Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
MonnyDee píše:
trochu OT
xangel - super profilovka![]()
![]()
![]()
Výstižná ![]()
Jste mě inspirovali, tak jsem šla teď umejt hajzlík, když jsou teda ty Vánoce
![]()
Já razím heslo, že pohoda stačí až na štědrej den, ten stresík předtím je OK. Dárky ale kupuju s velkým předstihem, snad už koncem listopadu jsem měla hotovo. Nerada pak lítám a sháním. Do úklidu se pouštím s vervou, ale co se stihne to se stihne…
ta sobota bude ideální ![]()
cukrovi mam, uklid moc delat s tolika detma nejde, vyzdobu jsem dala, ale minimalni, aby to nemohli kluci rozbit, snist, znicit, dnska jsem povesila nove obrazky, nejake sundala, prost chci zmenu, vcera manzel privezl novy jidelni stul (ke staremu se uz 5 lidi proste neveslo)
darky mam vsechny a to i zabalene
dneska dorazily darky pro me (parfem mi sice voni, ale mam z nej migrenu) boty jsou mi velike
- takze ja si letos radost fakt neudelala ![]()
Tak u nás už jsou všechny dárky nakoupený - jako agorafobik jsem se radši vyhnula supermarketům a nakupovala jsem jen přes net a v menších obchodech, kde to bez problémů zvládnu. Zabalený už jsou taky, musela jsem využít doby, kdy byl Maty ve školce (naštěstí - od minulé středy je kvůli kašli zase doma), protože večer, když děti usnou, už většinou jen chci relax u PC nebo TV a balit by se mi nechtělo
.
Z cukroví jsme pekli s dětma (Matym a dcerkou přítele) jen 2 dávky perníčků - děti je komplet i ozdobily. Dalších asi 6 druhů nám peče přítelova kolegyně z práce
.
Akorát ten úklid pokulhává, protože chodím na částečný úvazek do práce. Všechno nechávám na pátek - velký úklid i vaření na sobotu
. Tak snad nebudu večer moc KO
![]()
Za mě je Ježíšek v sobotu ideální ![]()
Cukroví mám, uklizeno mám, dárky zabalené, stromeček čeká na nazdobení. Zítra si jdu vyzvednout zamluveného kapříka, pokoupit poslední věci na vaření, v pátek udělám salát a hurá. Takže k nám Vánoce rozhodně můžou. ![]()
já mám uklizeno,nijak jsem to tento rok nepřeháněla,čekám dvojky a mám být v klidu,stejně jedeme na vánoce na hory až do nového roku,celá rodina
takže cukroví pekla babička,já si dneska pěkně zapálila krb,zobla nějaký to cukroví a koukala na pohádky (+ ten sníh co venku padá,no krása
),dárečky nakoupeny a zabaleny,už jen se v pátek sbalit na ty hory a je tooo
přeji všem kráásné dárky ![]()
Tak já mám teda cukroví upečeno(vykrajovala jsem s malou na ruce a na plech doslova házela),nazdobeno(odflákla jsem to jak jsem mohla). dárky no dnes zabalím poslední dva. Ale doma mám ukrutnej bordel, kterej snad ani nestihnu uklidit. Vůbec nevím,ale někde začnu a než udělám dalščí věc,tak mohu začít hezky od znova
Takže myslím, že k té vánoční pohodě u nás letos ani nedojde. budu fackovat ten bordel ještě na štědrý den odpoledne ![]()
Ale alespoň je bílo. Před loni když jsem s manžou dávala stromek do stojanu(na štědrý den) tak začalo lejt jak z konve (a to málo sněhu jak jinak než rozdtálo) tak jsem byla tak strašně nas… že jsem další vánoce chtěla do teplích krajů. Tak letos nálada snad bude,ale zas bude asi bordel ![]()
já chci také sníh…
když jsem rodila vloni sněhu bylo po kotníky
když předloni bylo po kolena a letos ..kulove
Katka86 píše:
Tak my dneska jezdili na saních![]()
![]()
To je výsměch, né? ![]()
gabi.design píše:Katka86 píše:To je výsměch, né?
Tak my dneska jezdili na saních![]()
![]()
Ráno ještě nebylo nic a odpo jsme už tahali sáně ze sklepa,jsem štastná jak blecha
No snad to nestaje ![]()
Tak u nás teda taky až v sobotu, klidně až v neděli
kuchyň a koupelnu mam vydrhnutou, dětskej pokojík uklizenej, ložnice se jakž takž drží, v pátek akorát poklidim manželovo lezoucí ponožky a spol. do koše na prádlo, protože slovo skříň a prádelní koš on prostě nezná, takže jak to z něj večer spadne, tak to tam najdete
už jen uklidit jídelnu a obývák, stromeček je koupenej, kapra přiveze zítra maminka a já jedu s manžou k tchýni odvézt cukroví, který si vyprosila (rohlíčky a vosí hnízda), takže ještě nakoupit a v sobotu krásně padnout na držku k pohádkám
jinak dárky balim od pondělí a dneska to snad konečně dojedu
od čtvrtka jedeme všichni tři ve střevní chřipce, o víkendu jsme byli na prvních Vánocích u prarodičů na Vysočině, doma byl bordel jak v tanku, napečeno mám trochu lineckého a dnes mě čeká zbytek+sušenky a úly, dárky zabalené nemáme, to plánuje manžel dneska (už asi tak týden
(samozřejmě jsem měla v plánu mít napečeno na Mikuláše a celý advent ždímat vánoční pohodu sálající z našeho domova- nevyšlo, tak snad za rok