenechá mne to chladnou a budu se snažit se zachovat správně.

Můj manžel ovšem na můj dotaz, co udělá, když ve 3 ráno uvidí někoho jak se motá kolem auta na parkovišti odpověděl, že mu to bude připadat divné. A když jsem se optala, zda zavolá policii, tak naprosto vážně řekl, že neví! :-( Když jsem mu říkala, že to si snad dělá srandu, tak řekl, že fakt neví co udělá… :think:

Já myslela, že je normální, že člověk zavolá policii a pokusí se loupež překazit…

Prosím vás, napište mi, co si o tom myslíte. Ci uděláte vy? Také si řeknete, že je vám to fuk, protože to auto není vaše? :-(

Je mi z toho strašný smutno…

Prosím velmi o zachování anonymu - práskám na manela nehezkou věc (dle mého) :-(
Děkuji!

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Padme93
15.11.16 09:30

Taky bych volala policii, ale můj chlap nejspíš ne… Zase záleží, co přesně by viděl, ono to, že někdo v noci chodí okolo auta ještě neznamená, že je to zloděj.

Každopádně, tohle mi nepřijde jako věc, kvůli které bych musela být nutně smutná. Prostě to má chlap jinak, a co? Není to žádná život ohrožující věc, nebo zásadní životní filozofie.

• Citovat
  • Upravit
1186
15.11.16 09:32

Taky bych odpověděla že nevím. nicméně pak v té situaci bych spíš policii zavolala. asi bych před tím chvíli čekala, jestli se někdo nedobývá do svého auta. zvlášť v zimě, když budou zamrzlé dveře, se to může stát.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13331
15.11.16 09:34

Můj by mu šel nakopat pr..del :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1883
15.11.16 09:35

Tak tu policii zavolej a dívej se kdy přijede a co udělá.

Preventivní funkci policie plní maxímálně na přechodech před školou, jinak je jejich funkce čistě perzekuční.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20767
15.11.16 09:36

Zavolala bych policii, ale první bych se pořádně koukla, jestli jde fakt o zloděje, manžel nedavno rozbíjel okénko u auta, fakt bylo jeho :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
15.11.16 09:37

zakladatelka

@Padme93 Mně to přijde jako zásadní věc. Přehlížet zločin jen proto, že to není moje auto? :,( Kdyby viděl, jak se někdo dostává do našeho auta, asi by si taky nešel lehnout. A kdyby nějaký pan Novák od naproti viděl, jak někdo leze do našeho auta, nechtěl by snad můj muž aby to pan Novák onomu zloději překazil?

Ono se totiž v létě stalo, že zde na zastávce ležel bez hnutí chlap. Fakt se ani nehnul. Bylo vedro k padnutí a ona tam ležel. Jak široký, tak dlouhý. Pravda, byl snědý (hodně!). Ale opravdu vypadal, že nedýchá. My jsme šli s mojí mamkou okolo a já říkám „ten je snad mrtvý, ten člověk“. A lidi kolem něj chodili! A bylo jim to jedno!! Tak já jsem vzala telefon a zavolala jsem policii, at´ ho jedou zkontrolovat. Pravda, měl-li infarkt, já ho tam také nechala bez pomoci - nešla jsem mu dát umělé dýchání. Ale zarazilo mne to a nechtěla jsem tak projít okolo.
Měla jsme v kočáru novorozeně - nebyla situace abych šla oživovat (možná bezdomovce - ale jisté to nebylo).
A když jsem to tehdy vyprávěla muži, tak už tehdy řekl, že by taky prošel a nic by neudělal :-(
A já se snažila mu říct, že ale kdyby tam ležela jeho máma, tak by asi chtěl aby jí někdo pomoc zavolal, ne? A on přesto tvrdil, že „asi by šel dál“ a krčil ramenama :-(

• Citovat
  • Upravit
5724
15.11.16 09:37

Vykrádači aut jsou většinou rychlejší, než příjezd policie. To je prostě fakt.

A co bys udělala po zavolání policie, čekala tam na ně, nebo šla domů klidně spát?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21311
15.11.16 09:43

Manžel by neudělal nic. Ja bych volala poldy, ale osobně bych teda na nikoho z okna nekricela, to je dost o usta

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20767
15.11.16 09:46
@WaIl píše:
Vykrádači aut jsou většinou rychlejší, než příjezd policie. To je prostě fakt.A co bys udělala po zavolání policie, čekala tam na ně, nebo šla domů klidně spát?

U nás třeba mají kamery, sledují dotyčné po městě a navádí hlídku :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19131
15.11.16 09:47

Můj manžel jednou volal policii, když nám někdo v noci lezl po lešení na baráku (zrovna se rekonstruoval) a evidentně se snažil dostat do nějakého bytu (nakonec to nebyli zloději, ale dělníci, co měli v jednom z bytů věci a neměli klíče od baráku, ale to je jedno). Policie přijela za 50 minut! Takže si fakt nedělám iluze, že má smysl na něco takového tu policii volat…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12007
15.11.16 09:50

No rozhodně bych na něj nevolala z okna :D Neudělala bych nic, nemáme okna na stranu, kde je parkoviště :oops: Kdyby jo, možná bych zavolala poldy, že se asi někdo snaží vykrást auto a šla bych spát :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
105
15.11.16 09:53

No asi tak, policii už po své zkušenosti nevolám.
Jednou jsem je volala, když nám lezli přes zahrady. Nakonec si stoupli u nás před vrata na plac pod světlo, a dělili si kořist. Zavolalal jsem, policie dorazila po hodině. Preojeli to okolo, zpátky volali, že tam nikdo není.
No tak jsem jim řekla, že jsem je viděla projet a odpověď - Proč jste nešla k nim? No ať se na mě nikdo nezlobí, ale sama v baráku, manžel na noční. Zloději co si rozdělují kořist před barákem, a já mám vylézt ven :nevim:, no tak to fakt ne. A od té doby nebovlám. Máme zabezpečený pozemek tak, aby se nám tam nikdo nedostal a hlavně dost ostrého vycvičeného hlídače. V tété době se stejně nedá nic jiného dělat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74217
15.11.16 10:02

Pokud stihnu vyfotim ten ksicht při činu a zavolam policajty.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1519
15.11.16 10:07

Nám se zase stalo to, že jsem v noci slyšeli šílený křik z křoví před barákem. Nejaká žena volala pomoc ,pomoc.Tak tam ten muj rychle bežel jen v triku a trenkách. Z křoví vybehl chlap a za ním ženská a křičí - chytte ho, chytte ho, vzal mi perník.:-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová