Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
aneb povedené Vánoce a nejspíš i Silvestr a Nový rok…
Zakládám tuhle diskusi ani ne tak za účelem se něco dozvědět, ale spíš za účelem vykecání se… Už mi totiž hrabe… A z čeho?
Důvod 1. - Manžel
Od léta byl unavený, na podzim z něj vylezlo, že při velké z něj jde krev a prý hodně. Několik týdnů jsem ho překecávala, ať jde k dr. Ne, nepůjde. Tak jsem mu vyběhala doporučení na kolonoskopii, objednala jsem ho, vyzvedla mu projímadla a dohlédla na to, aby tam šel. Závěr hemeroidy. Dostal prášky a mast. To pomohlo, ale jen na chvíli. Dál z něj šla krev, on byl unavený, bledý, nechtěl jíst, nevyšel ani schody, zadýchával se - jsem s ním 8let a nikdy jsem ho takhle neviděla.. Já do něj hučela, ať jde a nechá si nabrat krev, že je 100%chudokrevný, ne nepůjde, bojí se jehel, odpočine si a bude líp. Párkrát jsme se pohádali, ale stejně nešel… Na Štědrý den ráno šel připravit dříví, ale musela jsem si pro něj dojít já, on neměl sílu ho přinést. Na večeři jsme byli u našich, on se najedl a zbytek večera už jen seděl u topení pod dekou, že je mu zima. 25.12. vstal, najedl se, šel do horké vany, tak spal, dal si oběd, spal, pak jsme byli u babi, spal, dal si večeři a a než šel zase spát, slíbil, že půjde 27.12. k doktoru (já ho totiž chtěla naložit a odvézt do nemocnice). 27.12. ráno se se mnou hádal, že nikam nejde. Udělala jsem tu parádní scénu a nakonec jel. Za 2 hodiny mi volal, že je v nemocnici, že ho dr poslal, aby mu vzali krev. Za další 2hodiny volal, že tam musí zůstat, že mu mám donést věci. Když jsem mu donesla věci, mluvila jsem s dr - prý přišel za 5minut dvanáct, má těžkou anémii(hodnotu hemoglobinu v krvi jen 40!!!) a tlak 75/40. Honili ho po vyšetřeních, nikde naštěstí nic nenašli, dostal 3transfuze, dnes byl znovu na kolonoskopii a na vyšetření žaludku. Ta anémie je nejspíš z chronické ztráty krve při hemoroidech. Zítra ho měli pustit domů, ale nepustí, dostal horečku
Naštěstí už je mu líp, laškuje se sestrami, vrátila se mu chuť k jídlu a vtipkuje.
Důvad č.2 - dětičky
Mám doma 3letou dceru a měsíčního syna. Po porodu mi je fyzicky dobře, psychicky jakžtakž taky, ale teď je toho moc. Jsem na ně 24h denně sama, malej přes den nespí, malá taky ne. Jediný, na co jsem se těšila každý den bylo, že půjdeme na 2h na procházku. Ale dneska dostala malá teplotu, 37,7. Jasně, žádná tragédie, ale je protivná, malýho jsem teda horko těžko uspala doma v posteli, ale malá ho šla okamžitě vzbudit. Vynadala jsem jí a uspala jse, m ho znovu. Odešla jsem na záchod a slyším řev. Vzbudila ho zase, dávala mu pusinky
Dobře, zase jsem ho uspala, teď teda spí a malá si hraje. Chtěla jsem si hrát s ní, ale posílá mě pryč (to jen kdyby rejpalky psaly, proč sedím tady a nevěnuju se malé).
Já vím., že to není až tak hrozný, možná mi hodně dávají zabrat i hormony po porodu, ale totálně mě rozhodilo to, že nemůžu jít ven, nemůžu jít ani koupit pečivo k večeři (no co, pořeším to jinak), protože není, kdo by zůstal doma u malé
Doma je „bordel“ - všude hračky, jakmile něco uklidím, hned malá vytáhne něco jiného, takže ani nemá moc cenu uklízet. Jindy mi to je šumák, ale dneska mi z toho j.ebe ![]()
A to jsem si ještě včera myslela, jak to krásně s dětma sama doma zvládám… Joooo, h.vno ![]()
Víš, co je hrozný? Že se ti chlapi v oblasti péče o zdraví chovají hůře než malé děti. Rýmičku prožívají a podezřelé příznaky jako okultní krvácení zlehčují. Děti vezmeme za ruku a na vyšetření dovedeme, mužské tam musíme dokopávat, prosit je…
Tak to je síla. To je zralé na zavolání kamarádce na večerní pokec u jedné až dvou lahví vína ![]()
@Burj Chalifa přesně o tomhle jsem taky přemýšlela… několik týdnů do něj hučím, at si nechá nabrat krev… co to proboha je, že??? A takových scén kolem toho ![]()
Hlavu vzhůru
není všechno tak černé jak to ze začátku vypadá.
Jsem ráda že manžel je/bude v pořádku. To je teď to nejdůležitější. Je to ovšem typickej chlap, pří rýmičce umírají ale jak jde do tuhého tak se stáhnou a chovají se jako malý děcka… ![]()
Zvládáš to jistě podle nejlepšího uvážení, jen je toho na Tebe teď hodně najednou.
Uvař si nějakej dobrej čajík ( napsala bych víno ale asi kojíš),podívej se na ty zlatíčka a řekni si jestli to za ty nervy nestojí?! ![]()
Ale zvládáš to doma skvěle - jen teď máš nervy v kýbl - měla bych taky kdybych měla manžela v nemocnici a dítko mělo teplotu (ač jinak teploty mě nerozhodí v tuhle chvíli by mě rozhodilo všechno)
Vydechni, zítra už malá mít teplotu určitě nebude, takže ven budete moct aspoň nakoupit, manžel je v pořádku za chvíli ho budeš mít doma.
S tím úklidem to znám
proto uklízim jen jednou denně a to zásadně večer, když už obě děti spí ![]()
@Burj Chalifa Chlapi a starý lidí - jak přesně říkám - „horší jak ty parchnati…“
@-Márč- píše:
Tak to je síla. To je zralé na zavolání kamarádce na večerní pokec u jedné až dvou lahví vína
No to každopádně, ale kojím, takže asi néééé… SAle už od rána koukám na lahev s vodkou ve špajzu a jsem v pokušení dát si panáka ![]()
Dej si panáka a mužskýmu domluv. Zamlčováním podezřelých věcí přece nic nevyřeší. Fakt horší než dítě.
Chápu tě…hoď vše ostatní za hlavu, hlavně že je manžel už pod kontrolou a daří se mu lépe. Jsi ted sama, unavená, děti tomu nepřidají, ale věř že bordel může zůstat bordelem a děti tě potřebují…jsi si s něma věčer brzy lehnout a vše ostatní hoď za hlavu..Nebo když nemůžou pomoci rodiče, zkus dobrou kamarádku, poprosit ji o pomoc na nákup či hlídání holčiny nebo vyvézt prcka na procházku.
Drž se, bude líp.. ![]()
Holka, běž se podívat jestli nemáš svatozář. Chlap je sobeckej vůl
Snad mu v té nemocnici dojde, že se choval jak děcko. No máš to těžké, ale bude líp. Vydrž. ![]()
@alli_li píše:
@Burj Chalifa Chlapi a starý lidí - jak přesně říkám - „horší jak ty parchnati…“
Starý lidi jsou hypochondři, ti chodí k doktorovi s každým prdečkem. Chlap je naopak schopen zapřít i nádor na kouli velikosti pomeranče.
@luffinka @alli_li díky holky. Ne, teplota u malé mě normálně nerozhází, ale dneska holt jo.. a teď si tak říkám, že snad to nechytne i malej, protože to by mě fakt odvezli ![]()