Nevím, co dělat, už mě to nebaví

Napsat příspěvek
Velikost písma:
6525
15.12.17 13:21
@J_Doe píše:
Já to nechápu, komu patří byt, ve kterém bydlíte?

Taky jsem z toho nepochopila, jestli je byt v osobním vlastnictví nebo ne a komu vlastně teda patří… :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6525
15.12.17 13:27
@pikola píše:
Prý je státní mi psal v sz.. Prodat nejde

Aha.
Takže on teď platí nájem, prodat to nemůžou…
Jako je mi jasný, že vystěhovat ji nechce, je to máma. Ale co s tím? :nevim:
Maminka ho pěkně využívá. Jako dárečky synovci bych fakt nekupovala, ani náhodou. Když mu chce něco kupovat, tak ať mu to kupuje z vlastního, což nemá ani kačku…
Jako kluka chápu, že je z toho všeho prostředí, který ho jen vycucává nešťastnej.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3739
15.12.17 13:32

Píše mi že sám nedostal dárek od třinácti roků. To je hrozně smutné. CO to je za lidi, kteří se takto k někomu můžou chovat? Matka má prý nárok na invalidní důchod. Je mi ho hrozně líto. :( :,(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16694
15.12.17 13:32

No tak v tom případě se prostě odstěhovat. Na koho je vše psané? Energie apod.? Ono je jedno, kde budeš ten nájem platit. Takže říct mamince, že se např. od února stěhuješ, do té doby ji pomůžeš vyřídit důchod. A pak že to bude na ní. Nemůžeš přeci na sobě nechat parazitovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
359
15.12.17 13:35

Najdi si byt a práci na druhým konci republiky, nikomu nic neříkej a prostě zmiz… :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16694
15.12.17 13:40

Odpověď zakladatele:
vše na mě musím zaplatit druh co máma tu neplatila musím být v byte

No, dobře ti to tedy zavařili. Kolik ten dluh je? Je psaný na Tebe? Kdy to stihneš umořit? Žádné peníze bych matce (ani jejím příbuzným) nedala s tím, že každý má možnost si vydělat. Doma mít jen základní potraviny, žádné „extra buřty“ a odpověď na držkování celkem jednoduchá „musím splatit dluh, není na rozhazování“. :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6021
15.12.17 13:53

@Fretka1995 Byt bych přepsala zpátky na matku, a odešla. Začni znovu. Když zvládneš platit nájem tam, zvládneš i jinde, A koneckonců, možná to mámu pohne, aby taky něco řešila, to je možná pro ní to nejlepší, co pro ní můžeš udělat

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3739
15.12.17 13:56

Kluk se snaží vymanit, ale rodina ho semele, pokud se netrhne úplně a nezačne znova a jinde.

Příspěvek upraven 15.12.17 v 14:08

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3931
15.12.17 14:34

No v Tvé situaci bych si klidně vzala půjčku na doplacení toho dluhu co máš psaný na sebe. Zabalila svých pár švestek, odepsala se z bytu a raději žila jinde bez téhle,, úžasné,, rodiny. Chápu, že není nejjednodušší matku opustit, ale tahle žena opravdu,, máma,, není a pokud u ní zůstaneš tak Tě stáhne na dno s vydatnou pomocí zbytku rodiny :(.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12805
15.12.17 14:47

Snaž se od té fajn rodinky vymanit co nejdříve. Matku bych vypakovala, řekni, že se budeš ženit, čekáte dítě atd. Ať se sbalí a jde k babičce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14642
15.12.17 21:13
@Fretka1995 píše:
to je můj byt

Najdi si solidního psychologa, dá se najít i takový, který má smlouvu s pojišťovnou. Potřebuješ odbornou pomoc. Pokud je byt tvůj, požádej matku, ať se odstěhuje. Pro klid tvého svědomí ji zaplať na měsíc ubytovnu, a ať se stará. Hlavně ji už neber zpátky.
Nenech se sebou manipulovat. Pokud si vyděláváš, pak jsou peníze tvoje, a je jenom na tobě, za co je utratíš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14642
15.12.17 21:32

Jestli má tvoje matka nárok na invalidní důchod, pak požádej někoho o pomoc s vyplněním papírů/třeba nějakou paní na úřadě, kup ji třeba bonboniéru/, a myslím, že máma by v případě přiznaného invalidního důchodu mohla zažádat i o vyplacení zpětně/to ale nevím jistě/.Hlavně se už nenech buzerovat nikým. Nebo zavolej na nějakou linku, kde by ti mohli poradit, jak dál.
 http://www.domacinasili.cz/…moc-adresar/

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29868
15.12.17 21:53
@nostress píše:
Jestli má tvoje matka nárok na invalidní důchod, pak požádej někoho o pomoc s vyplněním papírů/třeba nějakou paní na úřadě, kup ji třeba bonboniéru/, a myslím, že máma by v případě přiznaného invalidního důchodu mohla zažádat i o vyplacení zpětně/to ale nevím jistě/.Hlavně se už nenech buzerovat nikým. Nebo zavolej na nějakou linku, kde by ti mohli poradit, jak dál.
http://www.domacinasili.cz/…moc-adresar/

Zakladatel psal do zprávy, že ho matka i citově vydírá, třeba že skočí pod vlak.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14642
16.12.17 00:51
@marin píše:
Zakladatel psal do zprávy, že ho matka i citově vydírá, třeba že skočí pod vlak.

Je mi ho opravdu moc líto. Měl by vyhledat odbornou pomoc, aby v tom nebyl tak sám.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33
16.12.17 09:16
@nostress píše:
Je mi ho opravdu moc líto. Měl by vyhledat odbornou pomoc, aby v tom nebyl tak sám.

asi budu muset já ve svém byte si nesmím dát vánoční stromeček :( mám zákaz

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová